ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
06 Feb 2015, 23:15
De curand am facut o galma la caucicul din dreapta fata in urma unei gropi la 70km/h (drum national). Era noaptea si am vazut-o prea tarziu. Cauciucurile ce le am puse acum sunt destul de uzate si urmeaza sa renunt la ele dupa sezonul acesta.
Din pacate luna aceasta bugetul e mai mic, ma asteapta un drum mai lung peste cateva zile si as vrea sa schimb cauciucurile de pe fata cu 2 resapate sau cu 2 second hand. Stiu ca ideal ar fi sa fac un efort si sa cumpar noi, dar chiar nu se poate.
Ceea ce m-ar interesa pe mine, daca e de ales intre resapate si second hand, care e cea mai potrivita alegere? Cauciucurile "noi" trebuie sa isi faca treaba doar iarna aceasta, nu pe termen lung.
Stiu ca sunt o gramada de topicuri / pareri pe forum despre tema aceasta, dar si pe internet, insa as vrea sa ma lamuresc mai bine.
Multumesc.
07 Feb 2015, 00:12
Resapate de aproape 2 ani pe Ford/Iarna.Pe Opel de 3 ani/Iarna si 2 ani/Vara.Foarte multumit.Cauciucul e "nou", profil nou.Depinde pt ce ai nevoie.
07 Feb 2015, 06:43
strict intre resapate si sh, eu as merge pe sh.
asta deoarece resapatele sunt si ele tot un fel de sh-uri, un pic imbunatatite. se schimba cauciucul de pe calea de rulare, dar lateralele raman aceleasi.
mai bine cauti o anvelopa "cinstita", sh cu ceva "carne" pe ea si cu un DOT de maxim 3 ani (DOT-ul iti spune anul si luna fabricatiei)
07 Feb 2015, 12:30
Reesapate am avut 195/65/15 si unul avea 9 kg si unu 11 dar le-am cantarit doar dupa un sezon si urmarea acestei diferente este un mic zgomot la o planetara
08 Feb 2015, 23:42
Am ales pana la urma 2 cauciucuri resapate si pot zice ca dupa 100 de kilometri se simte in regula masina, nu am avut probleme, mers in limita legala.
Va multumesc pentru pareri.
17 Feb 2015, 10:19
viewtopic.php?f=17&t=9523&hilit=resapatPutina atentie la deschiderea de topicuri noi, va rog.