isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2. Simne cineva criza economică actuală ?
Pe "Simne" il las in pace, este din cauza vitezei degetelor pe klavir - vezi ce bine ne intelegem, Isotech?. 
Eroare: Inainte de "?" nu se pune niciodata spatiu! Niciodata!
isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2. Dezbateri privind criza morala din Romania si dezbateri politice interne
Economicul si politicul sunt foarte strans intrepatrunse, asa ceva nu este posibil, oricum nu aduce vreun beneficiu discutiei.
Cat despre morala, de cand taranistii au fost ucisi cu zecile de mii iar, incepand cu 1997, loviti puternic a doua oara (de aceiasi comunisti care au furat alegerile in 1946 sau de copiii lor), o dezbatere despre morala este o gluma. Proasta. 
Pentru cei mai tineri. In anul 1946, PNT (simbol: "Ochiul") a castigat alegerile cu 75% iar comunistii (simbol: "Soarele") au avut doar cateva procente. In aceste conditii, prin frauda flagranta (minciuna ordinara), comunistii s-au declarat castigatori. Asa a inceput nenorocirea care (trecand   prin continuitate peste momentul Dec. 1989) continua si azi, in anul... 2019. Pur si simplu comunistii isi spun acum... patroni (din nou... 90%). 
Ceea ce vreau sa punctez ("pe fond" si on-topic) este faptul ca aceasta criza mondiala este ceva serios, grav, va aduce multa suferinta. Dar in Romania situatia va fi cu mult mai grea din cauza conducatorilor de azi care nu sunt decat urmasi ai conducatorilor comunisti de ieri, care au la activ crimele NEANCHETATE de care am mentionat. 
Au fost 2 momente importante dupa 1990: "nainelevan" (ma corecteaza cineva, da?      

)  si momentul actual. 
Ambele se aseamana prin gradul de spaima, chiar psihoza. 
Nu discut la nivel mondial (ar fi off-topic, da?). 
In cazul "nainelevan", pentru poporul roman s-a intamplat o mare nenorocire, anume securistii au fost acceptati (chiar daca temporar) de catre NATO si UE. Pentru poporul roman a fost ceva foarte grav, a fost ca o a doua mare pedeapsa, ceva ce se poate compara doar cu lasarea tarii ca prada rusilor, dupa ww2.
Al doilea moment grav de dupa 1990 este momentul actual. Am dat un exemplul dar a fost prost inteles (macar de cine a comentat). 
Comunistii si securistii vor fura insutit si vor oferi explicatia la indemana: "nu vedeti ca este criza mondiala?"  sau "sunt de vina conditiile dure din contractul de imprumut de la FMI!". V-ati prins acum de ce "ne trebuie" imprumut de la FMI? 
Doar asa se poate lupta impotriva lor: enuntand, afirmand si repetand. Trecerea in uitare a ata de multor fapte comise si nerezolvate de catre Justitie (care Justitie?) este cea mai mare greseala. 
Din acest punct de vedere, tot ce trebuie si pot sa faca romanii, in primul rand intelectualii (daca mai sunt, cati mai sunt) este sa explice Vestului aceasta situatie, in speranta ca Europa sau macar o tara precum Germania se vor incrunta putin catre Romania si sa scapam de aceste lepre (again, doar 90%). . 
isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2og totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic...
Nu, niciodata nu trebuie formulat in acest fel.
Intotdeauna cand este vorba de persoane se pune "pe toti", sau "PE TOTI" - daca cineva prefera. 
isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2og totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic, cu exceptia utilizatorului MirceaMM, si care s-au simtit lezate de comentariile mele
Nu, niciodata!
Ce faci aici, domnule? Ai pierdut subiectul, l-ai uitat complet. 
"Toti" este de genul masculin iar "s-au simtit lezate" este la feminin.
Ai comis un dezacord flagrant intre subiect si predicat. 
Este vina mea ca asa ceva (acordul de gen si numar) se invata inca din clasa a cincea? 
Sau poate acorzi cu "comentariile". Da? 

Parca ai spus ca esti patron. 
Ce spui patroane, ma angajezi sa te invat limba romana? 
Atentie, cer salariu mare. In Euro!      

Poate ca in acea situatie/ipostaza, va observa si Nic daca am sau nu cojones in relatia angajat-angajator!
Catre moderatori
-------------------------------------------
Am convingerea ca sunteti de acord ca din civilitatea unei discutii face parte si exprimarea corecta in limba romana.
Inainte ca o persoana sa spere a fi ascultata si inteleasa, este normal sa treaca acest prag minim al exprimarii corecte. 
Este un drept elementar al fiecaruia, al meu in acest caz, sa desconsidere si sa refuze pur si simplu exprimarile care denota un nivel de cultura atat de scazut. Cum ar putea un asemenea om (care nu este capabil sa scrie corect) sa gandeasca corect si complex, sa elaboreze, sa exprime si sa convinga?
Asemenea text - cu greseli - este pur si simplu o agresiune impotriva oricarui om normal, care utilizeaza corect limba romana, in vorbire si in scris. 
Cred ca s-a observat  ca "m-am inspirat" numai din ultimele posturi, altfel lista greselilor ar fi foarte mare. 
Daca cineva considera aceasta un "proces de intentie", va rog sa imi spuneti, caz in care am sa fac acest efort (minimal, de altfel), sa produc aici lista exhaustiva a greselilor gramaticale. 
Va rog deci sa luati masuri de a atrage atentia celor ce gresesc, respectiv sa recompensati moral pe cei ce isi aduc contributia la promovarea limbii romane. 
Sau, mai bine, macar sa isi vada lungul nasului si sa stea putin mai retrasi. Corect? Tot vreau sa parasesc aceasta discutie si nu sunt lasat.