Re: Simte cineva criza?

-

KomandantuR - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
- VIN: WF05XXGCD57L20779
Moderator: Automatistul
de KomandantuR » 02 Mar 2009, 17:32

de zaboss » 02 Mar 2009, 17:40
$1 scrie:$2fficer, noi astia cu case in Giulesti nu luam atitudine?

de zaboss » 02 Mar 2009, 17:57
de isotech_ro » 02 Mar 2009, 18:16
de zaboss » 02 Mar 2009, 18:48
$1 scrie:$2iscul major ca in urmatorii ani sa aiba loc schimbari politice majore ...
de isotech_ro » 02 Mar 2009, 18:57
de zaboss » 02 Mar 2009, 19:07
$1 scrie:$2.. mie, sincer, nu prea imi vine sa rid la o asa perspectiva ... marii dictatori, si criminali in acelasi timp, din istorie, si-au scos initial natiunile din criza ori din sistemul feudal ... a se vedea Stalin si Hitler ... ca sunt mai aproape de timpurile noastre ... iar Europa a fost intordeauna divizata in polemici regionale si de mici interese
de isotech_ro » 02 Mar 2009, 19:16
de zaboss » 03 Mar 2009, 10:26
de Alma » 03 Mar 2009, 11:56

de adicristea » 03 Mar 2009, 12:12
.
de Alma » 03 Mar 2009, 12:18

de Darth-Claudiu » 03 Mar 2009, 15:31
$1 scrie:$2$1 scrie:$2...] stabilitatea cursului este mult mai importanta decat inflatia. Se poate accepta o inflatie cu cateva procente mai mare dar devalorizarea leului cu inca 10% (ex, Doamne fereste!!!) ne-ar da peste cap [...]
![]()
Inflatie inseamna cresterea preturilor, care poate fi efectul:
- modificarii supraunitare a raportului cerere / oferta, ceea ce nu e cazul, nu va creste cererea si nu va scadea oferta.
- dezechilibrului balantei externe, importi mai mult decat exporti. AICI E BUBA, pentru ca ceea ce importi merge preponderent la consum.
Prin urmare, cursul valutar TREBUIE sa urmeze tendinta inflatiei, pentru a stopa importurile si incuraja exporturile.
Daca vrem redresare economica, trebuie sa ne asteptam la amandoua: inflatie marita cu 2-3 procente si un curs valutar de 4,6-4,7 lei / EURO in lunile imediat urmatoare. Altfel, carpim si ne jucam de-a baba oarba pana ne ia dracu' pe toti.
Basescule, nici nu stii cat de mic incepi sa fii...
de Mircea Maximg » 03 Mar 2009, 16:15
" Oferta " e dramatica ! Cu cit stranuta mai multi in jurul tau , cu atit este mai mare riscul sa faci gripa ! Se pare ca incep tot mai multi sa " stranute " sa " scirtiie " . Numai aseara am fost sunat (!) de la o banca , pt un vecin care nu plateste ratele ..... Teoriile nici nu au rost , important este cum scapam cit mai nesifonati !
de Alma » 03 Mar 2009, 16:17

de Nic_Bv » 03 Mar 2009, 18:07
$1 scrie:$2Stai usor, nu o tura atat de tare ca teoria e una, practica e alta.
$1 scrie:$2In prezent, lucrurile stau asa:
Importurile sunt oricum mari. Si romanul cumpara multe produse din import. Uita-te in cosului lui de la hypermarket si vei gasi raspunsul.
$1 scrie:$2Exporturile pot fi stimulate de diverse politici valutare dar cui exporti?
$1 scrie:$2Mediul de afaceri (companiile in general, oarecum indiferent de marimea lor) este mai sensibil la devalorizarea leului decat la inflatie!
$1 scrie:$2Eu o simt in practica pe lantul: import, distributie, retail, investitii. Nu comentez aici specificul domeniului meu. Dar cursul de schimb e principala sperietoare pentru multe companii. Iar oamenii isi iau totusi salariile de la companii.
de isotech_ro » 03 Mar 2009, 18:10

de Alma » 03 Mar 2009, 18:20
de zaboss » 03 Mar 2009, 18:37
$1 scrie:$2are ce a fost in capul concitadinului meu cind s-a angajat la asa ceva si oare citi crede ca vor fi interesati de asa ceva ???
de isotech_ro » 03 Mar 2009, 18:48
in momentul de fata este "broken" ... cind le spuneam "fratilor ginditi-va foarte bine in ce va bagati si luati in calcul si situatiile limita" !!!, raspundeau "lasa sefu' ca nu are cum sa fie rau" ... aaaaa ... era sa uit !!! avansul a fost platit dintr-un credit de consum cu gaj imobiliar ... nu "disperarea" de a avea o masina de fitze, ci fudulia si prostia ... acum plinge si intreaba "ce ma fac sefu' ???" ... atunci m-a injurat
de zaboss » 03 Mar 2009, 19:11
de alexandrusavu » 03 Mar 2009, 19:29

de Darth-Claudiu » 03 Mar 2009, 20:25
dar pentru asta iti trebuie practica, nu teorie.
de zaboss » 03 Mar 2009, 20:54
$1 scrie:$21)RealitateaCriza la noi este generata de niste decizii de moment, incoerente, inconsistente, etc nu de niste strategii pe termen lung, gandite de niste economisti competenti, incoruptibili si care au un cuvant de spus in fata guvernului. Teoria fara consecventa nu da rezultate practice (imi dai dreptate aici ?) iar daca tu imi arati vreo consecventa la guvernele tarisoarei asteia, eu imi pun cenusa-n cap.
$1 scrie:$22) Daca maine 1 euro = 5 ron ne ducem de rapa toti! Economia intra intr-un rahat atat de urat incat vom avea mai multe randuri de alegeri. Cred ca nu ai inteles ca acele 1000 de companii care chiar tin in miscare toata economia tarii nu lucreaza de azi pe maine ca microintreprinderile de 1-3 oameni si ca pentru ei cursul valutar nu e o joaca. Sunt contracte, sunt previziuni, sunt investitii, sunt imprumuturi bancare, sunt multe chestii in joc...Incearca sa vezi lucrurile un pic mai de susdar pentru asta iti trebuie practica, nu teorie.
$1 scrie:$23) Oportunitatile sunt doar pentru cei bogati!
$1 scrie:$2 eu astept provocarile zilei de maine...
$1 scrie:$25) Importatorii nu au nicio contributie in tara asta? Ei nu merita sa traiasca? De la ei nu castiga nimeni salarii in tara asta? Ce s-ar intampla daca maine, noi romanii, hotaram sa nu mai luam nimic din import? Iti spun eu ca in primul rand mii de pacienti vor muri in max. 1 luna...pe urma cate si mai cate, inclusiv sanctiuni economice/politice sub o forma sau alta. Fac si de aceasta data un apel sa te ridici putin la un alt nivel si sa intelegi ca daca vrei niste avantaje de la cei de afara trebuie sa-i ajuti si pe ei sa faca bani. In manual nu-ti scrie explicit ca banii decid dar in practica te prinzi imediat cum sta treaba. Problema e alta, ca ei fac bani, la noi fac bani aia care-i ajuta pe ei sa faca bani (adica spagarii) si poporul plateste nota de plata; in loc de scenariul in care ei fac 10 mld de dolari si noi facem 11 mld. dolari...
Nu ma intelege gresit! Sunt nationalist, ma uit pe etichete sa caut cat mai multe produse romanesti, poate chiar as face munca patriotica la un program gen "Buy Romanian" dar practica arata ca nu se poate fara importuri.
$1 scrie:$2Ce rating de tara avea Romania acum 12 luni cand cursul statea cuminte (aici e felia lui Zaboss ca el e blindat cu informatii statistice)?
de Darth-Claudiu » 03 Mar 2009, 21:17
? Dar eu pariez pe Iliescu & Roman
dar mesajul era pentru teoreticieni; maine voi invata mai multe lucruri utile decat intr-o zi similara din anul 3 de facultate, sa zicem.
de Nic_Bv » 03 Mar 2009, 23:03
) pana la cei de cristale Svarovski, e mult mai simplu sa lasi cursul liber si sa acorzi facilitati importatorilor de lucruri indispensabile (medicamente, tehnologie, etc.)
de Mihai L » 03 Mar 2009, 23:07
de isotech_ro » 03 Mar 2009, 23:13
de edit » 04 Mar 2009, 01:13
Înapoi la Discutii libere/forum
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori