ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Statiile CB-Chat pe soselele Romaniei si nu numai

27 Feb 2011, 14:06

Pai da-mi si mie de veste daca apare un lincoln la pret bun.

28 Feb 2011, 11:46

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u stiu ce o fi de capul Yosan-ului asta (nu l-am testat) dar cert este ca portabilele de la Intek mai au cale lunga de urmat pana sa ajunga sa functioneze ca un Alan 52 .. iar diferenta de pret dintre ele s-a micsorat o data cu aparitia Alanului 52 semnificativ ...cea de calitate crescand bineinteles si mai mult!! :D
Pentru cine nu a inteles mesajul, il traduc eu: "nu cumparati statii care fac exact acelasi lucru doar ca nitel mai ieftin de la altii, cumparati mai "calitative" de la mine.
Sef, cu tot respectul, poate ar trebui alta filozofie de marketing, ceva de genul: 10-15% reducere pentru membrii cu sticker clubford. ;)

"Altii" fiind Mondoplastul... zii asa ca daca nu o zici tu cu alte cuvinte, o zic eu direct!!

Man, parca tu militai pentru statiile bune si f bune .. iar cand auzeai de o statie low cost care face "acelasi lucru" dar pe bani mai putini imi sareai in cap. Acum ce faci... cand vezi o statie f buna acum zici ca toate sunt la fel??!! Pai nu te mai reconosc.. esti aceeasi persoana?!! Acum Intekurile tale pe care le promovezi cu atata inverusnare au devenit "statii care fac exact acelasi lucru" ...esti chiar funny!!
Daca intr-adevar nu-ti pasa de Mondoplast, puteai spune, "e posibil sa fie o statie ok ...o sa o testez si eu ..sau voi incerca sa aflu ceva review-uri de la posesori". Deci, chiar daca nu vinzi statii, nu stiu care iti sunt interesele.. dar m-ai convins o data in plus de ceea ce stiam deja!!

Cat priveste reducerile, am deja printre cele mai bune preturi de pe piata... la mine preturile sunt reduse non-stop.... reducere mai ales de 10-15% nu isi permit sa faca decat cei cu adaosuri f mari ..e simplu de aruncat pastile de astea pe spinarea altora sa arati cat de mult "iti pasa" de colegii forumisti ...sa fim seriosi!!

28 Feb 2011, 20:39

Sef, sa lamurim o treaba: eu nu vand statii CB, eu vand piese auto, la un magazin local. De profesie sunt compiuterist/IT iar radioamatorismul este un hobby pentru mine. De Mondo nu zic nimic, nu am absolut nici o legatura cu ei, decat ca fost client.
Ca idee generala, Alan-urile FASAIE. Adica sunt zgomotoase by default. Am butonat nu una ci zeci de Midland-uri pana am ajuns la concluzia asta. Si da, as alege oricand un m100 ieftin decat un 48 excel multi sau cate nume i-ati mai inventat.

01 Mar 2011, 16:02

da, corect, Alanurile FASAIE, Intekurile sunt f bune, tu esti doar un biet un IT-ist fara nicio legatura cu statiile... si bineinteles promovezi Intekurile in continuare pe topicurile de discutii despre statii ...nimic nou, nimic schimbat!!
normal, Alanul 52 e un rabish pt tine din start, fara ca tu macar sa fi pus vreodata mana pe o astfel de statie (abia a aparut pe piata) ..tu alegi bineinteles un Intek!!

de ce cand cineva spune un anumit lucru sau prezinta o anumita statie apar unii care trebuie sa contreze in secunda doi?
influenta si-a spus cuvantul (la fel ca si pe SP)... e cat se poate de evident de la o posta totul.

hai sa vorbim despre statii in general, nu numai despre Intekuri si antene Sirio pt ca altfel mai bine rugam un moderator sa numeasca topicul asta "Statiile Intek - Chat pe soselele Romaniei..." ..
sincer.. de asta uneori mi-e si sila sa mai intru aici!!

01 Mar 2011, 17:05

Cred ca vor disparea niste posturi de pe aici.
Avem si noi o limita sa stiti! Daca aduceti un plus acestui topic prin ceea ce postati, e OK. Dar disputele astea nu vor continua!
Cu stima.

01 Mar 2011, 21:01

Pai se pare ca foamea de bani a unora nu prea are limite.
Pentru cine nu-si permite o statie noua, poate sa incerce la bursa de aparatura SH: http://www.radioamator.ro/mp/ctg.php?c=19 ;)

01 Mar 2011, 21:38

Salut,
va rog sa-mi spuneti si mie care este diferenta intre o statie normal fixa, si una portabila de genul lui Alan 52?
Banuiesc ca astea portabile nu bat la aceeasi distanta ca altfel de ce ar cumpara cineva o statie mare cand poti sa ai aceleasi performante cu una mai compacta?

01 Mar 2011, 21:47

Statiile portabile sunt folosite de obicei in masinile in care spatiul reprezinta o problema si de ce nu, in aer liber. Performantele sunt undeva tot pe acolo, cu diferenta ca portabilele nu sunt asa bine filtrate ca si statiile mobile. Un alt inconvenient al portabilelor e ca se incalzesc relativ repede daca obisnuiesti sa iti povestesti viata in eter - neavand loc pentru disiparea caldurii.

01 Mar 2011, 22:52

$1 scrie:$2ai se pare ca foamea de bani a unora nu prea are limite.
Pentru cine nu-si permite o statie noua, poate sa incerce la bursa de aparatura SH: http://www.radioamator.ro/mp/ctg.php?c=19 ;)

NU, este vorba doar de a fi fair cu oamenii care nu se pricep si citesc pe aici .. si in acelasi timp echidistant si corect fata de toate marcile de statii radio de pe piata.. atata tot.
nu mi se pare normal ca o firma, care face statii mai mult decat decente si accesibile pt majoritatea utilizatorilor de echipamente CB, cum este Midlandul de ex sa o denigrezi asa cum faci tu in permanenta in favoarea altor branduri!
din respect pt ceilalti membri cat si pt moderatori eu voi termina aici.. chiar daca vad ca si tu in continuare, esti fara limite!!

in ceea ce priveste statiile sh pt cei ce "nu-si permit" .. statiile propuse de tine sunt orientate mai mult catre radioamatorism sau catre cei cat de cat pasionati.
eu lucrez zi de zi cu oamenii si am observat ca daca statia are mai mult de 4-5 butoane pe panoul frontal, mai rau ii incurci!! ..deci ce ai postat tu acolo e SF pt 70-80% din utilizatorii statiilor CB.
in plus, majoritatea se invart la 500-700 ron.. deci banuiesc ca cine nu-si permite o statie de 300-400 ron in niciun caz nu-si va permite ceva mai costisitor.

01 Mar 2011, 23:01

OK, acum, ca sa va distrag atentia de la disputa (si sa nu inchid topicul pana se linisteste lumea), imi ziceti si mie pareri despre statia (inca a) mea? Yosan CB-200 cu antena Avanti Carera? Multumesc ;)

03 Mar 2011, 21:31

Avanti Carera e clona de Wilson Little Will, deci ar trebui sa fie ok. Yosan Cb200 e o statie cu toate controalele pe mike, dar cu restul pieselor in cutia ei, deci nu sufera de problemele unei portabile. Nu e o alegere rea deloc.

15 Mar 2011, 22:21

Ne pregatim de DX-uri si propagare:
Imagine

16 Mar 2011, 10:55

Mare dreptate ai :D !

Sa-mi expun si eu "scula" . Vara asta doar pe Sirio Ml 145, iar la anul pe un Sirio GPE 27 sau un Lafayette GPA 27.

Sa-mi mai iau un tuner cu s-metru, cu chestia aia mica nu prea fac treaba. In ssb nu-mi indica valoarea swr.
Fişiere ataşate
Fotografie0438.jpg

20 Mar 2011, 19:01

N-are rost. Tu masori SWR-ul antenei pe o anumita frecventa, nu pe un mod de lucru. Cu alte cuvinte, ai acelasi SWR in 27.225 (ch. 22) indiferent daca statia e in AM, FM sau SSB.

23 Mar 2011, 10:13

Am o statie alan 100 plus cu o antena Cobra HGA 1500 . Sistemul functioneaza perfect cu o mica problema . Chiar si cu poarta de sunet inchisa pe receptie in difuzor se aude un fin zgomot de fond,un bazait fin . Se aude si cu motorul oprit . Este sezizabil doar daca este perfecta liniste . Sa fie un defect de fabricatie ??? La voi se aude acel bazait fin de difuzor sub tensiune?Care sa fie problema ?

08 Apr 2011, 22:19

stie cineva de unde pot achizitiona Alan 52 multi in Timisoara impreuna cu o antena decenta (eventual astept sugestii de o antena buna) si sa mi-o calibreze. La mondoplast am vazut ca nu apare pe site.

oare e posibil sa am probleme in afara tarii pentru ca are putere mai mare de 4W?

09 Apr 2011, 09:14

@ovi730: Am mai doiscutat problema ta si pe un alt forum + pe messenger si de asta nu ti-am raspuns si aici... dar nu ai mai dat nici un feedback.

@99drg: Stai linistiit in privinta Alanului 52, pt ca nu are chiar 5 wati.
Antene bune, ia un ML145 de la Sirio sau de la Midland.
Cu calibrarea nu te pot ajuta decat daca erai din Bucuresti, sorry.

18 Apr 2011, 18:05

Are cineva montat un astfel de pad magnetic ?
Ma intereseaza daca ajuta la protectia vopselei.

18 Apr 2011, 21:54

Am avut eu, acum il tin prin porkbagaj - am trecut la montura fixa. Da, ajuta la protectia vopselei si la reglarea antenei - o pui mereu in acelasi loc, deci nu mai ai nevoie de calibrare de fiecare data cand pui antena pe cupola.

19 Apr 2011, 16:44

Multumesc marius3k.

02 Mai 2011, 15:11

Am gasit aceasta varianta. Poate imi spune cineva care se pricepe daca isi merita banii si daca pot spera sa aud lumea de la 7-8km.
Multumesc!

Concurs cu premii:”Staţia radio, o necesitate!”

03 Mai 2011, 19:33

Pasionatii de CB pot castiga o statie radio - la acest concurs

07 Mai 2011, 12:17

Ce sa aleg dintre danita multi 3000 si intek m-799 Plus cu o antena President Dakota?cam pe ce distanta bate?

07 Mai 2011, 12:31

Ieri pe Bd. Iuliu Maniu din capitala. :))
antena.jpg

08 Mai 2011, 11:00

$1 scrie:$2eri pe Bd. Iuliu Maniu din capitala. :))

Probabil acolo a obtinut cel mai bun SWR la antena :))

08 Mai 2011, 11:13

$1 scrie:$2m gasit aceasta varianta. Poate imi spune cineva care se pricepe daca isi merita banii si daca pot spera sa aud lumea de la 7-8km.
Multumesc!

sincer nu stiu de distanta da' la desfacut sticlele de vin sigur e bun tirbusonu' ala :D ... pardon acum am vazut ca o vand pe post de antena o.0

10 Mai 2011, 20:05

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

13 Mai 2011, 22:12

$1 scrie:$2m gasit aceasta varianta. Poate imi spune cineva care se pricepe daca isi merita banii si daca pot spera sa aud lumea de la 7-8km.
Multumesc!

Eu am avut antena din aia ... (varianta ieftina, nu Midland-ul de 100+ lei).
De auzit, mai auzi... problema e ca nu prea poti sa intrebi ca nu te aude nimeni.
Cand e trafic intens, nu-i problema ca oricum intreaba altul, dar noaptea, cand esti singur pe drum nu prea ai ce sa faci cu ea.

Daca vrei sa 'comunici', ia-ti macar una de 1m (Wilson Little Will sau altceva similar).

PS: Nici ca tirbuson nu e buna, ca se indoaie ;)

14 Mai 2011, 12:08

Pana la urma a fost sa fie un Intex M-799 si o antena de 1.5m. Sau ceva asemanator. Nu prea am avut cand sa o folosesc pentru ca masina este inca indisponibila. Sper sa fac cateva probe spre sfarsitul saptamanii viitoare.

07 Iun 2011, 17:11

Salut,

vreau sa achizionez o Statie auto de emisie-receptie Cobra 19DX IV si o Antena statie emisie-receptie Cobra HG A1500 ..vreau sa ma ajutati cu cateva pareri a utilizatorilor despre aceaste doua produse..

sau

dati`mi cateva "ponturi" pentru achizitia unei statii si o antena totul pana in 500 Ron.

Multumesc.
Răspunde