de swen_cta » 15 Oct 2011, 14:11
Sa dea cu fulgi!!!
Ieri am fost in Bulgaria, Dobrich, cu ceva treaba si am tras un ochi si la parcurile auto unde am ramas cam traznit.Preturile la anumite masini au ajuns la jumate.Exemplu: Opel Astra/VW Golf classic 1.4 Ac, geamuri el, etc an fab 2000 costa 2500 euro.Dar adevarata bucurie a fost cand am vazut niste seturi de gume, puse la vanzare, si am aflat si pretul : 40 euro setul de 4 anvelope de iarna , profil 5-6 mm, diferite marci, la dot nu ma pricep dar erau destul de moi.Asa ca am achizitionat si eu un set de Semperit 195/65/15 cu profil excelent contra sumei de 80 leva/mai putin de 40 eur.Relatez asta deoarece am urmarit "japca" ce se desfasoara acum in Romania, unde se vand seturi uzate , cu profil 4-5 mm, cu 500 lei{ la dimensiune specificata mai sus}.
Referitor la diferenta anvelopelor iarna/vara afirm din propria experienta ca diferenta este colosala si inseamna mult pentru siguranta fiecarui om implicat in trafic.Pe Ford-ul meu aveam Toyo Proxes de vara si jenti de tabla cu Vredestein Snowtrac 2 de iarna.Aceasi alegere as face si acum , desi as opta pentru Vr.Snowtrac 3, un profil mai eficient.Nu este un moft sa circuli in siguranta, iar siguranta ta si a celor aflati in masina ta {exceptand soacra} conteaza mai mult de 40-100 euro cat costa un set second hand.Stim cu totii ca gumele de iarna ofera franare, directie, stabilitate superioara in comparatie cu cele mixte, de cele de vara....nu e cazul sa mai vorbim.
Deci cu anvelopele potrivite si cu putina atentie ne putem bucura si iarna de o calatorie relaxanta.
Am glumit in legatura cu soacra!!!!!!!!!!!!!
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....