Discutii libere/forum

Simte cineva criza?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Simte cineva criza?

Mesajde MirceaMM » 13 Mar 2009, 12:48

Zaboss, nu esti atent.
Chiar trebuie sa repet a 5-a oara de existenta acelui 10%???

Raspuns:
Daca tu ai spune asa am toata convingerea ca in momentul cand ai elaborat si formulat NU te-ai gandit la toti angajatii, ca esti convins ca exagerezi, ca stii bine de existenta unei anumite parti de angajati care NU intra in caracterizarea pe care o faci.

Stiind ca sunt cinstit, bine pregatit, corect ani de-a randul (poate zeci de ani), ca employerii mei au obtinut intotdeauna profit consistent de pe urma mea etc etc, stiind ca fac parte dintre aceia la care caracterizarea ta NU SE REFERA, m-as simti foarte bine!

Daca insa ma uit in jur cum arata tara asta de 60 de ani atunci observ mizeria si nenorocirea. De aceasta situatie sunt vinovati cei ce conduc!!! Tot ce misca se intampla asa cum vor sefii (cum trebuie, cred ei). Dar rezultatul a ceea ce se intampla il constatam cu totii: nenorocirea!!!
La comunisti erau tot felul de sefi, activisti, directori, politruci etc. Acum le spune team leaderi, project manageri si... patroni!!!

Nu imi spune mie de trecut. Zilnic discut cu altii din alte parti (vestice, transatlantice). Stiu bine ce este in lume iar asta face, prin comparatie, si mai neagra situatia din Romania.

Deci, reciteste ce am spus despre patronii romani (90% dintre ei)! Opinia ca se situeaza sub orice critica mi se pare evidenta.

-------------------------------------------------------
Intre timp am observat postul moderatorului. Eu renunt la a participa la aceasta discutie.
MirceaMM
Member

Maşina: Mondeo Tournier Mk3 / 2002 TDCI, 85 Kw

Mesajde KomandantuR » 13 Mar 2009, 12:54

$1 scrie:$2Intre timp am observat postul moderatorului. Eu renunt la a participa la aceasta discutie.

Nu v-am cerut asta, departe de mine gandul. Chiar gasesc f. interesant topicul, neavand o pregatire speciala in domeniu. Admit de asemenea ca pot exista divergente de opinie. De aceea cred ca orice sfat/opinie/parere avizat(a) este binevenit. Nu putem fi toti de acord cu toata lumea, nu?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde mirceamc » 13 Mar 2009, 13:09

Ca sa mai destind atmosfera va pun un cuplet de-al lui Tanase. Oare de ce imi pare atat de actual???

*Si cu asta ce-am facut?*
Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?

Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?

Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?

Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?

Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?

Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde Nic_Bv » 13 Mar 2009, 15:24

$1 scrie:$2aiatu', poate discutam la concret ce pregatire avem fiecare, ce am facut efectiv si ce putem face in profesie. Inainte de a avansa presupuneri despre interlocutor.

Nu eu am inceput primul sa avansez presupuneri despre interlocutor, stimate domn. Ma intereseaza foarte putin spre deloc pregarirea ta si performantele profesionale, sper spre binele tau sa fie superioare respectului pe care-l arati colegilor de forum.

Propun sa revenim la subiectul topicului.

Antena3: "Compania Sterling Resources Ltd. iese din afacerea de exploatare a zăcămintelor de gaze naturale, cedând drepturile de exploatare către compania Melrose Resources, în schimbul sumei de 36 de milioane de dolari, anunţă Vot.ro"

Faina afacere. O firma de apartament, cu relatii la varful PNL-ului, obtine o concesiune pe care o cedeaza in numai cateva luni, pe bani grasi. Iata cum se darama imaginea PNL-ului, mai abitir decat se straduie Basescu sa o faca.

$1 scrie:$2uncitorii de la Bechtel rămân în şomaj.
Peste două mii de angajaţi ai companiei Bechtel, care lucrează la Autostrada Transilvania, se afla, de aproximativ trei luni, în şomaj tehnic. Aceştia primesc 75 la sută din salariu.
(evz.ro)

Pai ce, mai vreti autostrazi?!? N-ati auzit ca e criza? :-O
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde verga_Cip » 13 Mar 2009, 15:43

Domnilor Mircea, Isotech si Nic .. sunt cu ochii pe voi!
@Mircea, te rog frumos sa nu jignesti. Semnalarile referitoare la "agramaticalitatile" folosite sunt corecte, insa fara jigniri!

Cat priveste ...
"Baiatu', poate discutam la concret ce pregatire avem fiecare, ce am facut efectiv si ce putem face in profesie. Inainte de a avansa presupuneri despre interlocutor."

legea lui OHM se invata de timpuriu si nu are nimik de a face cu faptul ca unii din noi au 10 facultati ... hai sa fim oameni si sa ne respectam reciproc.

Multumesc.

Isotech si Nic, va rog sa nu raspundeti la provocari. Multumesc.

OnTopic ....va rog
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde MirceaMM » 13 Mar 2009, 17:18

$1 scrie:$2omnilor Mircea, Isotech si Nic .. sunt cu ochii pe voi!
@Mircea, te rog frumos sa nu jignesti. Semnalarile referitoare la "agramaticalitatile" folosite sunt corecte, insa fara jigniri!

Cat priveste ...
"Baiatu', poate discutam la concret ce pregatire avem fiecare, ce am facut efectiv si ce putem face in profesie. Inainte de a avansa presupuneri despre interlocutor."

legea lui OHM se invata de timpuriu si nu are nimik de a face cu faptul ca unii din noi au 10 facultati ... hai sa fim oameni si sa ne respectam reciproc.

Multumesc.

Isotech si Nic, va rog sa nu raspundeti la provocari. Multumesc.

OnTopic ....va rog

Domnule,
eu respect interlocutorul in toate situatiile, ABSOLUT intotdeauna.
In orice discutie persoanele "de fata" se exclud, asa este civilizat.
Daca eu vorbesc "urat" (cu indreptatire spun eu) despre majoritatea patronilor (mentionand clar ca exista si patroni corecti), asta inseamna cumva ca am ceva cu un partener de discutie, pe care nici macar nu il cunosc?
Este de domeniul absurdului.
Daca ai fi mai atent ai observa faptul ca inainte de exprimarea mea, pe care ai citat-o, au existat,
la momentul " Vin, 13 Mar 2009 11:43:31 " (si altele dar ma refer exact la ceea ce ai invocat)
exprimari necorespunzatoare care exced unei discutii civilizate.
Formularea "...Inainte de a avansa presupuneri despre interlocutor..." cu trimitere clara la afirmatii anterioare, ar fi trebuit sa te determine sa examinezi ce s-a intamplat anterior. De ce nu ai facut asta?
Orice observatie trebuie sa o adresezi acelor autori. Poate te uiti inca o data.
Poate observi cine s-a referit la 1985 si la facultati!!!
Poate observi cine a acuzat pe altul si a utilizat cuvinte si expresii precum:
- frustrari
- refulari
- cojones
- pupa-n c*r angajatorul

plus acuze, insinuari ca interlocutorul nu ar avea pregatire si alte asemenea.
Poate observi cine initiaza lucrurile, cine anume se comporta ca provocator!
Este acesta un forum serios? Consider ca DA! Atunci dovediti asta inclusiv prim modul cum va implicati in "arbitraj".
Reactia ta nu este nici macar echilibrata (desi am precizat in ce parte inclina balanta) ci pur si simplu este nedreapta!
Chiar nu iti dai seama ca acesti provocatori reactioneaza in asemenea mod execrabil la insasi ideea "majoritatea angajatorilor romani sunt... etc etc"? Asta este ceea de ii deranjeaza cu adevarat, desi am spus foarte clar, repetat de 5 ori, ca nu ma refer la toti patronii. Chestiunea este ca ei NU se multumesc cu a se situa in acel procent de 10% de patroni corecti, nu! Ei vor sa sustina cauza generala a patronilor! Ei bine, in opinia mea asta nu se poate, opinia mea este clara: este vai de mama lor, a celor 90%. Am si eu dreptul sa ma exprim pe acest forum?
Reciteste ceea ce am scris si cauta sa fii calm, obiectiv.
Nu asa se pune problema (la care este foarte clar cine scade nivelul discutiei) ci este vorba de consistenta ideilor.
In fond, pe tine moderator, te impresioneaza ce se intampla cu criza mondiala, ce efecte va avea asupra romanilor, sau este un subiect oarecare pe forum? Eu consider ca este un subiect cu totul deosebit.
Rugamnintea ta ca eu sa nu jignesc este deplasata, nu are nici un fundament.
Accepti idei noi precum cele pe care le-am exprimat? (Fii sigur ca mai am multe de spus).
Descurajezi ideile pe care nu le intelegi sau cu care nu esti de acord? Imi place sa cred ca NU.
Astept sa extragi din mesajele (recent) publicate formularile necorespunzatoare (unele mentionate mai sus), sa le citezi si sa atragi atentia fiecaruia dintre autori.
Ce spui?
Ca sa incheiem chestiunea asta.

-----------------------------------------------
Am spus ca parasesc discutia.
Am revenit cu acest text numai pentru ca este vorba de un moderator.
MirceaMM
Member

Mesajde isotech_ro » 13 Mar 2009, 18:53

@ moderatorii acestei sectiuni a forumului ClubFord :

vin cu propunerea, in nume strict personal, de rupere a acestui topic in doua sectiuni. Eu propun sa fie intitulate cam asa:

1. Simne cineva criza economică actuală ?
2. Dezbateri privind criza morala din Romania si dezbateri politice interne

Rog totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic, cu exceptia utilizatorului MirceaMM, si care s-au simtit lezate de comentariile mele ori legate de punctele mele de vedere pe marginea actualei crize economice mondiale, sa-mi transmita acest lucru, si imi voi cere scuze in mod public ...
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde MirceaMM » 13 Mar 2009, 20:51

isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2. Simne cineva criza economică actuală ?
Pe "Simne" il las in pace, este din cauza vitezei degetelor pe klavir - vezi ce bine ne intelegem, Isotech?.
Eroare: Inainte de "?" nu se pune niciodata spatiu! Niciodata!

isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2. Dezbateri privind criza morala din Romania si dezbateri politice interne
Economicul si politicul sunt foarte strans intrepatrunse, asa ceva nu este posibil, oricum nu aduce vreun beneficiu discutiei.
Cat despre morala, de cand taranistii au fost ucisi cu zecile de mii iar, incepand cu 1997, loviti puternic a doua oara (de aceiasi comunisti care au furat alegerile in 1946 sau de copiii lor), o dezbatere despre morala este o gluma. Proasta.
Pentru cei mai tineri. In anul 1946, PNT (simbol: "Ochiul") a castigat alegerile cu 75% iar comunistii (simbol: "Soarele") au avut doar cateva procente. In aceste conditii, prin frauda flagranta (minciuna ordinara), comunistii s-au declarat castigatori. Asa a inceput nenorocirea care (trecand prin continuitate peste momentul Dec. 1989) continua si azi, in anul... 2019. Pur si simplu comunistii isi spun acum... patroni (din nou... 90%).
Ceea ce vreau sa punctez ("pe fond" si on-topic) este faptul ca aceasta criza mondiala este ceva serios, grav, va aduce multa suferinta. Dar in Romania situatia va fi cu mult mai grea din cauza conducatorilor de azi care nu sunt decat urmasi ai conducatorilor comunisti de ieri, care au la activ crimele NEANCHETATE de care am mentionat.
Au fost 2 momente importante dupa 1990: "nainelevan" (ma corecteaza cineva, da? :D ) si momentul actual.
Ambele se aseamana prin gradul de spaima, chiar psihoza.
Nu discut la nivel mondial (ar fi off-topic, da?).
In cazul "nainelevan", pentru poporul roman s-a intamplat o mare nenorocire, anume securistii au fost acceptati (chiar daca temporar) de catre NATO si UE. Pentru poporul roman a fost ceva foarte grav, a fost ca o a doua mare pedeapsa, ceva ce se poate compara doar cu lasarea tarii ca prada rusilor, dupa ww2.
Al doilea moment grav de dupa 1990 este momentul actual. Am dat un exemplul dar a fost prost inteles (macar de cine a comentat).
Comunistii si securistii vor fura insutit si vor oferi explicatia la indemana: "nu vedeti ca este criza mondiala?" sau "sunt de vina conditiile dure din contractul de imprumut de la FMI!". V-ati prins acum de ce "ne trebuie" imprumut de la FMI?
Doar asa se poate lupta impotriva lor: enuntand, afirmand si repetand. Trecerea in uitare a ata de multor fapte comise si nerezolvate de catre Justitie (care Justitie?) este cea mai mare greseala.
Din acest punct de vedere, tot ce trebuie si pot sa faca romanii, in primul rand intelectualii (daca mai sunt, cati mai sunt) este sa explice Vestului aceasta situatie, in speranta ca Europa sau macar o tara precum Germania se vor incrunta putin catre Romania si sa scapam de aceste lepre (again, doar 90%). .

isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2og totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic...
Nu, niciodata nu trebuie formulat in acest fel.
Intotdeauna cand este vorba de persoane se pune "pe toti", sau "PE TOTI" - daca cineva prefera.

isotech_ro wrote:
$1 scrie:$2og totodata, TOTI cei care au vizitat acest topic, cu exceptia utilizatorului MirceaMM, si care s-au simtit lezate de comentariile mele
Nu, niciodata!
Ce faci aici, domnule? Ai pierdut subiectul, l-ai uitat complet.
"Toti" este de genul masculin iar "s-au simtit lezate" este la feminin.
Ai comis un dezacord flagrant intre subiect si predicat.
Este vina mea ca asa ceva (acordul de gen si numar) se invata inca din clasa a cincea?
Sau poate acorzi cu "comentariile". Da? :)

Parca ai spus ca esti patron.
Ce spui patroane, ma angajezi sa te invat limba romana?
Atentie, cer salariu mare. In Euro! :D :D :D
Poate ca in acea situatie/ipostaza, va observa si Nic daca am sau nu cojones in relatia angajat-angajator!

Catre moderatori
-------------------------------------------
Am convingerea ca sunteti de acord ca din civilitatea unei discutii face parte si exprimarea corecta in limba romana.
Inainte ca o persoana sa spere a fi ascultata si inteleasa, este normal sa treaca acest prag minim al exprimarii corecte.
Este un drept elementar al fiecaruia, al meu in acest caz, sa desconsidere si sa refuze pur si simplu exprimarile care denota un nivel de cultura atat de scazut. Cum ar putea un asemenea om (care nu este capabil sa scrie corect) sa gandeasca corect si complex, sa elaboreze, sa exprime si sa convinga?
Asemenea text - cu greseli - este pur si simplu o agresiune impotriva oricarui om normal, care utilizeaza corect limba romana, in vorbire si in scris.
Cred ca s-a observat ca "m-am inspirat" numai din ultimele posturi, altfel lista greselilor ar fi foarte mare.
Daca cineva considera aceasta un "proces de intentie", va rog sa imi spuneti, caz in care am sa fac acest efort (minimal, de altfel), sa produc aici lista exhaustiva a greselilor gramaticale.
Va rog deci sa luati masuri de a atrage atentia celor ce gresesc, respectiv sa recompensati moral pe cei ce isi aduc contributia la promovarea limbii romane.
Sau, mai bine, macar sa isi vada lungul nasului si sa stea putin mai retrasi. Corect?

Tot vreau sa parasesc aceasta discutie si nu sunt lasat.
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 13 Mar 2009, 21:07

Eu zic ca exagerezi oleaca... Si cu corectitudinea (au fost cateva cazuri pe forum unde probabil ai fi lesinat de "emotie" in fata exprimarii/scrierii), si cu topicul - de la criza actuala ai ajuns la taranisti, comunisti, etc. Tot comunistii nostri (adica 90% din patronii nostri cum iti place sa zici) au facut si criza din State?
E drept ca sunt si multi care vor profita de criza, asa a fost intotdeauna si peste tot.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde MirceaMM » 13 Mar 2009, 21:21

Da, recunosc ca am exagerat. Am raspuns insa la agresiuni (de exemplu greseli de exprimare corecta in limba romana).
Nu am sustinut ca bolsevicii romani ar fi cauzat criza de peste ocean, cum as fi putut gandi asa ceva?
In esenta am spus si spun asta: la noi suferinta va fi mai mare decat in alte tari (vecine, sa spunem) din motiv ca paznicul si conducatorul turmei este insusi lupul!
MirceaMM
Member

Mesajde isotech_ro » 13 Mar 2009, 21:25

o sa solicit moderatorilor acestei sectiuni un drept la replica ... utilizatorului MirceaMM, nu o sa ii solicit acesta favoare, sub nici o forma ... deși, în fapt, este un drept câștigat ... în opinia domniei sale......................nu ma ridic la "înaltul" nivel de cultura și civilizație al "domniei" sale ... dacă nu are argumente la ceea ce se scrie în acesta secțiune a formului, "domnia" sa, jignește ... așadar, domnilor moderatori, respectuos vă rog, a-mi acorda acest drept la replică
Ultima oară modificat de mirceamc pe 13 Mar 2009, 21:41, modificat 1 dată în total.
Motiv: Va rog sa nu jigniti - de aceea v-am si avertizat.
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde mirceamc » 13 Mar 2009, 21:27

Eu zic sa va linistiti cu totii - daca ne vom jigni reciproc nu vom avea nimic de castigat. Si eu urmaresc acest topic de la inceput pt ca mi se pare foarte interesant si asi vrea sa ramana asa.
@Isotech - eu cred ca tu ai inceput cu jignirile chiar daca MirceaMM are un ton mai intepat. Dar acum ma intereseaza sa incetati toti trei (il includ aici si pe Nic_Bv) - repet ca topicul mi se pare interesant si ca toti trei aveti pareri pe care asi vrea sa le ascult.
@MirceaMM - va rog ca pe acest topic sa nu despartim politicienii in alb si negru ca eu nu stiu nici un politician curat (poate or fi dar in nici un caz din cei care ne-au condus in anii in care am trait eu). Pe de alta parte desi nu imi plac deloc greselile gramaticale nu cred ca este cazul sa vanam greselile altora (desi unora le-am atras atentia).

Cat priveste parerea mea e mai nuantata:
Despre patroni: cunosc oameni din toate categoriile - unul (a fost patronul meu vreo 7-8 ani) este un om care a ajuns acolo unde a ajuns numai PRIN MUNCA - el a venit la servici chiar si imediat dupa revelion cand nici un alt angajat nu venea. Pe altii doi ii stiu ca aveau relatii prin care obtineau contracte cu statul dar MUNCEAU, nu faceau treaba de mantuiala. Era mandria lor ca treaba ca ei nu mai facea nimeni prin Romania. Dar, din pacate, multi patroni au obtinut contracte doar prin relatii si spaga - la acestia se referea MirceaMM. Acestia sunt din cei f. bogati care cumpara orice (si politisti si magistrati si hoti etc.). Iar alti patroni nu au nici un fel de respect fata de angajati - urla, nu le dau banii conveniti s.a.m.d. Si nu multi angajati romani au curajul sa-i infrunte.
Asa ca pentru unii am tot respectul dar nu ma puneti sa ii pun pe toti in aceeasi oala.

Despre angajati (eu angajat sunt dar am fost si pe post de angajator): si aici trebuie nuantat - am lucrat cu oameni extraordinari care faceau treaba bine si repede in primul rand pt mandria lor dar si multi care nu stiau decat cum sa chiuleasca mai mult dar si f. multi intre aceste extreme.
Asadar exista multe nuante de gri si faptul ca unul sau altul vede si partea rea e normal - partea rea chiar exista la ambele categorii.

Cat priveste comunismul eu unul sunt satul de el si de nonvalorile pe care le promova - unele dintre astea au ajuns acum sa aiba averi imense dar asta nu ii face oameni de afaceri.

Cat priveste propunerile tale Isotech prima (criza morala) mi se pare chiar un subiect f. interesant dar daca facem un topic politic cred ca aici se ajunge la paruiala :)) asa ca eu nu sunt de acord cu asa ceva.
Imagine
mirceamc

Mesajde isotech_ro » 13 Mar 2009, 21:45

@mirceamc Te rog foarte mult sa exemplifici acele "jigniri" ... Daca un punct de vedere, la un comentariu al unui alt membru, se poate numi "jignire" ... Va rog respectuos analizati cum s-au desfasurat "ostilitatile", incepind din data 10 Martie 2009, de la comentariul utilizatorului Nenea Fordescu, la care eu am avut un punct de vedere referitor la evolutiile de pe scena politica din Romania. Personal consider ca in interiorul acestui forum au fost depasite de mult timp "apucaturile" societatii romanești din anii '90, cu mici exceptii ... in mod clar eu pentru "domnul", nici macar nu mai vreau sa-i scriu nici macar denumirea de utilizator, nu reprezit altceva decit ... bunul simt imi dicteaza sa ma opresc totusi aici
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde mirceamc » 13 Mar 2009, 22:43

In zona cu puncte rosii a existat un cuvant jignitor pus in ghilimele ca si cand a fost al d-lui MirceaMM. Pt acel lucru am dat acest warn. Si pt ca era generator de flame.
Va rog ca toata aceasta discutie aiurea (si offtopic) sa se termine aici.
Imagine
mirceamc

Mesajde mircea george » 13 Mar 2009, 22:46

Daca nu va suparati - as dori sa mai citesc pe aici si ceva referitor la criza, joburi, banci etc nu numai polemici si dispute personale (unele la nivel de orgoliu de gradinita - sintem totusi oameni maturi)...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde isotech_ro » 13 Mar 2009, 23:29

$1 scrie:$2aca nu va suparati - as dori sa mai citesc pe aici si ceva referitor la criza, joburi, banci etc nu numai polemici si dispute personale (unele la nivel de orgoliu de gradinita - sintem totusi oameni maturi)...

sincer, si eu vreau același lucru, mai ales ca evoluțiile sunt din ce in ce mai contradictorii, atât in Romania, cit si la nivel internațional ... am sa redeschid eu "ostilitățile" cu o știre, care va afecta grav, atât orașul in care trăiesc, cât si exporturile României, pe o piață aflată în acest moment în cădere liberă … știrea este: „Arcelor Mittal SA Galați își va trimite TOȚI angajații, 12.000 salariați în acest moment, în șomaj tehnic, până in cursul lunii aprilie 2009” … partea mai proasta și care nu o știe presa centrală, este că pe lângă aceștia vor mai intra în șomaj tehnic încă cel puțin 10.000 salariați, ai firmelor furnizoare de servicii de pe platforma Arcelor Mittal … dacă mai avem în calcul că producția de produse siderurgice, la nivel mondial, a scăzut cu circa 50%, iar prețurile la produsele siderurgice cu 75% …
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde zaboss » 13 Mar 2009, 23:36

$1 scrie:$2b]Zaboss, nu esti atent.
Chiar trebuie sa repet a 5-a oara de existenta acelui 10%???

Pe ce te bazezi? De ce 10% şi nu 12%? Sau 33,4765%?
Spre deosebire de tine, eu nu iau lucrurile personal. Am propria firmă, dar nu am avut şi nici nu voi avea angajaţi şi nu mă includ în categoria "patron". Şi nici nu mă deranjează propriu-zis afirmaţia ta, cât mai ales faptul că, fiind într-un spaţiu public, ea poate fi preluată "pe nemestecate" de cineva.
Prin natura meseriei, am avut ocazia să cunosc în ansamblu economia românească, nu doar una din ramuri şi din 2002 încoace am evaluat în diverse forme peste 100.000 de angajaţi/candidaţi (5 ani am făcut recrutare) din toată ţară şi peste 200 de firme. Dacă ar fi să fac o statistică pe acest eşantion, proporţia ar fi favorabilă angajatorilor, dar e o evaluare subiectivă şi nerelevantă.
Singura cifră pe care ne putem baza este 20% din PIB reprezentând economia subterană. Câte firme sunt aici? 20%-30%? Cam asta ar fi şi proporţia patronilor în neregulă.
Tu ai idee măcar ce înseamnă să ai angajaţi? Să plăteşti taxe? Să faci faţă unui sistem dominat de concurenţă neloială şi de un stat agresiv cu cei mici şi blând cu cei mari? Ai idee ce înseamnă să-ţi intre "garda" în prăvălie şi în loc de bună ziua să-ţi spună "-1000 lei amendă!", "-De ce?", -"Vrei să caut?"
De când cu ratele, noul Cod al Muncii, scăderea taxării muncii, creşterea controalelor ITM relaţia angajat-angajator a devenit net în favoarea angajatului. Şi aici putem discuta pe cifre concrete, nu pe frustrări personale. Ai idee care este rata de reclamaţii nefondate la ITM Bucureşti? Îţi spun eu: din 5 reclamaţii, doar una este reală. Meditează un pic la asta.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde zaboss » 13 Mar 2009, 23:45

$1 scrie:$2sincer, si eu vreau același lucru, mai ales ca evoluțiile sunt din ce in ce mai contradictorii, atât in Romania, cit si la nivel internațional ... am sa redeschid eu "ostilitățile" cu o știre, care va afecta grav, atât orașul in care trăiesc, cât si exporturile României, pe o piață aflată în acest moment în cădere liberă … știrea este: „Arcelor Mittal SA Galați își va trimite TOȚI angajații, 12.000 salariați în acest moment, în șomaj tehnic, până in cursul lunii aprilie 2009” … partea mai proasta și care nu o știe presa centrală, este că pe lângă aceștia vor mai intra în șomaj tehnic încă cel puțin 10.000 salariați, ai firmelor furnizoare de servicii de pe platforma Arcelor Mittal … dacă mai avem în calcul că producția de produse siderurgice, la nivel mondial, a scăzut cu circa 50%, iar prețurile la produsele siderurgice cu 75% …

Gândeşte-te la partea bună a lucrurilor: Galaţiul scapă de poluare =)) =)) =))

Legat de asta, am rămas uimit că hunedorenii erau chiar bucuroşi de scăderea combinatului (de la 18.000 la 800 de angajaţi), fiindcă au scăpat de poluare şi de... no offense, please, moldoveni.

Acum, pe termen lung, Arcelor Mittal" nu avea viitor în România, din cauza cerinţelor de mediu din ce în ce mai dure ale UE (şi cred că şi tu ştiai asta). Sigur, una este să se închidă peste noapte şi alta este în 3-4 ani, dar poate că o astfel de terapie-şoc va forţa găsirea unor soluţii de reconversie, eventual şi prin bani europeni...
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde Alma » 13 Mar 2009, 23:56

HEI!!! Ce se intampla aici? Discutii in contradictoriu in care nu sunt si eu implicat? X( >:)
Va rog eu sa lasati contrele inutile care nu vor ajuta pe nimeni sa inteleaga ce se intampla de fapt cu aceasta criza si nici nu vor aduce la rezolvarea ei!
Iar in ceea ce priveste afirmatiile despre PNT-CD va rog eu sa va abtineti caci fie va dati cu parerea fie probabil vorbiti din auzite. Daca vreti informatii reale traite va rog sa ma contactati ;)

@zaboss
In legatura cu ultima afirmatie si anume cu statistica ITM tin sa te contrazic putin. Nu sunt nefondate toate cele 4 de care zici tu, majoritatea sunt prost argumentate! Inspectorii ITM verifica reclamatia si suprapun cu obiectiile care fac rolul reclamatiei, dar obiectiile fiind prost alese desigur ca reclamatia devine una nefondata desi ea intruneste alte conditii care o face ilegala. De exemplu da-mi niste decizii de desfacere a contractului de munca si o sa iti anulez peste 90% dintre ele cu argumente fondate ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde isotech_ro » 14 Mar 2009, 00:06

$1 scrie:$2... Gândeşte-te la partea bună a lucrurilor: Galaţiul scapă de poluare =)) =)) =)) ...

daca este sa glumesc, desi nu prea imi vine in acest moment, mai ales de ceea ce s-a intimplat pe acest topic, Brailenii sunt cu mult mai poluati decit Galatenii, de Combinatul Siderugic ... revenind la subiect, oricum politicile din ultimul an, prevedeau o inchidere a Uzinei Cocso-Chimice, care este si principalul "poluator" (cca 90%) ... si cel mai "toxic", iar spre deosebire de Hunedoara unde combinatul siderurgic, inclusiv cocseria, este amplasat cu adevat in oras, spre deosebire de Galati, unde este amplasat in afara localitatii, intr-o zona cu vinturi preponderent pe directia nord - sud, asadar nicidecum agentii poluanti nu prea influentau orasul ... partea cu adevarat grava este ca 2 orase invecinate (Galati - Braila), aflate la 15 km, unul de altul, legate printr-un "cordon ombilical" indisolubil, cu o populatie insumata de peste 700.000 de locuitori, vor avea de suferit, mai ales ca nici santierele navale "nu stau tocmai pe roze" ... daca luam in calcul faptul ca numai Arcelor Mittal contribuia la cu cca 7% exporturile Romaniei ... iti dai seama de amploarea ... sa-i spun dezastru ?
Ultima oară modificat de isotech_ro pe 14 Mar 2009, 00:11, modificat 1 dată în total.
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde isotech_ro » 14 Mar 2009, 00:10

$1 scrie:$2EI!!! Ce se intampla aici? Discutii in contradictoriu in care nu sunt si eu implicat? X( >:)

poate este mult mai bine ca nu ai fost implicat ... se dovedeste a fi razboiul talibanilor ... parerea mea ... daca vrei neaparat, iti primit PM ... este mai bine ramii la discutii contradictorii la topic Discutii in gashca :D si nu risti absolut nimic ... cu limbaj de mess :)) ... parerea mea sincera :D
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde Alma » 14 Mar 2009, 00:17

Asa ma gandeam si eu... ce-i mult uneori strica iar luptele astea de gherila erodeaza :D
Asa ca... potoliti-va caci viata e prea curva, mai ales pe criza asta, si tocmai de aceea mai bine sa o tagem noi pe ea decat ea pe noi ;)
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde zaboss » 14 Mar 2009, 00:20

$1 scrie:$2@zaboss
In legatura cu ultima afirmatie si anume cu statistica ITM tin sa te contrazic putin. Nu sunt nefondate toate cele 4 de care zici tu, majoritatea sunt prost argumentate! Inspectorii ITM verifica reclamatia si suprapun cu obiectiile care fac rolul reclamatiei, dar obiectiile fiind prost alese desigur ca reclamatia devine una nefondata desi ea intruneste alte conditii care o face ilegala. De exemplu da-mi niste decizii de desfacere a contractului de munca si o sa iti anulez peste 90% dintre ele cu argumente fondate ;)

Hm, din ceea ce ştiu eu, majoritatea reclamaţiilor sunt discutate cu inspectorul de serviciu. Concret: un angajat se duce la ITM şi spune "patronul cel rău îmi încalcă drepturile". Inspectorul de serviciu analizează povestea şi dacă ea se susţine, se concretizează într-o plângere, care ulterior este anchetată şi în 4 cazuri din 5 respinsă fiindcă situaţia din teren nu se verifică.
Acum vreo lună eram la Inspecţia Muncii (în Radu Vodă, ptr. bucureşteni) şi în timp ce aşteptam să coboare persoana cu care aveam treabă am asistat la două astfel de tentative. În prima, un tip făcuse un curs de 4500 de euro, plătit de firmă, şi i acum i se oferise un post mai bun (şi mai zice lumea că e criză) şi voia să plece şi întreba pe inspectorul de serviciu cum poate să facă. Foarte insistent, tipul, şi probabil că nu va renunţa. A doua a fost aparent un caz "beton". O tipă gravidă plângea că a aflat acum că angajatorul cel rău nu-i făcuse contract de muncă şi nu avea vechimea să primească indemnizaţia. Pe măsură ce povestea, însă, a început să se încurce şi a devenit clar că ceva nu era în regulă.
Plus ce cazuri ni se mai povesteau pe la cursurile pe care le-am făcut cu ITM-ul...
Dar, aici vorbim de fapt de cazuri extreme. Rata de respingere este mare fiindcă e o chestie relativ nouă (în sensul că angajatul a descoperit că ITM îl poate ajuta şi că se dau amenzi), ca OPC-ul, unde proporţia plîngerilor abuzive e similară. În timp, situaţia se va echilibra.
zaboss
Gold Member

Mesajde Alma » 14 Mar 2009, 00:35

Pai lucrurile sunt oarecum clare:
Cintezoiul ala n-are cum sa plece de la firma fara de le inapoieze bani! Fie sa achite costul cursurilor cat si a salariului care i-a fost platit pentru zilele cat a fost la curs si n-a muncit fie sa plateasca decat orele de munca dar sa renunte la calificarea rezultat de pe urma cursurilor.
Cintezoaica... aici zic ca pentru neinregistrarea contractului de munca sunt vinovati in oarecare masura ambele parti semnatare. Patronul ca nu a inregitrat contractul iar ea ca nu a reclamat din timp si a acceptat astfel sa lucreze la negru. :-??
1nsane Member

Mesajde zaboss » 14 Mar 2009, 00:43

În cazul cintezoaicei mai era ceva la mijloc, dar n-am apucat finalul. Ea se încurca în detalii, se contrazicea singură, deci nu spunea tot adevărul.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 14 Mar 2009, 08:15

Deci data viitoare sa stai pana la final sa aflam si noi deznodamantul, nu sa ne lasi asa neterminati, da? :))

In primul caz insa... e in functie de ce a negociat firma cu el cand l-a trimis la curs. Daca nu au conditionat cu nimic si omul vrea sa plece, sa plece, e greseala firmei ca nu s-a "blindat" pentru o astfel de situatie.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Smiley » 14 Mar 2009, 09:44

in cazul "cintezoiului" (cum ii spuneti voi), depinde daca a semnat ceva legat de curs si depinde si ce a semnat.
-daca n-a semnat nimic, e liber sa plece
-daca a semnat ca se angajeaza sa stea X ani in firma pentru ca a fost trimis la curs, poate castiga un eventual proces cu firma (chestia asta incalca dreptul la munca, parca; sau ceva de prin codul muncii; oricum, un asemenea contract e atacabil in justitie)
-daca a semnat ca se angajeaza sa restituie contravaloarea cursului in caz ca pleaca mai devreme de X ani (proportional cu perioada ramasa), atunci n-are ce face, tipul asta de contracte e legal.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde zaboss » 14 Mar 2009, 09:48

$1 scrie:$2eci data viitoare sa stai pana la final sa aflam si noi deznodamantul, nu sa ne lasi asa neterminati, da? :))

In primul caz insa... e in functie de ce a negociat firma cu el cand l-a trimis la curs. Daca nu au conditionat cu nimic si omul vrea sa plece, sa plece, e greseala firmei ca nu s-a "blindat" pentru o astfel de situatie.

Wrong. În codul Muncii, Titlul VI, art. 195, spune:
$1 scrie:$2Art. 195. - (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile in conditiile art. 194 alin. (2) lit. b) si alin. (3) nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca o perioada de cel putin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesionala.

Respectiv, aliniatele citate:
$1 scrie:$2b) daca participarea presupune scoaterea din activitate a salariatului pentru o perioada mai mare de 25% din durata zilnica a timpului normal de lucru, acesta va beneficia de salariul de baza si, dupa caz, de sporul de vechime.
(3) Daca participarea la cursurile sau la stagiul de formare profesionala presupune scoaterea integrala din activitate, contractul individual de munca al salariatului respectiv se suspenda, acesta beneficiind de o indemnizatie platita de angajator, prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

Apropo de gravide, o speţă mişto pe care am aflat-o la coadă la ITM: o tipă semnează contractul de muncă, după două luni pleacă în Spania, fără să anunţe. Se întoarce după un an, cu copil, dă firma în judecată + reclamaţie la ITM. Din fericire pentru ei, firma respectivă respectase pas cu pas Codul Muncii în închiderea contractului.

Again, nu trebuie luate ca pledoarii în favoarea "patronilor", ci doar contraexemple pentru echilibrarea balanţei.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 14 Mar 2009, 10:04

$1 scrie:$2Art. 195. - (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile in

In primul rand e vorba de cursuri de peste 2 luni. Un curs de MCSE sau MCSA (care de fapt sunt 4 cursuri) dureaza MAXIM o luna si costa undeva in jurul a 2000 euro, asta sa dau un exemplu la indemana mie.

Apoi, in lege e vorba despre curs sau stagiu de formare profesionala. Am exemplul unui fost loc de munca unde unii manageri au facut niste cursuri (nu IT) platite de firma. Nu stiu conditiile impuse lor, eu trebuia sa semnez un contract care ma tinea legat de firma pentru 2 ani pentru niste cursuri platite de firma respectiva.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alma » 14 Mar 2009, 11:31

Chiar daca acel curs nu a fost pe o perioada mai mare de 60 de zile firma respectiva isi poate recupera foarte usor banii in instanta. ;)
A calificat un angajat investind in el o suma frumusica ca mai apoi sa fie privata de beneficiile ce ar fi trebuit sa rezulte din aceasta investitie.
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum