$1 scrie:$2entru colegul Marius 3k,ne faceti niste recomandari de statii
Pe pagina anterioara am facut cateva recomandari "de buget". Aia inseamna pana in 3-400 de lei cu tot cu antena. Pentru cei care vor sa urce nitel mai sus, avem la ~600 de lei Jopix itaca si diverse statii President - care mai nou sunt doar cu numele. Daca gasiti statii mai vechi President (Grant, Lincoln, JFK, Valery, Wilson - cum e si a mea) e foarte bine, sunt net superioare celor de acum. Totusi, cel mai bun raport calitate/pret il are Danita 1240, dar doar modelul cu FM pentru ca are in interior tranzistori si diode mari - tipc vechi, nu integrate SMD. Suna foarte bine pentru ascultator si are o sensibilitate mare la receptie, daca este ajutata de o antena de minim 140cm - ML145.
Oricare dintre statii e buna pentru info trafic, dar fiecare are preferintele lui. Uite, eu am schimbat statia cand am schimbat masina pentru ca era iluminata cu portocaliu (ca si bordul Punto-ului), iar actuala are iluminarea cu verde ca si bordul Pumei.

Bine, cea pe care o folosesc in prezent mai are si squelch automat (care nu e asa util pe cat se crede) si microfon cu preamplificare - care ajuta foarte mult la modulatie.
$1 scrie:$2in cate am inteles eu CB-urile sunt nesthe chestii care scot sunete , ceva de genul cum au taximetristi...si au un antenoi cat China de lung...si daca ai montata pe masina o chestie din asta poti sa comunici cu alti participanti la trafic , de la care afli unde au radare militieni sau alte chestii utile ....bineanteles pe o arie care depinde de performanta CB-ului....poti selecta mai multe frecvente...de ex. poti afla ce vorbesc militieni intre ei ? ...sau e interzis sa le violezi frecventa
Poti selecta mai multe frecvente, unele statii afiseaza frecventa, altele canalele, alte le afiseaza pe ambele. Este INTERZIS sa asculti alte frecvente in afara de 26-28MHz si cele 8 canale de PMR 446.x MHz (walkie-talkie) daca nu ai licenta de radioamator.