Pai cu ce sa incepem??!!!
Politaii nostri pe langa ai lor, sunt niste gentelemani cu cel putin 2 facultati. Ai lor sunt niste tarani cu cascheta data pe spate, traspirati si cu naturele de la camasa din dreptul buricului, vesnic descheiat.Daca vor in noaptea aia sa dormi la mititica... nu au nici un stres. Noroc ca sunt vesnic cu foamea-n gat. Ei si restul lumii, sunt pusi numai pe jegmaneala.
Daca te duci in magazin sa-ti cumperi
ceva, se uita la tine de parca ai fura acel
ceva. Ei nu gandesc ca de fapt tu esti venit la ei sa le rezolvi niste treburi. Ei cred ca ai venit la ei sa-i furi. Si nu mai zic ca la ei comunismul e inca in floare. Toti se fac ca muncesc si bineinteles ca si patronii se fac ca-i platesc..... Si multe altele, nu-mi vin acum toate-n cap.
Senzatia care o au ei cand intra in tara la noi, este aceiasi pe care o avem noi cand coboram din avion in germania. Discutata cu mai multi dintre ei.
Nu zic, ca prin padure mai sunt si uscaturi, dar la ei e cam uscat tot. Din cand in cand mai dai si de cate un vreasc verde, dar nu poate sa iasa la suprafata din acuza uscaturilor.

Nu mai zic de limba. Se bat cu pumnu-n piept ca sunt Moldoveni si limba oficiala este moldoveneasca. Dar 60% nu o stiu. Vorbesc doar ruseste.

Si ca sa aveti o idee mai de ansamblu, toate astea inmultiti-le cu 10 si nu mai spuneti R. Moldova. Spuneti Trasnistria (Tiraspol).
Am ajuns si pe acolo de cateva ori.

Nu le-as dori nici la dusmanii mei sa aiba asemenea experinte.

PS. Si ca sa va mai dezvolt putin imaginatia.... Eu merg cu masina pana la firma. Acolo, masina mea se inchide in fabrica (nu in curtea fabricii) si ei ma duc si ma aduc de la hotel. Stiu ei ce stiu.