ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: cati fumatori suntem ? / cum sa te lasi de fumat

23 Apr 2009, 19:26

Imi pare bine sa aud ca din ce in ce mai multa lume renunta la fumat. Am reusit sa o conving si pe sotia mea, a durat ceva dar am castigat, are deja 3 zile. Eu, maine ( vineri ), am 2 luni fara tigara si nu-mi pare rau ca le-am lasat, nu mai tusesc, dorm mai linistit, intr-un cuvant viata mea s-a schimbat in bine.
Toate cele bune si cat mai multi ani fara fumat.

23 Apr 2009, 19:43

Probabil sunt mai multi fumatori .............................dar cine stie ..........?
Probabil vor fi mai multi nefumatori...................................................?
Bibanu 47 are dreptate ,eu imi voi cere scuze persoanelor din viata mea care au *rabdat*intoxicarea cu fum si alte certuri, dand vina pe tigari.Nu tigarile sunt vinovate si nu te *scapa* de stress.Mai stresat esti daca fumezi.
Sanatate :))

? cum sa te lasi de fumat?

raspuns : Nu mai fuma

23 Apr 2009, 20:54

Sa vezi Bibane dupa 2-3 saptamani cand incep sa-ti revina mirosul si gustul cu adevarat. Cand incepi sa respiri mai usor - pentru mine care am si sinuzita a fost o adevarata binecuvantare :) O placere. Singurul sfat e sa ai grija cu mancarea daca faci abuzuri cum fac eu :P , sa faci ceva miscare, in rest.... numai de bine :) Eu am sarit deja de 2 luni, dar nu mai numar oricum nu cred ca ma mai apuc prea curand, si pe mine ma dezgusta mirosul si nu sunt o mironosita, am fumat cam 12 ani.
Ultima oară modificat de bakhus pe 23 Apr 2009, 20:55, modificat 1 dată în total.

23 Apr 2009, 20:55

Oare cati dintre fumatori au fost intr.o situatie limita?
Ma refer la cazul in care Doamne fereste,in cateva secunde putea sa va pasca moartea.
Incercati sa va ganditi,cat de mult am vrea sa lungim acele clipe,in care imediat dincolo de ele,nu mai avem nimic,4 scanduri si doar atat. :( :-S :((
Incercati ca inainte de a aprinde tigara,sa realizati,ca timpul petrecut alaturi de cei dragi se scurteaza,putin cate putin.
Eu personal,ajunsesem un monstru,care la fiecare 30 de minute,maxim,coboram in bucatarie si aprindeam mahoarca,nici in curte nu fumam cel putin,ci in casa si daca fiul meu mai trecea si el pe la bucatarie,sa bea apa sau sa mai stam de vorba,il rugam sa plece din fumul de tigara.Stau acum si regret ceea ce am facut,e tarziu,dar ce sa fac,mai mi.am oferit totusi o speranta.
As recomanda tuturor,sa luati in seama,putinele cuvinte invocate de mine,chiar daca in gandul vostru ma veti apostrofa,daca nu va iubiti pe voi,incercati cel putin sa va iubiti copii,fiinte nevinovate,care au nevoie de parinti si nu trebuiesc condamnati,hai sa le oferim un camin mai curat,mai usor de indurat.Ar trebui sa ne gandim la copiii care se nasc cu malformatii,din cauza poluarii,sau a mamelor inconstiente,care pe perioada sarcinii,nu lasa fumatul,hai sa incercat sa ne gandim ca unii parinti care nu pot avea copii,ar fi in stare sa vanda si casa si tot,pentru a putea obtine o sarcina,iar noi cei care ii avem,ii omoram,putin cate putin,in fiecare zi.Cred ca devin enervant cu pledoaria mea,dar cu riscul de a atrage antipatii din randul vostru,voi continua in fiecare zi,e un topic despre fumatori si sunt in ton cu regulamentul,deci,acei care va simtiti lezati,terminati cu fumatul.

24 Apr 2009, 01:00

Nu mai stiu ce am vrut sa spun :-?
Aaaaaaaa,da,a 7 a zi domnilor. :)

24 Apr 2009, 09:11

Deci poate despart iar topicul!!!
Pana mea, ca m-am enervat. OK, si eu am avut o pauza de 6 ani in care nu am fumat. M-am reapucat. O prostie. Acum fumez cam un pachet pe zi. Dar chiar nu am chef sa intru pe topicul "Cati fumatori suntem?" si sa vad poze cu plamani negri sau cum imi tine unu sau altu teoria chibritului!!! Felicitari sincere celor care s-au putut lasa, dar lasati-ma cu viciu meu legal inca. Mai ales ca si cotizez din greu la buget.
Ma duc sa bag o tigara... ;)

24 Apr 2009, 10:27

in asentiment cu mr. Komandant!!!
vrem sa ne bucuram de viciul nostru in liniste!! oricum este mai bun decat multe alte vicii.. am iesit si eu sa beau un tutun si sa fumez o cafea :))

si chiar ma gandeam sa discutam despre cele mai bune si aromate tigari pe care le-am fumat... incluzand tigari de foi, si tutun de afara care oricum este net superior celui din tigarile din romania.. de ce oare? facut sub licenta cu tutun de pe campiile romanesti.. am fumat multa vreme philip morris (este si marca de tigari nu doar firma) si sunt fantastice.. 2 ani am pufait din alea.. aici din pacate nu gasesc..

24 Apr 2009, 10:32

@ KomandantuR
Eu propun sa mai deschizi un topic: "Cum ne apucam/reapucam de fumat" :D sau "Fumatul, pasiunea care ne imbolnaveste" :))
Ultima fiind pe sistemul lui alen cu viewtopic.php?f=118&t=22333 :D

24 Apr 2009, 12:33

N-am nimic impotriva acestui viciu, puteti sa va bucurati de el in liniste si va felicit daca faceti asta cand nu e nicio persoana la o distanta mai mica de 4-5 metri de voi. Insa de cele mai multe ori este cineva care din cauza voastra va trai mai putin.
Si daca fumatorilor nu le pasa - de obicei, mai sunt si exceptii dar foarte rare - de sanatatea celor dragi, mie imi pasa, inclusiv de a mea.

Concluzie: fumati departe de oameni, ok. Daca fumati printre oameni, nu mai pretindeti sa fiti lasati in pace, atata vreme cat fumul vostru cancerigen intra si in plamanii altora.

Am fumat si eu, demult (ultima oara acu' vreo 16 ani). Nu merita! Cu un efort minim de vointa, va prelungiti viata si faceti economii la buzunar.

$1 scrie:$2moking is the # 1 preventable cause of death.Tobacco kills more people than car accidents, AIDS, suicides, homicides,illicit drug use, and alcohol combined.
One third of all cancer deaths are attributed to tobacco use
Lung cancer is the leading form of cancer among men and women.Eighty-seven percent of lung cancer cases are attributed to tobacco use.

24 Apr 2009, 13:46

Are cineva un foc, vă rog?

24 Apr 2009, 14:03

o "forestiera" este buna? da gust bun :))

24 Apr 2009, 14:13

Mulţam, deja am găsit pe la colegi!

24 Apr 2009, 14:43

Astept reactia lui Cornel001 si a lui DGAlexandru, care ma vor atentiona sa nu beau bere la mai putin de 4-5 m de ei, pe motiv ca s-ar putea sa miros a...bere :D .
Adicristea, ai idee daca la pensiune camera dubla are 5 x 5 x 5 m? Pt ca e timpul scurt si nu pot face rost de o sfera in care sa ma misc la Tg Mures. :-??

LE: Eu exagerez acum o tzara, dar ma deranjeaza virulenta ce e din ce in ce mai prezenta din partea unor oameni care au cateva zile de cand nu au pus tigara in gura. Eu la sfarsitul lui ianuarie anul acesta am avut o perioada de trei saptamani in care nu am fumat, dar nu m-am apucat sa amenint cu poze pe aici sau sa impun limite de distanta pe la intalniri. E un viciu, OK, e costisitor, OK, afecteaza sanatatea celor din jur, si asta recunosc, dar va invit sa cititi definitia viciului. In fond eu nu am zis decat ca despart topicurile cum au fost. Daca spre exemplu vreau sa aflu de la colegul de mai sus ce aroma deosebita are cutare tigara, sa nu dau de posturi in care mi se explica cat sunt eu de nenorocit.

PS. Daca vreun coleg e deranjat de fum in timp ce fumez, nu am nici cea mai mica problema sa ma departez sau sa sting tigara. Inteleg f bine si pozitia celorlalti, tot ce doresc e sa fiu inteles si eu.

24 Apr 2009, 14:53

=)) =)) =)) =)) eu am nevoie de un spatiu mai mare ca fumez mai mult

24 Apr 2009, 17:04

Sase,s.a suparat KomandantuR,atentie nefumatori,imprastierea. :))
Sefu,te rog frumos nu te supara pe mine,ai perfecta dreptate,am ajuns lupul moralist,dar problema dureroasta este ca eu am atins acel punct limita,de care discutam si am fost obligat sa aleg,pe pamant,sau sub pamant si te rog sa ma crezi ca nu doresc la nimeni.E adevarat,e un viciu si trebuie respectat,nimeni nu are dreptul sa se bage in viata nimanui,eu cred ca stiu mai bine decat voi toti,ce inseamna fumatul,eram disperat,plecam noaptea dupa tigari,dar odata m.i sa pus pata si gata,nici eu nu am explicatie,cum ma poate deranja fumul de tigara,in coditiile in care acum o saptamana il devoram.Te inteleg perfect,dar totusi exista o nedumerire a mea,cum ai reusit nene,sa rezisti 6 ani si apoi ai reluat fumatul?

24 Apr 2009, 18:23

KomandantuR Salut
Eu sunt de acord sa le separi,daca vrei,sa fie o tema pentru fumatori si alta tema pentru nefumatori..Nimeni nu iti comanda tie ce sa faci.Tu esti seful.
Fiecare e major,stie ce are de facut,aici nu ne laudam care are mai multe zile,fara fum in gura :D ,ca daca ar fi dupa lauda ne-ai intrece pe toti ,ai spus ca te-ai lasat 6 ani, e ceva timp :D ,chiar mult.Eu scriu in acest subiect, pentru ca cei care vor sa nu mai fumeze ,sa afle anumite intamplari,sfaturi,etc.Daca cineva crede ca am depasit masura ,sa spuna.
Nu stau eu cu pistolul in spatele fiecaruia :D sa vad daca fumeaza .
Fiecare sa faca ce vrea cu banii si sanatatea lui.Acum nu te supara pe noi,poti fuma linistit. :D

24 Apr 2009, 18:26

tigarile le lasi cum le lasi...dar berea...eu nu gasesc solutie...:P

24 Apr 2009, 18:48

Da,dar vezi ca e o mica mare diferenta,berea curata rinichii,dar fumatul,te curata de plamani.
La un moment dat si eu ma ofticam,pentru aceasta problema,deoarece eu nici nu vreau sa aud de bautura,rar cand gust ceva si ma gandeam ca mai bine ma apucam de bautura decat de fumat,de bautura mai intelegi ceva,dar din pricina fumatului,ai numai probleme.Tigarile,le.am incercat pe toate,dar la bautura sunt in urma rau.Am un client,care se tine tare de tot,de bautura si cand vine pe la mine,are el o vorba:
Bai Gabi,daca ma apuc de acum in colo,cat mai am de trait,sa beau apa minerala,tot nu reusesc sa fac sprit,vinul care l.am baut pana acum. :D

24 Apr 2009, 19:18

Sa va zic si eu povestea mea...Am fumat de la 14 ani pana la 24 dupa care m-am lasat. Fumam cam 1 pachet pe zi, cateodata si doua. La un chef de 8 martie 2006 mi-au fumat "prietenii" tigarile. Mai aveam vre-o 3 in pachet, la care vine unu si zice- Da-mi o tigara! Am zis:- Ia tot ca de maine nu mai fumez.....Si nu m-a crezut. Am reusit sa ii fac in ciuda vre-o 2 ani jumate, pana m-am imbatat si m-am prostit din nou. Am mai stricat banii si sanatatea vre-o 6-7 luni pana a venit Boc la putere si a zis ca scumpeste tigarile...... Acum ii fac in ciuda si la Boc. M-am lasat din 28.03.2009 pana fac iara o bauta mai zdravana.....

24 Apr 2009, 19:22

bibanu, referitor la vin: e pacat sa-l indoi cu apa tocmai acum, baga la completare! Lasa apa pentru flori si copaci.... ;)
Cat despre fumat, aproapele tau poate iti spune ca il deranjeaza sau poate ca nu iti spune. Iar daca nu iti spune, din jena sau nestiinta, tot se cheama ca ii grabesti intalnirea cu doamna cu coasa... 8-X

24 Apr 2009, 19:30

Daca ma cauta cineva,sunt pe terasa la o tigara cu KomandantuR si Alen,dar eu nu fumez,le tin scrumiera sa nu se supere pe mine. :)

24 Apr 2009, 20:57

Nu va mai suparati ,uni pe altii. :) Ce ispita va supara adevarul?
Ce scrie pe pachetul de tigari?Scrie ca ................vei trai mai mult ?:D nu cred.
Deci,in concluzie ,cei care stiu sa *citeasca* nu mai fumeaza
Fumatul=Sinucidere
O sa spui,da ce ,eu am plamanii de fier,mie nu mi se va intampla nimic.
Bine ar fi.Sa fie de fier.asa nu te imbolnavesti.
Cei care vor sa fumeze ,sa fumeze,si cei care vor sa faca propaganda anti fumat sa faca.
Nu uita :Toate lucrurile sunt ingaduite omului,dar nu toate ii sunt de folos.
Si e tare si faza cu prietenii:Da-mi o tigara? Bai frate daca vrei sa fumezi ,de ce nu ai tigari?
Ei nu sunt prieteni ,se folosesc de tine.
E un bun motiv de a nu mai fuma :)
Sanatate .
Si pe alte produse din comert , e scris :dauneaza sanatatii, la fel ca pe pachetul de tigari, dar nu il atingi macar, fara manusi.

24 Apr 2009, 21:14

De multe ori ma consolam cu gandul ca doctorul,in momentul cand recomanda sa nu mai fumam,el era cu tigara in gura,dar acum,sunt egoist,ma gandesc numai la mine,el poate sa faca ce vrea,suntem 2 persoane,cu vieti si familii diferite,deci fiecare cu ideea lui.

24 Apr 2009, 22:40

Am avut si eu o zi mai grea... :D
Si nu ma mai luati cu sefu in sus, sefu in jos. Ca uneori nu-mi dau seama daca sunt la mine-n batatura sef. :D

24 Apr 2009, 22:48

Ai nume de comandant,dar nu.ti place sa fii sef.
Auzi sefu,de doua zile te astept sa ne dai explicatii in topicul de mai jos. :)
Sanatate multa sefu,ne intalnim pe terasa,eu sunt ala care tin scrumiera. =))
Berea e la rece sefu.
viewtopic.php?f=17&t=31899

26 Apr 2009, 09:45

:-O S-au lasat baietii si de fumat si de forum?Nu mai scrie nimeni nimic?

26 Apr 2009, 11:01

Sunt la tigara toti, si Bibanu nu mai pridideste cu golitu' scrumierei :))

26 Apr 2009, 12:53

Focus,m.am retras,nu vreau sa ma scoata KomandantuR,la raport.
Asa,sunt cuminte,tin scrumiera si spionez tot ce vorbeste cu colegii de la 2 si "o litra".
Daca ma cauta KomandantuR,sunt pe terasa,pastrez fetele calde. =))
Sefu,fetele sunt fierbinti,nu mai intarzia mult,ca nu fac fatza.

28 Apr 2009, 20:44

"FUMATUL: Un iz de la necuratul."
"BĂUTURA" : Alt iz ce-ţi spurcă făptura."

28 Apr 2009, 21:58

Vad ca nu este KomandantuR pe aici si profit sa mai intru si eu pe furis,psssssssssst,azi am facut 11 zile si nici nu vreau sa mai aud de tigara.
Parca se aude venind cineva,eu am fugit,ne mai auzim,sanatate multa.
Răspunde