ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
06 Iun 2009, 17:50
in sfarsit un post interesant dupa mult timp...
07 Iun 2009, 02:28
Bine ca ti.a dat apa la moara.
Ai de gand sa te faci electronist?

Vezi sa nu iti dai foc la unghii.
07 Iun 2009, 09:02
$1 scrie:$2ntrebarea mea e: daca se folosesc cartusele cu nicotina la concentratia normala (spre maxim) aburul expirat nu contine la rindul lui nicotina si nu dauneaza nefumatorilor daca se foloseste intr-un mediu unde fumatul e interzis (ex. avion, studio de tv, camere mici cu copii, etc)? Astept un raspuns obiectiv din partea fumatorilor de tigari normale/electronice...
Cred ca nu nicotina dauneaza ci mai degraba gudroanele din fumul de tigara, iar la aia electronica nu mai este cazul... Si apropo, am fumat peste 30 de ani, in ultimul timp trecusem de doua pachete/zi, pina cind prietenii mei au inceput sa se lase din diferite motive... Ramasesem ultimul din grup si ma luau "la misto"... Asa ca am zis: de maine nu mai fumez! A trecut mai bine de un an de atunci...
08 Iun 2009, 15:14
Gândiţi-vă prin ce chinuri trece un fumător care încearcă să se lase. Sau un alcoolic, sau un dependent de droguri. În alte ţări s-au dezvoltat sisteme de lucru cu asemenea oameni, care doresc să recapete controlul asupra propriei vieţi. Un asemenea om ştie că toate aceste practici îi scurtează viaţa. Deşi o vreme încearcă să se lupte cu dependenţa, nu reuşeşte s-o învingă şi renunţă. Nu se mai poate lăsa, a pus stăpânire pe el. Începe să nu-i mai pese. Nici de el, nici de cei din jur. Se desconsideră şi se dispreţuieşte, nu mai dă doi bani pe viaţa lui, deşi strigă sus şi tare că este viaţa lui, face ce vrea, face asta pentru că îi place, dar adevărul e că nu poate altfel, însă îi e ruşine să-şi recunoască dependenţa, îi e ruşine de sine şi de ceilalţi, dar bravează ca să păstreze puţină demnitate, aşa crede el.
08 Iun 2009, 17:56
cam dura interpretarea pentru fumatori

Este un viciu, intr-adevar, creaza dependenta, dar nu cred ca duce la dispretul fata de sine
08 Iun 2009, 17:59
$1 scrie:$2Se desconsideră şi se dispreţuieşte, nu mai dă doi bani pe viaţa lui, deşi strigă sus şi tare că este viaţa lui, face ce vrea, face asta pentru că îi place, dar adevărul e că nu poate altfel, însă îi e ruşine să-şi recunoască dependenţa, îi e ruşine de sine şi de ceilalţi, dar bravează ca să păstreze puţină demnitate, aşa crede el.
daca asta este ce ai simtit tu, te intelegem.. dar sa stii ca nu toti sunt ca tine..
08 Iun 2009, 18:29
Focus,fii si tu putin mai maleabil in exprimari,l.ai suparat pe KomandantuR si acum faci acelasi lucru si cu alti colegi.
Te.as ruga sa incerci sa nu ai discutii neprincipiale,nu le vad rostul,ai observat ca si eu fac destule glume pe aceasta tema dar totusi trebuie pastrata o limita,sa nu jignim interlocutorul.
Ma duc sa.l caut pe KomandantuR de nava,sa fumam o tigara.
Sefu,pe unde esti?
08 Iun 2009, 19:50
Da de ce s-au suparat?

Sa ma ierte daca se simt lezati de exprimarea mea, de fapt nu e a mea e dintr-o carte
09 Iun 2009, 06:16
Nu-i chiar un motiv de suparare dar nici nu ma regasesc chiar atat de jos sa nu dau doi bani pe viata mea

De exemplu pot fi cazuri particulare (cum ar fi al meu), in care se stie clar ca imi voi lua la revedere inainte sa-mi faca tigarile ceva. Sunt doar o placere pe care nu mi-o refuz si incerc sa traiesc la maxim
09 Iun 2009, 07:08
hai sa vedem cati din cei de pe aici nu au savurat o tigara la un pahar de ``ceva`` neinteresandu-l de cei din jur nu desconsiderandu-se pe el
09 Iun 2009, 12:30
Gata, marturisesc:
Incerc să ma lupt cu dependenţa, nu reuşesc s-o înving şi renunţ. Nu ma mai pot lăsa, a pus stăpânire pe mine. Începe să nu-mi mai pese. Nici de mine, nici de cei din jur. Ma desconsider şi ma dispreţuiesc, nu mai dau doi bani pe viaţa mea, deşi strig sus şi tare că este viaţa mea, fac ce vreau, fac asta pentru că îmi place, dar adevărul e că nu pot altfel, însă îmi e ruşine să-mi recunosc dependenţa, îmi e ruşine de mine şi de ceilalţi, dar bravez ca să păstrez puţină demnitate, aşa cred eu.
FocusRo, fericit acum?
09 Iun 2009, 12:44
Komandante de judet,mai termina cu acuzele la propria.ti persoana,am inteles,dar am o mare rugaminte,te rog mult de tot sa schimbi poza de la avatar,nu te caracterizeaza,nu pot sa o suport,nu din cauza ca ar fi vorba de fumat,dar fosta poza care o aveai,cu militarul cenzurat,era foarte placuta si ne.am invatat toti cu ea,asta de acum este o poza nedefinita,ai postat.o la suparare si pentru noi nu reprezinta nimic,e nesimnificativa.
Sper sa nu te fi suparat cu aceasta rugaminte si recomandare,traiesc cu speranta ca diseara cand voi reveni din atelier,il voi regasii pe adevaratul KomandantuR,nu acesta "copie la indigou".
Multumesc anticipat.
09 Iun 2009, 13:03
ca sa mentin tema:
`` seara de vara...terasa...bere rece...prieteni....o tigara....(asta numa fumatorii inteleg

)`` nasol moment...imi vine sa imi dau cu tesla...sau gratar...bere(fara alcool)..distractie...fum(de la gratar sau tigara...

)
09 Iun 2009, 18:04
mie imi place sa fumez cand gatesc

am si eu problema mea.. sau cum spuneai tu, la gratar.. e delicios.. si pana la urma , este un viciu pentru care platesc din toate punctele de vedere, dar imi face placere.. altfel.. iar citanii din carti.. hehee.. daca vreti va pot face experimentul cu sticla de plastic, cu buretele .. si tigara.. si astfel o sa vedeti cum plamanii dumneavoastra sunt afectati de Tutun.. asta ca sa vedem daca va impresioneaza..
07 Iul 2009, 14:40
E o carte pe undeva pe net ......are cateva sfaturi dar si criza economica te ajuta
08 Iul 2009, 08:38
Eu m-am lasat de fumat rarind treptat tigarile dar definitiv de cand am devenit tatic

(8 luni). Motivele sunt logice .
Parerea mea este ca la fel cum iti trebuie vointa iti trebuie si motivatie
Apropo de ingrasat,eu am luat 10 kg intr-un an .
21 Iul 2009, 13:32
m-am asigurat pe 1 saptamana>>zilele trecute mi-au trimis, prin curier, cadou 3 pakete de tigari, cu noua tehniologie HD

nu mai tin minte, poate m-oi fi inscris vreodata la vreun concurs si am ramas in baza lor!
23 Iul 2009, 07:17
felicitari...eu nu am gasit inca motivul sau motivatia necesara sa renunt.Tigara electronica este o optiune, dar e prea greoaie...tot timpul trebuie sa ai acumulatorul incarcat-sau unul de rezerva, sticluta cu nicotina sa fie in buzunar+rezerva acasa, etc...

complicat
23 Iul 2009, 10:03
fara vicii am fi doar niste roboti...
23 Iul 2009, 10:18
Nu credeam ca o sa schimb partea prea curand. Pana pe 15 iunie eram in capul listei
24 Iul 2009, 16:04
Eu dupa 3 luni jumate de pauza, m-am apucat iar
24 Iul 2009, 22:04
Canicula asta nenorocita nu reprezinta un motiv de a nu mai fuma ?Macar ar fi un inceput.
03 Sep 2009, 21:30
de astazi m-am apucat de nefumat, dupa 26 de ani de fumat
wish me luck, de data asta sunt hotarat
04 Sep 2009, 01:10
Bravooo!! Felicitari!!
Un motiv anume sau ambitie?
Eu azi fac 1 an, 7 luni, 22 zile si aprox. 15 ore.
Btw, sa stii ca vre-o luna doua e belea, dupa aia, incet incet uiti de ele. Mare atentie la chef/sprit!

Atunci isi baga dreaq coada.
Imi spunea cineva cu multi ani in urma ca, tentatia de a te reapuca din nou de fumat apare aproximativ la 3 saptamani, apoi se repeta la 3 luni si ulterior la revine la 3 ani. Nu am verificat daca e adevarat, era doar o ipoteza.
Oricum e o decizie care trebuie apreciata!
Cu respect.
04 Sep 2009, 05:59
bv Alen, cum de te-ai hotarat?
04 Sep 2009, 07:56
pai...dupa 26 de ani credeti ca mi-ar mai trebui un motiv anume ?
pur si simplu cred ca imi ajunge
sper sa rezist
04 Sep 2009, 08:52
Incercati programul asta:
zilele 1-3: Ciampix 0.5 mg, o data pe zi
zilele urmatoare pana la consumarea pastilelor:Ciampix 0.5 mg, e doua ori pe zi (o data dimineata, o data seara)
Ciampix de 0.5 mg se ia o singura cutie (e pentru incalzire)
Se mai iau 2 cutii de Ciampix 1 mg (28 de comprimate)
Se administreaza zilnic cate doua pastile (una dimineata, una seara).
Faci tratamentul aproape o luna. Vezi cum te simti si daca te-a ajutat sa te lasi de fumat.
Chiampix poate avea efecte secundare precum: greata, vise anormale, cefaleea, insomnia, constipatia, balonarea si voma.
Eu as incerca un astfel de tratament cu incepere intr-o zi de miercuri astfel incat sa prind primele 2 zile de dublare a dozei (2 x 0.5 mg/zi) in weekend, sa vad cum ma simt. La fel si cand trec de la 0.5 mg la 1 mg.
La aparitia unor efecte adverse neplacute, eu as renunta la Chiampix si as incerca altceva. D-aia nici nu mi-as lua din prima cele 2-3 pachete necesare tratamentului, ci doar o cutie de 0.5 mg sa vad cum imi merge.
Poti ajuta treaba cu plasturi Nicorette de 15 mg. Daca nu au la farmacie de 15 mg, nu luati de 5 mg sau chiar 10 mg pana nu ati ajuns la stadiul de a nu fi fumat macar pentru 3 zile consecutive. Aruncati banii pe fereastra.
Plasturii Nicorette sunt foarte buni si la calatoriile cu avionul, cand poti sa petreci 3-4 ore in zone unde fumatul e interzis iar un fumator inrait "sangereaza" daca nu poate baga nicotina in el.