Re: Motociclism si Motociclisti
$1 scrie:$2m mers eu ieri cu motorul printre masini....cred ca am trecut macar printre 50-60 de masini....din toate astea doar UNA mi-a facut putin loc...UNA
doua nedumeriri (nu de sofer, ci de participant la trafic): de ce sa mergi printre masini? si de ce ar fi trebuit sa ti se faca loc?
sa nu ma intelegi gresit - sunt pentru politete si amabilitate, dar lasa-ma sa apuc sa fiu amabil, nu ma claxona si nu ma impinge; nu inteleg sa mi se pretinda nimic mai mult decat ma obliga legea, ca e o lege pentru toti; asta cu facutul locului mi se pare in flagranta opozitie cu dorinta de a fi observati si respectati in trafic: cand va (aici vorbesc, evident, in calitate de sofer) convine cereti ca toata latimea benzii sa va apartina (destul de normala cererea, daca e consecventa), iar cand latimea benzii ar implica si obligatii, sunteti iute de acord si cu circulatul printre masini, si cu doua randuri de motociclisti pe o banda etc; nah, tie ti-ar conveni ca o masina sa se strecoare printre motociclete? stiu ca suna stupid, dar de ce sa nu ne gandim si la asta?
$1 scrie:$2i presupunerile malitioase sunt de multe ori jignitoare.
de acord, si daca-mi dai voie o sa-ti supun atentiei (in replica, si cu pofta de tachinare) doua citate:
$1 scrie:$2Ma deranjeaza doar oftica asta de om prost a unora.
cum o identifici ca e oftica, si cum o diferentiezi de oftica de om destept
si asta:
$1 scrie:$2-am inteles niciodata de ce exista ranchiuna asta pe motociclisti pentru ca ajung mai repede la semafor.
de ce crezi tu ca e vorba de o ranchiuna generalizata impotriva motociclistilor?
pe scurt (si cu asta imi precizez si pozitia): prostovanii, intr-adevar, sunt ofticati, ranchiunosi, rauvoitori etc - numai ca se afla (ca prezenta, raspandire si proportie) peste tot: si printre motociclisti, si printre soferi, si printre politisti, si printre taximetristi, si printre forumisti, si printre ... (orice fel de categorie si grup)
$1 scrie:$2i s-a intamplat sa mi se traga de volan in fata, cand sa trec, de 2 ori la interval de doua zile, anul trecut, in primavara. Aici, in Bucuresti. Unul era taximetrist si a mai si dechis geamul dupa ce am trecut sa strige "ce vrei sa treci mah, te crezi mai smecher decat mine?"
asta e magareala, n-ar trebui sa se intample asa ceva; dar zici chiar tu ca nu s-a intamplat decat de doua ori, si "de doua ori" a avut oricine parte de mizerie, nu?
-

temir - Member
- Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
- VIN: careestesinusebea
). Dar nu am deranjat, iar daca banda pentru inainte a fost incomodata de mine, m-am dat la o parte sa le fac loc pentru ca e dreptul lor (e ca si cum as intra in rand cu vehiculele, trebuie sa le las pe cele deja incadrate pe banda sa mearga, normal).

Alloo, domnuu' Cornel001!!! Ce treaba are chestia asta cu faptul ca sunt din Moldova sau din alte zone ale tarii? Cam ce ai vrea sa spui, ca moldovenii sunt niste nesimtiti? Nu cred ca felul de a fi a unui om tine de zona unde s-a nascut, unde are masina inmatriculata sau unde munceste si-si castiga banii. Si ca sa nu fiu total OT, eu cred ca atat timp cat sunt si ei, ca si noi, participanti la trafic, ar trebui sa respecte aceleasi reguli. Nu spune nicaieri in legislatie ca cei pe 2 roti au dreptul (iar ceilalti obligatia) de a se "strecura" in fata coloanei de masini! Cat despre cei pe 4 roti, facem un test sa vedem cine considera ca are "prioritate" si se baga in fata coloanei de masini la semafor (cei cu nr de B sau cei din provincie)?