de Nic_Bv » 11 Mai 2011, 09:23
Perfect de acord cu Don Gyovany. Si eu am gasit tot noua coincidente, poate gaseam chiar 10 dar la punctul 6 caterinca nu isi are rostul:
1. CALMUL
Romanii sunt foarte calmi. Pot privi "Nora pentru mama", "Iubire interzisa", OTV-ul, etc. ore in sir, zilnic.
2. DEMNITATEA
Romanul refuza un job sub calificarea lui, sau unde este implicata munca fizica in conditii grele.
3. CAPACITATEA
Conform DEX: CAPACITÁTE, capacități, s. f. 1. Volum al unui recipient.
In privinta recipientilor si a transferului de capacitate prin mijloace clasice (butoi, halba, cana) sau moderne (PET, shot, doza) romanii sunt lideri.
4. GRATIA
Prin prezenta continua in supermarketuri si mall-uri, cu sau fara bani in buzunar, romanii au pastrat vie speranta importatorilor de bunuri de larg consum.
5. ORDINEA
La noi se fura organizat. Atat de organizat, incat nu este exclus ca in curand sa apara si organigrame. Daca nu or exista deja, dar nu avem acces la ele.
6. SACRIFICIUL
Aici as putea enumera cateva, dar din respect pentru gestul muncitorilor japonezi, ma feresc de orice ar putea semana cu o eventuala comparatie.
7. TANDRETE
La naiba, avem "Dansez pentru tine", am avut ani in sir "Din dragoste"... e clar ca suntem un popor tandru!
8. FORMARE
"Mercedeso, trimite fa pe ala mic sa ia un PET de bere ca au venit banii de alocatie. Las' ca si el o sa-mi bea mie pensia..."
9. MEDIA
Oamenii de stiri din Romania manifesta la randul lor o magnifica retinere si calmitate. Pacat ca ia sfarsit cand intra in direct.
10. CONSTIINTA.
Solidaritatea la romani este un lucru extraordinar. De remarcat cazul politistilor care au fost chemati la un supermarket sa investigheze un furt, si au iesit cu buzunarele pline.
Blog personal:
"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov