16 Sep 2010, 17:02
16 Sep 2010, 17:24
16 Sep 2010, 23:13
$1 scrie:$2educ ca iubirea e o porunca. Dar fiind asa, ea nu obliga, ea nu ingradeste, ci este alternativa, deci iti da libertatea sa o alegi sau nu. Din momentul cand o alegi, deci o practici, nu mai are cum sa fie dispozitie, constrangere
$1 scrie:$2Crestinul care alege existenta lui Dumnezeu
$1 scrie:$2si din acest punct isi da seama ca iubirea lui Dumnezeu e practic iubirea fata de creatia lui : om, natura, animale
$1 scrie:$2ca ziceai ca esti non-crestin convins
$1 scrie:$2Sustinea fara sa clipeasca ca doar ortodocsii (cu indulgenta crestinii) se pot mantui
$1 scrie:$2and mi se pare ca Ivan povesteste despre Marele Inchizitor la care vine Hristos, dar Care este dat afara pe motiv ca strica randuiala, obisnuinta.
$1 scrie:$2imaginea din Fratii Karamazov (nu o luati ca si cand as vrea sa ma dau eu nu stiu ce om citit)
$1 scrie:$2in cel mai rau caz Biblia este un cod impecabil al eticii si conduitei morale, ca de altfel si celelalte scrieri ce stau la baza marilor religii.
cui ii pasa de asemenea personaje si ce importanta are cum anume ne-ar cataloga ele?$1 scrie:$2Am citit cateva din posturile lui tanatos cu search-ul si mi se pare putin deplasat sa-i faci pe toti de aici atei doar pentru ca au niste opinii...
16 Sep 2010, 23:45
$1 scrie:$2* in opinia mea, credinta este ceva la fel de intim ca iubirea (si sa exemplificam aici cu forma ei cea mai raspandita: iubirea dintre un barbat si o femeie, sau dintre un baiat si o fata**: nu e ceva ce vrei sa discuti si sa analizezi cu mama .......
$1 scrie:$2m-ar deranja (intr-o oarecare masura, nu total) sa te apuci sa-ti fluturi superioritatea, ca tu stii tot ce trebuie stiut, tu crezi tot ce trebuie crezut, cei care judeca altfel (adica, sa ne intelegem: nu altfel, ci cei care judeca) sunt fiinte inferioare pe care nici macar n-are rost sa le mai compatimesti, ci ajunge sa le dispretuiesti....
17 Sep 2010, 08:10
17 Sep 2010, 19:27
$1 scrie:$2flame-urile dauneaza grav sanatatii forumului.
$1 scrie:$2mandoua categoriile sunt patetice si trebuie tratate ca atare.
$1 scrie:$2 idee interesanta de dezbatut: care dintre urmatoarele doua institutii - Biserica si Politia - are o eficienta mai mare in prevenirea faptelor cu caracter antisocial?
17 Sep 2010, 22:32
18 Sep 2010, 00:01
$1 scrie:$2aca nu exista Dumnezeu inseamna ca nu mai avem nicio regula, nu vor fi consecinte de niciun fel, deci nu vom fi liberi (liber arbitru anulat) pt ca nu ai o regula ca alternativa.
$1 scrie:$2iblia este un cod impecabil al eticii si conduitei morale, ca de altfel si celelalte scrieri ce stau la baza marilor religii.
$1 scrie:$2i nu uitati ca iubirea e o porunca
$1 scrie:$2arnos24: iubirea nu este o porunca.
$1 scrie:$2are dintre urmatoarele doua institutii - Biserica si Politia - are o eficienta mai mare in prevenirea faptelor cu caracter antisocial?
$1 scrie:$2iserica este prezenta in scoli, iar daca popa nu te invata sa treci strada, macar te invata ca nu e bine sa furi, sa minti, etc.
$1 scrie:$2a capitolul prevenire, politia este zero barat.
18 Sep 2010, 06:00
$1 scrie:$2...] La capitolul prevenire, politia este zero barat.[...]
Ai incercat vreodata sa chemi politia comunitara sa aplaneze un conflict? [...]
$1 scrie:$2iserica este prezenta in scoli, iar daca popa nu te invata sa treci strada, macar te invata ca nu e bine sa furi, sa minti, etc.
$1 scrie:$2unt de aceeasi parere cu temir
19 Sep 2010, 22:20
20 Sep 2010, 04:07
$1 scrie:$2colo "sus" la Doamne-doamne,o fi domnule wc,lavoar,cabina de dus,centrala termica...ca sa stiu daca iau sculele cu mine cand moi "duce" acolo..
$1 scrie:$2ai fac si eu un ciubuc
20 Sep 2010, 08:46
21 Sep 2010, 08:21
$1 scrie:$2..O idee interesanta de dezbatut: care dintre urmatoarele doua institutii - Biserica si Politia - are o eficienta mai mare in prevenirea faptelor cu caracter antisocial?
21 Sep 2010, 10:05
$1 scrie:$2Eu nu reusesc sa inteleg rationamentul acesta...Prima problema: nu inteleg ce legatura are libertatea cu prezenta sau absenta regulilor....
$1 scrie:$2u este. Este plina de fapte de cruzime atat din partea zeitatii supreme pe care o promoveaza cat si din partea celorlalte personaje secundare...
21 Sep 2010, 10:16
$1 scrie:$2e de o parte, arnos24 este profesionistul, cu scoala in domeniu, prezinta ideile traditionale ale religiei si ale bisericii...
$1 scrie:$2quot;Parinte",Nic,Temir...sau care aveti idee,acolo "sus" la Doamne-doamne,o fi domnule wc,lavoar,cabina de dus,centrala termica...ca sa stiu daca iau sculele cu mine cand moi "duce" acolo....ca mai fac si eu un ciubuc,mai schimb un robinet,o baterie..
..
21 Sep 2010, 10:59
$1 scrie:$2i nah, si daca ma invata, ce? pai si parintii hotilor si talharilor si ai violatorilor si ai delapidatorilor (si, in general, ai politicienilor) si-au invatat odraslele sa nu aia, sa nu cealalta
si? ti se pare ca functioneaza?
21 Sep 2010, 12:04
21 Sep 2010, 14:05
$1 scrie:$2and o spuneti va referiti in special la Vechiul Testament. E adevarat ca aici descoperiti un D-zeu crud, dar tre sa tinem cont si de faptul ca evreii nu erau pregatiti sa sara trepte in pregatirea pt venirea lui Hristos (dovada ca nici acum evreii nu-L recunosc)...functiona inca "ochi pt ochi....", lucruri carora Hristos le da o alta semnificatie, le implineste, adica le aduce la maturitate.
$1 scrie:$2Cruzimea care se abate asupra lor se datoreaza imoralitatii lor...
$1 scrie:$2Ati citit de curiozitate Ecclesiastul sau Istoria Susanei, sau oricare carte a VT? Nu sunt astea coduri de morala?
$1 scrie:$2Dupa parerea mea, libertatea este direct legata de prezenta regulilor
$1 scrie:$2t ca daca nu ai avea reguli nu ai putea sa alegi...
$1 scrie:$2Cand vine vorba de aplicare, de pedeapsa, biserica pierde teren, ea se ocupa cu "vanzarea" unui produs nepalpabil
21 Sep 2010, 19:43
$1 scrie:$2and vine vorba de aplicare, de pedeapsa, biserica pierde teren, ea se ocupa cu "vanzarea" unui produs nepalpabil, proiectat intr-o realitate neconfirmata,
21 Sep 2010, 21:36
21 Sep 2010, 21:53
22 Sep 2010, 03:51
$1 scrie:$2e raspuns cred eu ca i-ar da cineva la ideea cu om imperfect: ca trebuie sa lupti cu tine insuti (clasica lupta intre bine si rau), sa iti autodepasesti conditia, sa poti alege intre a evolua sau a decade, chiar si numai la nivel spiritual.
23 Sep 2010, 11:49
$1 scrie:$2entru cine e interesat, tarifele preotilor...doamne, cand o veni timpul sa ii impoziteze si pe astia...
$1 scrie:$2s-a cheltuit mai mult pe biserici decat pe scoli si spitale
, nu pot sa-ti spun decat ca mai e de asteptat...Ce nu stie foarte multa lume e ca BOR inca plateste, prin manastirile care le detine, o gramada de "cascaval" catre Muntele Athos inca de pe vremea voievozilor care au inchinat aceste manastiri grecilor. Ar fi bun un Cuza acum...$1 scrie:$2stept sa se rezolve ceva si in domeniul asta
25 Sep 2010, 00:34
$1 scrie:$2red ca reversul a ceea ce a spus jucausa ar fi : ce ti-ar mai ramane de facut daca eram toti perfecti si egali? Cum ne-am mai bucura de viata?
$1 scrie:$2oate vom ajunge vreodata sa...
$1 scrie:$2i-au pierdut utilitatea in ziua de azi, dar de care biserica nu vrea sa se descotoroseasca...
18 Oct 2010, 18:39
18 Oct 2010, 20:56
18 Oct 2010, 21:12
18 Oct 2010, 22:45
$1 scrie:$2A LAS IN DUREREA VOASTRA
19 Oct 2010, 10:52
19 Oct 2010, 13:19