prima cu numele meu in acte: masina din semnatura.
dar am inceput cu un monster-truck:
un tractor pe care tatal meu ma lasa sa il conduc in fiecare weekend, la tara. intotdeauna mi-a placut sa plec cu a 5-a de pe loc (era un tractor nou, si permitea lucrul asta, daca nu aveam remorca sau ceva agatat).
dupa 2 ani de tractoreala, la varsta de 18 ani, cand la fel nu aveam niciun fel de experienta, am trecut pe un
papuc cu 4 usi, tractiune pe spate, masina de serviciu a tatalui. La fel, weekenduri, campuri, santuri, gropi, tractari cu tractorul din noroaie...ce sa mai, o frumusete.
odata cu plecarea din BZ in Bucuresti, am avut parte de un cadou : unchiul meu, tocmai dorea sa isi vanda
dacia din 2001 parca era si cum el nu mergea cu ea, mi-a facut-o cadou, cu plinul facut. si uite asa am mers eu cu masina lu` unchi-miu vreo 4 luni prin tot Bucurestiul. cand stiam ca trebuie sa ma intalnesc cu rudele, puneam anunt pe fiecare geam. in rest, nici nu ma gandeam ca masina trebuie vanduta.
pana la urma s-a prins omu` care e treaba si s-a dus singur cu ea in targ. trist nevoie mare, ca a vandut-o din prima zi a trebuit sa imi dau seama ca nu aveam ce face.
apoi tatal meu si-a cumparat masina proprie si personala!!! Dacia 1310 din `86. fix de-o seama cu mine. Furia Rosie o cheama. cutie de viteze cu 4 trepte si cum el avea masina de serviciu (sau ce mai ramasese din papucul de mai sus), Furia Rosie a devenit masina de navete Buzau - Bucuresti. pana cand am zdrelit-o prima data.
am avut un ghinion super tare, s-a rupt un arc de la acceleratie, si practic nu imi mai salta pedala inapoi. si in parcare la Plaza am intrat intr-o gagica

in masina unei gagici de fapt

rezultatul: masca de la faruri si bara din fata un pic sifonata. la ea, toata bara, si aripa. [Nota - in locul unde am facut eu accidentul, ulterior s-a acut sens unic, ca era foarte mic drumul, practic nu aveau loc 2 masini, si mai era si curba].
si bineinteles ca repararea masinii am facut-o eu cu mana mea, in curtea caminului din Agronomie. am dat jos bara, am indreptat-o, niste grile, am cumparat ce era de cumparat, si crezand ca am acoperit toate urmele, m-am purtat de parca nu s-ar fi intamplat nimic. dar bineinteles ca in momentul in care a vrut tata sa isi plateasca impozitul, a iesit la iveala amenda (logic ca o platisem) dar se comunica greu intre primarii si casieriile CEC.
si asa s-a hotarat tata ca are nevoie de masina, ca i se stricase masina de la serviciu (corect si aspectul asta). si uite asa am ramas fara masina.
dar cum deja ma indragostisem de soferie, am facut un credit (la care mai am de platit inca vreo 4 ani) si a aparut JET-ul in viata mea!