ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

v-ati cumparat ford nou sau second hand ?

nou
105
30%
second hand
234
67%
ambele
12
3%

Voturi totale : 351

Re: Aveti Ford cumparat de nou sau second hand?

26 Mar 2009, 09:30

nu am avut bani de noua, dar imi place mai mult FF1 decat FF2 , FF1 are mai mult caracter decat 2, parerea mea :)

26 Mar 2009, 09:52

$1 scrie:$2oti folosi metoda "samsar" : se cumpara ceva perdea noua, model calitate proasta, cat mai mirositoare - a plastic, si se freaca de plasticele din masina.

pai stie, ca doar are un mondeo sh de vanzare :D

26 Mar 2009, 10:29

am luat Mondeo SH adus din afara, avea 3 ani si 74.000 km. nu ma pricepeam eu cine stie cat la masini dar am mai consultat 2 cunostinte care mi-au spus ca exista sanse foarte mari sa fie reali kilometri pentru ca masina arata in interior practic ca noua si statea pe gropi foarte-foarte inchegata. in exterior avea 2-3 zgarieturi de-alea minore, care se vad doar dupa ce-o speli si daca bate soarele dintr-un anumit unghi. (zgarieturi care desigur intre timp s-au mai inmultit).
o am de aproape 2 ani si in cei 30 si ceva de mii de km n-am avut nicio problema cu ea. urmatoarea o sa fie sau un Mondeo sau un S-Max (neaparat 2.2 tdci) cel mai probabil nou, in leasing pentru ca mi-ar micsora simtitor impozitele trimestriale. dar nu m-ar deranja nici un second hand de 1-2 ani, sub 50.000 km.

26 Mar 2009, 10:55

SH
adusa personal , 150 mii km
acuma dupa 3 ani am 200 mii
cu ocazia asta mi-am schimbat parerea despre o masina cu 200 mii km la bord
functioneaza fb
in RO nu ma tenteaza masinile noi

26 Mar 2009, 11:05

Masina noua. Si pe viitor tot noua voi lua daca voi avea bani. Pana atunci o voi intretine pe asta si o voi pastra mereu ca "noua".

26 Mar 2009, 21:26

$1 scrie:$2ustiu daca s-a mai pus intrebarea asta, dar exista vre-un spray cu miros de masina noua :D.
Din cand in cand as mai da cu el prin masina :))

Exista si spray si tot felul de odorizante cu miros "New car", se gasesc in Carrefour, Metro, Real etc :D

26 Mar 2009, 21:43

$1 scrie:$2...] in leasing pentru ca mi-ar micsora simtitor impozitele trimestriale.

Am mai auzit chestia asta. :D
Dar ai facut un calcul sa vezi unde pierzi mai mult, dobanda la leasing sau impozitul ? S-ar putea sa descoperi cu uimire ca leasingul nu e chiar asa o afacere.

Cat despre topic, clar SH. Unii prefera masinile noi. Altii prefera sa le schimbe la 3-4 ani. Eu merg pe ultima varianta.
O masina de 2-3 ani vechime cu 80-100k la bord, care o mai si verifici la o firma independenta (au inceput sa apara si pe la noi, la autotest iti verifica pana si grosimea stratului de vopsea).

Cat despre chestia cu masina noua, garantia si linistea la volan... depinde de noroc. Stiu cazuri care au avut probleme in garantie cu amortizoarele sau discul de ambreiaj, neacoperite de garantie. Pe de alta parte, decat sa-mi tina masina in service 2 luni si sa mi-o repare gratis, mai bine dau banu' si mi-o repara in 2-3 zile.

Una peste alta, depinde de preferintele fiecaruia.

27 Mar 2009, 08:24

eu am noua ca nu am avut bani de sh :D
dupa parerea mea lucrurile stau in felul urmator:
avantaje masina noua: nu a condus-o nimeni pana la tine, ca nu stii ce tip de sofer/soferi au fost inaintea ta; ai garantie pentru majoritatea pieselor care ar trebui sa tina cel putin cativa ani fara probleme, si pleci la drum lung mai linistit; o poti plati in rate/leasing si nu e nevoie sa ai toti banii deodata.
avantaje sh: pretul mai mic, pana la 50%, sau altfel spus cu aceeasi bani ca una noua iti poti lua una sh mult mai bine dotata/clasa superioara; faptul ca esti mult mai linistit daca apare vreo zgarietura sau o lovesti ca oricum mergi la un service de cartier care incaseaza 20% din cat iau firmele mari.
dezavantaje noua: pretul, binenteles; faptul ca te uiti de 10 ori unde o parchezi si te doare sufletul cand ii mai gasesti cate o zgarietura, preturi mai la revizii in service-uri, ca altfel pierzi garantia.
dezavantaje sh: nu te poti baza pe ea, sa ai incredere la fel de mare ca intr-una noua, primele luni pana la un an, stai cu frica sa nu iti pice vreo piesa scumpa, si cu reparatiile sa te coste cat una noua (am patit ceva asemanator anul trecut cu masina tatalui meu)
daca ar fi acum sa aleg, probabil tot noua as lua, cu o singura exceptie: sa vanda cineva cunosut masina sa, cineva care stiu cum conduce si cum a intretinut-o, si persoana respectiva sa fi fost singurul proprietar.

27 Mar 2009, 10:35

$1 scrie:$2...]
daca ar fi acum sa aleg, probabil tot noua as lua, cu o singura exceptie: sa vanda cineva cunosut masina sa, cineva care stiu cum conduce si cum a intretinut-o, si persoana respectiva sa fi fost singurul proprietar.

Nu am inteles aici, daca e noua, cum a mai condus-o cineva?

27 Mar 2009, 10:37

Trebuia sa existe si varianta "Am cumparat Ford second ca nou" :))

27 Mar 2009, 11:00

Doamne fereste sa fi fost optiunea: "Am cumparat un ford nou, de zici ca-i second :(( ! "
:D
Ultima oară modificat de Nenea Fordescu pe 27 Mar 2009, 11:01, modificat 1 dată în total.

27 Mar 2009, 11:01

=)) =)) =))

27 Mar 2009, 11:11

L-am luat de nou. Data viitoare tot asa as face, dar nu din Romania. Gasesti n variante da masini noi la preturi bune in Germania.

27 Mar 2009, 11:33

$1 scrie:$2oamne fereste sa fi fost optiunea: "Am cumparat un ford nou, de zici ca-i second :(( ! "
:D

am ras tare de tot.

27 Mar 2009, 11:53

SH! :D
max 3 ani!O gasesti la jumate de pret fata de cit a costat noua!Cum am gasito eu!!! ;)

27 Mar 2009, 12:00

sh rulles... :D sa iau nou din Romania??? [-X %-(

27 Mar 2009, 12:31

Am luat-o noua dar acu ma gandesc ca urmatoarea parca as lua-o SH, undeva la 30-50k km, 1-2 ani vechime...

27 Mar 2009, 12:58

In RO numai SH. De ce?
Sa iei o masina noua inseamna prea multi bani pe o masina pe care o s-o freci prin gropile de la noi.
Nu sunt adeptul leasing-ului pt simplul motiv ca asa vei plati cam cu 1.5 mai mult (din cauza dobanzilor) decat daca o iei cu banii jos, deci ajung iar la prima concluzie, prea multi bani ;)

27 Mar 2009, 13:05

Andrei uite următoarea problemă : ce te faci dacă n-ai toți banii deodată ? Stai 4 ani până-i strângi pe toți sau faci leasing/credit pe 4 ani să te bucuri de mașină ?

Eu la mașina mea cu preț cash 16.101€ la final de leasing dau cam 18-19.000 deci plătesc în plus cam cu ~25% (incluzând taxe, comisioane, dobânzi). Leasingul fiind pe 4 ani.

27 Mar 2009, 13:06

Dar nu-i platesti pe toti odata tocmai pentru ca sunt bani multi ;).

PS. A scris Alex inainte. Dar e aceeasi idee. Una e sa dai toti banii odata si sa ramai cu gaura in buget, alta e sa ii dai pe parcurs.

27 Mar 2009, 13:12

Basca ca te tin astia legati de service-uri care te suprataxeaza si pe langa asta mai sunt si de calitate indoielnica.
Parerea mea e ca mai bine iti iei ce-ti permiti cu banii jos (fie ea noua sau second) decat sa cheltui cu achizitia unei masini cu cateva zeci de procente mai mult decat face in realitate.

27 Mar 2009, 13:37

Almanahe pe principiul tău în iarna lui 2007 cu ~3500 € cash îmi luam logan la mâna a 4 a sau ford ka cu un milion de km la bord.

Nu e prea sănătos principiul ăsta.

Excluzând moșteniri, îmbogățiri peste noapte și afaceri dubioase ce salariu să ai să strângi +7mii € într-o perioadă relativ scurtă ca să-ți iei o mașină sh cât de cât decentă ?

Dintre toți prietenii mei nici unul nu și-a cumpărat mașina fie ea sh sau nouă cash cu banii strânși din salariu pentru că e imposibil.
Toți ba au vândut ceva mașină veche, teren, împrumut la prieteni, familie, spart case, ba au părinți gen donald trompă etc :)

27 Mar 2009, 13:45

da almanahe, cam asta am vrut sa exprim: iti cumperi ce iti permiti sa iei cu banii jos.
fordul meu a fost 10.000euro (cu toate taxele de inmatriculare), luat in 2007 masina de 2 ani vechime si cu 135k km la bord si vreau sa spun ca e incomparabil mai buna decat loganul nou pe care il avea tata ca masina de servici (no offence pt logan, e o masina care isi face treaba si atat)
poate ca daca as fi avut 16.000euro as fi stat un pic in cumpana daca sa aleg focus nou sau saab 9-3 SH :x

P.S. stiti cum e, cand ai mai multi bani, iti vei dori ceva si mai scump :-"

LE: recunosc, si eu am vandut vechea masina si am mai pus niste bani (inca o data suma) si am luat-o pe urmatoarea :D, si asa am procedat in familie de la prima masina (dacia 1310 din 83) pana acum, sarind cate un pic la o masina mai buna ;)
Ultima oară modificat de andrei.r pe 27 Mar 2009, 13:47, modificat 1 dată în total.

27 Mar 2009, 13:45

Cred ca Almanahe a inclus in "ce-ti permiti cu banii jos" si sumele rezultate din terenuri, masini vechi, imprumuturi :)

27 Mar 2009, 13:49

Sincer prefer să fac leasing la o mașină și să cumpăr un teren cu banii jos nu invers ;) de altfel cum am și făcut.

27 Mar 2009, 14:01

Io prefer sa cumpar cu banii jos o masina, un teren, o casa si...inca o masina (pentru nevasta-mea). Prefer. Da' nu pot! :)

27 Mar 2009, 14:16

Fiecare cu conceptia lui...
Eu unul mai bine stau in banca mea decat sa stau sluga la banca sa platesc ani de zile. Nu-mi permit, oftez si trec mai departe.
In Romania e conceptia asta sa iti ghiortaie matele dar sa te lafai intr-o masina pe care ti-o permiti cu eforturi prea mari sau pe care nu ti-o permiti.
Prefer sa merg cu tiripliciul sau sa ma intorc la transportul in comun decat sa imi ghiortaie matele.

PS: Nu e o referire la cei care si-au expus punctul de vedere aici ci ma refer la alte cazuri pe care le stiu concret. Pe ale celor de aici nu le cunosc

27 Mar 2009, 14:26

Almanahe are dreptate in mare parte. Eu mi-am luat masina cand mi-am permis.
Pana atunci am asta in banca mea, am mers cu trenul si cu microbuzul. Treaba este urata cand ai copil mic, sau mai multi :).
Nu zic ca nu sunt adeptul unui credit, inteleg foarte bine si parerea celortalti.
Cand nu ai cum apelezi si la credit, dar cand iti iei credit pentru masina 75% din salariu, este mult prea mult. Nu este cazul celor de aici, dar asa cum zicea si colegul, cunosc si eu cazuri de genul, care preferau sa nu manance dar sa isi ia BMW :o. Cand le-am spus cat am dat pe Fiesta noua, au inceput sa insire nspe mii de masini germane care putea fi cumparate SH la banii aia. Imi venea sa ii impusc.
Daca as fi avut mai mult curaj sa imi iau la SH atunci sigur m-as fi bagat la un SAAB 9.3 sau un Volvo S40 :D, off. Dar am preferat sa ma astept putin si sa imi permit sa imi iau Focus, ale carui revizii imi permit sa le platesc la reprezentanta :D

27 Mar 2009, 14:40

Pai tocmai, eu mi-am luat masina in leasing pe care mi-am permis-o. Imi curgeau si mie balele dupa un Volvo sau chiar un Focus, dar atat pot, atat iau. Si prefer sa imi iau in leasing ceva care lunar imi "extrage" 25-30% din salariul MEU. Cu restul traiesc rezonabil, daca mai ai cu cine sa si imparti cheltuielile deja treaba devine destul de simpla.

Daca ar fi fost sa strang, la un moment dat as fi luat masina, faceam gaura in buget. Apropos, Almanahe, daca ai avea 15.000 euro si ai fi nevoit sa iti iei masina de toti banii, ce ai face, ai da toti banii pe masina sau ai face credit? Nu accept motivele gen "stau in banca mea" :)).

27 Mar 2009, 14:57

Stau in banca mea :))
Chiar nu inteleg cum vine si unde vrea sa ajunga intrebarea ta!
Daca as fii nevoit sa-mi iau masina de 15.000 de euro!? Pai cine sa imi impuna? Daca impunerea e datorita bugetului unui proiect finantat din Fonduri Europene atunci sigur as lua-o cu banii jos :P
Singurul caz in care as face credit pentru o masina este acela in care masina este o utilitara (duba, camion etc.) pentru ca as pune acea masina la munca si si-ar acoperi ratele ;)
Răspunde