de forbidden27 » 06 Mar 2008, 21:33
Ora pamantului........Pentru mine suna verry funny...........Hai sa va spun cum vad eu poluarea.
Lucrez momentan in Nigeria pe o barja de extractie petrol. Din procesul de extractie se elibereaza o cantitate foarte mare de gaza naturale, la mine cca. 55.000 metri cubi pe ora. Toate bune si frumoase numai ca lor le trebuie petrolul asa ca gazele...........LE ARD! Sa va mai spun ca in zona unde lucrez sunt 37 de barje si platforme maritime care fac acelasi lucru? Au facut ei calcule peste calcule, trebuie captat, lichefiat, transportat,etc. si iese gazul foarte scump asa ca il ard. Au avut termen de la nu stiu ce comisie mondiala pentru protectia mediului sa faca instalatii de captare a gazului pana la sfarsitul lui....2006 si uite ca deja suntem in 2008 si nu s-a luat nici o masura. Si se pocedeaza la fel si in alte tari, Libia, Iran, Irak, Arabia Saudita,etc.Poluarea de aici vine fratilor, nu de la becul meu si al vostru uitat aprins.
Mai citisem intr-un ziar acum cativa ani ca nu stiu ce organizatie pt protectia mediului a facut niste studii si au stabilit ca la nivel global aparatele electronice care au functie de Stand By (tv, calculatoare, monitoare, etc.) consuma, oprite fiind, intr-o singura zi nu stiu cate j'demilioane de kilowati, si au luat ei decizia ca incepand din 2007 sa oblige toti producatorii sa scoata optiunea de Stand By de la electrocsnice. Ati vazut vreunul pana in momentul asta asa ceva?
Am tot respectul pt cei care au initiative de genul acesta, dar practic, daca sting lumina o ora, salvez eu planeta?
Pe 31 martie 2007, mai mult de 2 milioane de case si cladiri cu birouri din Sydney si-au stins luminile pentru o ora – Ora Pamantului –
Ma intreb, oare compania la care lucrez si are sediu si in Sydney o fi stins luminile?
Pt cine nu crede iata dovada:
- Fişiere ataşate
-

-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-
Thunder Tiger MTA-4-
Losi XXL2