23 Sep 2007, 19:17
$1 scrie:$2Si cum faci CASCO fara masina? Pt ca iti trebuie factura, copie dupa autorizatia temporara de circulatie...
23 Sep 2007, 21:36
23 Sep 2007, 21:50
$1 scrie:$2Nu are nevoie, e de ajuns proforma cu VIN-ul pe ea...
$1 scrie:$2upa ce am cautat prin ofertele la mai multe firme am ales BCR Asig.
Si RCA si CASCO.
Full CASCO m-a costat 592 EURO/an. Aveam si o reducere de vreo 30 EURO daca plateam integral dar...
Inainte am avut la CARPATICA Asig (627 EURO/an) dar la fiecare reparatie aveam o fransiza de 10%.
Pana acum nu am avut probleme cu firmele de asigurari dar ceva pareri despre cei de la BCR?
24 Sep 2007, 01:43
24 Sep 2007, 11:30
$1 scrie:$2m si eu o/niste intrebare @scor.pio:
- cum sta generali cu decontarea directa?
- cum sta generali cu centrele de constatare in service-uri?
- cum sta generali cu evaluarea pagubelor?
24 Sep 2007, 19:33
25 Sep 2007, 11:28
$1 scrie:$2ata, mi-am facut CASCO la Generali - 775E cu fransiza fixa de 100E. CASCO Complet (asa se numeste la ei full CASCO) + pierderea/furtul cheilor. Asigurarea include si asistenta rutiera - acopera cheltuielile ocazionate de remorcarea autovehiculului la un atelier de reparatii si cheltuielile legate de transportul pasagerilor pana la locul de destinatie, in limita a 200E, daca autovehiculul este inutilizabil pe o perioada mai mare de 36 de ore. RCA-ul l-am facut la BCR - 312 RON.
25 Sep 2007, 11:41
25 Sep 2007, 16:39
$1 scrie:$2
mda. deci la orice dauna a ta vei da 100 EUR. adica daca ai o dauna de 101 EUR ei iti vor deconta 1 EUR iar 100 ii vei suporta tu. in cazul in care ai dauna sub 100 EUR ...o platesti ca asa e in tenis.
clauzele de transport si remorcare sint bune ce-i drept cu fransiza nu sint insa de acord...dar este doar opinia mea.
25 Sep 2007, 16:57
La fel gandeam si eu acum 2-3 saptamani. Da' dup-aia mi-am zis: ce mai e suta (de euro) in ziua de azi. Ce dauna poate fi mai mica de 100E? Si un far daca il inlocuiesti cred ca face mai mult (piesa + mana de lucru). De vopsit o aripa sau o portiera (in urma unei zgarieturi) nici nu mai vorbesc... Iar pe de alta parte, cum am spus, fransiza o platesc doar daca dauna s-a produs din vina mea. Cine nu casca ochii... Daca o gasesc avariata in parcare, cade un pom pe ea (Doamne fereste!) sau este avariata in urma unui alt eveniment in care eu nu sunt implicat, nu platesc nimic. Nu mai spun ca daca mai dadeam 10E aveam asigurate, in limita a 1000E, si persoanele aflate in masina condusa de mine. Din pacate nu mai aveam schimbat si nici n-aveam timp sa ma duc sa caut o casa de schimb pentru ca intarziam la serviciu. A, si nu stiu daca v-am spus. Polita e valabila si in cazul in care dauna s-a produs cand masina era condusa, cu acordul meu, de altcineva (sotie, prieteni).
25 Sep 2007, 17:51
Nu e foarte buna socoteala...
1) Eu zic ca la fiecare reparatie la care apelezi la Casco vei plati 100 EUR (daca nu e vina ta se face pe RCA-ul celuilalt la chestiile auto, iar la cele cu autor necunoscut sau accidente gen copac va fi la fel)
2) Nu socoti costurile doar la o reparatie... Ce te faci daca ai 3-5 reparatii (fie ele si marunte) pe Casco intr-un an? La cat te duce???Si numai cand te gandesti ca daca platesti vopsitul unei usi o faci pe din doua cu asiguratorul... Din pacate tu platesti prima suta de EUR la orice reparatie.
Eu am avut o singura dauna si a fost peste 11.000.000 ROL reparatia; reintregirea m-a costat 230.000 ROL. Parca e altceva, nu?![]()
P.S. Zici de 100 EUR ca e o nimica toata si nu ai ales varianta de +10 EUR pentru cresterea asigurarii pasagerilor???![]()
![]()
25 Sep 2007, 21:50
25 Sep 2007, 22:45
$1 scrie:$2) nu cred ca mai trebuie sa mergi la ei cand vine, la mine au facut poza la inceputul celui de-al doilea an;
2) La o dauna de 5000 EUR as fi platit cam 200 EUR. Oricum, daunele de acest gen sunt mai rare iar reparatiile dureaza ceva... Daca mai este valabila chestia cu reintregirea politei, fransiza nu te scuteste de asta...
Vopsitul unei usi este mai putin de 200 EUR (era azi pe forum o informatie: 500 RON/element... la o vopsitorie buna din Craiova)
In Bucuresti sunt muuult mai frecvente daunele marunte, pana in 3-500 EUR.
25 Sep 2007, 22:55
$1 scrie:$2$1 scrie:$2) nu cred ca mai trebuie sa mergi la ei cand vine, la mine au facut poza la inceputul celui de-al doilea an;
2) La o dauna de 5000 EUR as fi platit cam 200 EUR. Oricum, daunele de acest gen sunt mai rare iar reparatiile dureaza ceva... Daca mai este valabila chestia cu reintregirea politei, fransiza nu te scuteste de asta...
Vopsitul unei usi este mai putin de 200 EUR (era azi pe forum o informatie: 500 RON/element... la o vopsitorie buna din Craiova)
In Bucuresti sunt muuult mai frecvente daunele marunte, pana in 3-500 EUR.
1) Mi-au zis ca trebuie neaparat sa ma duc s-o vada pt ca altfel, in caz de zgarieturi sau alte avarii minore, nu ma despagubesc, pt ca nu pot dovedi ca nu le avea deja in momentul in care am incheiat polita![]()
2) La o dauna de 5000E eu as plati 100E![]()
Mie mi-au luat atat anul trecut pentru o aripa de Solenza! M-or fi vazut mai fraier...
26 Sep 2007, 17:10
La o masina noua... e absurd sa pretinda ca ai luat-o zgariata.
17 Feb 2011, 13:06
21 Feb 2011, 12:05
21 Feb 2011, 13:47
$1 scrie:$2u faceti la group ama (fost omniasig).
Nu stiu cum sunt restul angajatilr dar domnisoara care se ocupa de dosarul meu este o nesimtita, pe langa faptul k ultima oara mi-a vb foarte urat sa trezit sa imi spuna ca nu am platit o rata din iunie 2010 , in conditiile in care suntem in febr 2011(
Aici vina este a mea ca nu m-am uitat pe chitanta si k am acceptat sa imi dea chitantele cu intarziere.
Neatentia se plateste.
Dar de aici pana la a ma ameninta k nu imi plateste despagubiri eventuale sau furt e distanta mare in situatia in care de atunci pana acum mi-a incasat in continuare (din septembrie platesc la banca)
Asa ca o data cu oful meu va sfatuiesc sa evitati group ama