ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Cafeneaua suparatilor

12 Feb 2014, 10:06

$1 scrie:$2u stiu unde sa il pun,daca incurca aici va rog sa il mutati http://www.astraforum.ro/forums/t/47983.aspx merita mediatizat :-L

Întâmplarea face să-l cunosc personal pe autorul mesajului de mai sus, l-a postat pe facebook inițial, vad că a fost preluat în mai multe părți. E om serios, nu e la mișto postarea.

12 Feb 2014, 10:41

Nu are nicio scuza taranul coclit cu epoleti dar si angajatul sa stea sa inghita injuraturile si bataia..... Eu nu am acceptat niciodata nici la scoala, la antrenament , pe strada , in cartier sa ma ia cineva la injuraturi sa nu mai zic sa ridice mana la mine.... Da asa e romanul, tace si inghite si pe urma ne miram de ce suntem fraierii europei...

12 Feb 2014, 15:25

Sunt destui care nu isi permit sa riposteze de frica sa nu isi piarda locul de munca, fie el si la o spalatorie auto

12 Mar 2014, 11:07

Ieri,daca tot eram in apropierea primariei de sector si aveam 1 ora la dispozitie,am zis sa mai fac o intrebare la ADP/sector pentru loc de parcare(am bon de ordine de circa 7 ani).
Mare greseala,din partea mea,asta pentru ca in fix 2 minute discutia a degenerat rapid si pentru faptul ca unul din angajatii din acel birou mi-a sugerat, tot fiind acolo,daca nu vreau sa platesc impozitul casa/masina pe anul in curs...daca tot nu se rezolva cu locul de parcare.
Am intrat buluc peste un vice-nu stiu ce,unde fata de multe alte persoane/angajati mi-am facut auzita opinia(pana in curtea exterioara) vis-a-vis de problema cu locul de parcare in sine, dar nu numai.
De-ale vietii...Romania,Bucuresti....undeva-n Balcani.....

13 Mar 2014, 11:34

@valentins: când ți se mai umple paharul cu supărare, te invit prin Brașov. Să stai de vorbă cu câțiva vecini de-ai mei, nemulțumiți că trebuie să... plătească parcarea, în loc să aibă acest privilegiu GRATIS.

Trăim într-o lume ciudată.

13 Mar 2014, 11:38

Ce sector?

14 Mar 2014, 08:10

@adicristea-sector 3, musiu' primare care este, negoita
Ca veni vorba de acest primar negoita....cel dinainte,se stie prea bine ce manevre a efectuat si cu ce maiestrie,pe durata mandatelor....asta actual,al depaseste la toate capitolele!
@Nic_Bv- vecinii de care vorbesti ar trebui sa stie ca si pe vremea lui 'ceasca in Buc. parcarea sau locul de parcare de la domiciliu se platea,tot la ADP de sector.Dar deh,exista ceva,ce sa nu nu vrea romanu' moca?...Nu cred.
In alta ordine de idei, in zona Brasov--Zarnesti,clar nu se merita sa fi detinator de auto.Rar mi-a fost dat sa vad drumuri/sosele, mai infecte ca in zona respectiva.

14 Mar 2014, 12:58

Nic...eu as fi luat loc de parcare in Brasov, dar nu pot. Felul in care se gestioneaza locul de parcare in Brasov este groaznic, cei care si-au cumparat locuri de parcare si au pus triunghiuri pe ele, le tin blocate toata ziua si deci se injumatatesc peste zi locurile de parcare.
Partea cea mai frumoasa este in hotararea consiliului local era la inceput trecut ca ai locul de parcare cumparat intre 16.00 si 08.00 urmatoarea zi, dar nimeni nu respecta.

Un exemplu foarte interesant l-am gasit in Germania unde sunt create zone de parcare. Platesti un abonament(unic pentru fiecare masina) si poti sa parchezi oricand in zona ta, altfel peste zi este parcare cu taxa (Si crede-ma ca trec taxatorii intr-o veselie.). Dar, si aici incepe partea frumoasa, parcarea este gratuita abia dupa ora 20.00 pana dimineata la 8.00.
In scenariu descris mai sus, eram musafir la cineva si nu am putut sa gasesc loc de parcare seara pentru ca toti proprietarii ajunsesera acasa si isi parcasera masinile in fata caselor lor.

Un alt exemplu ce ar fi foarte bun ... stiu in Germania si Suedia; Iarna, in zonele cu ninsori abundente, este o zi a saptamanii pentru fiecare zona cand nu ai voie sa parchezi in acea zona pentru ca vin si curata strada cu plugul.
In Brasov ... este o situatie asemanatoare ... iti ingroapa masina cand trece cu plugul sau nu curata deloc locul de parcare. Pentru asta nu as plati locul de parcare iarna.
Vara ...aceeasi situatie cu praful. Se aduna praful, vin maturatorii si nu au cum sa curete totul. Am mai iesit cand i-am vazut sa mut masina sa curete, dar cel mai des ies eu cu matura si farasul si curat toata fata blocului, ca deh ... vecinilor nu le place sa curete afara, dar se plang ca este prea mult praf pe strada.

14 Mar 2014, 14:01

@Top Cat1: dacă ai vrea cu adevărat să iei un loc de parcare, ai putea să o faci. În 95% din zonele rezidențiale ale Brașovului există locuri disponibile. Triunghiul n-are nicio treabă, sunt locuri neînchiriate (abandonate) cu triunghiuri pe ele.

Modul în care se gestionează parcările în Brașov este cât se poate de civilizat. Ar fi fost o tâmpenie să beneficiez de un spațiu pe care plătesc chirie numai în anumite intervale orare. Nu a existat nicio hotărâre de CL cu astfel de prevederi, doar petiții online ale unor minți înflăcărate. Locul închiriat e loc închiriat și cu asta basta. Poate lucrez ca paznic de noapte sau în trei schimburi, nu hotărăște Primăria când stau la domiciliu.

Cunosc foarte bine sistemul din Germania, însă e un pic mai complex decât spui tu. N-ai întâlnit pe nicăieri semne de parcare cu plăcuță dedesubt: ”Bewohner mit Parkausweis nr.....” ?? Oricum e irelevant, comparăm mere cu pere.

14 Mar 2014, 14:52

Nu ar fi deloc o tampenie sa platesti chirie in baza unui contract ce prevede ca beneficiezi de locul respectiv numai intre anumite ore. Asa cum se stabileste durata unui contract de inchiriere, tot asa se poate stabili si intervalul zilnic in care acel contract este valabil.
Mi se pare foarte bun acest sistem, dar, din pacate, inca nu suntem lenti in a prelua ideile bune de la cei ce le-au avut cu multi ani inainte.

14 Mar 2014, 15:39

Exact ce spuneam: comparăm mere cu pere și oftăm după prunele din curtea vecinului.

Știi care sistem e cel mai bun? Ăla care funcționează și satisface majoritatea.

14 Mar 2014, 15:41

@Nic:
- Abandonate sau neabandonate, am fost de multe ori fortat sa parchez neregulamentar sau departe pentru a ajunge undeva.
- In centrul vechi se plateste abonament de parcare, dar nu ai loc dat pentru ca altfel nu ar mai putea nimeni sa parcheze pe "locurile inchiriate" (se aplica 100% pe Balcescu). Loc de parcare cu plata in zona mea ... nu am cum sa iau decat la 2-300m distanta, nu am parcare la blocul meu si uiti de prioritatea locatarilor din blocul(urile) pe care parcarea le deserveste.
- Lucrezi 3 schimburi ...!? Schimbul 1 - vii la pranz acasa, ai loc de parcare; Schimbul 2 - vii noaptea acasa, au plecat toti musafirii si este putin mai complicat; Schimbul 3 - vii dimineata acasa cand marea majoritate au plecat la munca.
- Iau conceputul tau de loc de parcare platit si il aplic in tot Brasovul ... vrei sa mergi in centru si tu si inca 2000 de angajati, dar cei 500 de locatari din centru si-au blocat toti locurile de parcare (doar au platit pentru ele) ;) ... si invers, locuiesti in centru si vrei sa mergi la lucru in zona urmatoare (cum se considera la imobile) si te trezesti cu o parcare de 500 de locuri goala, dar toti au locul de parcare blocat.
- Germania: "Parkausweis für Zone B2, Kennzeichen: ... " sau despre ce vorbesti tu "Parkplatz für Behinderte, Kennzeichen: ..."; Mai citeste exemplul din Germania inca o data, pentru ca am impresia ca nu l-ai inteles.

Astept raspuns!

LE: Am vazut ca baietii de la ridicari masini lucreaza pana la 20.00. Nu trebuie sa ai triunghi sau sa pazesti locul de parcare.

14 Mar 2014, 16:07

@TopCat: la orice oră vrei tu, din zi sau din noapte, îți găsesc loc de parcare în centrul Brașovului. Sper că prin ”centrul vechi” nu înțelegi chiar în Piața Sfatului... B-)

Ai fost de multe ori forțat să parchezi neregulamentar? Cine te-a forțat?!? :D

Repet, în centrul Brașovului găsești ORICÂND loc de parcare. În spate la ARO, sau sus, lângă Maternitate... sau la biblioteca județeană... iar de la anul, supraetajata de la Spitalul Militar, ca să închidă gurile tuturor cârcotașilor!

Dacă lucrez schimbul 1, cum am loc de parcare la prânz? Nu spuneai tu că până la ora 16.00 e la liber?

Crede-mă, înțeleg cum stă treaba cu locurile de parcare în Germania de mulți ani... Exemplul meu se referea la locuri de parcare în Germania destinate EXCLUSIV unui anumit posesor de abonament de parcare , INTERZIS tuturor celorlalți. Fără limită de oră... exact cum avem acum în Brașov!

Uite și o imagine, ca să înțelegi la ce mă refer:

Imagine

N-ai întâlnit niciodată acest semn în Germania? Mă îndoiesc!

14 Mar 2014, 16:24

Nic ... ce ma fac cu tine ca nu citesti cu atentie ce spun ...
$1 scrie:$2 In centrul vechi se plateste abonament de parcare, dar nu ai loc dat pentru ca altfel nu ar mai putea nimeni sa parcheze pe "locurile inchiriate" (se aplica 100% pe Balcescu).
- Iau conceputul tau de loc de parcare platit si il aplic in tot Brasovul ... vrei sa mergi in centru si tu si inca 2000 de angajati, dar cei 500 de locatari din centru si-au blocat toti locurile de parcare (doar au platit pentru ele) ;) ... si invers, locuiesti in centru si vrei sa mergi la lucru in zona urmatoare (cum se considera la imobile) si te trezesti cu o parcare de 500 de locuri goala, dar toti au locul de parcare blocat.

Parcarea din spate de la ARO, peste zi ... am vazut cozi de cate 10 masini care doreau sa parcheze. La Spitalul Militar este mai mult loc, dar tot este foarte aglomerat, plus ca acolo sunt locuri de parcare ale locatarilor, fara triunghi. Parcarea de la Maternitate ... cea cu plata (platesti motorina de o saptamana pentru cateva ore)

Nevoia m-a fortat, dar am avut bunul simt si de fiecare data am lasat numar de telefon si apaream la primul apel.
$1 scrie:$2n exemplu foarte interesant l-am gasit in Germania unde sunt create zone de parcare. Platesti un abonament(unic pentru fiecare masina) si poti sa parchezi oricand in zona ta, altfel peste zi este parcare cu taxa (Si crede-ma ca trec taxatorii intr-o veselie.). Dar, si aici incepe partea frumoasa, parcarea este gratuita abia dupa ora 20.00 pana dimineata la 8.00.
In scenariu descris mai sus, eram musafir la cineva si nu am putut sa gasesc loc de parcare seara pentru ca toti proprietarii ajunsesera acasa si isi parcasera masinile in fata caselor lor.

Am intalnit acele semne, dar poti sa stationezi. La triunghi ... nu ai cum sa opresti. Ceea ce eu am de obicei nevoie.

14 Mar 2014, 16:41

$1 scrie:$2ic ... ce ma fac cu tine ca nu citesti cu atentie ce spun ...

Ei, hai că aberezi.
Atunci când interlocutorul nu îți servește răspunsul așteptat, nu înseamnă că nu te ascultă. Se numește divergență de opinii.

$1 scrie:$2b]Nevoia m-a fortat

Păi de ce nu spui așa? Cu WC-urile publice e într-adevăr o problemă în centrul vechi... :D
Raspunsul corect este ca nu te-a fortat nimeni. Ti-ai asumat un risc, din comoditate.

$1 scrie:$2m intalnit acele semne, dar poti sa stationezi.

Ai voie sa stationezi?!? NICI VORBA! Ai voie să oprești (adică imobilizarea voluntară a mașinii pt max. 5 minute), nu să staționezi.

14 Mar 2014, 16:56

Voi platiti impozit pe locul de parcare?

14 Mar 2014, 17:14

@razvann: da. 132 RON (+ 5 RON impozit teren, conform noului Cod Fiscal).

14 Mar 2014, 17:15

Tu faci colectie din posturile mele!? :))
Revenind la discutie, eu sunt de parere ca sistemul de parcare cu triunghi este dezavantajos pentru zonele unde se duce lipsa de locuri de parcare peste zi.
Daca ai neaparata nevoie de acel loc de parcare, as cere taxa dubla ... o taxa pentru 12 ore de noapte+weekend si si aceeasi taxa x2 pentru 24/24.

Am de exemplu acces la parcari pentru riverani ale unor blocuri, dar nu pot sa parchez nicaieri pentru o ora in timpul zilei pentru ca toate triunghiurile sunt ridicate, dar nu sunt masini parcate.

De sistemul din Germania de care vb tu nu stiu cat costa, dar eu cred ca este mai scump decat cel de care vorbesc eu.

14 Mar 2014, 17:22

Păi n-ai zis tu că nu sunt atent la mesajele tale? Vezi că te contrazici...

Dacă mergi la Primărie, vei constata cu surprindere că o bună parte din triunghiurile ridicate de vecinii tai sunt pe locuri care nu sunt plătite. Plătești tu locul și îl preiei. Cu tot cu triunghi... :)

(eu nu am triunghi pe locul de parcare, în ideea că cineva poate vrea să întoarcă sau să oprească pentru <5 minute. La urma urmei, totul se rezuma la civilizație și la bun simț).

14 Mar 2014, 17:32

Facut colectie cu cititul sunt cam diferite ... poti sa colectionezi toate posturile mele (doar dai lcik pe save), asta nu inseamna ca le-ai si citit :P

Iar eu iti spuneam de faptul ca unde stau eu nu am parcare care sa deserveasca blocul meu. :P
Am fost si am intrebat si nu exista parcare care sa deserveasca blocul, singura varianta esre sa strice gradina din spatele blocului si sa puna asfalt pentru a putea trai inconjurat 100% de asfalt. Am zis ca voi continua sa parchez tot pe strada unde se parcheaza inca 30 de masini.

Ca paranteza, cand au amenajat parcarea de la 50 m de mine, dintr-o groapa mare ... am incercat sa vorbesc sa se faca o parcare imensa subterana, dar aveam doar 12 ani si nu asculta nimeni un pusti. Acum costa prea mult sa faci asa ceva, dar la cati nu le-ar placea...

LE: Iesim candva la o palavra si mai discutam pe tema aceasta.

16 Mar 2014, 03:14

Buna dimineata,

Sunt foarte supara,mai suparat ca niciodata :(
Toata munca mea se duce de rapa.

16 Mar 2014, 07:50

Daaaaa, bine ai venit in club. :D

16 Mar 2014, 10:43

Cu riscul sa-mi sara toti in cap...

Ce mama naibii mai oameni buni!? Nu avem destule taxe in tara asta??? Trebuie sa platesc si pentru locul de parcare????

In zona care stau am destui retardati care ocupa spatiu cat ar ocupa 2 masini, sau parcheaza intre masini si nu lasa loc si pentru o alta masina desi loc este destul.... dar cu toate astea tot nu as plati loc de parcare !!!!

Cum sa mai platesc si loc de parcare ?!??!?!?!?!

16 Mar 2014, 11:09

Pai daca vrei sa ai oaresce drepturi (minime, sau cate or fi) asupra lui, platesti, ca e pe domeniul public, nu personal ;)

16 Mar 2014, 12:55

Exista tari cu taxe MAI MARI si MAI MULTE decat Romania. :) Si cetatenii tot nu au locuri de parcare gratuite, ba chiar platesc intre 15 si 150 euro pe luna pentru un loc de parcare.

16 Mar 2014, 13:03

Sunt convins ca exista, insa, chiar si cu taxele alea mari, tot nu au salariile din .ro. Eu nu pot sa ma plang, nu mor de foame, insa nu as plati 150 euro/luna pentru un loc de parcare, nici macar intr'o parcare subterana, nu mai zic de loc rezervat cu placuta ...

16 Mar 2014, 14:11

Na, ca mi-a luat andrei ideea...

Pai fir-ar mama ei de Romanie, cum sa compari tara asta de toata rusinea si mizeria cu alte tari unde cetatenii aia au salarii decente?!?!?!?

Imagine

Pai in cazul imaginii de mai sus cum sa mai platesti si pentru locul de parcare?!

16 Mar 2014, 14:40

Eu vad aici 4 tipuri de plangeri:
- ca nu exista locuri de parcare
- ca exista, dar cu taxe
- ca taxele sunt prea mari si prea multe
- ca veniturile sunt prea mici
Propun sa va hotarati pe ce tema doriti sa va certati. :))

16 Mar 2014, 14:53

Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar intr-o tara unde sa ai masina este un lux, sa mai si platesti pentru locuri de parcare... mi se pare extraordinar de absurd...

Nu lucrez in tara, dar cu banii care ii castig as putea sa-mi permit sa platesc si pentru un loc de parcare, dar de ce?!?! Ma gandesc totusi ca daca as mai fi lucrat in tara nu mi-as fi permis !! Dar se pare ca avem oameni bogati pe forum care si-ar permite sa plateasca pentru locul de parcare, pe cand mai exista si oameni care cand trebuie sa faca revizia la masina, sa nu mai zicem de o distributie, ii cam arde la buzunar...

Nu cred ca ar trebuii discutat asa ceva pe forum, ca nu stii cum, maine poimaine te trezesti cu taxa si pentru locul de parcare... ca in tara asta multe sunt posibile....

PS: Inca odata, nu vreau sa ma cert cu nimeni !!

16 Mar 2014, 15:03

Pai ai zis bine din start: a avea o masina nu e un drept, si nu e neaparat o necesitate. O lume intreaga (din lumea aia civilizata, la care aspiram si noi si nu vom ajunge vreodata) foloseste masina doar in cazuri extreme sau pentru vacante. Noi mergem si la colt cu masina, de lene. Nu ne-am nascut cu dreptul de a avea o masina. O avem daca ne permitem si cheltuielile ce vin odata cu ea. Nu? Aia e. Mie unul nu mi-a fost rusine sa o tin pe dreapta din octombrie pana in martie. Asta e, nu mi-am permis luxul de a merge cu masina. Mi-a scazut statutul social, mi-au iesit bube? Nicidecum.
Răspunde