Discutii libere/forum

Cu mitocanii ce ne facem?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cu mitocanii ce ne facem?

Mesajde DanielArdelian2 » 08 Iul 2008, 08:20

Eu am un tigan la bloc, am parcat pe "locul lui" de vreo cateva ori, fara sa stiu ca e al lui deoarece "locul lui" este pe banda din dreapta a unui bulevard, parcare amenajata TelPark.
Mi-a umplut masina de gunoaie de vreo 3 ori, am chemat politia, au discutat cu dansul fara sa fiu eu de fata, mi-au spus apoi sa-mi caut alt loc de parcare, citez: "ca unii vecini sunt mai orgoliosi".

De atunci nu mai parchez acolo, mai bine caut un loc la blocurile vecine.

Deci vezi ca se poate si in Romania daca vrei sa ai locul tau de parcare ? :)
Tziganul a reusit, aproape in fiecare seara cand vin de la lucru pe la 19:00 locul acela e liber ! =D>
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde link2 » 08 Iul 2008, 09:14

$1 scrie:$2mi-au spus apoi sa-mi caut alt loc de parcare, citez: "ca unii vecini sunt mai orgoliosi".

Tziganul a reusit, aproape in fiecare seara cand vin de la lucru pe la 19:00 locul acela e liber !

Sa inteleg ca bronzatu si-a platit "taxa de parcare". Daca era invers pe tine sigur te amenda si pt. flotant.
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde catser » 08 Iul 2008, 09:23

$1 scrie:$2...
am chemat politia, au discutat cu dansul fara sa fiu eu de fata, mi-au spus apoi sa-mi caut alt loc de parcare, citez: "ca unii vecini sunt mai orgoliosi".
...

cuuuum ???

fa-i o reclamatie la politistul care a spus asa ceva !
ce articol de lege spune ca locurile de parcare sunt pt "orgoliosi" ?
au ajuns tiganii sa aplice legea in tara asta ?
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde KomandantuR » 08 Iul 2008, 09:35

$1 scrie:$2au ajuns tiganii sa aplice legea in tara asta ?

E retorica banuiesc. Stim cu totii raspunsul...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde catser » 08 Iul 2008, 09:39

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2au ajuns tiganii sa aplice legea in tara asta ?

E retorica banuiesc. Stim cu totii raspunsul...

evident ca stim raspunsul...

dar mai e o intrebare : pana la urma, a cui este tara asta in care traim si platim impozite cu totii ?
a noastra a tuturor, sau doar a bronzatilor, tupeistilor si "orgoliosilor"...?
catser
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 08 Iul 2008, 09:48

$1 scrie:$2u stiu daca lui alen ii place locul respectiv dar eu consider o mare mitocanie ca intr-o parcare in care nu platesti nici un loc sa vina unul sa zica "asta e locul meu". Un loc de parcare este al tau daca l-ai platit si ai un act care sa dovedeasca asta. Am si la mine la bloc doi figuranti de-astia care m-au abordat la inceput, cand ma mutasem in bloc, cu texte de genul "vecinu' stiti, locul in care ati parcat este al meu, va rog next time...". Le-am raspuns ceva la modul "vecinu' imi arati si mie chitanta cu care ai platit locul si next time..."

La mine la tg-jiu, seara nu prea sunt probleme. Avem o parcare destul de mare si e loc pentru toti. Cu toate ca nu sunt inchiriate sau cumparate, in general fiecare locatar are locul lui, si se respecta asta, in majoritatea timpului. Mi se pare un lucru bun, in principal din comoditate, ca nu trebuie sa dau ture prin parcare sa gasesc un loc, sau sa parchez la alta scara, pt ca si vecinul din celalalt bloc a parcat la scara mea. Bineinteles, daca vecinul parcheaza in locul meu ca nu au mai fost locuri in apropiere, asta e, caut alt loc, nu ma apuc sa l blochez, sa ne luam la cearta.
Ziua insa, e dezastru pt ca, fiind in centru, toti vin in parcarea blocului nostru, si cu greu mai gasesti un loc liber. Cu toate ca, la cateva sute de metri este o parcare cu plata care sta goala mai mereu. In cazuri din astea devin nesimtit si l blochez, chiar daca plec si a doua zi.

Pai in tg-jiu in general nu prea sunt probleme cu parcarile, decat ziua prin centru. La mine la bloc e o parcare destul de mare, si nici o data nu a fost plina. Raman locuri libere tot timpul. Numai ca prin targu jiu lumea e obisnuita sa parcheze cat mai aproape ,daca ar putea ar lua masina cu ei in terase, magazine, sau in casa :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 08 Iul 2008, 09:57

si eu am sunat dar au fost foarte operativi ...,au dat nr. masinii prin statie ,au primit adresa respectivului si s-au dus frumusel la adresa respectivului ....in 20 min am avut locul liber...
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde Alen » 08 Iul 2008, 10:03

nu-i vorba ca-mi place locul respectiv...ala e un loc ca oricare altul si daca e liber, e liber pt. toata lumea, nu doar pt. unii mai smecheri, iar eu nu am de gand sa cedez...e suficient sa cedezi o data si gata, te-a incalecat si te-a luat de fraier
daca il gasesc liber, il ocup si gata discutia, iar daca ma blocheaza, ii chem politia, sa vedem ce iese...v-am zis ca n-am avut ocazia pana acum pt. ca probabil individul si-a dat seama ca n-are rost sa se invarta de vreo amenda si a mutat-o in alta parte...
aseara de exemplu, nu am prins locul respectiv pt. ca am ajuns pe la 20.30 acasa, dar nici el nu l-a prins, era acolo alt vecin :))
la noi locurile sunt la limita, deja cred ca masinile depasesc posibilitatile de parcare ale incintei...unii au chiar si cate 3 :-O masini, multi altii cate 2 (una de servici) si ar fi culmea ca eu sa nu pot parca o jumatate :D

@tomcatmouse: da, dar probabil tu platesti acel loc....
la noi e pe puteri :-"
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde alexandrusavu » 08 Iul 2008, 10:05

Probabil era român nu rromân...
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde link2 » 08 Iul 2008, 10:11

$1 scrie:$2 retorica banuiesc. Stim cu totii raspunsul...

$1 scrie:$2vident ca stim raspunsul...

dar mai e o intrebare : pana la urma, a cui este tara asta in care traim si platim impozite cu totii ?
a noastra a tuturor, sau doar a bronzatilor, tupeistilor si "orgoliosilor"...?

... probabil daca mai insista era acuzat de rasism ....ca si sefu` =))
link2
1nsane Member

Mesajde forbidden27 » 09 Iul 2008, 00:04

$1 scrie:$2u am un tigan la bloc, am parcat pe "locul lui" de vreo cateva ori, fara sa stiu ca e al lui deoarece "locul lui" este pe banda din dreapta a unui bulevard, parcare amenajata TelPark.
Mi-a umplut masina de gunoaie de vreo 3 ori, am chemat politia, au discutat cu dansul fara sa fiu eu de fata, mi-au spus apoi sa-mi caut alt loc de parcare, citez: "ca unii vecini sunt mai orgoliosi".

De atunci nu mai parchez acolo, mai bine caut un loc la blocurile vecine.

Deci vezi ca se poate si in Romania daca vrei sa ai locul tau de parcare ? :)
Tziganul a reusit, aproape in fiecare seara cand vin de la lucru pe la 19:00 locul acela e liber ! =D>

Eu nu as ceda usor in fata acestora. Numai de al naibi as parca tot pe "locul lui", gunoaiele pe masina, nici o problema, chem politia de fiecare data, imi zgarie masina, imi sparge rotile, chem politia. Il dau in judecata pt distrugera bunurilor. Acestor tip de oameni doar asa trebuie sa le raspunzi. N-au gasit ei unul mai nebun asa ca mine. Si daca s-ar mai gasi si alti vecini sa faca la fel ce bine ar fi. Le-ar iesi din cap "locul meu".
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde shine » 09 Iul 2008, 10:17

eu stau la camin. si in iarna, am montat vreo 4-5 panouri de gard in spatele portii de fotbal de la terenul din apropiere. am muncit vreo 2-3 zile de unul singur. si acum, ma pun in situatia de a nu gasi loc de parcare pe aleea cu pricina. am dreptul sa revendic un loc de parcare acolo? in conditiile in care inainte sa pun gardul, nu se risca nimeni sa parcheze masina deoarece toata ziua erau bombardate de suturi.
Fişiere ataşate
mic.JPG
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde catalin1972 » 09 Iul 2008, 14:51

$1 scrie:$2u stau la camin. si in iarna, am montat vreo 4-5 panouri de gard in spatele portii de fotbal de la terenul din apropiere. am muncit vreo 2-3 zile de unul singur. si acum, ma pun in situatia de a nu gasi loc de parcare pe aleea cu pricina. am dreptul sa revendic un loc de parcare acolo? in conditiile in care inainte sa pun gardul, nu se risca nimeni sa parcheze masina deoarece toata ziua erau bombardate de suturi.

Nu ceda , daca nu-ti pastreaza loc de parcare da jos gardul ! :D =)) =))
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde adicristea » 09 Iul 2008, 16:28

$1 scrie:$2u stau la camin. si in iarna, am montat vreo 4-5 panouri de gard in spatele portii de fotbal de la terenul din apropiere. am muncit vreo 2-3 zile de unul singur. si acum, ma pun in situatia de a nu gasi loc de parcare pe aleea cu pricina. am dreptul sa revendic un loc de parcare acolo? in conditiile in care inainte sa pun gardul, nu se risca nimeni sa parcheze masina deoarece toata ziua erau bombardate de suturi.

Cand ai facut faza aia puteai cumpara frumos si o pancarta din aia cu interzis parcarea pe care scriai numarul tau de la masina. Ok, nu e un contract, dar macar daca venea unul cu gura mare ii aratai gardul si il intrebai daca stie cine l-a montat.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 09 Iul 2008, 19:33

@shine: sau mai pune intr-o seara niste panouri si inspre strada sa-i prinzi pe "infractori" in capcana :))
Alen

Mesajde link2 » 10 Iul 2008, 08:57

Cand ai facut faza aia puteai cumpara frumos si o pancarta din aia cu interzis parcarea pe care scriai numarul tau de la masina. Ok, nu e un contract, dar macar daca venea unul cu gura mare ii aratai gardul si il intrebai daca stie cine l-a montat.

Laudabila fapta dar asta nu te poate face stapan pe locul ala.
link2
1nsane Member

Mesajde Alen » 10 Iul 2008, 19:00

$1 scrie:$2Laudabila fapta dar asta nu te poate face stapan pe locul ala.

corect, din pacate...
ba mai mult, ma gandesc ca, potrivit legii, ai putea chiar fi amendat pt. ridicarea de constructii neautorizate pe domeniul public :)) (daca e domeniu public)
Alen

Mesajde adicristea » 10 Iul 2008, 21:31

Laudabila fapta dar asta nu te poate face stapan pe locul ala.

E corect, Virgil. Doar ca el este cel care a pus gardul. Daca il da jos, sa vedem cine mai parcheaza. Si are voie sa-l dea jos, doar e al lui, el l-a pus ;).
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde link2 » 16 Iul 2008, 15:17

$1 scrie:$2audabila fapta dar asta nu te poate face stapan pe locul ala.

$1 scrie:$2 corect, Virgil. Doar ca el este cel care a pus gardul. Daca il da jos, sa vedem cine mai parcheaza. Si are voie sa-l dea jos, doar e al lui, el l-a pus ;).

Urmand aceiasi logica daca cineva repara tot gardul, gata, e terenul lui ? :-?
Asta imi aduce oarecum aminte de sistemele alea improvizate de rezervare a parcarilor, nu conta ca erau pe propietate publica sau pe proprietate comuna. A mutat omu 2 bolovani, a tras o linie si gata e a lui?
link2
1nsane Member

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 15:55

Exagerezi si imi pui cuvinte in gura. Ma rog, in post. Nu am zis ca daca a pus gardul este SINGURUL acceptat in spatiul respectiv. Nici macar el nu a afirmat asta. Doar ca, moral vorbind, omul s-a chinuit sa faca o treaba si merita macar o particica din locul ala. Si hai sa mergem mai departe, sa zicem ca nu merita, dar macar sa nu i se ridice stergatoare sau desumfle cauciucuri daca parcheaza acolo.

Ceea ce a facut el nu poate fi comparat cu ce spui tu, trasatul liniei si pretinderea ca e spatiul lui. El a incercat sa-si gaseasca un loc de parcare (deoarece primariile nu prea se pricep la asta, puteau sa aiba ei initiativa si mai si beneficiau de o taxa la primarie; doar ca era de munca, ce!?, sa ne spetim muncind cand ne da Cocoş banuţu' in plic?) si a construit ceva. Nu a pus bariera, nu a perceput taxa, a dorit numai sa poata avea si el un loc ferit unde sa isi tina masina.
Imagine
adicristea

Mesajde link2 » 16 Iul 2008, 17:09

Da Adi recunosc, am exagerat, a fost primul exemplu care mi-a venit in minte, ca sa te fac sa intelegi ca logica care sprijina aceasta afirmatie nu e corecta
$1 scrie:$2and ai facut faza aia puteai cumpara frumos si o pancarta din aia cu interzis parcarea pe care scriai numarul tau de la masina

Te rog cu acesta ocazie sa nu te simti atacat dar rezervarea unui loc pe un spatiu public sau comun este ilegala iar despre moralitate se poate discuta iarasi mult. Da corect era "sa puna mana" la reparatia gardului si ceilalti iar de primarii si cum isi face fiecare treaba e alta poveste, veche din pacate.(in situatia de fata inclin sa cred ca strada e a primariei iar gardul al scolii) In rest toata stima fapta e laudabila cum am mai spus.
link2
1nsane Member

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 18:08

In nici un caz nu m-am simtit atacat. Este o discutie, argumentata cum stim fiecare mai bine. Iar atunci cand te contrazici, dar o faci intr-un mod respectuos, nu pot avea decat stima pentru partenerul de discutie, indiferent daca are aceeasi parere cu mine sau nu.
Ca sa concluzionam, legal ai tu dreptate, moral eu, nu? :D

PS. In postul anterior am facut o eroare, inacceptabila din pct meu de vedere, astfel mi-o asum: era "dezumfle", nu "desumfle".
Imagine
adicristea

Mesajde forbidden27 » 16 Iul 2008, 22:50

Eu nu vad ce este imoral in chestia asta. Da, a facut un gard. E pe domeniul public, domeniu pe care fiecare avem dreptul LEGAL de a parca. Imoral este sa parchezi, spre exemplu, in dreptul portii curtilor, sa blochezi caile de acces ale altora. Nu vad ce este imoral prin faptul ca altcineva parcheaza acolo fara sa incurce pe nimeni.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde tomcatmouse » 17 Iul 2008, 07:40

inclusiv T-urile pt blocarea parcarii nu sunt legale chiar daca locul este inchiriat ...asta este ..se aplica regula primului venit ...
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde shine » 17 Iul 2008, 08:57

stati linistiti, ca s-a rezolvat problema. pe care il prin parcat de-aiurea, il blochez si daca vrea sa mai iasa, sa ma caute. pana acum nu am fost din fericire pus in situatia sa o las foarte departe de casa.

Oricum, sunt fortos si mut tot ce ma deranjeaza...pe mine ma doare faptul ca atunci cand nu era gardul, niciunul nu parca acolo. cand am pus placile in gard, toti treceau si razand ma intrebau cu cat ma platesc cei de la ADP, si a doua zi era bataie pe locurile de parcare de acolo...
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde catser » 17 Iul 2008, 09:30

nu stiu daca blocatul este o rezolvare corecta....cat despre faptul ca ceilalti vecini radeau cand tu munceai, iar acum se ingramadesc sa parcheze ei....traim in romania, si cu asta am spus totul...
catser
Gold Member

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum