ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

24 Iun 2010, 23:08

$1 scrie:$2u prea inteleg de ce tie nu iti convine asta?Si ce anume te nemultumeste pe tine in faptul ca eu cred in Dumnezeu

de unde ai scos-o pe asta? crezi, frate, linistit! crezi in ce vrei tu, nu e deloc problema/nemultumirea mea; inca daca ar fi multi crestini adevarati, pasnici si buni si iubitori cu aproapele, toleranti si ingaduitori, cred ca ar fi destul de relaxat

$1 scrie:$2u nu ma poti convinge sa nu cred indiferent de ce zici.

nici nu vreau, si, in general, nici nu e posibil, pentru ca un credincios adevarat crede si basta, este surd si orb la orice fel de argumentatie; credinta se cam opune, prin definitie, judecatii si ratiunii

dar as fi extrem de incantat sa vad ca-mi demontezi argumentatia si imi raspunzi la intrebarile simple pe care le pun

$1 scrie:$2ie mi s-ar parea corect ca eu sa fac ce vreau cu ce-i al meu ,adica daca El a dat viata la copiii aceia sau tuturor oamenilor si nu noi, stie El de ce a si luat-o si cum ca doar El e la carma ,nu?

nu stiu cat de corect ar fi, ca n-am fost niciodata in postura de creator; dar, dupa mintea mea omeneasca, e urat: daca dai cersetorului un leu, i-l dai si basta, nu vii peste o saptamana sau o luna sa i-l ceri inapoi; daca faci o donatie bisericii, donatie ramane, nu poti pretinde restituiri; dupa aceleasi standarde omenesti, repet, dumnezeul acesta e un bulangiu

24 Iun 2010, 23:33

incerc sa inteleg (sunt 50% si 50%) cum e relatia asta a voastra cu Dzeu.
adica cum ati facut voi in asa fel incat spuneti ca v-a adus bucurie sau liniste sau...
ok, te rogi, te linistesti, ierti, iti scade tensiunea arteriala -ceea ce e benefic
dar uneori nu ai senzatia unui monolog? ca vorbesti tu cu tine (sau cu constiinta ta) si ca asta e tot?
cum ati dezvoltat voi o astfel de relatie astfel incat sa va intareasca si mai mult in credinta?
avantajul rugaciunii (poate fi si placebo) este ca int-o lume agitata si stresanta, te poti retrage creind o alternanta intre relaxare si activitate,un echilibru intre sistemul nervos parasimpatic si sistemul nervos simpatic. Acest fapt este foarte important deoarece ambele elemente sunt componente ale potentialului uman si avem nevoie de ambele pentru a ne putea controla viata

25 Iun 2010, 08:02

$1 scrie:$2u prea inteleg de ce tie nu iti convine asta?Si ce anume te nemultumeste pe tine in faptul ca eu cred in Dumnezeu.

Am mai spus-o de 3 ori pana acum, pentru bani.

In primul rand, este total aiurea ca eu, prin contributia mea la bugetul statului, sa trebuiasca sa suport salarii de preoti si constructii de biserici. Ar trebui ca cei care cred sa-si vada de biserica lor si pe restul sa ne lase in pace.

Imagineaza-ti cum te-ai simti tu, crestin adevarat, daca ai fi nevoit sa traiesti intr-o tara de alta religie (ex. islamica, budista, etc), sa trebuiasca sa platesti si sa suporti un alt zeu, o alta religie in care nu crezi. Imagineaza-ti cum ar fi sa fii aratat cu degetul pentru convingerile tale spirituale care sunt in contradictie cu ale majoritatii oamenilor din tara respectiva si sa fii tratat cu un ton de superioritate, ca si cum toata lumea te considera prea prost ca sa intelegi ce gresala faci ca nu renunti la zeul tau si treci la zeul lor.

In al doilea rand, treaba asta cu religia este atat de bine infipta in societate incat si daca vrei, nu te lasa in pace. Daca te casatoresti si nu faci cununie la biserica, se revolta toate babele din familie si lumea te va arata cu degetul. Daca faci cununie la biserica, la sfarsitul slujbei, preotul il cheama pe nas deoparte "sa mai discute cate ceva", iar nasul trebuie sa aiba plicul pregatit.
Daca ai copii si nu vrei sa-i botezi la biserica, din nou se revolta toate babele din familie si lumea te va arata cu degetul. Daca faci botezul la biserica, la sfarsitul slujbei, preotul il cheama pe nas deoparte "sa mai discute cate ceva", iar nasul trebuie sa aiba plicul pregatit...samd.

Imagineaza-ti ca tu ca si crestin ai fi nevoit sa traiesti intr-o tara in care o alta religie este majoritara si la casatorie sau la nasterea unui copil ai fi nevoit sa faci o donatie la vreun templu al unui zeu in care nu crezi, ca sa nu te arate lumea cu degetul. Nu cred ca ti-ar conveni...

Imagineaza-ti ca ai trai intr-o tara in care societatea te obliga sa-ti tai pielea de pe penis si te arata cu degetul daca nu o faci, dar iti si ia bani pentru operatie.

Dar ca sa poti sa intelegi mai bine ce am scris mai sus, te rog sa meditezi putin asupra urmatorului fapt: tu esti crestin numai datorita faptului ca te-ai nascut intr-un anumit loc de pe planeta in care sunt mai multi crestini. Daca nimereai in alta parte, aveai cu totul alta religie si te-ai fi inchinat la alt zeu si ai fi fost la fel de convins de existenta si suprematia acelui alt zeu.

Apoi, sunt de parere ca daca am renunta la a mai crede in toate povestioarele astea, umanitatii in ansamblu i-ar fi mai bine: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_religion

25 Iun 2010, 08:29

"tu esti crestin numai datorita faptului ca te-ai nascut intr-un anumit loc de pe planeta in care sunt mai multi crestini. Daca nimereai in alta parte, aveai cu totul alta religie si te-ai fi inchinat la alt zeu si ai fi fost la fel de convins de existenta si suprematia acelui alt zeu."
de acord 100 %

25 Iun 2010, 10:11

$1 scrie:$2adu, pe langa credinta ai mai facut si diverse cursuri/terapii spirituale?
pentru ca daca ti se explica ceva intelegi mai usor, dar pe "nemestecate" intra cu noduri.

Nu, nu am facut nici un curs sau terapie spirituala , ci un lucru cat se poate de la indemana tuturor am inceput sa citesc Biblia si pas cu pas am inceput sa il descopar pe Dumnezeu asa cum este El nu cum il stiam eu de la biserica dandu-mi seama cat de mintit si inselat am fost pana atunci si pe de alta parte Biblia ne spune adevararul ne va face liberi . Si slavit sa fie Dumnezeu ca asa si este , in El ma simt cu adevarat liber , in El am adevarata pace , in El am puterea sa ii iubesc pe oameni si sa merg mai departe atunci cand vin probleme si incercari .
Vezi , eu consider de multe ori un handicap faptul ca te-ai inascut intr-o tara istoric crestina si din pacate nu o tara adevarat crestina . Crestinismul nu inseamna datini si obiceiuri , platit tot felul de slujbe preotului si asa mai departe , ci din contra crestinismul este o viata noua , o intalnire adevarata si de netagaduit cu Cel ce a creeat tot ceea ce ne inconjoara , o viata libera de pacat si de prejudecati dar nu si lipsita de incercari .

$1 scrie:$2e sa-ti povestesc, foarte indurator si grijuliu si iubitor acest dumnezeu; cred ca ofteaza de fiecare data cand sufera, pe nedrept (sau e schilodit, sau moare) un nevinovat; de aia se si pripeste sa-i faca sfinti pe toti (ceausescu le dadea decoratii si medalii)

Daca ai sti cat gresesti aici , Biblia spune ca ceea ce este ridicat si inaltat inaintea oamenilor esto o scarba inaintea lui Dumnezeu si ca intelepciunea oamenilor este o nebunie inaintea Lui , de aceea acesti asa zisi sfintit decorati de ceausescu nu era decat ca sa zic asa o joaca de-a Dumnezeu .

$1 scrie:$2ncerc sa inteleg (sunt 50% si 50%) cum e relatia asta a voastra cu Dzeu.
adica cum ati facut voi in asa fel incat spuneti ca v-a adus bucurie sau liniste sau...
ok, te rogi, te linistesti, ierti, iti scade tensiunea arteriala -ceea ce e benefic
dar uneori nu ai senzatia unui monolog? ca vorbesti tu cu tine (sau cu constiinta ta) si ca asta e tot?
cum ati dezvoltat voi o astfel de relatie astfel incat sa va intareasca si mai mult in credinta?
avantajul rugaciunii (poate fi si placebo) este ca int-o lume agitata si stresanta, te poti retrage creind o alternanta intre relaxare si activitate,un echilibru intre sistemul nervos parasimpatic si sistemul nervos simpatic. Acest fapt este foarte important deoarece ambele elemente sunt componente ale potentialului uman si avem nevoie de ambele pentru a ne putea controla viata

Vezi asta este diferenta intre a avea o religie si o relatie cu Dumnezeu , religia este incercarea omului de a-l ajunge pe Dumnezeu de a construi o cale care sa duca catre El , iar relatia pe care ar trebuie sa o avem cu Dumnezeu este acceptarea voii lui in viata noastra . Si in momentul in care accepti singurul adevar si singura cale pe care El a lasat-o pentru noi prin Isus Cristos atunci cu adevarat ai parte de pace , bucurie si viata ti se schimba profund in bine .

25 Iun 2010, 11:40

$1 scrie:$2e aceea acesti asa zisi sfintit decorati de ceausescu nu era decat ca sa zic asa o joaca de-a Dumnezeu .

ai prins ideea, dar n-ai vrut s-o aplici: exact la fel se joaca si Dumenzeu de-a dictatorul, in viziunea habotnicului care n-are cum sa scuze faptele urate ale p"reainduratorului": pentru niste eforturi mari si sustinute (daca nu cumva chiar sacrificiul suprem), se primeste o rasplata simbolica si total neutilizabila

macar daca ai zice ca da, aici, pe pamant, a murit in chinuri, tot aici il inviem si il facem mare si tare si fericit extrem, sa vada lumea si sa inteleaga ca da, a procedat bine; dar nu, rasplata e dincolo, unde nu vede nimeni

nu e asta o sarlatanie asemeni inselaciunilor de cea mai joasa si rudimentara speta? cum e cu vrabia din mana si cu cioara de pe gard: da-mi tu ce ai (bun si concret si palpabil si utilizabil), si eu o sa-ti dau - tura viitoare cand ne intalnim, nu acuma! - munti de aur si parale si bunastare si fecioare si cate altele)

$1 scrie:$2ce este ridicat si inaltat inaintea oamenilor esto o scarba inaintea lui Dumnezeu si ca intelepciunea oamenilor este o nebunie inaintea Lui

stii unde intervine strepsilsul? uite aici: eu judec cu mintea pe care dumnezeu zici ca mi-a dat-o, da? de ce nu m-a facut mai breaz si mai intelept si mai luminat? la ce bun joaca asta, hartuiala asta cu incercarile si restul arsenalului?

daca iau si compar rezultatele aduse de ratiunea si intelepciunea omeneasca (progresul civilizatiei si al tehnologiei, care ne-au facut viata mai usoara si ne-au lungit-o semnificativ; am fi putut sa traim inca in pesteri si sa comunicam prin strigate guturale si sa nu avem alte intentii decat sa ne imperechem si sa ne spargem capetele, nici vorba de discutat pe forumuri) cu rezultatele intelepciunii bisericesti (n-am zis dumnezeiesti, ca pe aia n-o stie nimeni), sa ma ierti, dar biserica e batuta la curul gol, ca n-a facut (semnificativ si memorabil) decat sa franeze progresul si sa arda pe rug si sa tortureze, sa promoveze ignoranta si sa jumuleasca de bani, sa exploateze

deci nebunia asta pe care o numesti (tu, sau biblia) intelepciune omeneasca este buna, are rezultate de care beneficiem toti, inclusiv credinciosii

25 Iun 2010, 11:58

$1 scrie:$2eci nebunia asta pe care o numesti (tu, sau biblia) intelepciune omeneasca este buna, are rezultate de care beneficiem toti, inclusiv credinciosii

Inteleg ce vrei sa spui , dar din pacate intelepciunea asta a lumii are un caracter f limitat , in lume inca exista f multa saracie , boli mai mult ca oricand si din pacate toata intelepciunea buna a omenirii are un caracter f limitat desi de la an la an apar tot mai multe solutiii la problemele omenirii care de multe ori genereaza alte probleme , in fine este evident ca usor usor lucrurile incep sa iasa de sub asa zisul control al oamenilor .
Eu as vrea sa iti pun o intrebare , sper eu fara sa te jignesc , daca maine ai afla ca esti bolnav de cancer in faza terminala si ca nu mai ai de trait decat cateva spatamani , ai vrea sa existe Dumnezeu ?

25 Iun 2010, 12:14

cred ca primul pas ar fi renegarea lui dzeu, apoi poate resemnarea si acceptarea.
se spune ca boala ti se da ca se te indrepti (moral, fizic, spiritual), dar pana la urma sunt atatea secaturi, betivi,etc care merita atinsi de boli si mor de batranete, iar oamenii care sunt ok ca si caracter, unii chiar tineri, sunt atinsi de astfel de boli.
logica ar fi?

25 Iun 2010, 12:23

$1 scrie:$2 Eu as vrea sa iti pun o intrebare , sper eu fara sa te jignesc , daca maine ai afla ca esti bolnav de cancer in faza terminala si ca nu mai ai de trait decat cateva spatamani , ai vrea sa existe Dumnezeu ?

depinde

daca as sti ca e baiat de treaba, intelegator si iubitor si iertator si gata sa ajute fara sa-mi ceara sufletul din mine (ca asta se spune si despre datana, nu? ca iti da orice daca-i dai, la schimb, sufletul) fireste ca mi-as dori sa existe si sa ma bage in seama

dar pe filiera obisnuita (cu pretins inchinare si umilire si toate celelalte), nu stiu daca m-ar interesa; cred ca nici n-ar fi practic, pentru ca as fi convins ca m-ar lua la intrebari:

- pai bine bai temire, tu Ma iei de fraier? cat ti-a fost bine, n-ai vrut sa stii de Mine, erai fudul si nu-ti trebuia divinitate; daca te-ai imblonavit si ai dat de greu, vii repede (ca exist, nu? uite, vorbesc cu tine) sa te ajut

- dar, Doamne, stii bine ca daca ai fi vrut sa fiu credincios, as fi fost credincios de la bun inceput si neconditionat, nu? stii bine ca, daca n-ai fi vrut sa ma imbolnavesc si sa fiu pe moarte, as fi fost sanatos tun si la fel de arogant ca adrian nastase, nu? dar presupun ca ai un plan (probabil ca o sa mai dai de exemplu in biserica: ia priviti-l pe temir: sanatos a fost si s-a imbolnavit; necredincios a fost si s-a crestinat, si Dumnezeu s-a milostivit de el, caci desi nu l-a vindecat si l-a lasat sa moara si copilasii lui au ramas orfani si saraci si drogati si betivi, si vaduva sa neconsolata a trebuit sa-si deschida un bordel ca sa poata supravietui, iata, temir a ajuns de-a dreapta tatalui, la un loc cu oitele; acuma sta si face misto de capre si de pacatosi, intru necontenita slava a celui preainalt), asa ca eu ce vina am? vrei sa faci misto de mine, fa, ca-Ti permiti! dar nu ma pune sa ma umilesc, ca n-o s-o fac! nu-mi trebuie mantuirea Ta cea plicticoasa si raiul Tau cel plin de babe stirbe dar pline de virtuti!

deci vezi bine ca n-ar fi chip sa ne intelegem

$1 scrie:$2Inteleg ce vrei sa spui , dar din pacate intelepciunea asta a lumii are un caracter f limitat , in lume inca exista f multa saracie , boli mai mult ca oricand si din pacate toata intelepciunea buna a omenirii are un caracter f limitat

pe cand atoputernicia lui dumnezeu ar putea sa rezolve, instantaneu si definitiv, tot

dar nu vrea muschiul lui, lui ii trebuie sa ne vada ca ne zvarcolim si patimim, ca sa ne facem "vrednici" (ceea ce lui nu i-a iesit din prima)
$1 scrie:$2din pacate toata intelepciunea buna a omenirii are un caracter f limitat desi de la an la an apar tot mai multe solutiii la problemele omenirii care de multe ori genereaza alte probleme , in fine este evident ca usor usor lucrurile incep sa iasa de sub asa zisul control al oamenilor .

nu te supara ca ti-o spun direct, dar vorbesti prostii: priveste inapoi, secolele si mileniile care au trecut: exista un progres evident (si destul de spectaculos, as spune au)? despre ce iesit de sub control vorbesti? ca apar si boli? pai poate e chiar amestecul divinitatii ursuze si nemultumite ca ne e tot mai usor de trait

(ps - n-o lua personal)

$1 scrie:$2se spune ca boala ti se da ca se te indrepti (moral, fizic, spiritual), dar pana la urma sunt atatea secaturi, betivi,etc care merita atinsi de boli si mor de batranete, iar oamenii care sunt ok ca si caracter, unii chiar tineri, sunt atinsi de astfel de boli.
logica ar fi?

e o brambureala fara noima (scaldata in x moduri, in incercarea de a demonstra nedemonstrabilul), iar daca faci apel la logica si ratiune ti se spune ca intelepciunea omeneasca e curata nebunie inaintea domnului

25 Iun 2010, 13:00

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

25 Iun 2010, 13:05

Nici nu se pune problema sa ma supar ci ma bucur ca putem dezvolta aceasta tema fara sa ne certam .
Si da Dumnezeu este iubitor si intelegator chiar cel mai iubitor si mai intelagator si gata oricand sa ierte , problema este la noi deoarece din pricina mandriei vrem ca El sa faca primul pas ceea ce din pacate nu functioneaza asa .
Biblia spune ca cel ce se inalta singur va fi smerit si cel ce se va smeri va fi inaltat , numai ca societatea zilelor noastre ne invata exact invers din pacate .
Din pacate traim prea material .

25 Iun 2010, 15:50

temir gandirea ta este pe unele parti gresita.Dumnezeu nu poate fi dictator atata timp cat ti-a dat libertatea de a alege.Si afla ca Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise,El nu ti-ar reprosa nicodata de ce nu ai facut pasul mai devreme.Este scris in biblie ca ''nu poate gresi omul cat poate ierta Dumnezeu''indiferent de ce pacat faci si cat de mare ar fi el Dumnezeu il iarta.Romanii au un mare dezavantaj ei s-au nascut ortodoxi si au fost botezati ortodoxi.Toate astea intra in contradictie cu ''Libertatea de a alege'' pe care ne-a dat-o Dumnezeu.De aceea foarte multi Romani se trezesc revoltati impotriva lui Dumnezeu din acest motiv.Dumnezeu nu trebuie luat ca atare,pe Dumnezeu trebuie sa il cautam si abia cand suntem lamuriti trebuie sa Il acceptam in vietile noastre.Acum cativa ani traiam si eu aceeasi revolta ca si voi.Dar am avut parte de o revelati divina care a schimbat totul.

25 Iun 2010, 16:46

$1 scrie:$2emir gandirea ta este pe unele parti gresita.

"asa cum a lasat dumnezeu"
$1 scrie:$2umnezeu nu poate fi dictator

cred sincer ca nu
numai ca, in opinia mea, este o mare diferenta intre Dumnezeul cel adevarat si de deasupra noastra (care-o fi el si dac-o fi cu-adevarat), si dumnezeii plasmuiti de biserici si bisericute
$1 scrie:$2tata timp cat ti-a dat libertatea de a alege.

ce mi-a dat?! care libertate, si sa aleg intre ce si ce? te rog insistent sa-mi raspunzi la asta, si anume plecand de la premisa ca eu, cu mintea mea, judec Biblia ca pe o adunare oarecare de texte (date istorice ale unui popor, culegere de legi, folclor, povestioare moralizatoare si de inspaimantat poporul indisciplinat, fictiune cu autor cunoscut etc. plus evangheliile triate de biserica - adica nimic altceva decat lucrare si lucratura omeneasca) si nu cred (pentru ca nu pot, nu pentru ca n-as vrea) sa cred intr-un dumnezeu ofticos si sangeros si nepasator si ranchiunos; care este libertatea pe care ne-o ofera? uite, daca eu (sa zicem ca-s mai viunic, mult mai malac decat tine) te imping pe tine de pe pod intr-o apa adanca si iti ofer alternativele:
1) te prinzi de funia pe care ti-o arunc eu, daca imi promiti (si te angajei si in scris) o a te faci sclavul meu si o sa muncesti numai pentru mine, in toata viata ta (tu nu stii ca funia aceea este impregnata in niste chimicale care or sa-ti arda pielea mainilor si or sa te aduca intr-o transa sub care o sa faci si o sa scrii si o sa semnezi absolut orice iti voi sugera eu; dar nici nu vreau sa te informez, ca doar vreau sa obtin ceva de la si e bine sa nu fii in cunostinta de cauza)
2) te lasi dus de ape, in speranta ca nu te ineci prea repede, iar la primul loc in care ai putea sa iesi te asteapta baietii mei (niste raketi tatuati), care or sa-ti smulga, sub tortura, aceleasi angajamente convenabil
3) te ineci repede si scapi de griji

nu luam in calcul ca as fi putut sa nu te arunc in apa, n-ar avea niciun haz
ei? ai avut niste alternative, nu? ai avut pe ce sa-ti intemeiezi optiunile, n-ai ales orbeste
$1 scrie:$2i afla ca Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise,El nu ti-ar reprosa nicodata de ce nu ai facut pasul mai devreme.

ok, cand o sa ma dumiresc, o sa ma crestinez si eu
$1 scrie:$2ste scris in biblie ca ''nu poate gresi omul cat poate ierta Dumnezeu''

unde scrie asta? indica-mi locul, sa vada si ochii mei
$1 scrie:$2ndiferent de ce pacat faci si cat de mare ar fi el Dumnezeu il iarta.

asta e minunat; o sa mai pacatuiesc nitel si pe urma mai vedem noi
$1 scrie:$2omanii au un mare dezavantaj ei s-au nascut ortodoxi si au fost botezati ortodoxi.

nu toti
$1 scrie:$2oate astea intra in contradictie cu ''Libertatea de a alege'' pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

ortodocsii cred ca vor spune altceva
$1 scrie:$2e aceea foarte multi Romani se trezesc revoltati impotriva lui Dumnezeu din acest motiv.

eu nu-s deloc revoltat ca m-au botezat ai mei cand eram prunc; daca m-ar fi taiat imprejur ar fi fost altceva, ca ar fo fost mai greu de remediat, dar cred ca m-as fo obisnuit si cu acea idee si m-as fi descurcat cu ce mi-a ramas netaiat (tu te-ai taiat imprejur? ca asa te invata biblia; daca n-ai facut-o, rezolva imediat, si pune si poze, ca altfel nu te cred)
$1 scrie:$2umnezeu nu trebuie luat ca atare
nu? dar ce trebuie sa-i facem, sa-l condimentam, sa-l asezonam, sa-l asociem, sa-l interpretam?
$1 scrie:$2e Dumnezeu trebuie sa il cautam

pai daca el e mai mare si mai destept si mai bun si atotputernic, de ce nu ne cauta si nu ne lumineaza el, direct si fara chinuri? sau de ce nu ne-a facut, de la bun inceput, in buna armonie si gata luminati si crestinati, sa n-avem alta treaba decat sa ne plimbam prin gradina edenului? si cand vedem sarpele sa-i aratam degetul rusinos si basta
$1 scrie:$2i abia cand suntem lamuriti trebuie sa Il acceptam in vietile noastre.

pai eu nu-s lamurit inca, deci is intr-o etapa oarecare, si anume una acceptabila si anticipabila
$1 scrie:$2Acum cativa ani traiam si eu aceeasi revolta ca si voi.Dar am avut parte de o revelati divina care a schimbat totul.

ferice de tine
(parerea mea sincera este ca inca n-a schimbat chiar tot; mai e de lucrat)

raduedi:
$1 scrie:$2ici nu se pune problema sa ma supar ci ma bucur ca putem dezvolta aceasta tema fara sa ne certam .

ai o bere
$1 scrie:$2problema este la noi deoarece din pricina mandriei vrem ca El sa faca primul pas

da man, dar noi suntem mici si prosti, intelepciunea noastra e smintita - ce pretentii sa ai de la niste bezmetici? daca dumnezeu e asa de destept si intelegator si iubitor si chiar cel mai iubitor si cel mai intelegator, adica de ce se tine fudul si nu face el si pe acel prim pas? ce, i-ar cadea divinele lui coa ste? cine-i mai destept cedeaza primul, spune o smintita vorba omeneasca

acuma serios vorbind, mandria si orgoliul nu prea ar avea ce sa caute intr-o relatie dumnezeiasca

si de ce zici ca traim asa de material?

25 Iun 2010, 16:56

$1 scrie:$2m inceput sa il descopar pe Dumnezeu asa cum este El nu cum il stiam eu de la biserica dandu-mi seama cat de mintit si inselat am fost pana atunci si pe de alta parte Biblia ne spune adevararul ne va face liberi.

Si dupa un timp iti vei da seama cat de mintit si inselat ai fost de aceasta carte stiintifica numita Biblie,aceasta carte scrisa de oameni destepti pentru conducatorii puternici ai lumii cu scopul de a prosti masele si de a le conduce cum vor ei...dar oare cati isi vor da seama pana la urma de aceasta pacaleala.
Si vad ca se pune accentul pe iartarea pacatelor...de ce trebuie sa fie iertate pacatele?..ca sa poti sa faci altele,sau care e spilul..?..daca ti s-ar ierta pacatele nu ar mai trebui sa platesti rate,cas,impozit,tva..?..sau nu poti trai bine ca nu ai pacatele iertate!

Ca sunt de acord cu ce a zis temir,e bulangiu Dumnezeu asta,in lo c sa ii invete pe preoti sa ajute aproapele,sa nu le ceara bani,sa faca scoli,spitale si ce este nevoie cu adevarat...EL ii invata sa faca biserici,fara de care nu am putea trai...deci chiar e bulangiu.

25 Iun 2010, 17:18

$1 scrie:$2a sunt de acord cu ce a zis temir,e bulangiu Dumnezeu asta,in lo c sa ii invete pe preoti sa ajute aproapele,sa nu le ceara bani,sa faca scoli,spitale si ce este nevoie cu adevarat...EL ii invata sa faca biserici,fara de care nu am putea trai...deci chiar e bulangiu.

Dar cine a zis ca majoritatea preotimii care practica aceste lucruri are vreo legatura cu Dumnezeu , si apropo in viziunea lui Dumnezeu biserica sunt credinciosii si nu zidurile , asa ca nu e nevoie de atatia banii cheltuii cu constructia de biserici faloase si impodobirea lor cu aur ca inaintea lui Dumnezeu oricum nu valoreaza nimic , ceea ce valoreaza inaintea Lui sunt sufletele oamenilor , de aceea spune biblia ca adevarata religie inainte lui Dumnezeu este ingrijirea de vaduve si de orfani si indepartarea de pacat .

$1 scrie:$2i dupa un timp iti vei da seama cat de mintit si inselat ai fost de aceasta carte stiintifica numita Biblie,aceasta carte scrisa de oameni destepti pentru conducatorii puternici ai lumii cu scopul de a prosti masele si de a le conduce cum vor ei...dar oare cati isi vor da seama pana la urma de aceasta pacaleala.

In nici un caz nu se poate problema asa , credinta mea se bazeaza pe cuvantului lui Dumnezeu dar si pe puterea Lui de a transforma vieti , de a vindeca trupul si sufletul de a scoate oamenii din intuneric . Si crede-ma ca nu sunt doar vorbe goale .

$1 scrie:$2i de ce zici ca traim asa de material?

Ma refer la faptul ca societatea de azi traiesti ca si cum cand o sa inchida ochii pentru totdeauna se stinge lumina si gata , este f putin interes pentru vesnicie si f mult pentru lumea in care traim si pe care o vedem cu ochii acestia de carne , dar exista mult mai mult de atat.

25 Iun 2010, 17:41

pt toti : Probleme, Gogule ?

25 Iun 2010, 17:54

Sase,a venit "politia".. :D :-"

25 Iun 2010, 19:25

stai linistit ca nu va fac nimic :D . partial ma amuz, partial ma 'exasperez' cand vad ce "dispute" aveti pe aici...

25 Iun 2010, 20:13

Pai te-a asteptat Dumnezeu cu parul dupa colt,daca nu ai facut voia Lui?

Esti liber sa faci ce vrei,poti sa te indumnezeiesti sau sa vegetezi pe pamant.Tu in schimb vrei sa ti se dea totul,dar tu sa nu faci nimic.Vrei sa primesti prima data un salariu si apoi'' o sa ma apuc eu de munca''.Treburile nu merg asa.

26 Iun 2010, 22:13

Don Gyovany, da' nu se zice sase inainte sa vina politia? :-O :D
ca dupa aia, ce folos :D

nea cornel: mai vorbim si noi sa ne treaca timpul.

26 Iun 2010, 22:49

$1 scrie:$2.. Dar cine a zis ca majoritatea preotimii care practica aceste lucruri are vreo legatura cu Dumnezeu

Ptiu drace... esti sigur ca intelegi ce scrii acolo?
Cand ti-oi face singur slujbe sau te vei auto-spovedi (nu stiu cum sa zic altfel... :D ) vei avea dreptate.
Pana atunci te anunt serios ca TOATE legaturile trec prin preotime.
Apropo, revelatia avuta te lamureste si in privinta diverselor razboaie si a holocaustului? Ciuma si alte boli...?

Ca sa trag o concluzie: daca exista Dumnezeu e naspa, pentru ca este unul crud. Daca nu exista, este dezamagitor pentru cei care cred in el...

26 Iun 2010, 23:53

Mai Deea,tu zici bine acolo,se zice inainte sase...dar eu am zis dupa ca nu l-am vazut.. :))

Si sunt de acord cu,concluzia lui nenea Mihai ;)

27 Iun 2010, 08:40

Cind eram copil am fost indemnat sa citesc biblia,asta find un,,lucru bun"cum spunea mama...ei,invatatura mea laica de atunci(aveam cam 14 ani)m-a facut sa rezum ce citisem...si ajunsesem la o concluzieca unele lucruri chiar sint puse acolo dar nu intelegeam scopul lor...ei acum cu timpul cred ca am inteles cite ceva dar totusi mai caut,dupa mine biblia este un indrumar pentru viata(aici pe pamint),pentru o viata echilibrata si pentru propasirea familiei,lucrul pus acolo(care-l indentificasem in copilarie)am inteles ca este o manipulare suta la suta omeneasca cu scopul prea putin religios(sau religios)de a acumula averi aici pe pamint preluind niste inscrisuri unanim acceptate(traiul echilibrat)adaugind cum zicea si Pavlov reflexul conditionat,cind zic D-zeu,tu asculta-ma,cind zic pacat tu plateste...se pune intrebarea cu-i trebuie platit,evident lui D-zeu,(iar daca el nu-i aici reprezentantilor lui)de ce trebuie platit,pentru ca el este stapinul si tatal etc...iar reprezentantii lui de fapt sub blanita milosteniei lor se erijeaza in loctiitorii stapinului al tatalui care...incaseaza platile,nu mai dezvolt sa nu va plictisesc dar asta sint popii de toate religiile niste avizi de putere pe care nu si-o cistiga prin forta ci prin minciuna si manipulare...

27 Iun 2010, 17:50

N-am inteles nimic. :-??

28 Iun 2010, 19:01

Idem. :-??

28 Iun 2010, 19:08

ce n-ati inteles? Ce a spus bruno este foarte clar, se poate sintetiza într-o singura fraza: "încâlcite sunt căile Domnului" !

28 Iun 2010, 19:14

Aaa..asta era...neinteresant :-$ (:| :P

28 Iun 2010, 20:15

$1 scrie:$2.. Ce a spus bruno este foarte clar, se poate sintetiza într-o singura fraza: "încâlcite sunt căile Domnului" !

A se inlocui "caile" cu "gandurile" si D de la "Domnului" cu "d"... =))

28 Iun 2010, 23:50

Fuarte tare =D> nene Mihai esti prea bun..tot timpul mi-a placut la tine ca nu stiu de unde le scoti,dar dai neste replici de cazi pe spate.. =))

29 Iun 2010, 11:26

...Pai daca imi spun mai multi de doi ca sint beat...ma duc sa ma culc,ai grija giovanii sa te opresti in fund cind aterizezi pe spate,nu de alta dar sa nu te lovesti la capusor....mihai,inlocuieste aici ce vrei tu...probabil ca o si poti face...si nu uitati,la urma transmiteti-va felicitari..nu de alta dar asa era traditia,de ce sa va deziceti...scuze de off
Subiect închis