Re: accident in lant pe A1 provocat de un Ford Focus
-
toxicristi - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon
Moderator: Automatistul
de toxicristi » 20 Mai 2008, 09:00
de jo_2k » 20 Mai 2008, 09:15
de adykid » 20 Mai 2008, 09:59
$1 scrie:$2u nu ii inteleg pe astia cu bataia. Ii dai o bataie buna, ii trece intr-o saptamana. Dar dosarul penal il va bantui toata viata, probabil va lua si puscarie (cu suspendare). Eu personal nu m-as simti mai bine si nu as simti ca am indreptat lucrurile daca ii scot o masea, daca ii aplic o crectie, daca imi fac dreptate singur.
de Officer » 20 Mai 2008, 10:06
de catalin1972 » 20 Mai 2008, 10:10
de jo_2k » 20 Mai 2008, 11:18
$1 scrie:$2ulti considera ca in caz de accident in lant oricum masina din fata se va mai deplasa cativa metri si e distanta destula de franare, ceea ce este complet fals. Masina din fata, in caz de accident in lant, se va opri exact acolo unde era in timpul mersului.
de Officer » 20 Mai 2008, 11:35
de jo_2k » 20 Mai 2008, 11:47
$1 scrie:$2orect..dar si atunci reduc viteza si ii las sa se duca... poate se duc de tot.
de Alen » 20 Mai 2008, 12:00
de Tiry213 » 20 Mai 2008, 12:15
$1 scrie:$2i-a multumit pt. ca si-a dat seama ca scapi si odata cu tine scapa si el...
in ceea ce priveste redusul vitezei cand esti depasit, eu stiam ca nu-i chiar asa, ci trebuie sa mergi constant, nici sa accelerezi, nici sa reduci...
poate la un moment dat cel care vrea sa te depaseasca isi da seama ca nu are timp si vrea sa se replieze si tu daca franezi il incurci si nu are unde sa intre...
de jo_2k » 20 Mai 2008, 12:28
$1 scrie:$2i-a multumit pt. ca si-a dat seama ca scapi si odata cu tine scapa si el...
in ceea ce priveste redusul vitezei cand esti depasit, eu stiam ca nu-i chiar asa, ci trebuie sa mergi constant, nici sa accelerezi, nici sa reduci...
poate la un moment dat cel care vrea sa te depaseasca isi da seama ca nu are timp si vrea sa se replieze si tu daca franezi il incurci si nu are unde sa intre...
$1 scrie:$2oarte corect, am avut o data emotii din cauza unuia care a avut intentia "buna" sa ne lase.
de tomcatmouse » 20 Mai 2008, 12:31
de jo_2k » 20 Mai 2008, 12:40
$1 scrie:$2e face oare domnul din autoduba>>????? off off si mai spunem ca nemernicii astia de mobristi nu se uita pe unde merg![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=3lHouxqvJF0&NR=1
de tomcatmouse » 20 Mai 2008, 12:41
de jo_2k » 20 Mai 2008, 12:43
de Alen » 20 Mai 2008, 12:45
$1 scrie:$2Toti soferii ar trebui sa stie lucrurile astea..... Nu m-am referit neaparat la tine aici, dar sunt unii care nu stiu lucrurile astea.
de Black Cat » 20 Mai 2008, 13:55
$1 scrie:$2e face oare domnul din autoduba>>????? off off si mai spunem ca nemernicii astia de mobristi nu se uita pe unde merg![]()
![]()
de Black Cat » 20 Mai 2008, 14:12
$1 scrie:$2....... cit si legal) sa reduci viteza cind esti depasit ca sa nu-i lungesti necesarul de distanta si in mod deosebit dk se apuca sa depaseasca coloana (ca atunci 90% va forta intrarea la un moment dat). Valabil si cind se depaste in fata nu doar din spate, si pe un sens si pe celalalt. ....
de Tiry213 » 20 Mai 2008, 14:26
$1 scrie:$2$1 scrie:$2....... cit si legal) sa reduci viteza cind esti depasit ca sa nu-i lungesti necesarul de distanta si in mod deosebit dk se apuca sa depaseasca coloana (ca atunci 90% va forta intrarea la un moment dat). Valabil si cind se depaste in fata nu doar din spate, si pe un sens si pe celalalt. ....
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar in regulamentul de circulatie eu nu stiu sa scrie ca atunci cand sunt depasit trebuie sa reduc viteza cu care circul! Eu stiu ca in decret scrie ca in momentul in care sunt depasit trebuie sa pastrez viteza constanta! Dar toate astea sunt relative! Cel mai bine e sa fi cel putin la fel de atent cand esti depasit ca si atunci cand faci tu depasirea, iar in functie de pozitia celui care te depaseste sa accelerezi sau sa franezi pentru al ajuta! Daca cel care vrea sa te depaseasca nu trece de stalpul de la mijlocul masinii tale si tu franezi, 100% te va lovi! Dar daca accelerezi ii vei lasa un spatiu mai mare in care sa reintre (in spatele tau) pe banda! De asemenea daca a trecut cu jumatatea masinii lui de jumatatea masinii tale, daca franezi si tragi putin dreapta, iti va fi recunoscator pentru tot restul vietii!
Tot ce am spus e valabil in situatii limita! Daca e o depasire normala, cel mai bine e sa pastrezi viteza constanta si eventual sa tragi putin dreapta pentru a evita ca la o intrare prea scurta pe banda sa te agate!
de Black Cat » 20 Mai 2008, 14:42
$1 scrie:$2rice ai face, ca sa-l ajuti, trebuie sa faci dupa ce face el. Daca vezi ca franeaza atunci accelerezi, nu accelerezi inaintea miscarii lui, fiindca se poate sa faca acelasi lucru. Oricum ce-a mai buna regula e cea din codul rutier, iti mentii viteza, si mergi mai pe dreapta, cat sa lasi loc de o posibila triplare.
de Officer » 20 Mai 2008, 14:46
de Black Cat » 20 Mai 2008, 14:48
$1 scrie:$2i inca ceva... atunci cand se merge bara la bara (cum a fost anul asta de 1 mai la iesirea de pe A2 spre mare) de se mergea 5 m si se mai statea 1 min, practic fiind o coada si nu o coloana, mai erau niste baieti destepti care depaseau. Pe niciunul nu l-am lasat sa intre inapoi pe sens chiar daca veneau masini de pe contrasens. Recomand tuturor sa faca acelasi lucru si sa nu incurajam mitocania.
de jo_2k » 20 Mai 2008, 14:50
$1 scrie:$2$1 scrie:$2rice ai face, ca sa-l ajuti, trebuie sa faci dupa ce face el. Daca vezi ca franeaza atunci accelerezi, nu accelerezi inaintea miscarii lui, fiindca se poate sa faca acelasi lucru. Oricum ce-a mai buna regula e cea din codul rutier, iti mentii viteza, si mergi mai pe dreapta, cat sa lasi loc de o posibila triplare.
Cel mai corect asa este!
de adykid » 20 Mai 2008, 14:51
![]()
de Black Cat » 20 Mai 2008, 15:00
de Tiry213 » 20 Mai 2008, 15:01
de Black Cat » 20 Mai 2008, 15:03
$1 scrie:$2ttp://www.youtube.com/watch?v=POmmNItMhI8&feature=related
de adicristea » 20 Mai 2008, 15:07
de catalin1972 » 20 Mai 2008, 15:33
$1 scrie:$2$1 scrie:$2i inca ceva... atunci cand se merge bara la bara (cum a fost anul asta de 1 mai la iesirea de pe A2 spre mare) de se mergea 5 m si se mai statea 1 min, practic fiind o coada si nu o coloana, mai erau niste baieti destepti care depaseau. Pe niciunul nu l-am lasat sa intre inapoi pe sens chiar daca veneau masini de pe contrasens. Recomand tuturor sa faca acelasi lucru si sa nu incurajam mitocania.
De acord! Specimenele de genul asta trebuie sa dispara! partea proasta e ca magarii de soiul asta sunt instare sa te loveasca pentru asi face loc pe banda!
de tomcatmouse » 20 Mai 2008, 15:49
$1 scrie:$2la cu masina nu a schitat nici macar un gest stanga/dreapta. Alt dobitoc, pe langa cel cu motorul.
Înapoi la Discutii libere/forum
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori