este foarte clar ca fara infrastructura nu ai cum sa te dezvolti... infrastructura inseamna drumuri si alte chestii care sa ajute transportul (cai ferate, avioane etc.) - asta ca sa definim termenul de infrastructura....
ce ar insemna, daca, de exemplu, de la Rm Valcea la Bucuresti ar fi linie directa de tren de superviteza adica sa faci cca 30 min. - pai, ar fi un impact demografic destul de amplu (cauti locuri de munca in Buc si stai in Rm Vl...sau invers...etc)
apoi : cum poti sa ai pretentia (dorinta, speranta) sa vina turisti la Vidra de exemplu (mai sus de Voineasa) - pai, cine-ti vine din Bucuresti? sa faca 5 ore pe drum si sa-si rupa gatul pe drumurile lu' peste?
apoi, idei din astea de genul : terminam cu coruptia, reinventam agricultura (CAP-uri????!!!! ) fac parte dintr-un amplu limbaj de lemn... tot sper sa aud de la cineva niste solutii concrete la modul, de exemplu :
- creem parghii economice menite sa incante oamenii la a-si face asociatii de productie (sa zicem grau)
- parghii economice = pentru asociatii care detin X hectare le dam posibilitatea producatorilor sa cumpere Y tractoare si Z combine cu rate pe 10 ani, fara dobanda (in felul asta inventam INDUSTRIE pentru a fabrica tractoare);
- fabricam tractoare cu piese facute in tara noastra = locuri de munca
- esti fermier de genul ala nu-ti pun TVA de 24 iti pun de 10 - produci si paine... te scutesc de impozit - ai 100 angajati iti dau si un mercedes (zic si eu....) - deci, la treaba asta ma astept;
- o alta masura care-mi vine acum in cap : AS RENUNTA LA ABSOLUT TOATE FACULTATILE PARTICULARE DIN ROMANIA - sunt o mare nenorocire pentru societate din toate punctele de vedere, paguboase atat pentru absolventi (vorbesc de cei de rand) cat si pentru societatea civila care devine victima a acestor "absolventi" - exista si absolventi mai deosebiti = cei carora doar le trebuie o hartie de absolvent, avand posturile asigurate (posturi foarte bune de altfel)
Turism:
stiti cate statiuni (bune) sunt in jud Valcea? Pai enumar eu cateva,m sper sa nu uit vreuna :
- Calimanesti - Caciulata;
- Olanesti (cu superizvoare pt diverse afectiuni, interne si internationale

);
- Baile Govora (balneara);
- Ocne (lacuri sarate) - salina;
- Voineasa (montana);
- Vidra (montana) - posibilitati partie ski
nu mai vorbesc de manastirile din zona !
Pai va spun eu ce e cu ele : NU E NIMIC - pur si simplu, ca turist, te plictisesti de moarte !
Dezvoltarea turismului nu inseamna ca daca isi face un nebun un hotel cu tot felul de dotari sar turistii gramada si infloreste turismul. NUUUUU !!! Degeaba stai intr-un superhotel, daca nu ai ce vizita si daca strabati statiunea trebuie sa ai grija pe unde calci...

Nu ! Ca sa reusesti sa ajungi sa ai putere ca statiune consider ca, e musai sa te aduni de la hotelier la primar, de la consilier de primarie la consilier de ministru al turismului, sa te pui la o masa cu totii si sa nu te ridici, pana nu concepi un plan de dezvoltare a statiunii, cap coada (ca de-aia exista fonduri europene si nu numai) si sa faci statiunea aia, astfel incat, eu ca turist sa raman mut de uimire din momentul in care intru in ea si pana plec.
Sa nu mai stiu pe ce sa cheltuiesc banii - Las Vegas sa fie mic copil.
Faci pe dreaq in 16 si legi statiunea de un drum expres, sau un tren de viteza, astfel incat, turistii care atrizeaza la Buc. nu numai sa ajunga in siguranta, da' nici sa faca 12 sau 16 ore pe drum (vezi Cta - Tim)
Transport : faci cai ferate performante = impact demografic, protejezi sosele, ai locuri de munca
- pot japonezii sa faca trenuri care merg cu 300km si se opresc cu 20s inainte de cataclism ? pai inseamna ca asta e ceva ce omul poate creea si deci TREBUIE sa se poata si la noi
Industria : este motor esential in economiile mondiale... m-am saturat de afirmatiile care infiereaza industria noastra care "e la pamant, e gaura neagra si trebuie privatizata". Cum naiba, la stat e gaura neagra, si privatizata nu mai e gaura neagra...
Mangerii de stat nu sunt performanti? Pai cine ii numeste? Cine le permite salariile?
Cat sa fii de limitat sa crezi ca privatizarea electrica, petrom si alte chestii care tin de energie (= mine de produs bani) este o treaba benefica pentru noi, muritorii de rand?
Cum se face ca pe astia de la FMI tocmai astea i-au interesat? Cine permite instrainarea lor? Cei votati de noi? Care? Cei din stanga? Din dreapta?
Ajungem la momentul in care conducatorii Tarii Romanesti isi platesc tronul? Pasalac?
Deci, ca sa revenim de unde am plecat, asta votam : oameni care folosesc un limbaj standard, din care nu lipsesc :
- daramam coruptia;
- combatem saracia;
- relansam agricultura;
- autostrazi
- turism
dar care habar nu au cum se pune asta in practica
oamenii astia sunt si de-o parte si de alta - de fapt, sunt aceeasi de 20 ani, doar ca se perinda (ca sa nu se plictiseasca)
de astia nu o sa scapam niciodata... de ei, de copiii lor, de neamurile lor
si cand am spus ca suntem prosti, am vrut sa spun ca suntem prosti pentru ca suportam asta - grecii se pare ca au avut reactii destul de rapide....