eu unul as incepe cu MAREA problema a Bucurestiului si anume traficul si dirijarea lui.
Sunt deja destule proiecte demarate unele si finalizate: realibitarea Sos. Stefan Cel Mare, Pasajul Basarab, Calea Mosilor-Colentina. Toate aceste realibitari probabil or sa inceapa si la alte mari bulevarde.
Concomitent cu aceste reabilitari as incepe, cu ajutorul fondurilor Europene, implementarea in intersectii de sisteme de dirijare si monitorizare a circulatiei cat si constituirea unui comandament al Politiei Rutiere care sa faca acest lucru. Practic Camere de luat vederi in fiecare intersectie si semafoare dirijabile prin calculator. Comandamentul Politiei Rutiere ocupandu-se de monitorizarea si dirijarea traficului prin intermediul calculatoarelor.
Am observat prin numeroase intersectii ca se inlocuiesc semafoarele, nu am idee daca cele noi vor avea intocmai scopul gandit de mine.
Un mare of al meu este de asemenea turismul si aici un mare factor de atractie ar fi si amenajarea Dambovitei ca canal navigabil ceea ce am inteles ca este in vizorul autoritatilor
http://www.times.ro/previziuni/neamih/d ... -navigabilPe langa beneficiul turistic desigur ca ar mai fi si cel al transportului de persoane alternativ.
O alta mare problema VERDEATA!
Saptamana trecuta am fost in Buxelles si am afirmat intr-un cerc restrans, dupa o plimbare prin oras, ca Bruxelles-ul este foarte sarac in spatii verzi. Un nene, mai documentat ca mine, m-a contrazis spunandu-mi ca gresesc enorm si ca proportia de constructii si verdeatza este de aproximativ 50%-50%

si-a intarit afirmatia spunand ca in spatele fiecarei case pe care o vedeam eu exista o gradina!
De curiozitate cand m-am intors am analizat aceasta problema cu ajutorul google maps si mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca asa era
http://maps.google.com/maps?hl=ro&q=Bru ... 1&ct=imageDeci... cred ca ati inteles cam ce doream sa spun... trebuie fiecare din noi sa contribuim in felul nostru la conservarea cat si sporirea spatiilor verzi pe cat posibil!
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W