Vorbim de masini daune totale, aduse si vandute in Romania! E ok!?
$1 scrie:$2Normal ca la o masina care este socotita dauna totala reparatiile costa foarte mult, mult peste valoarea ei.
Sa fim seriosi, o masina lovita zdravan se repara cat sa arate bine pentru vanzare (te trezesti cu martori "amutiti" ca sa nu vezi erori in bord, etc).
$1 scrie:$2b]Dauna totala e una, iar valoarea "epavei" e alta.
$1 scrie:$2Iar o masina e declarata dauna totala daca reparatiile depasesc 50-60% din valoarea asigurata!!! Eu am primit pentru CASCO acum 1 sapt de la mai multi asiguratori sume de asigurare cuprinse intre 5000 si 8000 euro! Apai 50 % la 5000 euro e una si la 8000 euro e alta!!
Poai...in cazul de fata cele 2 notiuni se cam "contopesc" nu crezi? Ti-am dat exemplu ce inseamna DAUNA TOTALA, ca de DAUNA TOTALA vorbim!! Ca exista mai multe tipuri de daune totale...asta "e" povesti de adormit samsari cu iz de Vacanta Mare, ca sa ne contrazicem degeaba...ca pe bani nu merge, e criza

O masina lovita frontal, in cel putin 50 % din cazuri (vorbim de loviri, nu de ti-am atins bara, da?) sunt daune totale. Si astea le dau asiguratorii, nu eu! Daca te referi doar la daune totale in sensul ca o masina trebuie reparata la structura de rezistenta, vezi exemplul coelgului Craiovean, care merge cu masina!
PS: ca tu si eu nu am conduce o asemenea masina, e cu totul altceva!
$1 scrie:$21) Masina cu caruta nu cred ca s-a dat la 1000 EUR... Samsarii castiga mult la epave ieftine.
2) masina cu stanta RAR s-a reparat in RO sau a venit de afara???

1) masina s-a dat la 2500 euro din 2006 anul trecut, adica de 3 ani, diesel, 1.6 90 cai hatch cu multiple optiuni. Masina aia se putea vinde cu 5500 ca popa dupa reparatii, asta luand in calcul ca in 1500 euro o reparai!! Asadar, 1500 euro din scurt!
2) ce importanta are unde e reparata masina daca are stanta RAR? Eu vroiam doar sa subliniez, intrucat tu ai spus:
$1 scrie:$2rezi ca RAR/ITP o vede ulterior reparatiei ca sa-si dea acordul?

Crezi ca samsarii sunt samariteni???
ca se poate repara, si DA, RAR-ul isi da acordul dupa reparatie, pentru ca tu ai putea lua o jumatate de masina (aia fata) s-o unesti cu alta jumatate (cea din spate), moment in care RAR-ul te trimite la plimbare

Inca o data, vorbim de masinile cu stante RAR, nu de unele reparate in colt la nea Costica...aia e altceva!
OK, recapitulam. Daca vreti sa fie dracul negru, este. Daca priviti fara prejudecati lucrurile, mira-m-as unii dintre voi sa nu conduca masini manarite ori reparate si sa nu aveti habar!!!