...si eu prefer Marga in loc de abrambureala.....dar tot eu, prefer o culegere de matematica din anii ''80... comparativ cu un manual/culegere din anii ''90...sau +2000....
generatia mea,respectiv anii ''67-''68,este sacrificata deja....sunt curios peste 10-15 ani cine(dar mai ales cati) o sa mai contribuie la pensia celor din aceasta ageneratie(nu putini la numar)....
problema este ce se poate face pentru copii din ziua de azi....
sa povestesc ceva ce se intampla din ce in ce mai des legat de invatamant/copilul meu....
....vine copilul de la scoala.....si spune ca nu prea a inteles mai nimic din lectia din, geometrie in spatiu(poate sa fie fizica)....+de faptul ca nu reuseste sa rezolve macar 1 din problemele date spre rezolvare....ok
...iau caietul copilului+manualul sa vad unde sa ajuns cu predarea(trebuie sa mentionez ca am un copil atent si care ia notite exemplar)....vad problemele si ma inarmez cu cateva coli A4 si un creion...
rog copilul sa-si aduca un scaun langa biroul meu si in decurs de 20-25 de minute,cu,,,cuvintele mele si cum pot si stiu eu....explic odata rezolvarea pas cu pas a uneia din probleme dar si teorema/regula exemplificata in acel capitol predat la scoala in acea zi.
pe scurt...copilul intelege atat teorema/regula dar si cum se poate rezolva restul de probleme ramase....
Consider ca nu am eu niste calitati pedagogice fenomenale.....dar cand vad copilul trist,ca nu a inteles nimic din ce sa predat la scoala in acea zi la o materie anume....chestia in sine,ma aduce in prag de nevroza.
Copii,cel putin cei din ziua de azi,sunt ca niste ''sugative'' vis-a-vis de informatie,in sine......
Si fiindca mai acum 3-4 zile am cumparat un laptop....am primit niste lectii gratuite de la al meu copil,referitor la utilizarea unor butoane(foarte folositoare la diacritice) de a caror folosinta eu nu aveam habar....

....deh,am si eu o varsta si pricep mai greu+++++de faptul ca uit repede....