ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: cati fumatori suntem ? / cum sa te lasi de fumat

17 Apr 2009, 10:50

asta este una bucata.. si a doua..

cu dedicatie pentru noi fumatorii si viciatii :))
p.s. sper sa nu fie considerata instigare la consum ...

17 Apr 2009, 22:38

Domnilor,astazi pauza tigari,sper si maine sa fiu capabil sa spun acelasi lucru,Doamne ajuta.

18 Apr 2009, 07:51

bafta......

18 Apr 2009, 18:12

Am revenit si ma pot lauda iar,a doua zi fara tigari. :)
Astazi am rezistat ca un erou,am avut 3 insi in jurul meu,care pufaiau la greu, :(( :-" :-" :-" cand am vazut cate chistoace erau in scrumiera din atelier,fumate de baietii veseli,m.am inchinat cu stanga.Daca voi reusi sa repet aceasta fraza,zilnic,in cadrul acestui topic,reusind sa.l tin numai sus,sper ca admini si moderatorii,sa nu se supere pe mine,avand legatura cu fumatul,eu nu consider ca sunt off.topic,daca gresesc rog sa fiu corectat.Pe langa toate acestea,consider ca intrand zilnic,voi determina si pe altii sa faca la fel ca mine.Sper si maine sa revin cu aceeasi fraza.
Oare voi devenii stresant? :-?? ;)

Tatelu,mersi de urare,inca rezist,sa vedem maine. :-??

Intr-o tigara sunt continute 43 de substante chimice care cauzeaza cancer. Nicotina continuta de tigari este toxica si letala in doze mari. Cand isi iau doza de nicotina fumatorii inhaleaza alte patru mii de substante chimice. Multe dintre aceste componente sunt active chimic si produc schimbari negative asupra corpului.

Substante chimice periculoase continute de tigari:

- Gudronul: este un termen general pentru mai multe particule ce rezulta din fumul de tigara. Particulele contin substante chimice printre care oxizi de nitrogen, dioxid de carbon si monoxid de carbon. Gudronul e maro si are gust neplacut, pateaza dintii, unghiile si tesuturile de plaman. Gudronul contine benzpiren, o hidrocarbura puternic cancerigena.

- Monoxidul de carbon: este un gaz inodor fatal in doze mari pentru ca ia locul oxigenului din sange. Fiecare celula de sange contine o proteina complexa numita hemoglobina; moleculele de oxigen sunt trasportate prin corp lipite de sau agatate de proteine. Monoxidul de carbon se leaga de mai mult de hemoglobina decat de oxigen. Aceasta inseamna ca inima unui fumator trebuie sa munceasca mai mult pentru oxigenarea creierului, a inimii, a muschilor si a altor organe vitale.

- Oxizi de nitrogen: experimentele pe animale au aratat ca oxizii de nitrogen afecteaza plamanii. Se crede ca oxizii de nitrogen sunt niste substante chimice particulare in tutun care cauzeaza boala de plamani si efizem.

- Cianura de hidrogen: plamanii au niste perisori (cili) care ajuta la "curatarea" plamanilor prin indepartarea substantelor straine care ajung acolo. Cianura de hidrogen impiedica derularea procesului de curatare a plamanilor in sensul ca substantele otravitoare ale fumului de tigara raman in plamani.

- Amoniac: este o substanta chimica foarte puternica gasita in produsele de curatat, se foloseste pentru conservarea organelor umane de la morga, care este de asemenea nociv pentru plamani.

- Metale: fumul de tigara contine metale periculoase printre care: arsenic, cadmiu si plumb. Multe din aceste metale sunt cancerigene.

- Compusi radioactivi: fumul de tigara contine compusi radioactivi care sunt cancerigeni.

Efectele fumatului asupra sistemul respirator:
- iritatia traheei si a laringelui;
- reduce functionarea plamanilor si cauzeaza insuficienta respiratorie datorita umflarii si limitarii areajului plamanilor;
- cauzeaza mucozitate excesiva in pasajele plamanilor;
- incapacitatea plamanilor de a curata si elimina substantele otravitoare se transforma in iritatii ale plamanilor.

Efectele fumatului asupra sistemul circulator:
- cresterea tensiunii arteriale si rata batailor inimii;
- strangerea vaselor de sange rezultand o scadere a temperaturii corpului;
- mai putin sange oxigenat in corp;
- sange aglutinant care este predispus la coagulare;
- vatamarea liniilor arteriale contribuind la artroscleroza (depuneri de grasime pe peretii arteriali);
- cresterea riscului de infarct datorita blocajelor in circulatia sangelui.

Efectele fumatului asupra sistemul imunitar:
- sistemul imunitar nu mai fuctioneaza bine;
- persoanele fumatoare sunt mai expuse la infectii;
- procesul de vindecare a organismului este mai lung.

Efectele fumatului asupra sistemul muscular si osos:
- reducerea circulatiei sangelui in zona extremitatilor (degetele mainilor si picioarelor);
- incordarea muschilor;
- reducerea masei osoase.

Alte efecte ale fumatului asupra corpului:
- iritarea si inflamarea stomacului si a intestinelor;
- cresterea riscului de sangerari gastrointestinale;
- reducerea simturilor tactile si gustative;
- aparitia ridurilor premature;
- risc ridicat de orbire si pierdere a parului;
- gingivita.

Efectele fumatului asupra barbatilor:
- reducerea nivelului de hormoni sexuali;
- impotenta cauzata de reducerea circulatiei sangelui in zona inghinala;
- cresterea riscului de cancer al sistemului reproducator incluzand si cancerul penian.

Efectele fumatului asupra femeilor:
- reducerea fertilitatii;
- scaderea apetitului sexual;
- reducerea nivelului de hormoni feminini;
- absenta menstruatiei sau ciclu menstrual neregulat;
- cresterea riscului de cancer al sistemului reproducator incluzand cancer de col uterin, cancer la san.

Efectele fumatului asupra fetusilor:
- cresterea riscului de avort spontan, nastere prematura sau nasterea copilului mort;
- risc mare in aparitia problemelor de dezvoltare ca deficit de atentie si hiperactivitate;
- un tata fumator poate sa afecteze fetusul chiar daca mama nu este fumatoare, ea este expusa la fumat pasiv; daca mama copilului fumeaza si in timpul primului an de viata copilul risca sa aiba infectii la urechi, boli respiratorii precum astm, sindromul mortii subite si cancer ca Leucemia limfatica cronica (LLC).

Boli cauzate de fumatul de durata
Un fumator inrait este expus unui risc mare de aparitie a bolilor letale incluzand:

- toate tipurile de cancer precum cancerul de plamani, de gura, de nas, de gat, pancreas, leucemie, de rinichi, penial, de col uterin, de veriza urinara, de colon;
- boli de plamani precum bronsite cronice, boli pulmonare cronice si efizem;
- boala arteriala coronariana, boli de inima si atacuri de inima;
- ulcer al sistemului digestive;
- osteoporoza;
- circulatie peririferica slaba care poate duce la amputari

18 Apr 2009, 19:59

@bibanu47 , daca citesc postul tau inainte de aprinde o tigara , sigur ma las de fumat ;)

18 Apr 2009, 20:09

Sper sa reusesc,sa fiu un exemplu zilnic,servesc masa si fug in camera sa nu ma apuce ceva ganduri sumbre. :-?? :-" ;)

18 Apr 2009, 21:07

daca altii au putut, cred ca poti si matale. doar un singur lucru sa fie: vointa sincera.

18 Apr 2009, 21:16

Sefu,cand te vad apasand mereu pe butonul ala cu BAN,i.mi vine sa ma apuc de fumat. =))
Dar totusi am vointa si multumesc de incurajare. :)

19 Apr 2009, 09:15

am 5 zile de cand nu mai fumez si aprox 2 sapt de cand fac tratamentul cu zyban,
eram un fumator inrait, fumam de 10 ani si ajunsesem la aproape 2 pachete pe zi.
e incredibil ce poate face medicamentul acesta, nu am avut nici un stres, nu ma deranjeaza sa fumeze si 7 insi in jurul meu, nu rabd sau tanjesc dupa tigari, nu am nervi si nici stari de sevraj.
va recomand cu incredere, va usurati mult procesul de renuntare la tigari. eu am mai incercat si doar cu vointa, mai mult de 3-4 ore nu rezistam inebuneam.

19 Apr 2009, 09:20

Diferenta dintre lasatul de fumat cu zyban sau fara este de cateva sute de lei :D. Se poate si fara, dar, din cate zice prietenul nostru Internetu', bulina asta chiar e o inventie demna de luat in seama :)

19 Apr 2009, 09:23

eu ce imi bat gura pe aici, este un program guvernamental sau de la UE sa ne lasam de fumat, nu iti trebuie decat buletin si un minut doua sa suni la numarul 0800 878 673 sa aflii unde e cel mai apropiat centru de consiliere.

medicamentul se da gratuit!!!
e o ocazie demna de luat in seama pentru cei care vor sa se lase

19 Apr 2009, 16:17

pentru domnul bibanu47

ma bucur pentru ca rezistati si e o mai mare bucurie pentru cineva care reuseste sa tina piept ispitei cand are colegi fumatori si parca simti cum te cheama fumul
Bafta la toata lumea care doreste sa renunte la fumat din partea mea nu conteaza cum reusesti sa te lasi important e sa renunti definitiv . =D>

19 Apr 2009, 19:44

Hristos a inviat. :)
Focus,mersi de incurajare si nu numai tie,ci tuturor.
Ce ziceti,am fumat azi?
Dddddddddddddddddd.....................NU domnilor nu am fumat,e a treia zi si trebuie mentionat ca nu servesc inlocuitori,programe de consiliere sau alte minuni.
Oare si maine voi spune la fel?
Sa mai lasat cineva?
"Succesuri"

Ne auzim maine. :-" :-" :-" :-" :-" ;)

P.S. Ce aer curat am in casa si nici baiatul,nu mai trebuie sa suporte viciul meu. :D

20 Apr 2009, 13:51

EU AM 6 ZILE, m-am lasat si ma simt perfect
nu imi vine sa cred ca e atat de usor, eu lucrez intr-un mediu unde se fumeaza non stop, am fost aseara in club, fumau toti in jurul meu, nu am fost tentat nici macar o sec sau sa ma pierd cu firea sa m agit ceva, parca am fost nefumator o viata :)

chiar e foarte usor cu acest medicament, poate prea usor :)

20 Apr 2009, 13:58

Adevarat a inviat !
8 zile la mine ... din cate vad eu e mai sanatoasa marijuana decat tigara ( tutunul ) :D joke :P , primele zile au fost naspa rau , apoi m-am obisnuit ma simt mult mai bine acum , acum sunt mai castigat si la sanatate si la buzunar :) , si mama a facut si ea ambitie cu mine si s-a lasat si ea tot in aceiasi zi si pana in prezent nu am mai fumat niciunul , mai trebuie sa o conving si pe sormea , oricum ea nu`i fumatoare inraita dar.. mai bine sa le lase

PS: Intr-o saptamana am pus aproape 3kg pe mine in plus, am ajuns la 92kg ,am mancat intruna primele zile ca sa evit sa fumez :) si simteam nevoia sa mananc ..

20 Apr 2009, 14:55

$1 scrie:$2S: Intr-o saptamana am pus aproape 3kg pe mine in plus, am ajuns la 92kg ,am mancat intruna primele zile ca sa evit sa fumez :) si simteam nevoia sa mananc ..

Din auzite,precum ca ar creste apetitul,la mine nu este valabil,cu toate ca sunt o persoana care ,sare usor peste 100 kg. :D
Blackr,arunca mancarea din frigider si umple.l cu rebusuri. =))

20 Apr 2009, 18:00

nu ma deranjeaza prea tare ca ma ingras doar sa nu o fac prea rau ... :)

20 Apr 2009, 19:27

Eu am luat 8kg in aproape 2 luni de ne-fumat, tre sa ma apuc serios de sport :(

20 Apr 2009, 20:39

Alo,e cineva pe aici?
Parca miroase a tigara,sau mi se pare mie?
Astazi am facut 4 zile,de cand nu am mai pus tigara in gura,dar totusi sunt altii mai vechi in domeniu. ;)

20 Apr 2009, 20:54

am pierdut numarul celor care au renuntat,dar cei care nu s-au lasat inca sa nu uite

fumatul egal boala cumparata cu bani castigati greu

21 Apr 2009, 22:33

Puffffff,ce miroase a tigari pe aici :(( :-t :-S
Era sa uit,a 5 a zi fara tigari. :-t

23 Apr 2009, 00:27

OHOHOOO, m-am cantarit :)) 107 ... 17 kg in plus de la revelion 2009 pana azi ... Promit sa ma las de dulciuri! :D

23 Apr 2009, 00:35

Aoleu ce fum e pe aici,puffffffff. :D ;)
Cred ca e ori de la Alen de la Bacau,ori de la KomandatuR de la capitala. :)) ;)
Domnii moderatori,fac ce vor ei pe aici. :-" :-" ;)
Hai sa revenim la subiect,a 6 a zi fara mahoarca,EVRIKA.

23 Apr 2009, 00:46

=D> =D> pentru cei care rezista in continuare tentatiei, a fost grea situatia ............nu stiu exact cum se numeste lipsa de nicotina ..........uf e ceva .............incercati si voi cei care fumati

1 singura zi fara fumat si vei vedea si simti ...........mai participati si voi cei care fumati si scrieti si voi ceva :)

23 Apr 2009, 00:58

Focus,nu vezi ca s-au ascuns toti ?
Numai gasesti nici unu sa ma zica ceva de fumuri sau alte tabieturi. :))

23 Apr 2009, 01:19

$1 scrie:$2.nu stiu exact cum se numeste lipsa de nicotina .......

Se numeste "sevraj nicotinic" si io nu-l mai vreau, ca tare-i nasol! :D

23 Apr 2009, 07:32

$1 scrie:$2HOHOOO, m-am cantarit :)) 107 ... 17 kg in plus de la revelion 2009 pana azi ... Promit sa ma las de dulciuri! :D

m-ai facut recunosc! m-ai facut!
chair daca te-ai ingrasat dupa ce te-ai lasat, eu zic ca se merita.

23 Apr 2009, 08:00

Nu mai zice nimeni nimic ca am si uitat de tigari :)). Bibanu cum mai rezisti? La mine cel mai greu a fost de sarbatori si la o partida de pescuit unde am fost inconjurat de arome. Cred ca am inebunit si de 2 zile nu am mai baut cafea, nu vreau sa renunt doar sa o raresc. La mine cafeaua era o alta poveste in sensul ca serveam cam 3-4 / zi. Asta e, am fost un mare vicios ;)

23 Apr 2009, 08:06

Buna dimineata domnilor si va invit la o cafea si o tigara buna =))
vad ca va tineti tari pe baricade.. foarte frumos! =D> =D>
intre timp ma duc sa bat un cui :-" si o sa mai revin asupra subiectului, pt ca este interesanta vointa oamenilor :)

23 Apr 2009, 18:54

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,rusine,sa vezi ce poze iti pun eu cu plamani din aceia de fumator si inainte de a fuma o tigara sa intri aci pe forum sa vizionezi.
Acum vorbind serios,stii ce urat miroase fumul de tigara,de la altul care fumeaza langa mine?
Si vorbesc despre incinta deschisa,in curtea atelierului,nu in interior.
Va rog sa ma credeti ca dupa 6 zile,deja ma dezgusta fumul de tigara de la altul,nici vorba sa.mi creeze pofta si cand ma gandesc ca la o sedinta de pescuit ajungeam si la 3 pachete.Urat viciu,sa nu mai aud.
Ar fi bine,ca inainte de a aprinde o tigara,sa va ganditi ca familia are nevoie de voi si mai ales copiii,fiinte care probabil traiesc si ei,aspirand fumul creat de voi,fiecare trebuie sa decida ce face cu viata lui,nu trebuie sa condamnam la moarte pe nimeni,cu atat mai mult,pe cei din familiile noastre.
Cand stau si ma gandesc,ca pana acum o saptamana,ma trezeam ca nu mai am tigari si o trimite.am pe saraca nevastamea,dupa ora 1 noaptea,sa.mi ia tigari de la non.stop.
Răspunde