Pai da... acum 2 ani... nu mai tin minte exact... m-am uitat acum si am gasit asa:
din OUG 195
21. moped - vehiculul cu două, trei sau patru roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm 3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală este de cel mult 4 kW;
22. motocicletă - autovehiculul cu două roţi, cu sau fără ataş, echipat cu un motor care are o capacitate cilindrică mai mare de 50 cm 3 şi/sau a cărui viteză maximă, prin construcţie, depăşeşte 45 km/h;
Din regulament
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
l) SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roţi având masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, şi echipat cu un motor cu ardere internă cu capacitate cilindrică mai mare de 45 cm3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalentă ori cu viteza prin construcţie mai mare de 50 km/h;
Adica daca are peste 50 cmc si pana la 400 kg (ca asa au ATV-urile) se incadreaza la categ B, adica in aceeasi categorie cu autoturismele

Si am gasit si motivul pentru care primaria Bacau invoca in mod absolut cretin, ilogic, nesustinut fluidizarea traficului pentru a restrictiona accesul motoretelor.
Art. 4. - (1) Închiderea sau crearea de restricţii pentru circulaţia vehiculelor ori a pietonilor pe drumurile publice se poate face numai pentru limitarea intensităţii traficului, pentru protecţia unor sectoare de drum sau pentru executarea unor lucrări, în condiţiile stabilite de lege.
Eu cred ca daca acea hotarare a CL este atacata la instanta de contencios administrativ exista sanse mari de castig din cauza ca nu prea are temei. Cum se fluidizeaza traficul daca interzici accesul motoretelor? Concret... De aia in italia, franta si spania e plin de scutere si motoare? Ca aia vor sa ingreuneze traficul? Diferenta e ca acolo daca poluezifonic iti iei amenda la fiecare colt de strada. Doamne ce idioti.