ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Simte cineva criza?

02 Iul 2010, 18:55

La mine pe fondul majorării tva-ului și creșterii € rata la ford îmi crește cu circa 230 ron. Momentan nu sunt probleme.

Însă dacă se ajunge la 5-6 ron / € se cam împute treaba nițel.

02 Iul 2010, 21:43

Pina la urma cum e cu impozitele pe masini si case, se platesc majorat de la inceputul anului (retroactiv) sau pe 6 luni (din 1 iulie)? Nenorocitii astia nu stiu cum sa stoarca bani de la oameni; sub 2000cmc cu cit se majoreaza impozitul?

02 Iul 2010, 22:41

De la 1 iulie. Oarecum se considera retroactiv pentru cei care l-au platit deja pe tot anul...

02 Iul 2010, 22:57

Sub 2000cm3 nu se majoreaza. E un fel de "taxa" pe lux.

02 Iul 2010, 22:59

Hmm.. daca impozitul auto / cladiri a fost platit la inceputul anului pt. tot anul, nu cred ca au cum sa te puna sa platesti in plus pt. aceasta modificare.

02 Iul 2010, 23:29

da bani de benzina mai aveti ?

02 Iul 2010, 23:35

$1 scrie:$2mm.. daca impozitul auto / cladiri a fost platit la inceputul anului pt. tot anul, nu cred ca au cum sa te puna sa platesti in plus pt. aceasta modificare.

Ba da, pot sa-l faca si retroactiv daca au chef, cu incepere de la 01.01.2010...

@Cornel001: Nu, si nici nu am nevoie... =))

02 Iul 2010, 23:39

de benzina nu. Dar de motorina, inca se mai gasesc niscaiva gologani. :D

Situatia e naspa rau. Se creeaza presiune pentru "sufocarea" consumului, fara aplicarea de metode de relansare a economiei, de genul investitii in infrastructura sau facilitati fiscale pentru IMM-uri.

03 Iul 2010, 22:34

$1 scrie:$2ub 2000cm3 nu se majoreaza. E un fel de "taxa" pe lux.

Ba au crescut dar nu asa mult. Chiar acum a aratat pe un post tv cresterea ptr masinile sub 2000cm3.

$1 scrie:$2mm.. daca impozitul auto / cladiri a fost platit la inceputul anului pt. tot anul, nu cred ca au cum sa te puna sa platesti in plus pt. aceasta modificare.

Impozitul e pe 2010 asa ca trebuie sa-l platesti pe tot, asadar platesti diferenta in cazul tau.

05 Iul 2010, 09:59

Au umblat la impozit la masinile cu o capacitate cilindrca mai mare de 2000cmc (substantial) dar si la cele cu o capacitate mai mica,dar mai putin vizibil....acum stau si ma gandesc daca vre-un creier bolnav o sa se gandeasca si la o taxa nesimtita pentru ce euro sau non-euro are masina ta....
bani de benzina.....ce sa spun....maxim 100ron/luna asta in conditiile cand nu sunt nevoit sa plec din oras.....cand bag mai adanc mana in buzunar...
cretinii,in loc sa micsoreze taxele si impozitele(in general) asta pentru o relansare economica pe termen scurt si mediu.....ei le majoreaza si le inmultesc exponential....
situatia,de-a dreptul critica,va incepe de la inceputul lui noiembrie....cand anticipez revolte de strada ad-hoc....

05 Iul 2010, 10:33

mă cam ia groaza când mă gândesc la factura de gaz...
raportat la perioada similară 2009 veniturile mele s-au înjumătăţit...

05 Iul 2010, 10:43

Sa va tineti bine la Iarna ca nu vor mai fi subventii sa ne tinem bine cu totii de fapt :)

05 Iul 2010, 10:56

Da, si la mine se simte criza. Tocmai mi-am cumparat un ford focus 1.6 tdci. :)

05 Iul 2010, 11:04

adica in loc de bmw sau cum ? :D

05 Iul 2010, 11:11

$1 scrie:$2a, si la mine se simte criza. Tocmai mi-am cumparat un ford focus 1.6 tdci. :)

Esti off topic, amice,
Vezi ca ai alta sectiunea pentru asta

05 Iul 2010, 11:15

să-l stăpâneşti sănătos, da' vezi că eşti pe lângă subiect.
revenind... gazul ars de mine oare este subvenţionat? nu cred...
cel ars de niculae ştiu sigur că da... să vezi cum simte el criza dacă nu-i mai prelungesc ăştia contractul...

05 Iul 2010, 13:02

cred ca se referea la faptul ca si-a luat diesel in loc de benzina... sau poate doar se dadea mare :))
incep sa simt si eu criza, in sensul ca lucrez 10-11 ore pe zi, si nu imi permit sa fac scandal si sa cer plata orelor suplimentare. Anul trecut nu as fi tacut cu siguranta... mai am un an credit ptr masina si apoi o sa imi permit sa fac scandal cand nu o sa imi convina ceva.

05 Iul 2010, 13:16

A fost o gluma. Cati oameni seriosi pe aici...

05 Iul 2010, 13:32

mda... recunosc, bună gluma, încă mă tăvălesc de râs...
să mai faci!

05 Iul 2010, 13:40

la mine se simte mai pregnant anul asta:
n-am mai reusit sa-mi cumpar nimic din ce mi-am propus :|
- vroiam sa-mi fac upgrade la skiuri, le-am vandut pe cele vechi si pana acum nicio sansa sa-mi iau altele iar iarna se apropie cu pasi repezi :(
- vroiam sa-mi iau alt calculator. Bine ca nu mi l-am vandut pe cel actual....lasa ca mai tine un an :))
+ totusi am reusit sa-mi iau o replica noua de airsoft =D>
- speram sa platesc anticipat o parte din creditul la masina dar din pacate nu se poate anul asta
- concediu vara asta nu cred ca o sa fie, poate cel mult 3-4 zile legate de weekend sa plec la munte, in niciun caz 2 saptamani. Strang bani de acum pentru concediul din iarna :D

05 Iul 2010, 13:48

$1 scrie:$2da... recunosc, bună gluma, încă mă tăvălesc de râs...
să mai faci!

Uite aici alta. Daca tot esti asa de interesat.
La mine criza nu se simte deloc anul asta. ;)

05 Iul 2010, 13:58

@ddragosa - anul nu s-a terminat încă :)

05 Iul 2010, 19:23

@ddragosa: putem sa te atingem?! :-" :D

05 Iul 2010, 19:30

@ alexandrusavu:
mergea si asa @ddragosa - anul nu s-a terminat încă :) >:)

te asteptam sa "join the club" :P ( desi mai bine, in cafeneaua fericitilor, decat pe aici )

05 Iul 2010, 21:00

http://www.zf.ro/business-international ... ia-6498345
Alor nostri cand le-o veni geniala idee sa vanda toate casele de protocol, hotelurile ministerelor si alte sute si mii de case, palate, lacuri, domenii de vanatoare etc. ramase in patrimoniul statului si care se deterioreaza pe zi ce trece si nu produc decat paguba datorita proastei administratii!?

05 Iul 2010, 21:54

$1 scrie:$2La mine criza nu se simte deloc anul asta. ;)

Nici la mine ;) La şase luni am deja 25% mai mult decât cifra de afaceri pe 2009. Numai cu contractele deja existente voi avea o cifră de afaceri dublă faţă de 2009. A, şi soţia a primit o creştere de salariu de 15% de la începutul anului. =D>

Dar la mine criza a început în octombrie 2008 şi s-a cam terminat prin octombrie 2009. Semne de îmbunătăţire se simt, mai ales în ceea ce înseamnă producţie şi industrie, dar nu numai. Lucrurile nu sunt chiar atât de disperate pe cât încearcă mass-media să le prezinte. Chiar şi cu 25% scădere în veniturile bugetarilor (şi nu numai), acestea sunt în majoritate mai mari decât în 2007. Iar creşterea TVA nu este o catastrofă aşa cum este prezentată. În tranzacţiile B2B nu influenţează, iar la B2C o parte din ea va fi absorbită. Overall, nu cred că va adăuga mai mult de 2,5-3% la inflaţie (ceea ce, de fapt, e o veste proastă pentru guvernanţi) - adică 6-6,5%, nu 10% cum spun unii.

Criza actuală e parfum faţă de cea din 97 când în 3 luni cursul s-a dublat. Imaginaţi-vă ce ar însemna azi un curs de 8 lei/euro, ca să nu mai vorbim de 12 lei...
Ultima oară modificat de zaboss pe 05 Iul 2010, 21:56, modificat 1 dată în total.

05 Iul 2010, 21:56

haiii ma oameni ..ce e aici sectiunea posomoratilor ???.....de cand m am nascut am fost in criza ...doar ca acum nu sunt singur :)))) ......

06 Iul 2010, 12:37

$1 scrie:$2ddragosa: putem sa te atingem?! :-" :D

Nu ca imi stergeti aura. :D

26 Iul 2010, 10:19

Am vazut ieri pe Sky News ca datorita crizei in Marea Britanie vor sa renunte la o parte din camerele pentru masurarea vitezei. Deci mai sint si efecte benefice :D

13 Noi 2012, 15:09

hmmm...au trecut doi ani de la ultima postare...DECI..criza s-a terminat...
Ultima oară modificat de Officer pe 14 Noi 2012, 11:48, modificat 1 dată în total.
Motiv: fara posturi cu iz politic aici
Răspunde