$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ncep sa realizez cat de norocos sunt
cat zici ca e un apartament la tine in scara?

Cat dai sa imi vina dorul de duca?
La ora actuala un apartament cu 4 camere in zona valoreaza vreo 70.000 EUR, cred. A valorat si 100.000.
Eu cand l-am luat am dat de 4 ori mai putin. Daca as avea nevoie acum de o achizitie imobiliara, mi-as face casa. Mi se pare aberant sa coste un apartament la fel ca o casa. In fine, deviem pe alte coordonate discutia, scuze de offtopic.
Referitor la educatia copiilor, mai exista si alte probleme. Mi-am pierdut motivatia sa exercit presiune asupra copiilor sa invete (noroc ca sunt cat de cat constiinciosi).
Parintii nostri ne bateau la cap "fa scoala sa ajungi si tu om cu facultate, repartitie, locuinta, etc"
Nu duc si nu o sa duc NICIODATA dorul vremurilor ceausiste.
Insa cand vad ce bataie de joc a ajuns invatamantul, pur si simplu nu pot sa-mi hingheresc copiii doar ca sa vina cu coronita la sfarsitul anului. Le-am si spus, asteptarile mele sunt sa fie in primii 10-15 din clasa; daca iau premiu, primesc bonus.
Din punctul meu de vedere, ca parinte, prioritatile in educatie sunt:
1. Sa fie sanatosi. Amandoi baieti fac cel putin un sport, in permanenta. Asta e inotul. Pe langa, ce le place (baschet, karate), dar inotul este obligatoriu. Si tot la sanatate includ alimentatia. Le explic in permanenta ce e bine sa manance si ce nu, fara sa le interzic (celui mic ii place slanina prajita

)
2. Sa fie "Hopa Mitica", sa pice oricand si oriunde in picioare. Incerc in masura posibilitatilor sa facem concediile in strainatate, unde ii trimit sa se descurce. Vrei inghetata? Poftim banii, descurca-te. Cere si ti se va da.

Vreau neaparat sa stapaneasca minim 2 limbi straine, sa stie sa socializeze, sa lucreze in echipa, etc.
3. Fiind baieti, am pretentia sa stie sa bata un cui, sa faca treaba barbatului in casa. Am noroc sunt indemanateci.
Din pacate (sau din fericire?) scoala vine pe locul 4. Nu am cum s-o pozitionez mai sus! Ii incurajez, evident, sa faca performanta la scoala, dar nu pun presiune asupra lor.
Voi, ceilalti parinti, considerati la fel? Chiar sunt curios care sunt obiectivele voastre in cresterea urmasilor...