ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
06 Apr 2009, 08:37
Eu inteleg ca acest impozit forfetar se aplica doar pentru anumite obiecte de activitate.
06 Apr 2009, 08:38
Ne incadram, nu-i problema
06 Apr 2009, 10:02
În primul rând, cred că trebuie aşteptată o formă completă a actului normativ pentru a vedea exact ce şi cum, fiindcă sunt o mulţime de elemente care sunt incorecte. Nu ai cum să impozitezi o firmă mai mult decât veniturile pe care le produce. Cred că mai degrabă este lansată "în piaţă" pentru a testa reacţiile şi a face alţii calculele pe care ar fi trebuit să le facă ministerul. Majoritatea calculelor pe care le-am citit (inclusiv cele pe care le-am făcut eu însumi) indică în cel mai bun caz un câştig 0 pe termen mediu, dacă nu chiar pierdere. Pe termen scurt (un trimestru, maxim 2) este posibil ca veniturile să crească.
Pe mine, personal, nu mă afectează foarte tare, deoarece oricum plăteam ceva mai mult.
06 Apr 2009, 11:11
@muzica9:
1. daca erai atent, putin mai sus, am postat Proiectul de ordonanta de urgenta, in forma s-a actuala ...
2. vis'a'vis de "parerile" media romanesti despre offshore si "paradisuri: fiscale, formulate la comanda "domnilor" voiculescu, vintu si altii ... eu am o parere foarta proasta ... lucrurile nu stau chiar asa cum se prezinta ...
06 Apr 2009, 12:01
@leut27 se pare ca foarte multe cheltuieli nu o sa mai fie deductibile
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... i-cu-FMI-/ . eu as intelege o masura de genul "cheltuielile cu combustibili nu pot fi mai mari de xx% din cifra de afaceri sau in lipsa unod documente de dovedire a deplasarii", insa asa cum se preconizeaza in momentul de fata, va obliga firmele la foarte multe "jonglerii", la limita legalitatii, astfel incit sa acopere intr-o maniera deductibila aceste cheltuieli ...
06 Apr 2009, 12:28
in februarie cele mai mici vanzari din istoria firmei in romania
in martie 75% mai putin decat in februarie
compania mama din danemarca nu cunoaste cu ce se mananca asta - la ei, piata stabila si matura, sunt scaderi de 1-2%...inca iau salariul.
06 Apr 2009, 17:44
Lucrurile sunt ceva mai .
06 Apr 2009, 17:49
Hai ca au amestecat-o de-au gasit-o dracii

. Forma finala conteaza. Si pana si aia merita contestata. Mi se pare ca e din ce in ce mai "la moda" pentru guvernu' actual sa ne spuna tuturor : "BAAAA O SA MURITI!" apoi sa revina si sa spuna " Nu chiar toti....cam un sfert...o jumate... p-acolo."
06 Apr 2009, 21:52
E clara,tot de la astia mici si fraieri,vor sa scoata bani si cand ii auzi ca se pune accentul pe privatizare.
Parerea mea este ca se pune accent se somaj si munca la negru.Vor sa muncesc o jumatate de an pentru ei si jumatate pentru mine?
Solutia?
Evaziune fiscala si munca la negru,predau autorizatia,fac gard de 3 metri,am 200/300 de clienti fideli,sa inventat si internetul si mergem inainte.In loc sa zica mersi ca suntem oameni la locul nostru,ne intretinem familiile,platim impozitele,deci intrun cuvant,nu creem probleme,se leaga tot de noi.Trebuie sa ma interesez ce trebuie sa fac ca sa desfintez societatea,ca am inteles ca,daca vrei sa predai autorizatia si asta te costa o gramada de bani,ca se intuneste comisie,ca nu stiu mai ce.
Ma poate indruma cineva,cum se poate dizolva o societate,in timp record?
Mentionez ca nu este pe pierdere,detalii exista mai jos.
Multumesc anticipat.
http://www.vrajitorul.eu/firma/8872960/ ... -impex-srl
07 Apr 2009, 06:31
@bibanu47
1. metoda cea mai simpla si putin costisitoare este descrisa la 2 pagini anterioare, pe acelasi topic;
2. metoda cea mai rapida este sa contactezi o firma de lichidare judiciara care sa demareze aceasta actiune ... insa costa ceva banuti
07 Apr 2009, 19:51
Eu nu stiu ce sa mai cred,dar am discutat astazi cu contabilul meu si zice ca el a inteles,ca numai firmele care la sfarsit de an sunt pe pierdere,platesc acea suma,dar eu fiind pe profit,nu as avea probleme.Mentionez ca nu sunt platitor de TVA.
Stie cineva cum stau lucrurile?
Multumesc anticipat.
07 Apr 2009, 19:57
@bibanu47: se pare ca NU. se pare ca vor exista plafoane de aplicare a impozitului forfetar, indiferent daca firma este pe pierdere sau pe profit ... oricum ar fi, in momentul de fata, "circula" tot felul de zvonuri si interpretari, insa singurul document - proiect oficial al Ministerului Finantelor Publice este cel prezentat anterior
07 Apr 2009, 20:06
Isotech,multumesc de raspuns,dar daca aplic metoda aia de desfintare,recomandata de tine la pag.28,in cei 2 ani in care astept sa ma lichideze ei,nu trebuie sa platesc automat aplicarea noii legi,adica cei 1500 de euro,respectiv 3000 euro ?
07 Apr 2009, 20:16
Impozitarea minimă nu este un lucru rău. Impozitul obligă la performanţă. Uitaţi-vă ce bătaie de joc este în zona rurală, care nu este impozitată deloc. 30% din pământuri stau nelucrate. Ce firmă e aia care nu poate plăti 1500 de euro impozit anual? Se pierd locuri de muncă? Ce loc de muncă poate oferi o firmă care încasează mai puţin de 1000 de euro/lună?
Mie chiar îmi convine fiindcă va scoate de pe piaţă tot felul de pafarişti care îmi făceau concurenţă neloială neplătind impozite.
Avem peste 600.000 de firme, dar active dpdv economic nu sunt mai mult de 100.000. Restul fie nu au fost desfiinţate datorită procedurilor greoaie, fie maschează salarii, fie se menţin la limita subzistenţei. Sunt ficţiuni statistice.
În altă ordine de idei, scăderea PIB pe trim 1 pare să fie de 2,9%, raportat la T1 2008, ceea ce înseamnă că faţă de T4 decelelarea este undeva peste 10% (nu am valorile nominale să fac comparaţii, sunt cam multe ponderări de făcut, deci cifra a doua trebuie luată cum grano salis). Rămâne de văzut dacă T1 va fi punctul de jos sau scăderea va continua.
07 Apr 2009, 20:17
Am impresia ca esti mult mai in tema decat contabilul meu,la care am pretentii,deoarece e foarte in varsta si o viata intreaga,a fost revizor contabil.
Pacat ca esti din Galati,avem nevoie de tine,ne ajutam reciproc.
07 Apr 2009, 20:20
@bibanu47 din pacate meseria mea de baza este de inginer si nu de economist
07 Apr 2009, 21:07
am cazut din lac in put

pur si simplu bataie de joc

sau cota unica 16% "reloaded"
"Noua grila de impozitare prevazuta in proiectul de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara favorizeaza firmele cu cifre de afaceri mai mari. Practic, cu cat firma este mai mare, cu atat nivelul impozitarii este mai mic. Noul sistem de impozitare este convenabil mai ales pentru societatile care ruleaza intr-un an sume apropiate de nivelul de 30 de milioane de euro.
- Pentru o firma cu cifra de afaceri de pana in 11.999 de euro, nivelul impozitarii este de 4,2%. Impozitul este de 500 euro pentru cifra de afaceri intre 0-12.000 euro
- Firma care deruleaza afaceri de 49.999 euro intr-un an, va fi nevoita sa plateasca 2%. Impozitul este de 1.000 euro pentru cifra de afaceri intre 12.000-50.000 euro
- Pentru o cifra de afaceri de 99.999 euro, impozitul va fi de 1,5%. Impozitul este de 1.500 euro pentru cifra de afaceri intre 50.000-100.000 euro
- Pentru o societate cu afaceri de 999.999 euro, impozitul va fi de 0,2% din cifra de afaceri. Impozitul este de 2.000 euro pentru cifra de afaceri intre 100.000-1.000.000 euro
- Pentru o firma cu afaceri de 4.999.999 euro intr-un an, impozitul va fi de 0,05%. Impozitul este de 2.500 euro pentru cifra de afaceri intre 1.000.000-5.000.000 euro
- Pentru o cifra de afaceri de 29.999.999 euro, impozitul este de 0,01%. Impozitul este de 5.000 euro pentru cifra de afaceri intre 5.000.000 - 30.000.000 euro
- Intreprinzatorul cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, va plati doar 0,03%. Impozitul este de 10.000 euro pentru cifra de afaceri de peste 30.000.000 euro. "
sursa:
http://economie.hotnews.ro/stiri-compan ... ai-mic.htm
07 Apr 2009, 21:49
Mi se pare OK. Atenţie, este vorba de impozitele minime, pentru microîntreprinderi sau pentru cele cu pierderi.
Dar este o prostie pentru că există riscul ca o firmă care plătea mai mult să intre pe pierdere ca să plătească varianta minimă.
11 Apr 2009, 11:35
... nu mai incerca sa intelegi...io zic sa asteptam forma finala...
11 Apr 2009, 11:37
pai cam asta este forma finala. guvernul lucreaza pe ascuns ziua si noaptea, ca pina la 1 mai aceste noi norme sa fie aplicabile.
http://www.capital.ro/articol/aprobarea ... 18515.html
11 Apr 2009, 11:46
Io nici nu stiu ...mai strang bonuri de benzina, nu mai strang

Cu impozitu' e oarecum OK, da' cu cheltuielile e cam jale.
Cheltuielile de funcţionare, întreţinere si reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, -
Intretinere si reparatii putem de deduce, noi astia mici

. Dar cum or defini ei cheltuielile de functionare !? Oare om putea deduce lichid de parbriz?

In plus. masina mea functioneaza cu benzina - exclusiv