ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
17 Dec 2010, 00:12
Jucauso jos palaria,esti desteapta fata

,nu imi place sa recunosc niciodata asta in fata unei femei

,dar asta e adevarul
Tanatos ia zii mai ca te-am mai intrebat,pe unde stai in Dragasani?
17 Dec 2010, 21:19
treaba cu masturbarea m-a amuzat enorm.
stii tu ceva dar nu stii destul.
dimineata ai erectie? asta este un pacat? sau sunt hormonii tai?
daca asta este un pacat ce faci? ii spargi capul sau iti vezi de treaba?
onania / masturabarea este intr-adevar o fapta pacatoasa conform Bibliei.
Apoi ceea ce spune daniel este perfect corect.
referitor la intrebarea ta chefdejoaca, ce treaba au ortodoxia si protestantismul(ca presupun ca la asta te refereai cand ai zis pocait) ?sau crezi ca pocaitii sunt habotnici? ei nu fac oare ...?
17 Dec 2010, 22:37
$1 scrie:$2dimineata ai erectie? asta este un pacat? sau sunt hormonii tai?
pai n-o fi pacat, dar cu siguranta este un gand necurat trimis de necuratul, menit sa te abata de la calea cea dreapta pe care ti-o indica mestesugitii ochelari de cal
ca doar asta este mesajul habotnicului extremist:
orice ar putea sa-ti placa pe lumea asta, este pacat - musai sa lupti cu ispita si sa te abtii! - si te indeparteaza de indobitocirea pe care vrem noi sa ti-o administram; orice bucurie a ta trebuie sa fie legata de Domnul$1 scrie:$2nania / masturabarea este intr-adevar o fapta pacatoasa conform Bibliei.
acolo unde este mentionata ca pacat pentru prima data in biblie (daca nu ma insel) face referire la nerespectarea unei legi a alesilor domnului, si anume ca daca fratele tau mai mare moare, tu trebuie sa te ocupi de nevasta lui si sa-i faci urmasi; copii tai sa fie de fapt copiii fratelui tau, si asta l-a enervat pe Onan, care a judecat asa:
pai bine, frate, eu cu efortul si cu sacrificiile si cu teroarea (trebuie mentionat ca vaduva fratelui lui Onan era si urata ca dracu', trebuia sa bei bine ca sa te poti ocupa de nevoile ei)
si tu, desi mort, tragi toate foloasele? adica pe ce chestie sa-ti fac eu tie copii si sa-ti fxt muierea? mai bine ii dau in cap si dau cu samanta de pamant$1 scrie:$2reaba cu masturbarea m-a amuzat enorm.
pe unii nu doar ca-i amuza extrem, ci ii si bucura/satisface/multumeste/linisteste extrem
$1 scrie:$2auza pentru linistirea spiritelor. Si a duhurilor.
Daca nimeni n-a injurat pe nimeni, daca oamenii nu si-au promis bataie si razbunare pana la al saptea generatie de descendenti, tu de ce vii si ne pui pumnul in gura? Este impotriva ratiunii de existenta a unui forum sa inchizi o discutie care merge si atrage si participanti, si cititori; daca, totusi, x sau y calca pe bec si se apuca de imprastiat baloane de saliva, ii avertizezi sau le blochezi accesul, dar numai lor, nu tuturor.
17 Dec 2010, 23:05
temir, viziunea ta telenovelistica asupra Bibliei te-ar putea umple de bani.
De la sclava Isaura incoace n-am mai vazut o abordare atat de lirica a trairilor umane...
17 Dec 2010, 23:14
$1 scrie:$2emir, viziunea ta telenovelistica asupra Bibliei
hai, man, ca le mai colorez si eu (sa alung plictiseala, ca temele se cam repeta); dincolo de asta ai vazut tu vreo inexactitate revoltatoare (daca ma provoci, iti cauta faza cu legea fratelui mai mare si iti dau carte, capitol si paragraf, ca pocaitii) ori vreo abordare din care sa lipseasca respectul datorat crezului intim al omului sau chiar divinitatii? eu am ce am cu institutia si cu slujbasii ei , cu ipocrizia si cu jecmaneala (dar asta este si de inteles, si scuzabil, nu?)
17 Dec 2010, 23:23
temir, insasi faptul ca iti analizezi exprimarea in raport cu respectul datorat divinitatii iti asigura un respect substantial in ochii mei.
Condamn generalizarile ("stiu eu niste preoti naspa, toti sunt la fel") si incapacitatea de a delimita credinta ca scop, de biserici ca mijloace.
Cat despre ipocrizie, nu stiu daca nu e de fapt o trasatura normala a umanitatii iar cei care o detesta sunt de fapt exceptiile. Sunt mult prea multi cei ce fac uz de ea, comparativ cu cei care o condamna.
17 Dec 2010, 23:40
Temir criticul forumului renumit cu ale sale citate,cum zice omu ceva cum
pac apare si temir si il citeaza dupa care inevitabil apare si comentariul de rigoare

,dar in concluzie esti destept,si te respect pentru asta,esti bun vere

te salut cu respect.
Nic de altfel,un alt om destept pe care il respect,te salut si pe tine
Tanatos,pai ce facem domnule,nu mai zici nimic,te dai la fund..
17 Dec 2010, 23:45
$1 scrie:$2n respect substantial
ai o bere
(say it again)
$1 scrie:$2ondamn generalizarile
adevar tasteaza gura ta; orice* generalizare este gresita si prosteasca
$1 scrie:$2i incapacitatea de a delimita credinta ca scop, de biserici ca mijloace.
pai:
si le iarta lor toata greseala, cea de voie si cea fara de voiesau
iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!$1 scrie:$2at despre ipocrizie, nu stiu daca nu e de fapt o trasatura normala a umanitatii iar cei care o detesta sunt de fapt exceptiile. Sunt mult prea multi cei ce fac uz de ea, comparativ cu cei care o condamna.
oamenii suntem, toti **
* a se nota ca tocmai am generalizat ceva
** a se observa ca am mai generalizat ceva
18 Dec 2010, 00:06
$1 scrie:$2
Tanatos,pai ce facem domnule,nu mai zici nimic,te dai la fund..

Da' vorbeste, domnule, frumos, ca Biserica nu tolereaza d-astea...
Intrebare: despre ce se mai vorbeste in topicul asta, asa?
18 Dec 2010, 00:28
Aparent, despre religie.
Dincolo de aparente, se discuta despre datu' la fund versus onanism.
18 Dec 2010, 09:00
Mie nu-mi plac astea cu datu' la fund asa ... ca intre baieti.

Mie nu-mi plac baieteii
20 Dec 2010, 00:16
Mai usor cu off-topicul pentru ca apoi iar se supara lumea cand mai acordam cate o pauza. Cat despre pauza, daca mai sunt dileme asupra motivului ce a cauzat-o, va sugerez sa recititi ultimele doua pagini.
20 Dec 2010, 08:47
lasand gluma la o parte,chiar este cineva pe forum care crede ca masturbarea este benefica?si daca este,care sunt benefiiciile ei?Din punctul meu de vedere nu vad nimic bun in masturbare.
20 Dec 2010, 09:12
Voi sunteti cu capu? Ati ajuns la masturbare intr-un topic legat de religie si preoti?? Doamne ajuta...
20 Dec 2010, 13:22

bun comentariul tau verga! foarte bun.
treaba cu bucuriile, temir, cred ca era la misto scrisa de tine sau ma insel?
adica daca copilul meu incepe sa mearga si eu ma bucur pentru asta pacatuiesc?

va doresc o saptamana minunata domnilor!
20 Dec 2010, 14:07
$1 scrie:$2reaba cu bucuriile, temir, cred ca era la misto scrisa de tine sau ma insel?
din nefericire, nu prea e la misto; exemplul dat de tine se coafeaza dupa cum urmeaza:
ia te uita, a dat bunul D-zeu sa mearga copilasul meu! sa-l slavim pe Domnul si sa-i cantam imnuri recunoscatoare ca s-a indurat de noi, nevolniciica daca pui problema altfel, e clar ca esti un ingrat si un nenorocit
(dar daca te gandesti la bucuriile tale - cum ar fi sa-ti doresti o masina care sa nu se strice prea des, sau o slujba buna, sau o casa calduroasa si frumoasa, sau poate chiar si o nevasta frumusica si iubareata, aluneci in patima desertaciunilor lumesti, care n-au alta slujba decat sa te sminteasca de la cele sfinte: masina - indiferent daca sa strica, prin voia domnului, zilnic - trebuie sa te ajute sa te purifici - chiar si prin stresul zilnic; slujba trebuie sa-ti acopere nevoile stricte - nicidecum sa te umple de bani pe care sa-i cheltuiesti pe pacatoasele distractii! - ale traiului zilnic, iar daca se intampla sa prisoseasca ceva, sau dai saracilor si bisericii -
sau bisericii, chiar daca i-ai mai dat; casa nu trebuie sa fie prea grozava, sa nu cumba sa te ispiteasca la lenevie si la trufie, iar nevasta sa fie schioapa si cocosata si baloasa si rau-mirositoare, ca sa descurajeze impreunarea; daca voia domnului este ca femeia ta sa fie frumoasa si atragatoare, asta este numai ca sa te ajute sa te intaresti - nu te gandi la spurcaciune! - in lupta cu ispita)
Pare ca exagerez? cititi forumurile gen "sfaturi ortodoxe", ascultati invataturile monahilor si o sa vedeti ca mai am de lucrat
20 Dec 2010, 21:10

nu stiti nimic ! religia are beneficiile ei.
cine nu si-ar dori o astfel de sotie ca a lui Bodo :
http://www.ziarulnational.com/stiri/La- ... de-Cr-ciunAcestea fiind spuse, 24 de ore au fost de ajuns ca nevasta lui Bodo să ia decizia «înţeleaptă».
«M-am bucurat când mi-a spus Bodo că vrea să-mi cumpere maşina de la cumnatul clăparului (n.r. cetăţean bulgar) din trupa Proconsul.
Aşa că am luat o zi de post negru pentru a vedea dacă este bine să luăm Range Rover-ul. La finalul zilei tot nu ştiam ce decizie să iau şi m-am rugat să-mi arate Dumnezeu calea.
Apoi am deschis Biblia la pagina 644 şi am citit acolo un pasaj:„(…)nu te lega prin chezăşie (…)dezleagă-te“. Dumnezeu mi-a arătat că nu e după voia Lui.

asa sotii aveti nevoie

cum vrea ceva, cum pac! pag 644...
21 Dec 2010, 12:04
Una sau mai multe zile de post genereaza efecte benefice asupra organismului si a spiritului. Postul si rugaciunea pot ajuta oamenii sa-si puna ordine in ganduri sau sa ia anumite decizii.
Deschiderea unei carti pentru aflarea destinului este o practica des intalnita, chiar si yoghinii au o carte de acest gen. Nu cred in asa ceva, insa nici nu-i consider tampiti pe cei ce o fac.
Insa in mod cert sunt tampiti cei ce o fac si apoi se lauda la ziaristi, vecini, etc. O faci pentru tine, tine-o pentru tine. Dar deh, "prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul" ...
21 Dec 2010, 13:14
$1 scrie:$2asand gluma la o parte,chiar este cineva pe forum care crede ca masturbarea este benefica?si daca este,care sunt benefiiciile ei?Din punctul meu de vedere nu vad nimic bun in masturbare.
Cu gluma lasata la o parte iti raspund cu o intrebare : ce faci cand o urmasa de-a Evei te lasa cu "depozitele" clocotind si cu armamentul pe tzeava? Intr-un moment ca asta cred ca masturbarea e chiar benefica.
Aducand gluma inapoi as putea sa-ti raspund : nu stiu, nu stiu de astea...
$1 scrie:$2poi am deschis Biblia la pagina 644
bine ca nu a fost la pagina 666
Postul alimentar are rolul de a usura calea sufletului in dorinta de a fi mai bun, asta din conceptia ca stomacul burdusit iti duce mintea la tot felul. Dar daca azi exista inlocuitoare din soia sau mai stiu eu ce sintetice pt salam, branza s.a.m.d. cum se poate numi ala post?
Am facut teologia, dar post alimentar am tinut o data sau de doua ori. Multi tin post "ca e bine", nu ca ar vrea sa fie mai buni. Continua sa barfeasca, sa se urasca, sa fie invidiosi, iar cei care se abtin de la astea pe timpul postului o iau de la capat cand se termina. Mi se pare ca cel care incearca sa fie mai bun cu ceilalti oricand si oriunde, tine mai mult post decat o "mironosita" care il face ca la carte (tine post, se spovedeste, merge la biserica, are batic, "isi pune cenusa in cap").
In fine, sunt oameni si oameni, fiecare intelege si actioneaza in felul sau
21 Dec 2010, 20:53
http://andrewnewberg.com/research.aspCercetătorul Andrew Newberg a scanat creierul mai multor persoane care se rugau sau meditau şi a observat că activitatea lobului frontal se intensifică.
De altfel, efectele rugaciunii sunt intotdeauna benefice.
Oamenii de ştiinţă au mai dovedit efectul benefic al rugăciunii şi al semnului crucii asupra oamenilor. La toţi participanţii la teste presiunea sângelui s-a stabilizat iar parametrii s-au îmbunătăţit. În mod uimitor, parametrii s-au modificat în direcţia necesară vindecării: la oamenii hipotensivi presiunea sângelui a crescut, iar la hipertensivi a scăzut. S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.
Si vorba unui preot, ca ruga noastra sa ajunga la Doamne-Doamne, ar trebui sa ii dam doua aripi ca sa zboare. Acestea sunt postul si smerenia.
Efectele postului asupra sanatatii sunt benefice, asta deja stim cu totii.
Iar smerenia... ei bine, mai ales acum, de Sf Sarbatori e bine sa o exersam.
despre efectele benefice ale celor mentionate mai sus, puteti gasi destule informatii pe internet.
La final, va urez Sarbatori Fericite, si fie ca Bunul Dumnezeu sa va aduca liniste si bucurie sufleteasca !
21 Dec 2010, 21:26
$1 scrie:$2a daca pui problema altfel, e clar ca esti un ingrat si un nenorocit
Pare ca exagerez? cititi forumurile gen "sfaturi ortodoxe", ascultati invataturile monahilor si o sa vedeti ca mai am de lucrat
iti multumesc pentru compliment. nu o iau personal. este decat o afirmatie.
treaba cu monahii si cu calugarii ma scarbeste ingrozitor doar cand imi aduc aminte .acum 2 ani pe sectia unui spital de urologie, un pacient (calugar) se masturba de fata cu restul pacientilor din rezerva. (asta ca sa nu scapam subiectul delicat)
a doua zi , a venit preafericitul parinte sa il binecuvanteze.
crede-ma ca mi s-a facut o scarba de sfestania mamii lor, si de lumanarile lor aprinse.
i-au fost povestite si lui cele intamplate si a spus ca asa ceva este de necrezut!
nimeni nu e perfect si toti pacatuim, probabil ca asta e replica majoritatii.
21 Dec 2010, 21:42
L-am citit si eu pe seara.
nu de alta dar sa ne preaslaveasca si sa ne binecuvanteze inainte si la morti, si la cununii!
o tara vai de capul ei.
in medicina si invatamant nu se baga bani, sa plece in alta parte ca nu ne trebuiesc, dar avem nevoie de popi.
popi de romb, de trefla..
22 Dec 2010, 08:39
Dupa ce a citit articolul din "gandul" si cateva comentarii, am gasit textul citat mai jos. A ras cu lacrimi, cred ca trebuie pus in topicul cu bancuri.
$1 scrie:$2vem 31.596 biserici in Romania - incluzand 280 in constructie.
Avem vreo 8 mii de scoli.
As fi preferat invers.
Romania libera informeaza ca in fiecare an desfiintam in medie 1000 de scoli si construim 200 de biserici noi.
Sunt inca sate in care copiii devin navetisti de la 7 ani, parcurgand kilometri intregi pana la cea mai apropiata institutie de invatamant.
Aceleasi sate au minimum o biserica.
As vrea sa vorbesc frumos, tendentios si diplomat, dar mi s-a acrit sa imi tot caut cuvintele si sa fac floricele din hartie pentru a nu rani cugetele (mugetele) preacuviosilor imbecili.
O adunatura de bigoti analfabeti, pupatori de moaste si de cururi.
31 de MII de biserici care genereaza peste 3 miliarde de euro. Din buzunarele noastre, evident. Acesti 3 miliarde de euro acopera, conform BOR, doar 40% din necesitatile preanespalatilor. Da cat * mamii voastre va mai trebuie?
Si pentru ce? Pentru inca 200 de biserici pe an? In care sa faceti ce?
Am incercat sa gasesc un raport cu contributia financiara a BOR catre societate.
N-am gasit. Am gasit doar unul al baptistilor, cu donatii si proiecte. BOR are in schimb mii de pagini in care ne invita tot pe noi sa donam.
Pe langa donatii si taxe oficiale, mai apar si cele neoficiale. Daca nu le dai pe alea, reactia e univoca: Preaporcenia sa isi pune palma in * si pleaca, lasandu-te cu mireasa / mortul / copilul in brate
Pt nunta: intre 3 si 10 milioane
Pt botez: intre 2 si 7 milioane
Pt inmormantare: 2 si 8 milioane (neoficial, daca vrei si 3 tarcovnici si altele)
Felul nostru de a aborda religia e feudal, batut in cap si precrestin.
Ne doare fix in * de invatamintele in sine, cat ne pasa de ritualuri. Habar n-avem ce * a facut Sfantul Preafutenie de a ajuns in calendar, stim doar ca astazi nu se spala.
Aproape nici o baba nu stie ce-i cu sfantul asta Ilie si de ce e sfant; in schimb stiu ca zboara pe sus cand ploua si te trazneste daca indraznesti sa scoti apa sau sa-ti speli chilotii de ziua lui.
Credinciosii isi scriu numele unul altuia pe toaca, isi fac particele, ingroapa papusi pentru a li se ierta avorturile, isi dau in carti si platesc tiganci sa le ghiceasca in cafea.
Si lingem. La noi credinta e direct proportionala cu saliva. Mult. Lingem maini, cruci, troite, mozolim icoane, balim fragmente de cadavre, umplem de scuipat un altar de la un cap la altul, facem posta lingurita de impartasanie, pupam mortul, pupam mireasa, pupam poala popii care nu pupa poala noastra, tzocaim tot ce prindem in materie de cult.
Si nu ne rugam la Dumnezeu; ne milogim de el. Nu stiu cum ma-sa apare dumnezeu asta in scena fix in momente in care nu meriti nimic.
Esti muci la examen? "Doamne-ajuta"
Esti total paralel cu jobul la care te duci? "Doamne-ajuta"
Esti impiedicat si mototol si iar pierzi trenul sau avionul? "Doamne-ajuta"
Da de ce sa te ajute, ba milogule? Ce parastasul si canepa * ai facut sa meriti?
De Pasti ne dam foc cu lumanari. De Craciun ne scoatem ochii cu pocnitori. De ambele sarbatori ajungem la spital cu matele pocnite de atata crapat in noi.
In schimb, conform unui raport al Comisiei de la Bruxelles, peste 50% din adolescentii romani de 15 ani nu reusesc sa citeasca si sa inteleaga un text.
Fenomen care se numeste analfabetism functional.
Duceti-va la biserica, ma boilor. Mai pupati o poala, o *, lasati cartea. Daramati in continuare 1000 de scoli pe an si faceti-va cate o biserica in fiecare camera si o troita pe fiecare palier. In cel mai rau caz, va popiti cu totii si va luati taxe intre voi.
22 Dec 2010, 09:30
Textul citat e bun de sectiunea bancuri, subgrupa "mai spargem o samanta, mai bem o bere, ne mai radem si noi".
Insa autorul lui, oricat de mult s-ar umfla in pene, nu se ridica peste cei 50% adolescenti afectati de analfabetism functional. Evident, este lejer sa condamnam biserica pentru tot ce merge prost in tara asta, insa lucrurile sunt mult mai complexe.
Bugetarea construirii de biserici nu este pentru politicieni altceva decat o prelungire logica a sacoselor electorale cu kilu' de faina si litrul de ulei.
Prin pasivitatea, indiferenta si ipocrizia noastra (prin "noi" a se intelege populatia activa cu educatie peste medie si coeficient de inteligenta superior numarului de la pantofi) am permis crearea unui sistem diform, hidos.
Exista o clasa de hiene politice care fura, mint, manipuleaza. Ei sunt cei care dau sacose, promit si fac biserici la prostime.
Stiti de ce se fac biserici si nu scoli sau strazi? Simplu. Ia ganditi-va cati din cei care merg la biserica merg si la vot. Cati dintre cei care merg la scoala voteaza?
22 Dec 2010, 10:25
Nic, intr-un sat nou, ce ai construi prima data? O scoala sau o biserica? Sa zicem ca esti primarul si nu ai bani decat pt una din ele, cealalta urmand sa mai astepte 2-3 ani.
22 Dec 2010, 11:24
Intrebarea ta se refera la o situatie destul de dificil de regasit in realitate. Se hotaraste de catre consilieri cum se aloca bugetul, nu de catre primar. Depinde si de cofinantarea de la bugetul de stat, poate ca la o biserica pot obtine buget, pe cand la o scoala nu.
Daca incerc sa intru in jocul tau, intr-o situatie in care decizia imi apartine si am banii de a face ori una, ori cealalta, evident as construi scoala. In masura posibilitatilor, una din salile de clase - unde se preda si religia - as amenaja-o astfel incat duminica si la marile sarbatori crestine sa se poata tine o slujba religioasa. Dar evident as construi o scoala, cu destinatia principala educarea copiilor.
Acum mai sunt si alte perspective, poate in satul de la 10 km exista deja o scoala cu dascali buni, atunci m-as gandi cum pot sa transport copiii din satul meu pana acolo, decat sa construiesc o scoala pentru cei 7-8 puradei din satul meu.
Sau poate n-as construi nici scoala, nici biserica, ci un dispensar.
22 Dec 2010, 11:46
Religia nu are ce cauta in scoala si nici biserica nu are ce cauta la bugetul de stat.
Am mai discutat despre asta cu cateva pagini in urma.
22 Dec 2010, 12:39
Asta e parerea ta Daniel, pe care o cunoastem. Asa cum ai spus si tu, s-a mai discutat, iar punctul tau de vedere este - din fericire - minoritar. Cand va fi majoritar, probabil ca se vor schimba legile ca atare.
Eu as fi multumit daca in anii finali s-ar preda la religie sisteme comparate, eventual s-ar studia istoria religiilor dupa Eliade.