24 Iun 2010, 23:08
$1 scrie:$2u prea inteleg de ce tie nu iti convine asta?Si ce anume te nemultumeste pe tine in faptul ca eu cred in Dumnezeu
$1 scrie:$2u nu ma poti convinge sa nu cred indiferent de ce zici.
$1 scrie:$2ie mi s-ar parea corect ca eu sa fac ce vreau cu ce-i al meu ,adica daca El a dat viata la copiii aceia sau tuturor oamenilor si nu noi, stie El de ce a si luat-o si cum ca doar El e la carma ,nu?
24 Iun 2010, 23:33
25 Iun 2010, 08:02
$1 scrie:$2u prea inteleg de ce tie nu iti convine asta?Si ce anume te nemultumeste pe tine in faptul ca eu cred in Dumnezeu.
25 Iun 2010, 08:29
25 Iun 2010, 10:11
$1 scrie:$2adu, pe langa credinta ai mai facut si diverse cursuri/terapii spirituale?
pentru ca daca ti se explica ceva intelegi mai usor, dar pe "nemestecate" intra cu noduri.
$1 scrie:$2e sa-ti povestesc, foarte indurator si grijuliu si iubitor acest dumnezeu; cred ca ofteaza de fiecare data cand sufera, pe nedrept (sau e schilodit, sau moare) un nevinovat; de aia se si pripeste sa-i faca sfinti pe toti (ceausescu le dadea decoratii si medalii)
$1 scrie:$2ncerc sa inteleg (sunt 50% si 50%) cum e relatia asta a voastra cu Dzeu.
adica cum ati facut voi in asa fel incat spuneti ca v-a adus bucurie sau liniste sau...
ok, te rogi, te linistesti, ierti, iti scade tensiunea arteriala -ceea ce e benefic
dar uneori nu ai senzatia unui monolog? ca vorbesti tu cu tine (sau cu constiinta ta) si ca asta e tot?
cum ati dezvoltat voi o astfel de relatie astfel incat sa va intareasca si mai mult in credinta?
avantajul rugaciunii (poate fi si placebo) este ca int-o lume agitata si stresanta, te poti retrage creind o alternanta intre relaxare si activitate,un echilibru intre sistemul nervos parasimpatic si sistemul nervos simpatic. Acest fapt este foarte important deoarece ambele elemente sunt componente ale potentialului uman si avem nevoie de ambele pentru a ne putea controla viata
25 Iun 2010, 11:40
$1 scrie:$2e aceea acesti asa zisi sfintit decorati de ceausescu nu era decat ca sa zic asa o joaca de-a Dumnezeu .
$1 scrie:$2ce este ridicat si inaltat inaintea oamenilor esto o scarba inaintea lui Dumnezeu si ca intelepciunea oamenilor este o nebunie inaintea Lui
25 Iun 2010, 11:58
$1 scrie:$2eci nebunia asta pe care o numesti (tu, sau biblia) intelepciune omeneasca este buna, are rezultate de care beneficiem toti, inclusiv credinciosii
25 Iun 2010, 12:14
25 Iun 2010, 12:23
$1 scrie:$2 Eu as vrea sa iti pun o intrebare , sper eu fara sa te jignesc , daca maine ai afla ca esti bolnav de cancer in faza terminala si ca nu mai ai de trait decat cateva spatamani , ai vrea sa existe Dumnezeu ?
$1 scrie:$2Inteleg ce vrei sa spui , dar din pacate intelepciunea asta a lumii are un caracter f limitat , in lume inca exista f multa saracie , boli mai mult ca oricand si din pacate toata intelepciunea buna a omenirii are un caracter f limitat
$1 scrie:$2din pacate toata intelepciunea buna a omenirii are un caracter f limitat desi de la an la an apar tot mai multe solutiii la problemele omenirii care de multe ori genereaza alte probleme , in fine este evident ca usor usor lucrurile incep sa iasa de sub asa zisul control al oamenilor .
$1 scrie:$2se spune ca boala ti se da ca se te indrepti (moral, fizic, spiritual), dar pana la urma sunt atatea secaturi, betivi,etc care merita atinsi de boli si mor de batranete, iar oamenii care sunt ok ca si caracter, unii chiar tineri, sunt atinsi de astfel de boli.
logica ar fi?
25 Iun 2010, 13:00
25 Iun 2010, 13:05
25 Iun 2010, 15:50
25 Iun 2010, 16:46
$1 scrie:$2emir gandirea ta este pe unele parti gresita.
$1 scrie:$2umnezeu nu poate fi dictator
$1 scrie:$2tata timp cat ti-a dat libertatea de a alege.
$1 scrie:$2i afla ca Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise,El nu ti-ar reprosa nicodata de ce nu ai facut pasul mai devreme.
$1 scrie:$2ste scris in biblie ca ''nu poate gresi omul cat poate ierta Dumnezeu''
$1 scrie:$2ndiferent de ce pacat faci si cat de mare ar fi el Dumnezeu il iarta.
$1 scrie:$2omanii au un mare dezavantaj ei s-au nascut ortodoxi si au fost botezati ortodoxi.
$1 scrie:$2oate astea intra in contradictie cu ''Libertatea de a alege'' pe care ne-a dat-o Dumnezeu.
$1 scrie:$2e aceea foarte multi Romani se trezesc revoltati impotriva lui Dumnezeu din acest motiv.
nu? dar ce trebuie sa-i facem, sa-l condimentam, sa-l asezonam, sa-l asociem, sa-l interpretam?$1 scrie:$2umnezeu nu trebuie luat ca atare
$1 scrie:$2e Dumnezeu trebuie sa il cautam
$1 scrie:$2i abia cand suntem lamuriti trebuie sa Il acceptam in vietile noastre.
$1 scrie:$2Acum cativa ani traiam si eu aceeasi revolta ca si voi.Dar am avut parte de o revelati divina care a schimbat totul.
$1 scrie:$2ici nu se pune problema sa ma supar ci ma bucur ca putem dezvolta aceasta tema fara sa ne certam .
$1 scrie:$2problema este la noi deoarece din pricina mandriei vrem ca El sa faca primul pas
25 Iun 2010, 16:56
$1 scrie:$2m inceput sa il descopar pe Dumnezeu asa cum este El nu cum il stiam eu de la biserica dandu-mi seama cat de mintit si inselat am fost pana atunci si pe de alta parte Biblia ne spune adevararul ne va face liberi.
25 Iun 2010, 17:18
$1 scrie:$2a sunt de acord cu ce a zis temir,e bulangiu Dumnezeu asta,in lo c sa ii invete pe preoti sa ajute aproapele,sa nu le ceara bani,sa faca scoli,spitale si ce este nevoie cu adevarat...EL ii invata sa faca biserici,fara de care nu am putea trai...deci chiar e bulangiu.
$1 scrie:$2i dupa un timp iti vei da seama cat de mintit si inselat ai fost de aceasta carte stiintifica numita Biblie,aceasta carte scrisa de oameni destepti pentru conducatorii puternici ai lumii cu scopul de a prosti masele si de a le conduce cum vor ei...dar oare cati isi vor da seama pana la urma de aceasta pacaleala.
$1 scrie:$2i de ce zici ca traim asa de material?
25 Iun 2010, 17:41
25 Iun 2010, 17:54
25 Iun 2010, 19:25
25 Iun 2010, 20:13
26 Iun 2010, 22:13
26 Iun 2010, 22:49
$1 scrie:$2.. Dar cine a zis ca majoritatea preotimii care practica aceste lucruri are vreo legatura cu Dumnezeu
26 Iun 2010, 23:53
27 Iun 2010, 08:40
27 Iun 2010, 17:50
28 Iun 2010, 19:01
28 Iun 2010, 19:08
28 Iun 2010, 19:14
28 Iun 2010, 20:15
$1 scrie:$2.. Ce a spus bruno este foarte clar, se poate sintetiza într-o singura fraza: "încâlcite sunt căile Domnului" !
28 Iun 2010, 23:50
29 Iun 2010, 11:26