@adicristea
lista de nominalizari la Oscar,
http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars , hai mai bine sa le notam pe fiecare, din toate punctele de vedere: artistic, scenariu, regie, interpretare actoriceasca, efecte speciale, ca sa ne facem o idee cum stau lucrurile la decernarea premiilor Oscar.
in momentul de fata marile fovorite, ale asociatiilor de critici de film americani, sunt Blind Side, Preciuos, An Education si Up in the air, si este si parerea mea ca alegerea este justa .... vom vedea, la final, calea aleasa ... sper din tot sufletul sa nu aleaga Precious... un film "true ugly story"
LE si mie mi-a placut Avatar chiar foarte mult, cred ca l-am vazut de 6 - 7 ori pina acum, insa judecat la "rece" NU are sanse in fata contracanditatilor, pentru ca dincolo de "o poveste" frumoasa in nota ecologista (scenariu) si niste efecte speciale remarcabile, la restul capitolelor nu prea are ce spune. Daca cei care desemneaza premiile vor lua in calcul si "box-office" (asa cum se procedeaza la Globul de aur), desi, cu siguranta nu prea tin cont de asta, atunci Avatar v-a lua marele Oscar ... insa, am vazut si celelate firme pretendente la marele premiu, iar, din punctul meu de vedere, marile favorite in acest moment ar fi Blind side si Up in the air, urmate indeaproape de An education