ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
13 Mar 2009, 12:48
Zaboss, nu esti atent.
Chiar trebuie sa repet a 5-a oara de existenta acelui 10%???
Raspuns:
Daca tu ai spune asa am toata convingerea ca in momentul cand ai elaborat si formulat NU te-ai gandit la toti angajatii, ca esti convins ca exagerezi, ca stii bine de existenta unei anumite parti de angajati care NU intra in caracterizarea pe care o faci.
Stiind ca sunt cinstit, bine pregatit, corect ani de-a randul (poate zeci de ani), ca employerii mei au obtinut intotdeauna profit consistent de pe urma mea etc etc, stiind ca fac parte dintre aceia la care caracterizarea ta NU SE REFERA, m-as simti foarte bine!
Daca insa ma uit in jur cum arata tara asta de 60 de ani atunci observ mizeria si nenorocirea. De aceasta situatie sunt vinovati cei ce conduc!!! Tot ce misca se intampla asa cum vor sefii (cum trebuie, cred ei). Dar rezultatul a ceea ce se intampla il constatam cu totii: nenorocirea!!!
La comunisti erau tot felul de sefi, activisti, directori, politruci etc. Acum le spune team leaderi, project manageri si... patroni!!!
Nu imi spune mie de trecut. Zilnic discut cu altii din alte parti (vestice, transatlantice). Stiu bine ce este in lume iar asta face, prin comparatie, si mai neagra situatia din Romania.
Deci, reciteste ce am spus despre patronii romani (90% dintre ei)! Opinia ca se situeaza sub orice critica mi se pare evidenta.
-------------------------------------------------------
Intre timp am observat postul moderatorului. Eu renunt la a participa la aceasta discutie.
13 Mar 2009, 13:09
Ca sa mai destind atmosfera va pun un cuplet de-al lui Tanase. Oare de ce imi pare atat de actual???
*Si cu asta ce-am facut?*
Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?
Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?
Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?
Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?
Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?
Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?
Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?
Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?
Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?
13 Mar 2009, 15:43
Domnilor Mircea, Isotech si Nic .. sunt cu ochii pe voi!
@Mircea, te rog frumos sa nu jignesti. Semnalarile referitoare la "agramaticalitatile" folosite sunt corecte, insa fara jigniri!
Cat priveste ...
"Baiatu', poate discutam la concret ce pregatire avem fiecare, ce am facut efectiv si ce putem face in profesie. Inainte de a avansa presupuneri despre interlocutor."
legea lui OHM se invata de timpuriu si nu are nimik de a face cu faptul ca unii din noi au 10 facultati ... hai sa fim oameni si sa ne respectam reciproc.
Multumesc.
Isotech si Nic, va rog sa nu raspundeti la provocari. Multumesc.
OnTopic ....va rog
13 Mar 2009, 18:53
@ moderatorii acestei sectiuni a forumului ClubFord :
vin cu propunerea, in nume strict personal, de rupere a acestui topic in doua sectiuni. Eu propun sa fie intitulate cam asa:
1. Simne cineva criza economică actuală ?
2. Dezbateri privind criza morala din Romania si dezbateri politice interne
Rog totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic, cu exceptia utilizatorului MirceaMM, si care s-au simtit lezate de comentariile mele ori legate de punctele mele de vedere pe marginea actualei crize economice mondiale, sa-mi transmita acest lucru, si imi voi cere scuze in mod public ...
13 Mar 2009, 21:07
Eu zic ca exagerezi oleaca... Si cu corectitudinea (au fost cateva cazuri pe forum unde probabil ai fi lesinat de "emotie" in fata exprimarii/scrierii), si cu topicul - de la criza actuala ai ajuns la taranisti, comunisti, etc. Tot comunistii nostri (adica 90% din patronii nostri cum iti place sa zici) au facut si criza din State?
E drept ca sunt si multi care vor profita de criza, asa a fost intotdeauna si peste tot.
13 Mar 2009, 21:21
Da, recunosc ca am exagerat. Am raspuns insa la agresiuni (de exemplu greseli de exprimare corecta in limba romana).
Nu am sustinut ca bolsevicii romani ar fi cauzat criza de peste ocean, cum as fi putut gandi asa ceva?
In esenta am spus si spun asta: la noi suferinta va fi mai mare decat in alte tari (vecine, sa spunem) din motiv ca paznicul si conducatorul turmei este insusi lupul!
13 Mar 2009, 21:25
o sa solicit moderatorilor acestei sectiuni un drept la replica ... utilizatorului MirceaMM, nu o sa ii solicit acesta favoare, sub nici o forma ... deși, în fapt, este un drept câștigat ... în opinia domniei sale
......................nu ma ridic la "înaltul" nivel de cultura și civilizație al "domniei" sale ... dacă nu are argumente la ceea ce se scrie în acesta secțiune a formului, "domnia" sa, jignește ... așadar, domnilor moderatori, respectuos vă rog, a-mi acorda acest drept la replică
Ultima oară modificat de
mirceamc pe 13 Mar 2009, 21:41, modificat 1 dată în total.
Motiv: Va rog sa nu jigniti - de aceea v-am si avertizat.
13 Mar 2009, 21:27
Eu zic sa va linistiti cu totii - daca ne vom jigni reciproc nu vom avea nimic de castigat. Si eu urmaresc acest topic de la inceput pt ca mi se pare foarte interesant si asi vrea sa ramana asa.
@Isotech - eu cred ca tu ai inceput cu jignirile chiar daca MirceaMM are un ton mai intepat. Dar acum ma intereseaza sa incetati toti trei (il includ aici si pe Nic_Bv) - repet ca topicul mi se pare interesant si ca toti trei aveti pareri pe care asi vrea sa le ascult.
@MirceaMM - va rog ca pe acest topic sa nu despartim politicienii in alb si negru ca eu nu stiu nici un politician curat (poate or fi dar in nici un caz din cei care ne-au condus in anii in care am trait eu). Pe de alta parte desi nu imi plac deloc greselile gramaticale nu cred ca este cazul sa vanam greselile altora (desi unora le-am atras atentia).
Cat priveste parerea mea e mai nuantata:
Despre patroni: cunosc oameni din toate categoriile - unul (a fost patronul meu vreo 7-8 ani) este un om care a ajuns acolo unde a ajuns numai PRIN MUNCA - el a venit la servici chiar si imediat dupa revelion cand nici un alt angajat nu venea. Pe altii doi ii stiu ca aveau relatii prin care obtineau contracte cu statul dar MUNCEAU, nu faceau treaba de mantuiala. Era mandria lor ca treaba ca ei nu mai facea nimeni prin Romania. Dar, din pacate, multi patroni au obtinut contracte doar prin relatii si spaga - la acestia se referea MirceaMM. Acestia sunt din cei f. bogati care cumpara orice (si politisti si magistrati si hoti etc.). Iar alti patroni nu au nici un fel de respect fata de angajati - urla, nu le dau banii conveniti s.a.m.d. Si nu multi angajati romani au curajul sa-i infrunte.
Asa ca pentru unii am tot respectul dar nu ma puneti sa ii pun pe toti in aceeasi oala.
Despre angajati (eu angajat sunt dar am fost si pe post de angajator): si aici trebuie nuantat - am lucrat cu oameni extraordinari care faceau treaba bine si repede in primul rand pt mandria lor dar si multi care nu stiau decat cum sa chiuleasca mai mult dar si f. multi intre aceste extreme.
Asadar exista multe nuante de gri si faptul ca unul sau altul vede si partea rea e normal - partea rea chiar exista la ambele categorii.
Cat priveste comunismul eu unul sunt satul de el si de nonvalorile pe care le promova - unele dintre astea au ajuns acum sa aiba averi imense dar asta nu ii face oameni de afaceri.
Cat priveste propunerile tale Isotech prima (criza morala) mi se pare chiar un subiect f. interesant dar daca facem un topic politic cred ca aici se ajunge la paruiala

asa ca eu nu sunt de acord cu asa ceva.
13 Mar 2009, 21:45
@mirceamc Te rog foarte mult sa exemplifici acele "jigniri" ... Daca un punct de vedere, la un comentariu al unui alt membru, se poate numi "jignire" ... Va rog respectuos analizati cum s-au desfasurat "ostilitatile", incepind din data 10 Martie 2009, de la comentariul utilizatorului Nenea Fordescu, la care eu am avut un punct de vedere referitor la evolutiile de pe scena politica din Romania. Personal consider ca in interiorul acestui forum au fost depasite de mult timp "apucaturile" societatii romanești din anii '90, cu mici exceptii ... in mod clar eu pentru "domnul", nici macar nu mai vreau sa-i scriu nici macar denumirea de utilizator, nu reprezit altceva decit ... bunul simt imi dicteaza sa ma opresc totusi aici
13 Mar 2009, 22:43
In zona cu puncte rosii a existat un cuvant jignitor pus in ghilimele ca si cand a fost al d-lui MirceaMM. Pt acel lucru am dat acest warn. Si pt ca era generator de flame.
Va rog ca toata aceasta discutie aiurea (si offtopic) sa se termine aici.
13 Mar 2009, 22:46
Daca nu va suparati - as dori sa mai citesc pe aici si ceva referitor la criza, joburi, banci etc nu numai polemici si dispute personale (unele la nivel de orgoliu de gradinita - sintem totusi oameni maturi)...
13 Mar 2009, 23:56
HEI!!! Ce se intampla aici? Discutii in contradictoriu in care nu sunt si eu implicat?
Va rog eu sa lasati contrele inutile care nu vor ajuta pe nimeni sa inteleaga ce se intampla de fapt cu aceasta criza si nici nu vor aduce la rezolvarea ei!
Iar in ceea ce priveste afirmatiile despre PNT-CD va rog eu sa va abtineti caci fie va dati cu parerea fie probabil vorbiti din auzite. Daca vreti informatii reale traite va rog sa ma contactati

@zaboss
In legatura cu ultima afirmatie si anume cu statistica ITM tin sa te contrazic putin. Nu sunt nefondate toate cele 4 de care zici tu, majoritatea sunt prost argumentate! Inspectorii ITM verifica reclamatia si suprapun cu obiectiile care fac rolul reclamatiei, dar obiectiile fiind prost alese desigur ca reclamatia devine una nefondata desi ea intruneste alte conditii care o face ilegala. De exemplu da-mi niste decizii de desfacere a contractului de munca si o sa iti anulez peste 90% dintre ele cu argumente fondate
14 Mar 2009, 00:06
Ultima oară modificat de
isotech_ro pe 14 Mar 2009, 00:11, modificat 1 dată în total.
14 Mar 2009, 00:17
Asa ma gandeam si eu... ce-i mult uneori strica iar luptele astea de gherila erodeaza
Asa ca... potoliti-va caci viata e prea curva, mai ales pe criza asta, si tocmai de aceea mai bine sa o tagem noi pe ea decat ea pe noi
14 Mar 2009, 00:35
Pai lucrurile sunt oarecum clare:
Cintezoiul ala n-are cum sa plece de la firma fara de le inapoieze bani! Fie sa achite costul cursurilor cat si a salariului care i-a fost platit pentru zilele cat a fost la curs si n-a muncit fie sa plateasca decat orele de munca dar sa renunte la calificarea rezultat de pe urma cursurilor.
Cintezoaica... aici zic ca pentru neinregistrarea contractului de munca sunt vinovati in oarecare masura ambele parti semnatare. Patronul ca nu a inregitrat contractul iar ea ca nu a reclamat din timp si a acceptat astfel sa lucreze la negru.
14 Mar 2009, 00:43
În cazul cintezoaicei mai era ceva la mijloc, dar n-am apucat finalul. Ea se încurca în detalii, se contrazicea singură, deci nu spunea tot adevărul.
14 Mar 2009, 08:15
Deci data viitoare sa stai pana la final sa aflam si noi deznodamantul, nu sa ne lasi asa neterminati, da?

In primul caz insa... e in functie de ce a negociat firma cu el cand l-a trimis la curs. Daca nu au conditionat cu nimic si omul vrea sa plece, sa plece, e greseala firmei ca nu s-a "blindat" pentru o astfel de situatie.
14 Mar 2009, 09:44
in cazul "cintezoiului" (cum ii spuneti voi), depinde daca a semnat ceva legat de curs si depinde si ce a semnat.
-daca n-a semnat nimic, e liber sa plece
-daca a semnat ca se angajeaza sa stea X ani in firma pentru ca a fost trimis la curs, poate castiga un eventual proces cu firma (chestia asta incalca dreptul la munca, parca; sau ceva de prin codul muncii; oricum, un asemenea contract e atacabil in justitie)
-daca a semnat ca se angajeaza sa restituie contravaloarea cursului in caz ca pleaca mai devreme de X ani (proportional cu perioada ramasa), atunci n-are ce face, tipul asta de contracte e legal.
14 Mar 2009, 11:31
Chiar daca acel curs nu a fost pe o perioada mai mare de 60 de zile firma respectiva isi poate recupera foarte usor banii in instanta.

A calificat un angajat investind in el o suma frumusica ca mai apoi sa fie privata de beneficiile ce ar fi trebuit sa rezulte din aceasta investitie.