ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
03 Oct 2007, 17:26
Unde sa conduci cu 150 frecvent... Poate in afara... La noi daca vine o mica zapada gata, cucu drumuri...
03 Oct 2007, 17:45
Citesc si ma mir, cum conduceti voi iarna daca spuneti ca snowtrac 2 sunt proaste pe asfalt ud? Eu le folosesc de 3 ani si in timpu asta nu am pierdut aderenta pe carosabil umed sau inundat cu apa, ce-i drept ca nici nu merg precum titi aur pe proba speciala
@Doc cu cate marci de anvelope de iarna ai mers ca sa spui ca snowtrac 2 e varza pe drum ud? nu zic ca nu e dar poate nici cu celelalte nu e mai bine.
Si vad ca amintiti de franari bruste la viteza mica pe carosabil ud, plin de zapada sau mai stiu eu cum. si mie mi s-a intamplat sa pun frana brusc la viteza mica si ghiciti ce DA si eu m-am dus ca sania dar spuneti-mi si mie cu ce masina nu se intampla asa (am patit asta conducand renou meu cu snowtrac 2, focus 2 cu GY ultragrip 7 si audi a4 cu nokian de iarna (nu mai stiu numele).
03 Oct 2007, 17:49
Multi se asteapta, cred, ca maina echipata cu gume de iarna, in conditii de iarna (indiferent care sunt ele), sa se comporte ca vara pe uscat echipata cu gume de vara de top... Dar viata bate filmul de multe ori
03 Oct 2007, 18:59
...
Ultima oară modificat de
NFS pe 30 Noi 2007, 01:35, modificat 1 dată în total.
03 Oct 2007, 19:04
E adevarat ce zici cu zapada, NFS, dar la temperatura scazuta cauciucurile de vara se intaresc si nu mai ai aderenta...
In final chiar si asa eu zic ca merita sa iei gume de iarna.
03 Oct 2007, 19:16
Eu am reusit sa ma invart acum 2 ani la 3 grade, pe piatra cubica, cu tot ESP-ul. Desigur, eram cu gume de vara, si nici macar nu am facut cine stie ce manevra periculoasa... Doar ca era ger, gumele erau lemn, pe piatra cubica era un fel de mazga... OK, soselele or fi ele "uscate", dar pe jos anul trecut in iarna a fost o mazga criminala, imi era frica sa franez mai brusc ca nu stiam daca cel din spate se urca pe mine sau nu...
Desigur, fiecare face cum crede de cuviinta. Eu am si una bucata copil in masina asa ca voi face ca la carte si voi pune gume de iarna...
03 Oct 2007, 20:36
...
Ultima oară modificat de
NFS pe 30 Noi 2007, 01:36, modificat 1 dată în total.
04 Oct 2007, 13:12
...
Ultima oară modificat de
NFS pe 30 Noi 2007, 02:27, modificat 1 dată în total.
04 Oct 2007, 13:42
$1 scrie:$2rognoza meteo a toamnei: luna octombrie temperaturi peste 20 grade ziua, iar in noiembrie peste 15. Deci discutia se amana deocamdata... Ba mai mult, cica iar vom avea o iarna blanda.
Mda! Poate cu ocazia asta o sa le intre morcovul vanzatorilor de anvelope si or sa faca niste reduceri!

Para malaiata.....
05 Oct 2007, 12:37
ce parere aveti de cauciucurile de vara matador?are cineva asa ceva?
06 Oct 2007, 02:32
$1 scrie:$2rognoza meteo a toamnei: luna octombrie temperaturi peste 20 grade ziua, iar in noiembrie peste 15. Deci discutia se amana deocamdata... Ba mai mult, cica iar vom avea o iarna blanda.
Pai sa stiti ca iarna mai ca lumea o sa fie prin 2010, nu mai deveme. Nu v-am zis ca anul trecut mi-am luat cauciuce de iarna noi? E si normal sa nu mai fie zapada cam 4-5 ani de acum incolo, pina mi se tocesc mie gumele de iarna...
07 Oct 2007, 21:08
$1 scrie:$2e parere aveti de cauciucurile de vara matador?are cineva asa ceva?
Am avut eu pe SLZ acum vreo 2 ani si erau comparabile cu montana de pe vechea dacie: proaste! Cel putin pe ploaie erau dezastru.
22 Oct 2007, 12:35
Salut,
Am citit cam tot topicul si incerc sa ma decid pentru niste anvelope de iarna. Eu sunt cam "incepator" la acest capitol: nu prea am mers iarna cu masina iar Focusul il am de 2 sapt (inainte am condus o Dacie). Vad ca vremea se inrautateste si o sa fac drumuri Buc-Brasov, Buc-Braila si in ambele cazuri e posibil sa am surprize cu zapada. De unde v-ati mai luat anvelope de iarna? Masina a venit cu anvelope Pirelli (195/65 R15), nu stiu ce model. Cred ca o sa iau si niste lanturi (pentru orice eventualitate).
22 Oct 2007, 12:49
$1 scrie:$2alut,
Am citit cam tot topicul si incerc sa ma decid pentru niste anvelope de iarna. Eu sunt cam "incepator" la acest capitol: nu prea am mers iarna cu masina iar Focusul il am de 2 sapt (inainte am condus o Dacie). Vad ca vremea se inrautateste si o sa fac drumuri Buc-Brasov, Buc-Braila si in ambele cazuri e posibil sa am surprize cu zapada. De unde v-ati mai luat anvelope de iarna? Masina a venit cu anvelope Pirelli (195/65 R15), nu stiu ce model. Cred ca o sa iau si niste lanturi (pentru orice eventualitate).
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=7852
Fara lanturi, strici cauciucurile.... Lanturile sunt doar de forta majora, sa te scoata din kk pe moment...
22 Oct 2007, 16:38
Nu se poate incepe un poll referitor la gumele de iarna? Vreau sa imi iau si eu dar chiar sunt afon intr-astea. Asa ca eu m-as lua precum oile, dupa turma.
23 Oct 2007, 11:03
Eu de anul trecut mi-am luat NOKIAN WR. Anul trecut 2 buc. (pe spate aveam Hankook) iar anul asta am facut setul complet. Multumit de ele, am si alte cunostinte care de cativa ani merg cu Nokian (firma e finlandeza) si sunt multumite. Avantajul la modelul asta e ca suporta si temperaturi mai ridicate fara sa se deterioreze (adica sunt un fel de all-seasons spre iarna), adica sunt ok pentru iernile din Romania care se manifesta mai mult prin ploaie si temperaturi in jurul a zero grade. Oricum, eu le-am testat anu trecut si pe zapada si frig beton si nu m-au dezamagit.
08 Noi 2007, 05:02
ma intereseaza foarte mult subiectul, am fost acum 2 sapt in poiana, a dat o zapada mai maricica, si am ramas ca prostu pana a doua zi ca nu mergea sa ies din curte la sosea.
am gasit un top dupa care ma ghidam, acum citesc si de vredesteinu asta.
http://www2.victoriassecret.com/commerc ... rfnbr=2096
aici sunt date ca fiind cele mai bune Dunlop SP Winter Sport 3D
Intrebarile mele sunt:
1.Iau jante de tabla mai mici+cauciuc sau iau direct cauciucul ptr jantele de aliaj care le am (205/55/R16 PARCA)
2. Pe zapada stiu ca e bun cauciucul mai ingust dar pe ud ma gandesc ca unul mai lat are derenta mai buna....
3. un all season nu impaca cel mai bine lucrurile? adic ais aderenta iarna pe ud, dar si pe zapada, si pe ploaie, si tot tacamul?
08 Noi 2007, 11:05
$1 scrie:$2a intereseaza foarte mult subiectul, am fost acum 2 sapt in poiana, a dat o zapada mai maricica, si am ramas ca prostu pana a doua zi ca nu mergea sa ies din curte la sosea.
am gasit un top dupa care ma ghidam, acum citesc si de vredesteinu asta.
http://www2.victoriassecret.com/commerc ... rfnbr=2096aici sunt date ca fiind cele mai bune Dunlop SP Winter Sport 3D
Intrebarile mele sunt:
1.Iau jante de tabla mai mici+cauciuc sau iau direct cauciucul ptr jantele de aliaj care le am (205/55/R16 PARCA)
2. Pe zapada stiu ca e bun cauciucul mai ingust dar pe ud ma gandesc ca unul mai lat are derenta mai buna....
3. un all season nu impaca cel mai bine lucrurile? adic ais aderenta iarna pe ud, dar si pe zapada, si pe ploaie, si tot tacamul?
Sa-mi spui si mie la ce pret e bucata te rog:
08 Noi 2007, 11:07
Pentru 'janta" din poza cred ca cel mai bun cauciuc este de la Durex...
08 Noi 2007, 12:41
adipit, daca banii nu sunt o problema ia un set de jante de 15 + set cauciucuri, sunt mai ieftine pe marimea asta. Si da, sunt indicate niste cauciucuri mai inguste iarna, ai putea de exemplu sa-ti iei 195/65 r15 (sau ce marime iti scrie in talon), se gasesc la orice colt si sunt ieftine.
Nu cred ca o sa observi diferenta intre dunlop si restu cauciucurilor din top, alege ce e mai ieftin.
08 Noi 2007, 13:02
$1 scrie:$2..
Nu cred ca o sa observi diferenta intre dunlop si restu cauciucurilor din top, alege ce e mai ieftin.
Ieftin, dar totusi in limitele sigurantei in trafic!!!!!!!!!!!
08 Noi 2007, 13:27
cele mai ieftine din cele de top, mi-e lene sa le insir acum.
08 Noi 2007, 13:33
Test facut de Auto Zeitung pentru anvelope de iarna pe 15". Pentru 2007.
http://www.filebox.ro/download.php?key= ... 4b99950423
Este un PDF de 3MB acolo, nu va speriati.
08 Noi 2007, 15:36
am gresit lynk-ul mea culpa
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... ype=W&VT=C
acesta este lynk-ul bun
asa ma gandesc si eu jante pe 15 tabla + cauciuc dar chiar ies mai ieftin? inca nu am aflat [returile la jante,
08 Noi 2007, 15:39
Eu le-am luat la 160 RON/janta 15" Ford, iar piulitele de otel parca 4 RON/bucata (toate de la ford_mazda acum un an).
08 Noi 2007, 16:26
mda, am putea discuta tot aici, cred ca e o intrebare pe care si-o pun multi in momentul in care cumpara anvelopele de iarna: ce fac, cumpar si un set nou de jenti?
Daca ai deja din Al, raspunsul e evidient, insa mai interesant ar fi sa discutam de cat "rau" face cauciucului scoaterea si punerea pe janta.
Sa luam in considerare o durata de viata de 2-3 ani a anvelopelor de vara, si mai mult pentru cele de iarna.
Ceva experiente, argumente?
08 Noi 2007, 16:54
Experiente: atat pe masina anterioara cat si pe asta nu am schimbat decat gumele, din motive financiare. Dar m-am dus unde trebuie pentru operatiunile respective si nu am avut nici o problema. Dar daca as putea, aspune de tabla pentru iarna, asta e sigur.
08 Noi 2007, 17:24
$1 scrie:$2da, am putea discuta tot aici, cred ca e o intrebare pe care si-o pun multi in momentul in care cumpara anvelopele de iarna: ce fac, cumpar si un set nou de jenti?
Daca ai deja din Al, raspunsul e evidient, insa mai interesant ar fi sa discutam de cat "rau" face cauciucului scoaterea si punerea pe janta.
Sa luam in considerare o durata de viata de 2-3 ani a anvelopelor de vara, si mai mult pentru cele de iarna.
Ceva experiente, argumente?
Rau sa zicem ca nu i-ar face montatul/demontatul cat pastrarea lor cat nu sunt folosite; daca sunt pe janta sunt mai usor de pastrat (le poti pune una peste cealalta fara probleme) si le poti inlocui singur (daca ai cauciucul ar cam trebui sa le pui in masina, sa te duci la o vulcanizare, sa le schimbe ei).
08 Noi 2007, 17:35
$1 scrie:$2.. si le poti inlocui singur (daca ai cauciucul ar cam trebui sa le pui in masina, sa te duci la o vulcanizare, sa le schimbe ei).
Da, dar cum ramane cu echilibratul? Schimbatul caucioacelor e un bun prilej pentru aceasta operatiune.
08 Noi 2007, 18:57
$1 scrie:$2Da, dar cum ramane cu echilibratul? Schimbatul caucioacelor e un bun prilej pentru aceasta operatiune.

Echilibratul as prefera sa-l fac atunci cand am chef sau nevoie... De ex. am umblat cu gumele de iarna si nu am avut nici o problema cu ele (lovituri), asa ca foarte probabil nu le voi echilibra.
Suplimentar: cand este timpul de schimbat gumele este cam inghesuiala la ateliere si mai dau si rasol