Discutii libere/forum

Inmatriculari in Bulgaria

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Inmatriculari pe Bulgaria

Mesajde forbidden27 » 15 Aug 2011, 12:29

adispan, hai sa ne uitam putin la profilul conducatorului auto conducand o masina inmatriculata in BG, adica exact ce vedem pe sosele.
Cunosc persoane care au nevoie de masini de teren, in zona mea cel putin, sunt multi care au investit in agricultura si au nevoie de masini de acest gen pt a merge pe camp, pe soare, pe ploaie, pe zapada. Cred ca stii ca masinile de genul acesta sunt dotate in general cu motoare peste 2 litri, astea implica niste taxe aberant de mari. Multi nu isi permit masini de genul asta noi, in cativa ani se strica si pierzi foarte mult la ele, taxele de inmatriculare uriase. Pe astia ii inteleg ca prefera sa inmatriculeze masinile in BG.
Alta categorie sunt micii comercianti, mari patroni de buticuri de 2 lei, adica aia de le vin distribuitorii la usa cu toate produsele, li se dau spre vanzare cu plata la termen, in general la saptamana. Sunt exact aia care vand mai mult de 75% din produse la negru, fara factura. Au un sistem foarte inteligent de lucru, cumpara de la distribuitorul X marfa cu plata la termen in valoare de 100 de lei, o vand in doua zile, dupa care cu banii firmei X iau aceeasi marfa de 100lei fara factura de la firmaY, dupa alte 2 zile aceeasi marfa cumparata de la firma Z. La astia, ca sa isi arate conditia sociala inalta, de obicei vezi in ograda icscinciul sau chiusaptele si duba cu care face comert, ambele inmatriculate pe BG pt ca astia nu concep ca din afacerile lor trebuiesc sa plateasca impozite si taxe la stat si ce e mai rau, salarii la angajati.
O alta categorie, si astia sunt cei mai multi din pacate, sunt tinerii care au in capatanile lor seci ideea ca daca nu au un volan si 4 roti sub cur sunt cei mai prosti din curtea scolii. Astia nu au bani de adidasi sau o pereche de pantaloni mai de doamne ajuta, fac si ei rost de 500-2000euro (de obicei sunt bani luati de parinti din banci ca sa nu fie odrasla lor aia mai proasta). Astia pun banii in buzunar, fug la Ruse si aduc de acolo toate ciurucurile posibile si imposibile. Astia habar nu au a cui este masina pe care o conduc, nu stiu ca o procura este valabila o perioada determinata de timp, nu ii intereseaza ca le expira verificarea tehnica sau RCA-ul. Chiar daca stiu ca au expirat, bani sa faca altele nu au si merg pe principiul ca nu stie Garcea sa citeasca in bulgara. Astia sunt pericolele care ne pandesc pe sosele, astia sunt cei ce au impanzit soselele cu cadavre bulgaresti. De astia mi-e frica si pt astia m-as bucura sa se aprobe legea cu dreptul de circulatie de maxim 3 luni.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde kronosro » 15 Aug 2011, 13:17

cu riscul de a-mi pune multi in cap. eu vad altfel rezolvarea: ok, n-are "saracul" bani de taxe in ro, isi inmatriculeaza masina in bg, plateste rca acolo.... etc. dar, cind intra cu ea in ro, pe baza buletinului, vezi ca "printisorul" e cetatean roman, asa ca il pui sa-si ia RCA din Romania. Nu ma intereseaza ce face el in bg, dar cind e cu cazanul in ro, plateste rca ca "fraierii" din ro. problema e alui ca nu a vrut s-o inmatriculeze in ro. O sa spuneti ca si bulgarii vor face la fel. foarte bine; poate ca unii dintre voi mergeti vara la mare in bg sau grecia sau turcia.... dar asta nu o faceti decit 4-5 luni pe an. asa ca o asigurare pe 3-6 luni nu e un cap de tara. dar astia cu masinile inmatriculate acolo merg ani de zile in ro. apai sa plateasca.
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde toxicristi » 15 Aug 2011, 13:26

Eu nu inteleg logica prin care intaresti aplicarea unei taxe ilegale printr-o lege ilegala. Cu abordari de genul asta, ne dam cu mucii in fasole fata de toti partenerii cu care avem conventii pe partea rutiera si economica.

Ce nu au inteles dragii nostri guvernantii e ca productia autohtona si atragerea de noi investitori in domeniul auto nu se stimuleaza prin taxarea aberanta a celor care cumpara masini la mana a doua din alte tari.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde kronosro » 15 Aug 2011, 13:48

cum spuneam.....
$1 scrie:$2u riscul de a-mi pune multi in cap

ce conventii avem cu firmele de asigurari din bg atita timp cit o gramada de oameni sint nevoiti sa-si repare masinile pe banii lor dupa accidente cu masini de bg care au rca in bg si ale caror firme de asigurari nu platesc. dar, mai astept si pareri din partea celor ce au patit-o cu baietasii de bg. poate ei au alte pareri.
eu inchei aici.
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde adispan » 15 Aug 2011, 13:57

@forbidden: corect
daca insa politia si RARu' sa zicem, si-ar face treaba si ar verifica la sange insa in limita legii masinile de bg, am scapa de aia care circula cu procura/rca/etc expirata; de fapt, daca legea s-ar aplica "ca la lege", nici n-ar mai conta ca de ex, bosnia o sa ceara taxa de inmatriculare de 5 euro ... ce facem, ii "banam" pe toti?

problema e, zic eu, modul de gandire al taxei (care e motiv de turn off romania, ca de acolo s-a aplitat discutia), si de fapt modul general de gandire al guvernantilor, care nu au habar cum sa stimuleze ceva (orice, nu conteaza), si cauta metode de "impiedicare" al celor care isi cauta un trai mai favorabil in conditiile legilor existente

PS - in documentul atasat scrie ce si cum e de facut in caz de accident si tara vinovatului
Fişiere ataşate
TABEL INFO UTILE - cui va adresati pt despagubiri, in fc de locul acc si tara vinovatului.pdf
(54.65 KiB) Descărcat de 272 ori
Ultima oară modificat de adispan pe 15 Aug 2011, 14:07, modificat 1 dată în total.
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde mac01 » 15 Aug 2011, 14:02

prima varianta; dau 2000 de euro pe o masina adusa de afara si nu-si permit sa plateasca taxa de inmatriculare, rca, sau impozitul anual. atunci cum naiba isi permit sa intretina acea masina? cred ca din cauza asta sunt si cazane adica fara directie, frane, etc...chiar nu-i inteleg pe acesti oameni mai ales ca este si viata lor in joc!
sau a doua varianta; cumpara masini scumpe cu motoare mari vorba colegului forbidden 27, x5, Q7, etc.. dar te zgarcesti la taxele din romania. iar mi se pare o mare tampenie. pai atunci la ce naiba au mai cumparat asemenea masini daca nu au bani sa le inscrie si sa le plateasca impozitul anual? ca sa nu mai vorbim iar de intretinere, ca sigur se zgarcesc si acolo.
deci cum o dai tot acolo ajungi.
cu scuzele de rigoare ptr cei care au inscrisa masina in bulgaria dar asta mi se pare o inconstienta totala.
eu consider ca un om normal nu ar face asa ceva si sigur se gandeste de zece ori inainte de asi achizitiona o masina, daca isi permite sa o intretina si sa-i plateasca taxele.
se pare ca aceasta logica nu functioneaza la toata lumea.
mac01
Gold Member

Mesajde adispan » 15 Aug 2011, 14:24

mie mi se pare ca una-i una si alta-i alta

de fapt, nu vreu sa imi iau logan nou de 5000 euro, ci prefer ceva mai vechi insa mai confortabil, mai "bine lucrat"; il iau din DE si il inmatriculez in alta tara - toate taxele 500 euro

intretinerea ... ce sa fac, caut piese SH; e ilegal? nu
sau pun piese aftermarket din categoria low cost; e ilegal? nu
sau piese aftermarket mai bunicele, daca imi permit; sau mai innadesc una alta - uitati-va chiar la noi pe forum ce inventivi sunt baietii cu sierra granada scorpio etc, pe astia de ce ii lasam pe forum cu cazanele lor ruginite si reparate in fata blocului? sa mearga pe jos, le trebe neaparat masina?? :D (vedeti, e foarte simplu sa fii contra)

ok, circul cu masina; asta consuma 10%, fac 15,000 km/an deci pun 1500 litri de benzina; adica cumpar benzina de 1500*5,4 ron/litru = 8100 ron

din care acciza e 45% deci statul incaseaza 3500 ron - adica mai mult decat cei 500 de la inmatricularea in alt stat

mai ramane problema cu asiguratorii, care nu platesc daunele
ok, hai sa sesizam CSA-ul, sau comisia rutiera a UE, sau ceva ... ca astia sa intervina sa reglementeze problema, sau sa justifice aplicarea unei suprateaxe pt masinile inmatriculate in orice alt stat care circula in romania ... adica sa se reintroduca Cartea verde, adica sa revenim de unde am plecat acum 5-6 ani ... da' sa nu ne miram daca si altii o sa ne-o "arda" amical cind intram cu masina la ei in tara :)
adispan

Mesajde mac01 » 15 Aug 2011, 14:33

sierra,granada,scorpio,?
unele dintre ele au cumva motoare mari?
innadesc una, alta, piese second hand sau low cost?
si platesc impozit de la 900 de lei pina la 3000 de lei la cele inmatriculate la noi?
iar este o problema zic eu...
sau afirmatia ta este valabila numai ptr cele cu motoare mici? sau ptr cele neinscrise la noi in tara?
Ultima oară modificat de mac01 pe 15 Aug 2011, 14:41, modificat 1 dată în total.
mac01
Gold Member

Mesajde adispan » 15 Aug 2011, 14:39

nu ma prind ce vrei sa spui
adispan

Mesajde Cornel001 » 15 Aug 2011, 14:43

bre ia ciocu mic si joc de glezne. inmatriculati in romania, ca pe urma din ce imi iau eu panou solar, pompa de caldura, etc ?

nene, io bag seama ca adispanu vrea sa-si mai vare un 1.4, prin portbagaj. 2.8, il rup cu taxele pe "asta micu".
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde mac01 » 15 Aug 2011, 14:49

@adispan;
da m-am exprimat gresit, am citit pe fuga topicul tau.
ma gandeam la masinile vechi cu motoare mari inmatriculate la noi.
mac01
Gold Member

Mesajde DanielArdelian2 » 15 Aug 2011, 15:17

$1 scrie:$2e nu au inteles dragii nostri guvernantii e ca productia autohtona si atragerea de noi investitori in domeniul auto nu se stimuleaza prin taxarea aberanta a celor care cumpara masini la mana a doua din alte tari.

Si mai ales ilegala, demonstrata si in instanta.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Mihai L » 15 Aug 2011, 15:26

$1 scrie:$2eci problema e sa "limitam" nr de asigurari RCA facute in bg, nu sa limitam numarul masinilor inmatriculate in bg

mai tineti minte ca in urma cu ceva ani exista "cartea verde"? era acel RCA pt iesit in strainatate, care acum e inclus in RCA (dar nu pt toate tarile); poate, in baza unor calcule statistice agreate de romani si bulgari, sa se introduca o "suprataxa" pt masinile cu nr de bg - insa sunt convins ca bulgarii ar reactiona la fel fata de masinile cu nr de ro care le tranziteaza tara ...

si asta ma duce la alta chestie: RCA "pe masina" in loc de RCA "pe sofer" ... sper din tot sufletul sa se implementeze o data chestia asta, si RCA sa fie calculat in fct de "riscul de sofer"

Oricum ai calcula, RCA si CASCO se fac in functie de posesorul masinii. Posesor bulgar=asigurari bulgare. :D
Nu ai cum sa limitezi asta.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde adispan » 15 Aug 2011, 16:53

sa "limitam" in sensul de a incerca sa reducem nr de masini cu nr de bg care circula la noi datorita costurilor implicate (da' dupa aia o sa ne limiteze si ei pe noi), nu limitare prin restringerea unui drept pe niste criterii discriminatorii - da' asta inseamna sa reintroducem cartea verde, si-am mai vorbit despre asta
adispan

Mesajde Nic_Bv » 15 Aug 2011, 17:06

Oau... ce s-a inflamat topicul asta! Cea mai simpla si la indemana metoda este eliminarea taxei de prima inmatriculare, de poluare sau cum naiba s-o mai chema, o masura idioata (da, sunt inflamat pentru ca maine ma duc sa platesc 3.000 RON in contul acestei taxe).
Urmatoarea etapa, limitarea accesului in orasele cu mai mult de 10.000 de locuitori a autovehiculelor care sunt incadrate mai jos de EURO 3. Indiferent ca e inmatriculata in Congo sau in Romania, daca polueaza, acces interzis in metropole.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde PH3N0M3N » 15 Aug 2011, 17:16

^Si mie mi-ar placea eliminarea ei completa, dar as putea fi de acord cu pastrarea ei, dar schimbat modul de calcul. Eventual, luat in considerare mai mult valoarea masinii pe piata, la momentul achizitionarii.
Si daca tot ar fi sa limitam accesul masinilor care polueaza, poate ca ar fi cazul sa ne uitam si la camioane, troleibuze, autobuze, tractorasele alea din parcuri care polueaza mai mult decat 100 de masini la un loc (in loc sa fie electrice), maxi-taxi, etc...
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde mac01 » 15 Aug 2011, 18:40

oricum aceasta taxa va fi desfiintata cand vom intra in schengen. sa speram ca se va intampla cat mai curand.
sau nu se va mai intampla?
mac01
Gold Member

Mesajde tibosee » 15 Aug 2011, 21:38

Pai e taxa de poluare,nu de prima inmatriculare,deci nu cred ca ar putea sa o scoata,eventual sa o modifice in conformitate cu legile europene..

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
1) Esti pe clubford
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste punctul 3
5) Tocmai ai verificat daca exista punctul 3 sau nu
6) Zambesti, sau chiar razi
Sa ai o zi buna!
tibosee
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2006 1.8 125cp Trend, Stardust Silver
VIN: WF04XXGBB45E12011

Mesajde toxicristi » 16 Aug 2011, 01:41

Hai pe bune acuma... Cand iti inamtriculezi masina, platesti vreo 600-800 RON pe tot ce inseamna servicii, acte, placute, etc.

Statul iti mai cere apoi intre 1.000 si 10.000 RON taxa asta - pentru ce anume, cine si ce anume primeste de munca ca urmare a noxelor emanate de masina nou inmatriculata? A, se baga in rabla? Pai, scuza-ma, dar masinile noi cumparate prin rabla nu polueaza? Un euro3 de 10 ani luat de dincolo la aproape 200k km mai merge 100k km, pe cand una noua merge 300k km => Impactul asupra mediului e cam acelasi, dar primul e penalizat cu 2000 de euro, iar al doilea e rasplatit cu o reducere de 1500 de euro (2000RON/tichet) la o masina noua. Taxa de poluare, zici?
toxicristi

Mesajde TOTALSENDER » 16 Aug 2011, 07:43

Baieti

cred ca in realitate e un soi de taxa de "protectie" interna. Orice stat normal la cap trebuie sa-si protejeze industria proprie. Treaba e foarte simpla : nu cumperi produsele pe care le produci, ajungi pe spongi, clar !

Daca facem o scurta analiza a ultimilor 10 ani constatam ca :

- mare lucru nu am produs in tara;
- tot ce s-a cumparat a fost produs afara (avantaj ei);
- nu am avut bani sa le cumparam dar... ne-au ajutat ei : au adus banci de la care sa ne imprumutam (avantaj ei);
- am cumparat toate gunoaiele de afara (masini, haine, electrocasnice, electronice etc.) - reciclarea deseurilor costa destul de mult, noi le-am dat bani pe ele (avantaj ei);

Deci , o taxa este buna. Teoretic ea are menirea sa protejeze o "productie" interna.
Ca ea este calculata in moduri mai ciudate... asta e alta treaba.

Aaaa si apropos de cei cu Q7 si alte "oratanii" din astea , conceptul este nu ca nu au oamenii bani ci "de ce sa-i dau degeaba la stat" ?

Treaba cu poluarea este vrajeala, pentru ca pot fi masini Euro3 care sa polueze mai mult ca mine. Pot fi constranse si masinile mai vechi sa rezolve eventualele uzuri ale motorului (pentru ca de fapt asta e problema)... se mai poate schimba un catalizator...etc !

In ceea ce priveste piesele SH pe care le punem pe masini ca a mea, ce sa va zic, pun SH o placa de presiune, poate si un disc de frane, dar, nu poti pune placute SH, bucsi, capete de bara... pui un far SH dar... si tot asa !

Personal, pur si simplu imi place modelul de masina pe care o posed, si, chiar am cautat-o mult :D Se putea si mai bine, dar, na.... nu as schimba-o pe nici un Logan (sincer) :)

Nu mint insa ca mi-ar placea un BMW seria 3 sau 5 sau un Audi, dar, cred ca la masina asta, nu as renunta!
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde forbidden27 » 16 Aug 2011, 07:53

Treaba e ca ai nostri guvernanti sunt pusi pe japca, nu pe protejarea mediului. Taxa asta platita la achizitionarea masinii este aberanta si nu prea le aduce multi bani la buget. Eu nu inteleg de ce mintile luminate care ne conduc nu adopta sistemul german, spre exemplu. Masurare gaze anual si impozit platit in functie de norma de poluare. Se adopta niste norme de la D1 la D5 si platesti in functie de cat fum scoti pe teava. Obligatoriu sticker lipit pe masina cu norma de poluare si cum zicea si un coleg mai sus, interzicerea circulatiei in orasele mari a masinilor poluante. Masura asta cred ca ar descuraja circulatia cazanelor. O taxa indiferent cat ar fi de mare platita la inmatriculare, sa zicem ca multi se strang si o platesc, daca ar fi sa platesti in fiecare an, s-ar schimba problema.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Smiley » 16 Aug 2011, 07:55

pe scurt, problemele mele legate de masinile inmatriculate in bulgaria:
-asigurarea - in caz ca ai vreun accident, e un cosmar recuperatul banilor
-"itp"-ul; nu pareti sa stiti ca echivalentul bulgar al itp-ului este mult mai permisiv; in plus, nu se verifica aceleasi lucruri ca si in romania (de exemplu la ei nu se verifica deloc noxele)

acum sa detaliez:
asigurarea
-in primul rand, in orice domeniu e neplacut sa ai de-a face cu un intermediar pentru ca orice problema ai avea, ea e multiplicata. intermediarul o sa dea intotdeauna vina pe cel din "amonte" si tu nu vei putea discuta direct cu acesta, pentru a grabi/clarifica lucrurile
-in al doilea rand, inmatricularea "pe bulgaria" se face din motive de costuri. este absurd sa te astepti ca asiguratorul bulgar sa fie unul de incredere, serios si care sa nu faca diverse "figuri" cand e vorba de platit daune. genul asta de asiguratori sunt scumpi si sa nu-ti spuneti mie ca se duce cineva in BG pentru ca sunt taxele mici, dar alege o asigurare scumpa.
-spuneati mai sus de euroins si carpatica, cum ca fac orice pentru a nu-ti plati dauna. ganditi-va acum la "euroins" si "carpatica" in varianta bulgareasca, adaugand si componenta internationala (comunicatiile cu ei dureaza oricum cateva zile in cel mai bun caz, CSA-ul nu are nici o influenta asupra lor, sa-i dai in judecata e foarte complicat etc). daca vi se pare ca euroins si carpatica sunt de evitat, atunci asiguratorii bulgari ieftini cum credeti ca sunt?

itp-ul
-pe langa faptul ca nu testeaza aceleasi lucruri ca la noi se mai adauga si spaga care se da acolo(ca sa poata inmatricula masina intr-o singura zi, sa nu piarda romanul prea mult timp pe acolo). din moment ce oricum primeste ceva, bulgarul de la "itp" o sa testeze de mantuiala.
-nu mai amintesc de inmatricularile care se fac fara sa te duci cu masina acolo (doar trimiti actele)

acum, multi sustin masinile inmatriculate "pe bulgaria" sunt bune, doar ca vor sa evite taxele "ilegale". problema e ca in trafic vezi destul de putine masini noi (adica de 3-4 ani vechime sau care sa para a fi "in mintile lor") inmatriculate in BG. marea majoritate a masinilor cu numere de BG sunt niste cazane fumegande din '90 toamna care n-ar putea trece itp-ul aici fara o investitie substantiala in reparatii.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde toxicristi » 16 Aug 2011, 10:23

Ce zici tu sunt efecte (nedorite), nu cauze. E normal ca masinile mai noi sa nu prea fie inmatriculate in Bulgaria, asta pentru ca taxa este mult mai mica, una e sa dai 700 de euro la o masina de 7000, si alta e sa dai 2000 de euro la o masina de 3000. Iar daca e Euro5, taxa este aproape inexistenta.
toxicristi

Mesajde tibosee » 16 Aug 2011, 11:14

Da,taxa de poluare se cheama. Nu a contestat nimeni ca o masina euro2 polueaza mai putin decat una euro 4 pe parcursul exploatarii efective,dar asta nu inseamna ca taxa nu este taxa de poluare. Cred ca insasi faptul ca este o taxa deranjeaza,fie ea de poluare,de vechime,de putere,de fite. Taxa e tot taxa indiferent cum o privesti. Aici este de poluare,dar denumirea nu i se potriveste chiar deloc din motivele spuse de tine.
Exemplul nemtilor mi se pare cel mai bun.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
1) Esti pe clubford
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste punctul 3
5) Tocmai ai verificat daca exista punctul 3 sau nu
6) Zambesti, sau chiar razi
Sa ai o zi buna!
tibosee
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2006 1.8 125cp Trend, Stardust Silver
VIN: WF04XXGBB45E12011

Mesajde bogdanv » 16 Aug 2011, 12:04

...din auzite cica se pregateste o lege UE care sa interzica utilizarea masinilor inmatriculate in alte state pentru persoanele rezidente pe o perioada mai mare de 30 - 60 de zile datorita faptului ca s-au inmultit accidentele facute de autori cu masini inmatriculate in alte state care nu au asigurare de raspundere civila sau obligarea masinilor care circula pe teritoriul altui stat UE mai mult de 30 - 60 de zile la o inmatriculare provizorie si asigurare achizitionata pe teritoriul statului respectiv....
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde adispan » 16 Aug 2011, 12:28

adica sa revenim de unde am plecat acum cativa ani, cind exista si rca si carte verde
de unde ai auzit? care-i sursa sursei?
adispan

Mesajde bogdanv » 16 Aug 2011, 16:16

sursa e o discutie la radio intre un nene de la circulatie si un animator....care radio....nu mai stiu...
ideea e ca toate statele se pling de faptul ca accidentele cu masini din alte state sint de cele mai multe ori fara rezolvare datorita procedurii diferite a fiecarui asigurator de a verifica, analiza si despagubi, etc. nenea dadea un exemplu ca un cetatean lovit de o masina cu numare de bulgaria a fost despagubit cu jumatate din suma dupa nici mai mult nici mai putin de 30 de luni.....(asa ca feriti-va sau luati-le capul direct romanilor cu numere de bulgaria) si mai zicea ca sint numere de bulgaria care sint radiate la ei acolo si care circula la noi aici si ca alora nu ai ce sa le faci in caz de accident decit in instanta...

in alta ordine de idei nu ne intoarcem la nimic, zic eu, pentru ca atunci ieseai din tara si era ok. ce propun astia e mai rau ca daca intri dupa ce s-au consumat cele 30 - 60 de zile esti obligat sa iti iei provizorii sau asigurare pe teritoriul tarii respective.

am sa caut ca nenea zicea ca e in discutii la UE ca sa nu fie discriminatorie
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde toxicristi » 16 Aug 2011, 17:01

Poti sa iti iei numere provizorii romanesti daca esti cetatean bulgar domicliat in Bulgaria?

Legea ce zicea, daca stai mai mult de 60 de zile in alta casa, esti obligat sa iti schimbi domiciliul?

Eu cred ca mersul cu numere false sau fara asigurare, este la fel de grav indiferent daca numerele sunt bulgaresti sau romanesti.
toxicristi

Mesajde Nic_Bv » 16 Aug 2011, 18:31

Cristi, termenul pentru locuinta este de 15 zile din cate stiu, dar este irelevant pentru discutia de fata.
Nu prea am cum sa intru cu locuinta mea in locuinta ta si sa-i produc daune.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde Mihai L » 16 Aug 2011, 18:37

Ar fi relevant daca masina ar fi pe numele unui roman. Prin procura nu se vede asta si nu se va rezolva; rezidentul este in Bulgaria, la locul lui, in timp ce masina "traieste" bine mersi in Romania...
O cale ar fi inregistrarea masinilor intr-o localitate pentru a fi validate, in caz contrar sa fie socotite in culpa...?
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum