Re: Ce am mai patit in trafic
$1 scrie:$2ana aici e motivul lui contra motivului meu; dar daca in plus, fata de el, mai am si dreptul, care "motiv" e mai greu?
Dreptul il au amandoi, pentru ca in situatia pe care o dezbatem banda este pentru "inainte sau la dreapta", deci nu este nimic "in plus" la nicicare dintre ei. Daca este interzis inainte, e clar cine are dreptate si nu are rost sa discutam.
Dar daca amandoi au drepturi egale ("inainte sau la dreapta"), eu personal aplic principiul "care a ajuns primul". Asa am vazut ca se face prin tarile civilizate.
Toti stau dupa cel din fata, nu se crizeaza nimeni, nu te claxoneaza nimeni, nu te injura nimeni. Si va rog sa ma credeti ca am patit sa-mi moara motorul in intersectie in San Francisco sau sa ma trezesc ca m-am incadrat pe banda gresita in Viena sau sa merg cu 30 Km/h pe drum national cu limita 70 Km/h in Austria pentru ca incercam sa gasesc o adresa. Au stat toti dupa mine si nu s-a crizat nimeni...Si va rog sa ma credeti ca am stat in total 6 saptamani prin California, am avut masina inchiriata si am observat ca acolo in trafic totul este pe dos: in general, cu cat era masina mai scumpa, cu atat era soferul mai civilizat si mai politicos.
Eu patesc frecvent urmatoarea situatie: vin pe un bulevard cu cu doua benzi pe sens, pe care se circula destul de intens si de tare. Ajung la o intersectie de care vreau sa trec tot pe inainte. Dupa intersectie bulevardul continua tot pe doua benzi.
Semaforul are verde intermitent la dreapta, indicatorul de preselectie zice ca banda din dreapta este pentru inainte sau la dreapta. (pentru timisoreni: vin pe Liviu Rebreanu dinspre Calea Sagului si ajung la intersectia cu Calea Martirilor, unde vreau sa merg tot inainte spre Spitalul Judetean).
Eu pe bulevard circul ca fraieru' regulamentar pe banda din dreapta si las loc la meseriasi pe banda a doua. Cand ajung in apropierea intersectiei, daca este rosu, deja banda a doua este suficient de aglomerata incat sa fie aproape imposibil de trecut de pe banda intai pe a doua fara sa superi pe careva ca i-ai taiat fata, asa ca nu am alta varianta decat sa raman pe banda intai, desi vreau sa merg tot inainte.
$1 scrie:$2 ocupi inutil pe cea care permite altcuiva ceva ce tie nici macar nu-ti trebuie - asa ca, in final, nu fluidizezi nimic, ci doar incurci
Ba imi trebuie, si uite de ce: semaforul tine verde cat sa treaca, sa zicem, 5 masini. Pe banda a doua sunt 20 de masini. Pe banda intai sunt de obicei mult mai putine. De pe banda a doua stai 3 ture la semafor, de pe banda intai, treci din prima. Asadar, are de castigat si cel care merge inainte, cum are si cel care face dreapta. Si atunci ajungem la dilema initiala, care "motiv" e mai greu? Pentru mine solutia e aceeasi: care a ajuns primul.
Ajung si eu de multe ori in situatia sa vreau sa fac dreapta pe verde intermitent dar banda sa fie ocupata de unul care merge inainte. Niciodata nu m-am crizat si nu m-am agitat. Am pus doar semnalizarea dreapta si l-am lasat pe cel din fata sa-si vada de treaba lui, fara claxoane, fara flashuri, fara injuraturi, fara poluare fonica, fara stres, fara cresterea tensiunii arteriale. Am intalnit cazuri cand cel care ocupa banda imi vede semnalizarea dreapta si imi face loc. In acest caz, cand trec pe langa el ii fac semn de "multumesc" cu avariile si basta.
-

DanielArdelian2 - Membru al Asociaţiei ClubFord
Brainiac - Mesaje: 10723
- Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
- VIN: WF04XXGBB44E42077

...unii da,dorm pe ei,dar altii fac asta ca atat ii duce capul,sa nu mai zic daca e femeie prima...e durere pana se hotataste sa plece si abia merge de te prinde rosu in intersectie de multe ori si ii mai blochezi si pe ceilalti...poi si atunci cum dreaq sa nu te pui pe banda din dreapta...ca iti vin pandaliile la cap