ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Mergeti la vot in 22.11.2009??

Chestionarul s-a închis pe data de 19 Noi 2009, 18:32

Da. Stiu cu cine votez. Votez si la referendum.
45
50%
Da. Nu stiu cu cine votez. Votez si la referendum.
5
6%
Da. Stiu cu cine votez. Nu votez si la referendum.
9
10%
Nu. Sunt satul de politicieni. Nu ma intereseaza referendumul. (100% NU)
18
20%
Nu sunt hotarat, nu cred, nu stiu. (50% da / 50% nu)
5
6%
Da. Votez doar la referendum.
4
4%
Da. Merg la vot dar imi invalidez votul.
4
4%

Voturi totale : 90

Re: Mergeti la vot?

26 Noi 2009, 14:57

Eu constat ca devin pe zi ce trece pro-Base doar pentru ca nesimtitii de la Realitatea vantului si Antena voiculescului sunt atat de evident partinitori incat ma simt insultat. Parca era o chestie numita profesionalism care indemna acesti "jurnalisiti" sa pastreze o oarecare obiectivitate in emisiunile lor. Adica un moderator de emisiune are datoria sa invite sutinatori ai diferitelor tabere, sa ghideze tema discutiei dar sa-i lase pe invitati sa aduca argumente pro sau contra astfel ca la sfarsitul emisiunii privitorul la ecran sa judece singur cine a iesit mai bine.
Asa vad de dimineata pana seara o executie cu public a lui Basescu. E de prost gust.

26 Noi 2009, 15:10

io vad opusul

in toate emisiunile sunt invitati si reprezentanti ai pedeleului - vb de realitatea tv

si toti vb de:
- moguli
- pastrarea avutiei nationale (ce naiba e asta?)
- cit de singur e base (de parca e vina celorlalti)
- rezultatele referendumului

atat

niciun plan de viitor, nimic
nicio dare REALISTA de seama asupra ultimilor 5 ani de basescianism - si aici vb de chestii initiate de base, cu efect real asupra vietii noastre ... daca economia ar merge bine, credeti ca ar conta ca avem 300, 500 sau 700 de parlamentari?

ii vad pe toti k o haita speriata, latrind impreuna cu base ... cata vreme e in capu haitei

daca isi va pierde pozitia de presedinte, cred k base isi va pierde si locul in pedeleu

26 Noi 2009, 15:14

@mihai - cei de la A3 il invita pe base, dar el a zis ca nu mai calca pe la mogul.

26 Noi 2009, 15:32

care e cel mai mic rau intre geoana si base si de ce ? daca va obositi sa raspundeti, doar daca puteti argumenta concret nu pe simpatii/antipatii.

PS la tolontan e scandal cica s-au facut presiuni sa faca reclama electorala la geoana in emisiuni de fotbal.

26 Noi 2009, 15:44

$1 scrie:$2... cei de la A3 il invita pe base ....

acum sa o luam si putin invers. tu sa fi in locul lui base', dupa ce laturi si fecale se inventeaza la adresa lui, pe acel post, te-ai duce ??? ... eu inteleg critica, eu inteleg anumite formulari tendentioase ... la-i prins, ia-l "nene la bete, de sa-i mearga fulgii" dar fa-o cu deontologie si profesionalism ... dar pozitia vadit tendentioasa a "cotetului" cu antene, depaseste cu mult orice limita de bun simt ... chiar si atunci cind unele acuze sunt adevarate si justificate

LE uite, dupa alegeri, sunt dispus sa discutam "la rece", oricind despre metodele de manipulare in media, despre deontologie profesionala si drept la libera exprimare ... apropos, m-am "distrat" copios aseara la limbricul badea, care o dadea de gard cu pusul penelor ... latra acum citeva luni ca merge cu pene, bine infipte, aseara o lua la misto, dar nu era zimbetul lui

al 2-lea LE ati vazut aseara, la irealatitatea, cum se face "politica" editoriala cu moderatorii ?????????????????? mister sorin ovidiu vintu, in direct, a diminuat salariul unei moderatoare cu 50% ... scurt pe doi ... no comment .... se intimpla la ora de foc

26 Noi 2009, 16:01

@iso, pai uite, ca tot are legatura cu ce au facut guvernantii. Limbricul Badea chiar are dreptate sa faca misto de guvernul asta penibil Boc - Berceanu care isi permite, intr-o sedinta oficiala, sa raspunda cu "avem penele" la intrebarea "e gata autostrada Transilvania". Mai mult, penibilii ce fac?!, in campania electorala ei taie panglica la autostrada dupa care, IMEDIAT, o si inchid pt consolidari. MAI MULT... la anul, cand vor ei sa o dea in folosinta, vor inaugura doar vreo 14km. Pai nu sunt penibili? La ce mai taie panglica? Nu cumva ca sa zica "uite ce am facut noi"? Cand de fapt nu au facut nimic. Uite alt motiv pt care ma duc sa votez IMPOTRIVA lui Base.

26 Noi 2009, 16:06

votezi impotriva lu dracu, da vezi sa nu votezi cu tacsu :)

26 Noi 2009, 16:17

Pai am de ales? :) Fiecare pana la urma va alege un rau mai mic. Doar ca un rau mai mic reprezinta pt unii Base, pt altii Geoana. Aia e. Daca asta "am ales" in turul doi, cu asta trebuie sa "defilez".

26 Noi 2009, 16:25

optiunii
FiÅŸiere ataÅŸate
Alegeri_turul2.jpg

26 Noi 2009, 16:39

$1 scrie:$2ai mult, penibilii ce fac?!, in campania electorala ei taie panglica la autostrada dupa care, IMEDIAT, o si inchid pt consolidari.
Cred ca ai inteles gresit, de multe ori presa are efectul asta (din ce am citit eu, prin 20 umbla un articol cu o sursa "de incredere", dar anonima, in care se zicea ca se va inchide ptr terminarea instalarii elementelor de siguranta a circulatiei (parapeti, marcaje, indicatoare, etc), dar nicidecum pentru consolidare(ceea ce ar fi o aberatie), dar acum cateva zile a aparut declaratia directorului CNDADNR care sustinea ca isi da demisia daca la 1 nu se va circula pe sectorul respectiv) . Sa nu imi spuneti ca va asteptati ca Badea sa se tina de intelegere...

Eu sper ca daca se schimba din nou guvernul sa nu mai existe INCA o amanare a lucrarilor.

Si ca sa nu ziceti ca vorbesc prostii, uite un exemplu, gasit din intamplare : ce a declarat omul VS ce apare in titlu!!! http://www.realitatea.net/directorul-cn ... 89088.html

26 Noi 2009, 16:55

@adicristea intimplator am vazut emisiunea cind limbricu, a spus clar: "merg cu pene de strut, prin p-ta victoriei, daca tronsonul I de la autostrada transilvania este gata la 01.12.2009" (nu ca ar fi vreo mare realizare, din punctul meu de vedere nu ar trebui sa taie nici o panglica si nici o festivitate organizata) ... dar ... DAR limbricu', daca ar avea "organ si oua", "si-ar baga pana'n tirtitza si ciocu mic" ... de fapt nu ma mira nimic la acest cretinoid, plinge dupa fabrica de chibrituri
Ultima oară modificat de isotech_ro pe 26 Noi 2009, 16:58, modificat de 2 ori în total.

26 Noi 2009, 16:56

Eu am citit in ziar, stai putin ca incerc sa gasesc.

http://www.autostrada-transilvania.ro/a ... /art87.htm

Articolul de mai sus a aparut in Gardianul si este prezent chiar pe site-ul destinat autostrazii. Paragraful care ne intereseaza este asta:

PD-L: tăierea panglicii înaintea turului 2 al prezidenţialelor

A venit campania electorală prezidenţială de anul acesta şi, după un mandat în care s-a reuşit doar finalizarea lucrărilor pe Bucureşti - Cernavodă şi câţiva kilometri de centură cu profil de autostradă, la Piteşti, tema Bechtel a fost adusă pusă din nou pe masă. Încă din vară ministrul Radu Berceanu a promis în decembrie că românii vor putea merge pe primul asfalt turnat de Bechtel, între Turda şi Gilău, pe unul dintre cele opt tronsoane ale şoselei. Premierul Emil Boc şi-a anunţat deja prezenţa la evenimentul programat pe 1 decembrie, eveniment de la care prezindenţiabilul Traian Băsescu nu va lipsi, mai mult ca sigur.

Asta după ce înaintea precedentei campanie, cea din 2008 pentru legislative, liberalul Dorin Debucean, şeful de atunci al Companiei pentru Autostrăzi promitea, pentru momentul decembrie 2009 nu un tronson, ci două: Turda - Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş, adică, însumat, 116 km. Totuşi, Debucean a admis atunci că, deşi cele două tronsoane vor fi asfaltate până în decembrie 2009, nu se va putea circula pe ambele.

PS. Am mai auzit eu si la un presedinte asta cu "imi dau demisia".

26 Noi 2009, 17:15

$1 scrie:$2o vad opusul

in toate emisiunile sunt invitati si reprezentanti ai pedeleului - vb de realitatea tv

si toti vb de:
- moguli
- pastrarea avutiei nationale (ce naiba e asta?)
- cit de singur e base (de parca e vina celorlalti)
- rezultatele referendumului

atat

niciun plan de viitor, nimic
nicio dare REALISTA de seama asupra ultimilor 5 ani de basescianism - si aici vb de chestii initiate de base, cu efect real asupra vietii noastre ... daca economia ar merge bine, credeti ca ar conta ca avem 300, 500 sau 700 de parlamentari?

ii vad pe toti k o haita speriata, latrind impreuna cu base ... cata vreme e in capu haitei

daca isi va pierde pozitia de presedinte, cred k base isi va pierde si locul in pedeleu

Adi, e invitat un (1) reprezentant al PDL care e pus in fata a 5+ alti invitati care sunt anti Base (alte partide plus jurnalisti de-ai lor). La acestia se adauga si moderatorii (Ora de Foc de exemplu) care sunt clar anti Base. Asta ma deranjeaza pe mine.
Cu ce argumente vin unii sau altii e treaba lor si fiecare pe limba lui piere.
Dar vreau ca Realitatea sa nu ma trateze ca pe o oaie proasta ci sa-mi ofere o emisiune echilibrata (acelasi numar de simpatizanti pro si contra, moderatori impartiali etc.) iar eu sa pot decide cu cine votez pe baza argumentelor aduse de invitati.

26 Noi 2009, 17:31

pai de ce sa ii aduca 1 la 1?

asta e situatia, pdl e 1, pnl cu psd cu udmr sunt 3 ... ASTA E

de ce e pdl-ul singur? aici a dus modul lor de a se comporta, ce sa le faci?

si io daca am aici o idee pe forum, o dezbat cu 5-7-13-100 cati or fi contra, cu toti deodata, nu cu cate 1 pe rand ...

diseara e base la realitatea tv de la ora 20 ... asa rau imi pare k no sa pot sa il vad, k am o treaba fix la ora aia ... :(( :((

26 Noi 2009, 18:01

Oricine ar iesi presedinte, nivelul de trai peste 5 ani va fi exact acelasi.

$1 scrie:$2ttp://www.autostrada-transilvania.ro/articole/gardianul/art87.htm
Nu am gasit nimic de taiere de panglici si apoi de consolidari, iar daca nu se taie nicio panglica, cu atat mai bine, nu mai ai de ce sa fii suparat ca se taie panglici.

P.S. Ala e site-ul destinat autostrazii, dar nu e cel oficial.

26 Noi 2009, 18:11

Sunt de aceiasi parere cu adispan, ba mai mult chiar, si eu am altceva de facut cand apare base la tv =D> ... Oricum, mai putin si scapam de el si haita lui :)) . Pe 6 decembrie o sa-i spunem ADIO base !!! =))
Iar peste 5 ani om vedea ce mai votam si cui mai spunem Adio :)

26 Noi 2009, 18:19

o sa cadeţi direct din lac in puţ...
inca o data se dovedeste ca noi românii nu invaţam nimic din greselile trecutului, drept pentru care istoria se va repeta si ne va pedepsi din nou
da' n-are nimic, fiecare pasare pe limba ei piere ;)

26 Noi 2009, 18:39

Astazi a fost sa ma intalnesc la o cafea cu un fost parlamentar (non-PDL), om serios care nu se mai implica in politica si care-si vede de activitatea sa profesionala care l-a consacrat si care i-a adus prestigiu in domeniul sau, pe plan judetean. Am chibitat si despre politica. Eu novice, el profesionist :D . I-am spus ca am votat pentru reducerea nr. de parlamentari si impotriva unicameralului. Fata de reducerea nr. de parlamentari mi-a spus asa: "mare prostie ai facut". L-am intrebat, evident, "de ce?". Si mi-a spus asa: "este mai usor sa corupi un nr. mai mic de oameni, este mai usor sa ascunzi unele lucruri cand sunt mai putini ochi si mai putine urechi, este mai usor sa acoperi mai putine voci, va fi si mai greu pentru unii de buna credinta sa ajunga in Parlament...eu stiu ce crezi despre Parlament si te inteleg pentru ca si eu citesc aceiasi presa si ma uit la aceleasi posturi TV dar daca ai fi fost acolo, ai fi vazut ca nu toti parlamentarii sunt niste idioti si niste banditi. Cu cat numarul absolut al acestora scade cu atat va fi mai rau pentru tara. Asta e situatia, democratia se face cu multi parlamentari si cu transparenta".
Recunosc ca felul in care a pus el problema m-a facut sa gandesc putin altfel lucrurile...Eu stiu destule lucruri din practica organizationala si stiu (si sunt foarte de acord) ca deal-urile, contractele, orice implica bani, trebuie facut in fata si cu, cunostinta mai multora, auditul trebuie sa stie si sa urmareasca, trebuie sa existe transparenta si control in orice situatie la orice nivel. Am lucrat luni de zile - alaturi de alti colegi - pe procedurile interne a doua departamente, pentru ca actionarii doresc control si transparenta iar directorii doresc sa se protejeze de eventuale suspiciuni. Respectarea procedurilor mananca timp. Asta implica oameni (costuri). Dar prin simplul fapt ca sunt mai multi oameni care pot (si trebuie) sa vada (destul de repede ajung ei sa si inteleaga, in caz ca nu sunt specializati in domeniul respectiv) si devine foarte greu sa ascunzi lucruri si sa faci manevre impotriva interesului societatii.
Recunosc ca nu stiu cum functioneaza Parlamentul, comisiile, relatia cu Guvernul, relatia cu propriul partid si cu celelalte partide, etc dar incep sa cred ca am gresit la faza cu reducerea numarului de parlamentari pentru ca m-am gandit imediat la ce s-ar putea intampla intr-o companie daca unii ar fi banditi si numarul celor care au diverse sarcini si responsabilitati ar iesi din schema. Este adevarat ca reducem costurile operationale dar nu cumva le crestem serios pe celelalte, alea despre care nu vom afla niciodata???.
Dupa ce m-am mai dezmeticit putin in fata noii perspective, l-am intrebat: "ok, daca oamenii din sistem care stiu ca aceasta manevra a lui basescu este una periculoasa, de ce nu au facut scandal ca ar fi avut acces la mass-media pentru a le explica oamenilor cum sta treaba cu reducerea nr. de parlamentari?". Aici nu am primit un raspuns foarte detaliat pentru ca am fost intrerupti in mai multe randuri de telefoane dar ideea este ca "manevra este una foarte populara si nimeni nu prea a dorit sa faca tamtam pe tema asta si sa riste sa-si puna electoratul in cap; majoritatea electoratului nu poate intelege prea mult, asa ca e riscant sa te pui impotriva omului simplu..."
Si ii dau dreptate, pentru ca stiu ca alegerile nu se castiga cu voturile indivizilor din categoria celor de pe clubford (multi dintre ei nici nu merg la vot), ci cu voturile altora, care sunt mult mai multi...Din cauza alora nu mai participati la sedintele de pe scara blocului, ii auziti la frizerie, la piata, pe stadion, in taxi, etc.

Ce ziceti domnilor, am gresit la referendum? Personal, incep sa cred ca da, insa nu mi-a fost niciodata frica sa o recunosc.

26 Noi 2009, 18:57

@Darth-Claudiu: vai ... vai ... ce grijuliu fata de tarisoara asta .... niste demagogi, ca intreaga clasa politica de altfel ... pe ei ii "roade" ca le va greste gradul de cotizare personala pentru a prinde un loc eligibil in parlament ... sincer vorbind, un parlamentar, chiar si din opozitie, face "bani frumosi" numai din prezenta intr-o comisie parlamantara

26 Noi 2009, 19:09

@Iso
Cineva trebuie sa o faca si pe asta (tie ti-ar placea? :D ) iar referitor la salarii, sunt foarte de acord cu salariile mari dar in anumite conditii (bine, asta-i alta problema).
Dincolo de numarul celor implicati, ramane problema principala: cum si cu ce rezultate se face? (alta discutie...)

26 Noi 2009, 19:48

$1 scrie:$2Ce ziceti domnilor, am gresit la referendum? Personal, incep sa cred ca da, insa nu mi-a fost niciodata frica sa o recunosc.

Nu cred ca a gresit nimeni, dar nici nu exista vreo garantie ca s-ar face un lucru bun.

Despre partea cu 'gresitul': nu e nevoie sa cumperi 300 de parlamentari, ajunge sa influentezi liderii partidului majoritar, sa faci donatii la visteria partidului si poti sa-ti cumperi orice vrei. Pana si la bac mergi la sigur daca stii cu cine sa vorbesti; totul se rezolva pe linie de partid. Singurul efect palpabil e ca se inteteste lupta in interiorul partidelor pentru accesul pe liste, si o sa apara multi nemultumiti.

26 Noi 2009, 21:49

Foarte interesant ce vedem acum pe TV (Realitatea) despre basescu.
Sa-i fi venit timpul lui Patriciu sa i-o plateasca lu' basescu? :D
Interesant e ca insusi Patriciu a iesit la atac, fapt care face treaba si mai interesanta.

26 Noi 2009, 22:08

@Darth-Claudiu:
1) Pe principiul numarului mic de parlamentari usor de manuit... Am putea sa facem un parlament de 3-5000 oameni, nu???
Uita-te cine este in parlament, multi dorm, cand ii intreaba ce au votat nu au habar...
2) Cum pana mea alte tari se descurca cu un numar mult mai mic de parlamentari??? Am auzit (nu am apucat sa verific, recunosc :-S ) ca daca am folosi raportul existent la nemti, ar trebui sa avem cam 80 de parlamentari... :D

26 Noi 2009, 22:13

@MihaiL
Daca ai rabdare sa citesti cu mai multe pagini mai spre inceput, vei vedea ce am scris prima oara.
LE: Vezi ca nemtii au alta organizare administrativa ;) . Tot undeva mai spre inceput, am lansat o pilula, federalizarea...

http://en.wikipedia.org/wiki/States_of_Germany
http://www.bundestag.de/htdocs_e/bundes ... index.html
Ultima oară modificat de Darth-Claudiu pe 26 Noi 2009, 22:20, modificat 1 dată în total.

26 Noi 2009, 22:20

$1 scrie:$2oarte interesant ce vedem acum pe TV (Realitatea) despre basescu.
Sa-i fi venit timpul lui Patriciu sa i-o plateasca lu' basescu? :D
Interesant e ca insusi Patriciu a iesit la atac, fapt care face treaba si mai interesanta.

Daca imaginile sunt reale si nu sunt trucate, e inadmisibl asa ceva.

26 Noi 2009, 22:27

1) Nu stim contextul foarte bine;
2) Si totusi, vorbim despre o intamplare petrecuta acum 5 ani??? Cu asemenea "martori" (Melescanu, Tariceanu, Patriciu, etc...) si NIMENI nu a spus nimic???

26 Noi 2009, 22:31

@ndc1962
Faptul ca aceasta poveste e "validata de Patriciu" ma duce cu gandul la faptul ca e reala treaba...
Un om cu inteligenta, banii si relatiile lui Patriciu a verificat de mai multe ori veridicitatea casetei (in strainatate, nu la noi in studiourile Realitatea) inainte de a o lansa pe piata. Caseta sigur nu a aparut intr-un plic anonim de la un individ care s-a nimerit sa filmeze atunci taman momentul ala, si a tinut filmul la pastrare pana in turul 2 al acestui moment crucial...De altfel nici nu m-ar mira ca un om ca Patriciu, care a dat multe declaratii pe la procuratura si a si dormit cateva nopti la mititica, nu a angajat o agentie de detectivi privati care sa filmeze orice miscare a acestuia...Si crede-ma ca acest cost nu reprezinta pentru Patriciu nici cat reprezinta banii pe care-i cheltui eu pe lumanari la biserica.
Si reactia lu' basescu care nu spunea decat ca maine va prezenta o pozitie oficiala, si el nu stie nimic.
Practic a fost facut KO. Eu imi amintesc chiar si greselile majore facute in urma cu 15 ani, sa zicem...

@MihaiL
Martorii aia erau oamenii cu care PDL-ul a facut guvernul condus de Tariceanu. Erau parteneri acum 5 ani...

26 Noi 2009, 22:40

nu am cuvinte de ce sila si jema imi produce, in acest moment, clasa politica (inclusiv sforarii din spate) ... s-a trecut, asa cum spun gamer-ii, la NEXT LEVEL TO HELL

din momentul de fata nu o sa mai scriu aici ... NU are nici o legatura ce nici un comment sau user ... insa pe 6 decembrie 2009 o sa merg la vot si o sa votez cum trebuie ... in nici un caz prostanacu' ... el v-a fi urmatoarea victima

26 Noi 2009, 22:48

pai la banii lui patriciu, nu e mare lucru sa comande o treaba de genul asta; in plus, daca se gaseste numai pe youtube sau pe vreo inregistrare de amator va fi foarte greu de analizat serios si profesional

mie, personal, mi se pare suspect ca:
1) a scos-o fix patriciu si fix acuma - n-a mai auzit nimeni pana aseara de acest episod
2) a aparut brusc pe net, dupa declaratia lui patriciu
3) exista, ca la majoritatea trucajelor de acest gen, un obstacol (femeia) care impiedica vedere detaliata si lipsita de discontinuitati a intregii miscari (ca mana lui basescu e nefiresc de lunga!)
4) nici mimica pustanului, nici mimica lui basescu nu sunt adecvate unui asemenea contact

din fericire pentru toti cei interesati sa afle adevarul, aceste imagini vor face inconjurul planetei si vor ajunge la oameni care se si pricep, si nici n-au interes sa sustina pe vreuna dintre parti; vom avea, ca si in cazul asasinarii sotilor ceausescu, de niste pareri pertinente si argumentate

26 Noi 2009, 22:57

va dati seama ce frica le e de omul asta de au ajuns sa recurga si la astfel de atacuri ? :-&
Răspunde