Discutii libere/forum

Motociclism si Motociclisti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Motociclism si Motociclisti

Mesajde VIPER » 20 Sep 2009, 15:34

$1 scrie:$2n localitate, dupa curba, tu aveai 80?!... :-/

$1 scrie:$2a... o curba larga pe o portiune cumva industriala unde se merge destul de tare. ... Efectiv nu stiu ce e in capul lor.

Corect...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde Officer » 20 Sep 2009, 17:00

1qule in Bucuresti mergand pe drum cu prioritate 10 minute pui pariu ca lovesti 5 masini care nu se asigura sau care nu dau prioritate? Te vad ca vii dar din nesimtire se baga in fata ta obligandu-te sa reduci viteza, sa-ti bruschezi masina etc. Cu atat mai putin cand vad pe unul pe 2 roti.

Si da, mergeam cu 80 in localitate... daca dupa colina popesti merge careva cu 50 pana la centura ar trebui sanctificat. Popestiul se termina la centura. Teoretic, soseaua de dupa colina care merge efectiv prin camp e tot popesti. La fel si de la targul vitan pe cheiul garlii spre centura - tot popesti. Cati mergeti cu 50 pe acolo?
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Mihai L » 20 Sep 2009, 19:31

$1 scrie:$2..Cati mergeti cu 50 pe acolo?

Depinde cine intreaba... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde VIPER » 20 Sep 2009, 19:46

Daca nu vad semn de sfarsit de localitate (nu cunosc zona deloc), pana nu-l vad nu o sa merg cu 50, ci cu 57-58, recunosc. Dar nu doresc sa fiu sanctificat ;)
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde Mihai L » 20 Sep 2009, 20:15

Dar in zone in care a disparut semnul ce faci? (am intalnit prin tara si asa ceva, semne de intrare in doua localitati si iesire doar din ultima). :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde VIPER » 20 Sep 2009, 20:22

Ma mai uit si in oglinda, sa vad celalalt semn. Ma uit la bornele kilometrice, daca localitatea de jos nu are si distanta sub ea, inseamna ca inca sunt in localitatea respectiva.

Si in general merg cu GPS-ul care nu prea imi da erori la limitele de viteza (cel putin pe unde am mers pana acum).
Imagine
VIPER

Mesajde Mihai L » 20 Sep 2009, 20:35

Am intalnit tot soiul de erori si cu GPS (limitare la 50 desi pe teren era semn de 70, inclusiv avertismentul de camera era tot gresit).
Dar in general e OK.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Cornel001 » 26 Sep 2009, 10:30

Mircea Badea despre motociclisti sau o parte din ei.
Exceptand unele generalizari dubioase, spune lucrurilor pe nume (aia cu frustrarea/refularea etc). Insa adevaru e ca se aplica si la multi "conservari".
http://antena3.ro/stiri/antena3ro/lumea ... 81134.html
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde adispan » 26 Sep 2009, 11:27

chiar ma gindeam sa pun si io linku pus de cornel :D
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde verga_Cip » 26 Sep 2009, 11:38

Mircea Badea nu e prima data cand isi da in petic si nu face nota distincta cu cei pe care ii intreba de IQ!!
Are niste lucruri bune, dar mult prea putin fata de frustrarea de care da dovada! Probabil ca este cel mai frustrat om de pe planeta si asa va ramane.

Acum...in ceea ce priveste motociclistii, dupa 3 ani pot sa va spun urmatoarele:
1. exista motociclisti, cam jumatate din ei, carora le place fenomenul, senzatia si frumusetea de ca calari un motor.
2. cam un sfert din ei sunt un amestec intre pct 1 si 3;
3. cei nebuni, pe care ii vedem la TV zilnic.

Cateva lucruri cu care eu sunt si nu sunt de acord:
De acord:
1. Exista motociclisti care o cara (limbaj propriu, adica gonesc de nebuni), wheeling-uri, franari violente, slalom printre masini, etc. Desi acestia nu sunt multi, teribilismul lor este cartea lor de vizita, tin prima pagina din ziare/tv, sunt cei mai des intalniti pe motoare in traficul nebun si la curse.
2. Motociletele au multi cai putere, mult mai multi ca o masina. Si vechea mea Honda de 43 cai avea multi cai, pentru ca greutatea motorului era de 184 kg. Raportat cai putere pe kg iese un raport foarte mare comparativ cu masinile;
3. O motocicleta in slalom prin traficul aglomerat nu poate fi reperata nici daca ai radar. Va spune un motociclist si sofer de conserva! PUNCT! Asta in schimb nu justifica faptul ca cei mai multi dintre noi nu se asigura. Va sigur ca voi deschide un topic legat de felul in care conducem si in care fiecare isi va da cu pararea si le vom discuta pe fiecare.

Nu sunt de acord:
1. motociclistul circula cu viteza!!! Sa moara ma-sa (cer scuze de limbaj) dar eu nu am auzit ca un corp se poate deplasa fara o viteza!
2. avea viteza foarte mare!!! Brusc omul a devenit aparat radar. Toate babele care nu au vazut decat carute si muste la viata lor isi dau cu parerea la TV despre cum mergea unul cu viteza mare ... asta e opusul bancului ala cu baba care spune ca ei ii place sa faca dragoste ca personalul, ca e luuuuung si sta mult in gara!!
3. denigrarea permanenta cu care TV-ul ne-a "invatat", prezentand numai cazuri in care motociclistii isi rup gatul! NU ca nu ar fi adevarat, insa parca prea suntem vanati!!
4. nu sunt de-acord sa merg cu viteza legala, atat timp cat si masinile merg la fel. NU gonesc de nebun, nu merg cu viteze astronomice, nu imi pun viata in pericol facand manevre de om cu IQ = marimea de la pantofi!

Ar mai fi multe de spus, insa atat timp cat Politia nu face nimic pentru a stopa macelul de pe sosele, indiferent daca e vorba de motoare sau masini...degeaba!

TRAIM IN ROMANIA, iar Badea ne omoara creierii cu aberatii moderniste!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Officer » 26 Sep 2009, 12:17

Mircea Badea e un nimeni... si asta ii ocupa tot timpul.
Officer
Elodia

Mesajde temir » 26 Sep 2009, 12:33

$1 scrie:$2ircea Badea nu e prima data cand isi da in petic si nu face nota distincta cu cei pe care ii intreba de IQ!!
Are niste lucruri bune, dar mult prea putin fata de frustrarea de care da dovada! Probabil ca este cel mai frustrat om de pe planeta si asa va ramane.

badea e un dobitoc cu umor de scoala generala, sau ca pentru 14-16 ani, nu e de luat in seama
$1 scrie:$2Acum...in ceea ce priveste motociclistii, dupa 3 ani pot sa va spun urmatoarele:
1. exista motociclisti, cam jumatate din ei, carora le place fenomenul, senzatia si frumusetea de ca calari un motor.
2. cam un sfert din ei sunt un amestec intre pct 1 si 3;
3. cei nebuni, pe care ii vedem la TV zilnic.

ar mai fi o categorie (nu nebuni): prostii
sa nu uitam, nicio clipa, de prosti

$1 scrie:$2u sunt de acord:
1. motociclistul circula cu viteza!!! Sa moara ma-sa (cer scuze de limbaj) dar eu nu am auzit ca un corp se poate deplasa fara o viteza!

tii cu ursu, se intelege "cu viteza evident mare"
$1 scrie:$2. avea viteza foarte mare!!! Brusc omul a devenit aparat radar. Toate babele care nu au vazut decat carute si muste la viata lor isi dau cu parerea la TV despre cum mergea unul cu viteza mare ...

si aici tii cu ursuletul: orice om normal poate sa aprecieze daca viteza unui vehicul este "normala" sau "mai mare decat viteza obisnuita, normala"
$1 scrie:$2. denigrarea permanenta cu care TV-ul ne-a "invatat", prezentand numai cazuri in care motociclistii isi rup gatul! NU ca nu ar fi adevarat, insa parca prea suntem vanati!!

fara sa fiu de acord ca sunteti vanati, is de acord ca la tv vezi numai senzationalul - si asta de obicei e cu sange
$1 scrie:$2. nu sunt de-acord sa merg cu viteza legala, atat timp cat si masinile merg la fel. NU gonesc de nebun, nu merg cu viteze astronomice, nu imi pun viata in pericol facand manevre de om cu IQ = marimea de la pantofi!

aici, daca ai rabdare si esti de acord sa pleci de la ideea ca n-am nimic nici cu tine, nici cu restul tagmei motociclistilor, o sa dezbatem frumos, pe treadul pe care zici ca o sa-l deschizi

$1 scrie:$2r mai fi multe de spus, insa atat timp cat Politia nu face nimic pentru a stopa macelul de pe sosele, indiferent daca e vorba de motoare sau masini...degeaba!

nu-s de acord; inaqinte de politie, avem o lege pe care s-o respectam. toti

si de aici pana la interventia politiei, mai e

(ce sa zic, apreciez ca nu tii cu motociclistii mai mult decat cu soferii, si e si normal asa; dar deschide treadul, ca sunt multe de spus)

$1 scrie:$2RAIM IN ROMANIA, iar Badea ne omoara creierii cu aberatii moderniste!

badea (sa nu mai spun iar ca e dobitoc, ca poate enervez pe cineva) nu este decat un produs care vinde; cu umorul lui muncitoresc, cu verva (asta nu-i lipseste) si cu pofta de ras, nu este decat o alta fata (alaturi de un dan diaconescu, sau de un reporter de stiri fierbinti, ori de un realizator de emisiuni mondene ori de scandal) a vedetei TV - are de spus trei-patru-zece prostioare pe intelesul si interesul poporului, e bun!

nu solicita creierul, nu ridica si nu imbogateste nivelul cultural, nu are un standard prea ridicat - e ceea ce poate poporul sa consume; e ca vecinul cu care stai la o barfuosoara, in farta blocului, si faci haz de cel mai bogat sau mai curat sau mai uscat decat tine

Officer - bingo
dar problema e ca nu-i ocupa doar lui timpul, ci il ocupa si pe al altora (care, fie vorba intre noi, ce mare smecherie ar face daca nu s-ar uita la badea? eh? n-ar face nimic, ca au timp destul)
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Cornel001 » 26 Sep 2009, 13:12

subiectul ala nu l-am pus aici sa-l criticam pe badea la general. puteti sa criticati la obiect, ce a zis de motociclisti, cu argumente. Si va rog sa va rezumati la asta aici.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde toxicristi » 26 Sep 2009, 14:48

Stilul lui tipic fac cam imposibila criticarea parerilor lui fara sa ii critici caracterul...Ca si la postarea cu autostrazi.

Generalizarile facute de el, de genul "daca iti iei motocicleta ai IQ mic" sunt penibile si gratuite si nu ajuta la nimic in afara de invrajbirea unei categorii de soferi impotriva altora.

Comportamentul rutier al unei parti din soferii de motocicleta (si nu se aplica doar la noi in tara), asa-numitii "donatori de organe" nu cred ca are vreo legatura cu refularea/frustrarea, respectivii sunt mai degraba in cautare de senzatii tari. O alta generalizare penibila este alegerea acestui grup ca fiind reprezentativ pentru toti soferii de motocicleta. Echivalentul acestora exista si pe 4 roti, dar nimeni nu se grabeste sa ii aleaga ca fiind reprezentativi pentru soferi.

A sunat Badea la 112 sa reclame comportamentul acestora, daca tot erau un pericol asa de mare?
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Officer » 27 Sep 2009, 09:44

bai baieti... lui badea nu i-a taiat niciun motociclist calea... asta va garantez eu. Cine se uita la emisiunea lui nu pricepe ca el minte... 90%din ce zice sunt minciuni iar restul de 10% isi da cu parerea total neavizat. Va pot da nspe exemple dar mi-e prea sila sa-l vad sau sa-i aud grohaitul.

Pur si simplu a vrut si el sa isi exprime "parerea" cu privire la motociclisti si nu putea sa o faca decat daca argumenta cu o minciuna... pac i-a taiat unu calea - e cretin, e motociclist, are puta mica, iq mic etc... Pai daca ala cu motoru mergea asa tare nici nu avea cum sa-i taie calea... poate a trecut pe langa el (care se presupune ca mergea legal). Am mai scris eu pe un topic ca am o intamplare filmata cu el despre care a vorbit in emisiune. Credeti-ma ca ce a zis in emisiune nici nu se apropie de adevar dar a vrut el sa mai porcaiasca pe cineva si avea nevoie de un pretext. Va jur ca a povestit cu totul altceva... un mitoman.
Officer
Elodia

Mesajde cody » 28 Sep 2009, 21:25

@ temir : facem pariu ca eu trec pe langa tine cu 80km/h in treapta 1 sau cu 120 in treapta 2 si tu vei spune ca aveam aprox 140 respectiv 180 km/h ?????? si la vitezele astea turometrul e pe la 10000 rpm.... si pe rosu intra abia la 13000 rpm .... :D
Din cauza turatiilor ridicate apare tendinta de a spune ca avea o viteza mult mai mare decat in realitate .... asa sunt motocicletele ... lucreaza la turatii inalte ....

Era o statistica ... 80% dintre accidentele moto sunt cauzate de masini care le-au taiat calea si doar 20% cazuri in care s-au dus singuri prin curbe sau alte tipuri de accidente .... asa ca ... dobitoci sunt in ambele tabere .... doar ca motociclistii sunt rai ... scandalagii ...vitezomani ... violatori de babe ... merg pe-o roata .... donatori ... etc
http://www.freewolf.ro

Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul
si apoi iti spune care era lectia.
cody
Gold Member

Maşina: focus 1.6 16v , yamaha tdm 850

Mesajde toxicristi » 28 Sep 2009, 21:43

Statistica pe care am vazut-o eu arata o vina cam de 50:50 . As prefera totusi o vina de 50%:50% din 0 :)
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Mihai L » 28 Sep 2009, 22:10

$1 scrie:$2Era o statistica ... 80% dintre accidentele moto sunt cauzate de masini care le-au taiat calea

Poti spune cu mana pe inima ca le-au taiat calea din nesimtire sau si aici sunt 50%/50% viteza prea mare motociclisti/neatentie soferi?
Ei???
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde temir » 28 Sep 2009, 22:32

$1 scrie:$2 temir : facem pariu ca eu trec pe langa tine cu 80km/h in treapta 1 sau cu 120 in treapta 2 si tu vei spune ca aveam aprox 140 respectiv 180 km/h ??????

ma ierti ca raspund cu o intrebare: este adevarat ca multi dintre motociclistii fitosi adora sa faca zgomot mult? e drept ca sintagma de "urlete in pistoane" face pieptul motocislistului sa stea mai umflat? e adevarat ca acesti iubitori de zgomot nu dau doi bani pe poluarea fonica si pe disconfortul pe care il poate aduce o singura motocicleta unei strazi intregi (sa zicem vreo 1000 de oameni)?

bun, revenind la intrebarea ta: tu vrei sa-mi demonstrezi ca un conservar apreciaza gresit viteza unui motociclist, este? se prea poate, n-o sa te contrazic (desi cinstit ar fi sa presupui situatia normala: nici conservarul nu este cazut in cap, sa se lase pacalit de harmalaia facuta de tine; sau o fi el prost, dar asculta muzica si nu-ti aude urletele din pistoane), dar ce relevanta are? daca e de mers in conditii absolut legale, si toata lumea sa respecte regulile de circulatie, nimeni nu pateste nimic
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde alexandrusavu » 28 Sep 2009, 23:04

Ce supărare pe Badea ăsta așa ceva n-am mai văzut :).

Una peste alta un lucru este cert, motocicliștii de bună voie n-o să se potolească (mă refer la cei teribiliști HO! nu-mi săriți în cap), șoferii la fel, poliția nu face/n-a făcut/n-o să facă nimic în afară de filtre cu radar în cascadă mai nou așa că scapă cine poate.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde verga_Cip » 29 Sep 2009, 07:21

$1 scrie:$2bun, revenind la intrebarea ta: tu vrei sa-mi demonstrezi ca un conservar apreciaza gresit viteza unui motociclist, este? se prea poate, n-o sa te contrazic (desi cinstit ar fi sa presupui situatia normala: nici conservarul nu este cazut in cap, sa se lase pacalit de harmalaia facuta de tine; sau o fi el prost, dar asculta muzica si nu-ti aude urletele din pistoane), dar ce relevanta are? daca e de mers in conditii absolut legale, si toata lumea sa respecte regulile de circulatie, nimeni nu pateste nimic

Te invit sa te uiti la accidentul asta http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... viata.html (primul, ca sunt 2), in care conservarul apreciaza gresit viteza de deplasare a motocicletei si crede ca are timp sa se bage. Mai exista o varianta, sa nu fi vazut, caz in care ala nu mai e sofer!!

Cel putin jumatate din accidentele produse in acest fel au aceeasi cauza: AM TIMP SA MA BAG!!! Iar in Bucuresti, asta e "AXIOMA"!

PS: Motociclistul era intr-un grup de 3, declara ca nu circulau cu viteza mare (abia plecasera de la cateva sute de metri in spate) iar cel care a murit a fost primul. Ceilalti doi abia au reusit sa franeze.

Cat priveste intrebarea ta legata de zgomot, sunt perfect de acord cu ea!! Asa este, motociclistii, o buna parte din ei, vor sa se dea in spectacol!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde adicristea » 29 Sep 2009, 07:25

$1 scrie:$2

PS: Motociclistul era intr-un grup de 3, declara ca nu circulau cu viteza mare (abia plecasera de la cateva sute de metri in spate) iar cel care a murit a fost primul. Ceilalti doi abia au reusit sa franeze.

Nu am vazut reportajul, vreau doar sa ma refer la citat: stim amandoi ca in cateva sute de metri, cu o motocicleta, poti atinge o viteza muuuult peste limita legala admisa, corect? Faptul ca "au declarat" nu inseamna nimic.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde VIPER » 29 Sep 2009, 07:31

PAi si o masina in "cateva sute de metri" poate ajunge la viteze mari, d'apai un motor... Doar ca la primul accident, la care face referite Ciprian, e vorba de masina care a intrat pe interzis...
Imagine
VIPER

Mesajde verga_Cip » 29 Sep 2009, 08:11

Nu cred ca e nevoie sa ajungem la polemici, adevarul este pe undeva pe la jumatate. Cred totusi ca (,) Cody are dreptate, adica viteza motociclistilor este mai greu de apreciat!

Acum...ca tot veni vorba de viteza, char am avut o discutie pe forumul de motociclism legata de ..cauciucuri. Raspunsul a fost: poai pe tine te tine cauciucul mai mult pentru ca nu mergi cu 10000 rpm :) Indubitabil si de necombatut!!
Si daca ne gandim ca motorul meu, cu doar 75 cai, accelereaza peste 100 km/h in prima treapta de viteza, cred ca nu e necesar sa va spun ce viteze astronomice se pot prinde. Intrebarea mea ar fi: DE CE?!

PS: indiferent de ce conduceti, cascati ochii...si daca aveti cel mai mic dubiu ca lucrurile merg prost, in ciuda claxoanelor din spate si a injuraturilor, asteptati sa treaca nebunii!! Ar fi pacat sa ne vedem prin tribunale/spitale sau mai rau!
PS2: si indiferent de motorizare: ASFALT USCAT!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde ddexter » 29 Sep 2009, 09:20

Si eu cred ca raportul e pe la 50:50. Dar ce spuneti de al doilea accident din reportaj?
A intrat un bou pe interzis etc etc, eu cred ca toti sunt/suntem de vina pentru ce se intampla...
Imagine
Mondeo 2002 TDDI 115,6 CP :))
ddexter
1nsane Member

Maşina: Ford, Mondeo, 2002, TDDI 1998cm3, 85 kw, 16"

Mesajde Cornel001 » 29 Sep 2009, 09:49

$1 scrie:$2Comportamentul rutier al unei parti din soferii de motocicleta (si nu se aplica doar la noi in tara), asa-numitii "donatori de organe" nu cred ca are vreo legatura cu refularea/frustrarea, respectivii sunt mai degraba in cautare de senzatii tari.

Indraznesc sa te contrazic. Eu daca am chef de senzatii tari, ma duc la periferie, unde am loc si siguranta mai mare s-o calc. Doar ca acolo nu prea are cine sa ma vada, in caz ca vreau sa ma refulez.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde verga_Cip » 29 Sep 2009, 11:26

Datul in spectacol e ca un meci in Europa League fara spectatori ... or asta (datul in spectacol) ar trebui pus la "reckless driving" si amendat corespunzator! Ca si specialitatea casei (a motociclistilor): slalom urias printre masini!!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde axelus » 29 Sep 2009, 12:03

axelus
Gold Member

Maşina: focus 2002, 1,6

Mesajde Mihai L » 29 Sep 2009, 12:06

Probabil ai "mers" mai in viteza, este exact al doilea accident prezentat mai sus... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde axelus » 29 Sep 2009, 12:10

am citit ultimile 3 pagini si mi-am adus aminte de accident si l-am postat si recunosc ultima pagina am trecut mai repede peste ea :P
axelus
Gold Member

Maşina: focus 2002, 1,6

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum