de martini » 02 Iul 2009, 19:39
in cafeneaua de dincolo am inceput sa povestesc partea buna din plaja mea de azi, aici o scriu pe cealalta care se preteaza in acest stimat local.
desi eram pe plaja la rex (buricul buricului), am gasit mizerii pe plaja, erau tigani ce colindau cu o galeata veche de 20l de lavabil in care aveau porumb fiert " ia neamule, 3 lei porumbu'! ", in apa o gramada de pet-uri, dupa ce am facut putin scufundari si scoteam apa pe gura ca balenele de bucurie ca e apa asa buna, am iesit intre niste mici submarine plutitoare maro lasate grupat langa o geamandura. insa cireasa de pe tort au fost dragutii baieti de la paza, care mergeau in grupuri de 4, cu bastoanele scoase la intimidare, si se luau de toti cei prezenti pe plaja care nu erau cazati la hotel, sa iasa de pe plaja rex-ului ca e privata. cu unii vorbeau arogant, cu restul amenintator "hai ca va arunc in apa", "va mutam cu tot cu cearceaf" "va mananca", "chemam politia sa va dea amenda ca nu ai voie pe plaja privata". asta pana au ajuns langa noi, la o doamna pe la 45 care se tinea foarte bine, si cand s-a pus muierea cu gura pe ei, cred ca era avocata sau ceva de genul, 4 haidamaci nu o mai opreau. ii jignea finut pe aia, nu prea se prindeau baietii rasi in cap si cu ochelari negri, li se fleoscaisera si bastoanele de cauciuc in mana, tot insistau ca toate lumea trebuie sa plece de pe plaja hotelului. ca idee, plaja nu e proprietate privata, ci e doar administrata de hotel, nu au voie sa restrictioneze accesul pe plaja nimanui atata timp cat nu se aseaza pe sezlongurile lor, si cel mai important lucru: nu era scris nicaieri ca e plaja privata, nu era anuntat acest fapt in niciun loc, deci nu se stie daca e adevarat ca nu au voie decat clientii rex-ului sau era doar o manevra de intimidare ca era vreun smecher pe acolo.
oricum, faza de toata jena, dar doamna respectiva ne-a uns pe suflet.
data viitoare nu le mai calcam pe plaja, vrem sa nu ne strice seara vreun bataus analfabet si stirb .