accizele sunt purtatoare de tva,asa se calculeaza dintotdeauna.
scaderea lor nu ar garanta si scaderea pretului la benzina.petrolistii stiu de ce!in 7.03.2011,conform raportului comisiei europene ptr. energie
pretul benzinei fara taxe- 605,16 €/ 1000 L(
RO).........603,24(
A)..............638,61(
BG)
.................... cu taxe-1203,19 ........................1354,00 ................1201,96
.......................TAXE-49,7% din pret ...................55,44% .................46,87%
la bulgari e cel mai mic pret la benzina,deoarece au taxele mai mici ca la noi.
la austrieci pretul benzinei netaxate este mai mic decat in romania!
intrebarea e cum justifica OMV
profitul net urias obtinut intr-un an de criza(522 mil €) ,cand pretul mondial al barilului a fost de 3 ori mai mic decat acum si vanzarile de carburant au fost mai mici decat in 2009!
$1 scrie:$2m descoperit ceva şocant în România, şi anume că se aplică TVA la acciză. Din preţul unui litru de benzină la pompă, 1,53 lei reprezintă valoarea accizei, iar 36,8 bani este valoa-rea TVA aplicată la această acciză”, a declarat, săptămâna trecută consultantul financiar Ionel Blănculescu.
parca domnul blanculescu,cel care a pus vartos umarul la "privatizarea" petrom,n-ar sti ca se aplica mecanismul asta de pe timpul cand era mare si tare in guvernul nastase!
sigur si guvernul ar putea reduce tva si ar putea cere derogare la UE ptr. reducerea accizelor,insa eu nu cred ca reducerea acestora ar avea mari influente in pretul benzinei.statul va incasa mai putin iar benzinarii si-ar umfla profiturile!