ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Re: Tepar pe forum

25 Oct 2010, 09:32

1.Am cumparat masina de la un prieten,care mi-a spus ca deocamdata nu are cartea service si nu stie numarul de km reali,ci doar ce afiseaza pe bord.Nu mi-am facut griji pentru ca,masina arata impecabil,exterior,interior,motor,a iesit bine la teste etc.Ulterior mi-a dat si cartea service,i-am cerut niste explicatii mi-a zis ca asa a luat si el masina de la dealer care ii promisese ca ii va trimite cartea service.Nu m-am panicat pentru ca am mai avut masini cu peste 100.000 de km si nu am avut nici o problema cu acestea.
2.Cand am dat mail la dealerul auto despre problema DPF l-am rugat daca poate sa imi dea un istoric al reviziilor moment in care am primit cartea service cu numarul de km apropiati de numarul afisat pe bord.
Nu vreau sa tepuiesc pe nimeni,consider ca este o masina foarte buna si cu niste dotari speciale.Nu am incalcat regulile acestui forum si ramane la aprecierea dumneavoastra daca imi suspendati contul sau nu.Sincer nu ma intereseaza foarte mult acest lucru,am vrut doar sa lamuresc lucrurile pentru ca mi-era jena sa le las asa,mai ales ca si cunosc unii dintre useri.

25 Oct 2010, 09:43

vreau sa mai adaug ceva la treaba cu mentalitatea romanului...asta pentru cine se simte: PRIMA DATA ROMANUL ACUZA, IL FACE ALBIE DE PORCI SI APOI ASTEAPTA EXPLICATIILE! Indiferent de ce are masina sau nu, sau ce intentii are vanzatorul, urat din partea celor care nu au avut bunul simt...da, exact, bun simt, sa ascultati opinia si sa va formati apoi o parere!

PS: @hopsieu: cred ca pe undeva lucrurile trebuiau sa fie mult mai transparente, adica sa fi spus care este buba. De ce? Pentru ca acum, informatiile contradictorii, lamurite sau nu de tine, creeaza disconfort si reticenta din partea celor care ar vrea sa cumpere masina! Asta...ca un sfat :)

Cu stima

25 Oct 2010, 09:54

Desi am citit de ceva zile acest topic asta e primul post aici. Din punctul meu de vedere aceste explicatii sunt cam "trase de par"... :-"

25 Oct 2010, 10:00

Da,ai dreptate verga_cip.Creeaza reticienta dar nu ma feresc cu nimic.Stiu ca toate masinile cu km mai multi au urma de uzura.Volanul,scaunele,exteriorul....ori a fost prea bine aranjata ori asta e numarul km reali.M-am uitat in primul rand cum arata masina,cat de uzata este etc.Unii colegi de pe forum au vazut-o si este impecabila.Ce-i drept au mai aparut niste zgarieturi micute ca doar am mers in Romania
Nu inteleg totusi care a fost problema asa mare a userilor contra mea,cu ce i-am lezat eu,mai ales ca nu au fost in cunostinta de cauza.
Sincer nu e problema mea,consider ca mi-am facut datoria,ca am venit cu explicatii,daca le credeti bine daca nu le credeti iar bine.Nu vreau sa intru in polemica.Nu sunt disperat sa vand masina sa scap de ea.Doar ca o folosesc doar in weekenduri,am masina de servici si prin februarie-martie voi pleca din tara.Stim cu totii ca valoarea masina scade proportional cu trecerea timpului.
Numai bine.

25 Oct 2010, 10:03

OK, deci avem un dealer care a emis doua carti de service cu km diferiti pentru aceeasi masina???
Chiar superb, as putea spune!

@Ciprian: asteapta-ne si pe noi cu explicatiile, rogu-te. Informatiile prezente duceau catre o concluzie logica. Fiind vorba de o fapta destul de des intalnita, a fost simplu sa se puna o eticheta.

Sincer, eu nici acum nu sunt sigur 100% ca nu exista o mica intentie de pacalire: din doua carti de service se ia in considerare cea de a doua, avantajoasa pentru actualul vanzator...
Singura solutie eleganta ar fi intrebarea oficiala a dealerului despre existenta a doua carti de service cu km diferiti pentru aceeasi masina.

@hopsieu: Fapta, asa cum o stiam toti pe forum pana acum de dimineata, este foarte urata. Probabil nu putin de pe forum au fost pacaliti la achizitia unei masini SH, asa ca este de inteles indignarea lor.

25 Oct 2010, 10:13

@hopsieu, pe mine partea asta m-a convins de bunele tale intentii :)
$1 scrie:$2ventual pentru cine nu ma crede le pot trimite si copii dupa actele de plecare,asta ca sa nu mai fiu acuzat de atatea lucruri si sa nu mai fie atatea discutii
nu ar fi mai simplu sa ne convingi cu copii dupa cele doua carti de service? ;)

bafta

25 Oct 2010, 10:24

Ba da.Cand ajung acasa voi face copii dupa cartea service,prima am dat-o inapoi vanzatorului,gandindu-ma ca o fi de la alta masina si sincer nu aveam ce sa mai fac cu ea,mai ales ca cea de adoua cum a spus si un coleg era avantajoasa pentru mine.O sa il intreb daca o mai are pe undeva si voi face copii.Diseara va promit ca atasez copiile dupa cartea service.

25 Oct 2010, 10:27

@link2 - sa adauge si copie dupa certificatul de nastere, C.I., dupa pasaport? Eventual pentru toata familia sau ceva?

Ce obtii daca ai copii dupa cele doua carti? Personal, consider ca a fost destul de transparent si chiar ma bucur ca nu a refuzat discutia, a intrat si a dat explicatii. A, ca a gresit de la inceput (a se citi postul lui verga_Cip), da.

@hopsieu - am si eu o intrebare - recunosti ca totusi spui o minciuna referitor la numarul de kilometri, da?

25 Oct 2010, 10:41

Nu spun nici o minciuna.Daca exista o minciuna referitor la numarul de km aceasta vine din alta parte dar nu de la mine.Nu am modificat numarul kilometri nu am ascuns nimic in privinta cu aceasta masina.
Consider ca am fost destul de transparent pentru toata lumea.

25 Oct 2010, 10:43

@adicristea te rog mai citeste te o data rog postul meu si vezi care era sensul intrebarii. incepusem sa ne invartim in jurul cozii.
L.E. intre timp vad ca s-a facut lumina.
O zi buna
Ultima oară modificat de link2 pe 25 Oct 2010, 10:50, modificat 1 dată în total.

25 Oct 2010, 10:45

$1 scrie:$2a da.Cand ajung acasa voi face copii dupa cartea service,prima am dat-o inapoi vanzatorului,gandindu-ma ca o fi de la alta masina si sincer nu aveam ce sa mai fac cu ea...

Cartea de service a unei masini are trecuta seria acelei masini...

25 Oct 2010, 10:47

Eu nu inteleg de ce ai cumparat masina daca nu avea cartea service. Eu de unde am cumparat . toate masinile aveau in torpedou gentuta aia cu Ford scris pe ea si cu toate actele in interior: carte service, manual utilizare, cod casetofon, ghid instalatia audio, bluetooth, etc.

Mai sunt masini la care dintr-un motiv sau altul s-au inlocuit ceasurile si kilometrajul pleaca iar de la zero, dar acest lucru este consemnat in cartea service. De asemenea dealerul trece in contractul de vanzare-cumparare numarul real de kilometri, nu cel de pe bord.

25 Oct 2010, 10:49

@link2 sunt de acord cu parerea ta referitoare la copie dupa cartea service.Vreti o dovada.Nu sunt obligat sa fac copii si sa le postez dar va promit ca diseara voi face si le voi posta aici,dupa care sper sa nu mai existe atatea discutii.
@bezart mi-a placut foarte mult masina,impecabila,optiuni,exact cum mi-o doream,nu trancane,nu bate,motorul mergea frumos.Nu am tinut neaparat dovada cartii service pentru ca era impecabila si se vedea ca cine a avut-o a intretinut-o.

25 Oct 2010, 10:51

$1 scrie:$2..
Ce obtii daca ai copii dupa cele doua carti? Personal, consider ca a fost destul de transparent si chiar ma bucur ca nu a refuzat discutia, a intrat si a dat explicatii. ...

Transparenta inseamna sa puna cele doua copii; deocamdata avem niste fapte pe care le combatem cu vorbe.

@hopsieu: Este adevarat, regulamentul nu te obliga la nimic. Poti face ce vrei.
Insa daca asa cum spui, vrei sa-ti aperi onoarea, nu vad alta solutie.

25 Oct 2010, 11:36

$1 scrie:$2a da.Cand ajung acasa voi face copii dupa cartea service,prima am dat-o inapoi vanzatorului,gandindu-ma ca o fi de la alta masina si sincer nu aveam ce sa mai fac cu ea,mai ales ca cea de adoua cum a spus si un coleg era avantajoasa pentru mine.O sa il intreb daca o mai are pe undeva si voi face copii.Diseara va promit ca atasez copiile dupa cartea service.

In cartea service sunt trecute VIN-ul masinii, si toate datele ... nu avea cum sa se faca o astfel de greseala si sa fie de la alta masina.
E cam alba ata cu care e cusuta povestea ... no offence

Deasemenea sa inteleg ca acum cateva luni aveai o masina cu 70.000km in bord si o carte service cu 160.000?

La masinile la care se inlocuiesc ceasurile de bord ... nu sunt lasate sa plece de la 0, ci sunt programate la numarul de km care ii avea masina.

25 Oct 2010, 12:14

Treaba cu km dat inapoi se va opri cind se va da o lege ce va incrimina aceasta fapta. Acum daca nu avem o astfel de lege nu inseamna ca acest fapt este si moral.

Masina a fost adusa din Germania si tu ai cumparat-o de la altcineva ce a cumparat-o de la persoana ce a adus masina (oricum nu are importanta), sper ca am inteles corect.

Dupa parerea mea tu acum vinzi masina si spui ca are 70 500 km pentru ca atit arata pe bord dar sti foarte bine ca ea are 160 000 km sau pe acolo si ascunzi asta noului propietar iar acest lucru nu este corect indiferent ca nu tu ai dat km inapoi. Daca ai spune km real ar trebui sa o vinzi mai ieftin si probabil nu vei avea multi clienti in plus tu vreai sa iti recuperezi banii fara prea mari pierderi.

Daca o vinzi cu 70 000 km dar in anunt scri ca are de fapt 160 000 km este altceva dar tu nu ai facut acest lucru.

Pe forum pina acum eu nu am auzit ca tu sa spui aceasta poveste pina acum toti stiam ca masina area peste 100 000 km dar nici asta nu are importanta.

Cum ai spus si tu pe forum ai gasit informatii ce te-au ajutat, Alexandru a rezolvat problema cu DPF ul, din ce imi aduc eu aminte ti-am spus cum sa iti recuperezi taxa de inmatriculare, asadar ti-ai cam facut treaba cu Forumul.

Acum mai lipseste sa deschidem un topic DIY cum sa iti dai km inapoi la masina.

Eu te intreb ce parere ai tu daca cineva iti cumpara masina cu 70 500 km iar tu ii certifici acest lucru prin cartea de service iar noul propietar se inscrie pe Forum si isi prezinta noua achizitie iar imediat afla ca de fapt este o mica teapa .......tu vei fi desteptul pentru ca ai scapat de masina si noul propietar prostul pentru ca el a crezut in onestitatea ta cind a vazut cartea de service cu 70 000 km.

Banuiesc ca si acum masina arata impecabil straluceste si zilnic este pregatita pentru vinzare si ca normal nu arata ca dupa 160 000 km.

Diverse :

Pentru cei ce au masini cumparate din Germania daca cunoasteti unde s-au facut reparatiile print-un mail le solicitati fisele cu interventiile la fiecare intrare in service, eu asa am facut dupa cind am luat masinile din Germania.

Eu am cumparat din Germania citeva masini pentru mine si rude si pot spune ca am vazut masini la 250 000 - 300 000 km ce aratau foarte bine in interior si exterior dar si masini ce arata groaznic la 100 000 km dar care se cosmetizeaza acolo sau in tara. Asadar cind cumparati o masina acesta sa fie ultimul aspect pe care sa il verificati.

Un neamt decit sa cheltuie 200-300 euro sa o curete mai bine iti lasa la pret si faci tu munca asta.

25 Oct 2010, 12:40

Ce rost avea sa spun toate lucrurile astea?Cu ce scop?Si pentru asta e forumul nu?Sa ne ajutam intre noi,sa incercam sa gasim o solutie la problemele care apar la masini.Nu poti spune ca mi-am cam facut treaba cu forumul,pentru ca toata lumea cauta o solutie aici.
Dupa cum bine se stie internetul este o sursa de informatie gratuita,acum tu ce imi reprosezi mie de fapt?Nu ai ce sa imi reprosezi,nu ai nici un drept si consider ca am dat toate explicatiile.De aceea,dupa ce voi pune scanarile diseara voi considera acest topic inchis si nu il voi mai vizita.
Va ramane la aprecierea adminilor ce vor face cu contul meu.
O zi buna.

25 Oct 2010, 12:50

Un raspuns la intrebarea de ce ascuzi unui potential cumparator ca masina de fapt are 160 000 si nu 70 000 cit arata pe bord ?

25 Oct 2010, 12:56

Pai nu am ce raspuns sa dau pentru ca intrebarea nu are nici o logica.Nu poti include in intrebare faptul ca masina are 160.000 de km,din moment ce afiseaza un alt numar de km pe bord si am si dovada.
Radur,nu vreau sa intru in discutii polemice cu tine,tocmai de aceea nu voi mai raspunde indiferent de intrebare pe acest topic.Voi pune cum am promis scanari ale cartii service.Consider ca am dat explicatiile necesare si care ma obligau moral sa le dau.Restul ramane la atitudinea voastra,sunt costient ca sunt pareri pro si contra.
Atat am avut de spus.
Multa bafta,

25 Oct 2010, 13:17

Intrebarile sunt legate de raspunsurile tale, prin urmare daca nu se vede logica este pentru ca in raspunsurile tale ea lipseste.
Te asteptam cu scanarile dupa cartile de service...
Abia atunci ne vom edifica.

25 Oct 2010, 14:17

Raspunsurile sunt legate de intrebari, nu face afirmatii gresite.Hai sa nu vorbim despre logica :)

25 Oct 2010, 14:19

Eu cred ca nu intelegem esenta `cineva are o masina ce are real 160 000 km si cunoaste foarte bine acest lucru dovedit prin mesajele postate pe forum, dar ii ascunde cumparatorului acest aspect, dar pe bord afiseaza 70 000 km si o vinde spunind ca are 70 000 km devedind acest lucru cu o oarecare carte de service, bineinteles ca si pretul de vinzare este corelat cu nr de km de pe bord`.

Carti de service se gasesc da vinzare in Germania si Romania goale si poti scrie in ele ce vrei iar o stampila nemteasca iti faci in 3 minute la orice centru.

In ceea ce priveste internetul este o sursa gratuita de informatii forumul la fel (daca esti membru) dar ce faci daca pe forum gasesti informatii eronate despre cum sa iti rezolvi tu problemele asa cum procedezi tu cu nr de km ?

Din fericire Clubul este indexat foarte bine si cum masina ta este una mai speciala ca si dotari are un anumit tip de cumparator ce cu siguranta va citi forumul si va afla povestea masinii.

La final pentru cine are timp.

In Art. 215. din Codul penal : ÃŽnselaciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

25 Oct 2010, 14:38

Wow, incepem sa vorbim de sanctiuni penale!

Razvan, daca s-ar dovedi ca masina ta are mai multi km decat scrie in carte, cati ai declara in anuntul de vanzare? Deci ai cumparat masina din Germania, ai mers cu ea si intamplator gasesti un topic pe vreun forum in care apare masina ta cu 50.000km mai mult la data cumpararii de catre tine. Fii sincer, ce ai declara in anuntul de vanzare? Nu zic ca e moral, eu incerc sa ma pun si in pielea vanzatorului.

Oricum, cred ca asteptam cartile de service si ma gandesc ca topicul e gata. Adica il inchidem, NU il stergem. Astfel apare la cautare, dar subiectul e incheiat, nu vad ce se mai poate aduce in plus (in afara de pareri de o parte sau cealalta).

25 Oct 2010, 15:21

:)) Totusi s-a lamutirt tot ce era de lamurit...Undeva, candva masina a avut peste 100.000 km dupa cum zice si hopsieu(a mai avut o carte de service), ce mai continuam de discutam degeaba?! Fraier o fi ala care cumpara masina fara sa se intereseze bine de ea...oricum e relativ greu de demonstrat acum ca masina nu are km aia..

25 Oct 2010, 17:20

$1 scrie:$2nducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

Adica trebuie sa apara numarul de kilometri in contract, altfel nu se poate sanctiona.

25 Oct 2010, 17:54

A-ti vrut dovezi? Cititi raspunsurile lui la intrbari :

$1 scrie:$2e la Flo Manda <florinman_86@yahoo.com>
către ford.fiesta@inbox.com
data 25 octombrie 2010, 08:30
subiect Re: [Autovit.ro] Intrebare referitoare la anuntul nr. C15663506
ascunde detaliile 08:30 (acum 10 ore)
Salut.
Consumul mediu este 7.Urban consuma cam 8-9 extern in jur de 5-6 depinde foarte mult de mers etc.
A fost adusa in Romania in octombrie anul trecut,avea in jur de 60.000 de km.Acum are 70.500.A fost cumparata de la o reprezentanta Ford din Germania,reviziile au fost facute la zi.
Numai bine,

--- On Sat, 10/23/10, Autovit.ro <tehnic@autovit.ro> wrote:

From: Autovit.ro <tehnic@autovit.ro>
Subject: [Autovit.ro] Intrebare referitoare la anuntul nr. C15663506
To: florinman_86@yahoo.com
Date: Saturday, October 23, 2010, 6:55 AM

Stimate domn/doamna Florin

Pentru anuntul nr. C15663506 (Ford Focus) v-a fost trimis un mesaj.
Link catre acest anunt: http://autovit.ro/index.php?sect=show&id=C15663506

Persoana de contact:

Nume / Nume Firma:
Adresa e-mail: ford.fiesta@inbox.com

Continutul mesajuluit:
--------------------------------------------------------------------------------
Salut, frumoasa masina. Spune-mi te rog cateva detalii :

- consum mediu;

- cand a fost adusa in RO;

- cati km are acum.

Stima.
---------------------------------------------------------------------

Cu stima,

--
Echipa Autovit.ro

-- E-mail generat automat - va rugam nu dati reply --

Pe aici avem o vorba : ''Cum stăm, Coane Fănică ?

Mai este cineva din acest topic care poate afisa si el raspunsurile primite ca si mine de la domnul Florin

25 Oct 2010, 18:11

Dupa cum zicea si el "Nu poti include in intrebare faptul ca masina are 160.000 de km,din moment ce afiseaza un alt numar de km pe bord si am si dovada."...
Nu a zic nimic gresit....:))...ce mai conteaza o carte de service ratacita....

25 Oct 2010, 19:04

Eu am pus acel extras nu pentru a aresta pe cineva ci pentru a demonstra ca si noi avem o lege asemanatoarea cu cea a nemtilor doar ca la noi momentan nu este obligatoriu sa treci pe factura de vanzare nr de km. Daca daca tu ca si cumparartor soliciti acest lucru vinzatorul are obligatia sa o faca, daca refuza inseamna ca masina are bube si ca, cunoaste prevederile acestui articol. Dar sa sti ca daca ai un avocat bun si sti cum sa pui problema in Instanta vei cistiga si fara ca sa ai trecuti pe factura numarul de km.

Problema mea este ca `vanzatorul` spune ca i se pare normal sa ii minta pe potentialii cumparatori in ceea ce priveste numarul real de km prezentindu-le ca dovada si cartea desi el stie ca sint 2 carti si ca masina are km dat inapoi si doreste sa ne convinga ca este moral acest lucru.

Daca eu eram in situatia lui probabil ca o vindeam mai ieftin sa scap de ea dar nici nu ceream pe masina cit face una de 70 000 km pentru ca in asa fel minti de 2 ori cumparatorul prin pretul de masina virgina si prin km dat inapoi. `Vanzatorul` inceraca sa ne convinga ca degeaba a avut masina in trecut peste 100 000 km pentru ca el pe bord vede 70 000 km. Oricum simpla scuza ca nu am verificat masina pentru mine nu tine pentru ca nu iti cumperi soseste ci un bun pe care dai citeva mii de euro si trebuie sa verifici inainte ce cumperi.

Este ca si cum eu imi scot masina miine la vinzare si spun ca are 110 000 km si ca pozele pose pe Forum sint o iluzie optica si ca masina are de fapt 110 000 km pentru ca atita imi arata mie pe bord.

Asteptam asadar ambele carti sa ne miram si noi dar va rog sa mai lasam citeva zile topicul deschis.

25 Oct 2010, 19:37

Adica eu , Coane Fănică :D

La inititierea topicului , nu am vrut sa mai adaug o "corespondenta" tinuta pe email intre mine si hopsieu -anterior deschiderii topicului - , prefacandu-ma ca sunt un client interesat de masina , uite un copy paste din continut ,asa cum a scris si @73TEX :
Q:
As dori sa stiu :
1.daca are carte service ?
2. cand s-a facut ultima revizie si cati km avea atunci masina ?
3. cati proprietari a avut , de und e s-a luat ( Ro, De, etc.. ) ?
4. un ultim pret

A:
"1.Masina are carte service.
2.Ultima revizie s-a facut la 60.000 km
3.Eu sunt al doilea proprietar.A fost cumparata din Germania.
4.7500 euro ultimul pret.
Masina este full,are senzori ploaie lumina navi,arata foarte bine.
Pentru orice intrebare nu ezita sa ma contactezi
."

@hopsieu , te rog confirma corectitudinea continutului .
Adica eu , ca potential cumparator , am inghitit galusca , are km putini , servisata in De , si carte de service pe desupra . :(( Daca stiai de km dati inapoi , de ce mi-ai ascuns asta in email ?

25 Oct 2010, 19:43

Ideea SH-ului este urmatoarea:

1. Daca eu cumpar un SH cu 50.000 la bord ma astept sa mai fac 100.000 fara reparatii mari. De aceea ii ofer vanzatorului un pret mai bun;

2. Daca masina are 200.000 km nu inseamna ca trebuie aruncata, dar in scurt timp va cere niste bani, pe care ii cam pot evalua. Astfel voi oferi vanzatorului o suma mai mica;

3. Intre doua SH-uri cu kilometraje identice pot exista diferente semnificative de uzura in functie de modul de exploatare. Asta este riscul SH, dar asta nu inseamna ca ar fi scuzabila manarirea kilometrajului de vanzator.

PS. Acum ceva timp am vazut un C-max cu 55.000 pe bord. Masina avea 1 an si 10 luni, adusa din Franta. Fiind sub 2 ani vechime, erau date in sistem. SURPRIZA, in urma cu 4 luni se inlocuise EGR la kilometrajul de 140.000. Asadar avea in jur de 200.000 daca acceptam proportionalitatea. In sistem nu se mentiona nimic de vreo inlocuire a ceasurilor de bord...
Concluziile le trageti singuri...
Subiect închis