Discutii libere/forum

Ce ati schimba la BUCURESTIUL zilelor noastre!?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce ati schimba la BUCURESTIUL zilelor noastre!?

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 13:04

Datorita numeroaselor neajunsuri din Bucuresti cat si apropierii alegerilor locale m-am gandit sa initiez acest topic pentru a da faru liber ideilor si imaginatiei membrilor si nu in ultimul rand pentru a afla parerea celor ce-si duc traiul in acest "Mic Paris".
Ideile desigur trebuie sa fie de natura constructiva, realizabile si eventual sprijinite de propuneri si modalitati de aplicare in vederea imbunatatirii calitatii vietii bucurestenilor.

atasez si cateva poze, care pe mine ma coplesesc cu o nostalgie a vremurilor trecute, pentru a vedea unde am fost, realiza unde suntem si propune unde ne indreptam.
Fişiere ataşate
piatasenatului.jpg
14. Str. Echinoxului dupa ploaie.jpg
11. B-dul Kiseleff.jpg
01. Panorama.jpg
A se vedea proportia de verdeata ;)
01. Gara de Nord.jpg
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Re: Ce ati schimba la BUCURESTIUL zilelor noastre!?

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 13:49

Cred ca nu ai pus bine intebarea. Dar depinde la ce raspunsuri te astepti. DAca vrei cat mai multe si mai variate, este ok, dar daca vrei cat mai putine raspunsuri, si sa fie un topic mai restrans, mai bine ai intreba "CE NU ATI SCHIMBA IN BUCURESTIUL ZILELOR NOASTRE" de schimbat sunt multe lucruri, dar putine care merita pastrate asa
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 13:51

eu unul as incepe cu MAREA problema a Bucurestiului si anume traficul si dirijarea lui.
Sunt deja destule proiecte demarate unele si finalizate: realibitarea Sos. Stefan Cel Mare, Pasajul Basarab, Calea Mosilor-Colentina. Toate aceste realibitari probabil or sa inceapa si la alte mari bulevarde.
Concomitent cu aceste reabilitari as incepe, cu ajutorul fondurilor Europene, implementarea in intersectii de sisteme de dirijare si monitorizare a circulatiei cat si constituirea unui comandament al Politiei Rutiere care sa faca acest lucru. Practic Camere de luat vederi in fiecare intersectie si semafoare dirijabile prin calculator. Comandamentul Politiei Rutiere ocupandu-se de monitorizarea si dirijarea traficului prin intermediul calculatoarelor.
Am observat prin numeroase intersectii ca se inlocuiesc semafoarele, nu am idee daca cele noi vor avea intocmai scopul gandit de mine.

Un mare of al meu este de asemenea turismul si aici un mare factor de atractie ar fi si amenajarea Dambovitei ca canal navigabil ceea ce am inteles ca este in vizorul autoritatilor http://www.times.ro/previziuni/neamih/d ... -navigabil
Pe langa beneficiul turistic desigur ca ar mai fi si cel al transportului de persoane alternativ.

O alta mare problema VERDEATA!
Saptamana trecuta am fost in Buxelles si am afirmat intr-un cerc restrans, dupa o plimbare prin oras, ca Bruxelles-ul este foarte sarac in spatii verzi. Un nene, mai documentat ca mine, m-a contrazis spunandu-mi ca gresesc enorm si ca proportia de constructii si verdeatza este de aproximativ 50%-50% :-O si-a intarit afirmatia spunand ca in spatele fiecarei case pe care o vedeam eu exista o gradina!
De curiozitate cand m-am intors am analizat aceasta problema cu ajutorul google maps si mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca asa era http://maps.google.com/maps?hl=ro&q=Bru ... 1&ct=image
Deci... cred ca ati inteles cam ce doream sa spun... trebuie fiecare din noi sa contribuim in felul nostru la conservarea cat si sporirea spatiilor verzi pe cat posibil!
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 13:55

$1 scrie:$2red ca nu ai pus bine intebarea. Dar depinde la ce raspunsuri te astepti. DAca vrei cat mai multe si mai variate, este ok, dar daca vrei cat mai putine raspunsuri, si sa fie un topic mai restrans, mai bine ai intreba "CE NU ATI SCHIMBA IN BUCURESTIUL ZILELOR NOASTRE" de schimbat sunt multe lucruri, dar putine care merita pastrate asa

de ce as vrea cat mai putine raspunsuri atata timp cat sunt atatea de facut si atatea care ne macina traiul!?
Mi-a spus ieri o prietena ca a vazut un studiu prin care s-a concluzionat ca Bucurestenii traiesc in medie cu 10 ani mai putin decat alti locuitori din tara! Eu auzisem mai de mult ca ar fi vreo 5 ani dar... acu' deja m-a pus mai mult pe ganduri! :-"
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 14:03

O problema nu numai a Bucurestiului ci si a Romaniei este promovarea turismului si atractiilor turistice!
Tot cu ocazia vizitei la Bruxelles am constatat ca acest oras nu prea are multe atractii turistice si totusi acestea sunt extrem de intens promovate si cultivate. de exemplu acest baietel http://en.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis ar fi cam unica si cea mai promovata atractie de prin Bruxelles! Asta exceptand Marea Piatza care este inconjurata de cladiri istorice minunate.
Daca s-ar termina odata cu reabilitarea Centrului Istoric si promovarea sa intensa ar fi ceva!
Dar odata cu aceste lucruri trebuiesc si stramutati locatarii clandestini de prin acele case cat si deschiderea de magazine la nivel european in acea zona.
Eu unul as muta Leoaica cu Puii in centrul istoric si as face-o atractie turistica!
Mi-am adus aminte acum, apropo de promovare, ca am vazut pe un autobuz din Bruxelles o reclama turceasca la site-ul http://www.tourismturkey.org/ :-"
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 14:25

$1 scrie:$2 alta mare problema VERDEATA!
Saptamana trecuta am fost in Buxelles si am afirmat intr-un cerc restrans, dupa o plimbare prin oras, ca Bruxelles-ul este foarte sarac in spatii verzi. Un nene, mai documentat ca mine, m-a contrazis spunandu-mi ca gresesc enorm si ca proportia de constructii si verdeatza este de aproximativ 50%-50% :-O si-a intarit afirmatia spunand ca in spatele fiecarei case pe care o vedeam eu exista o gradina!
De curiozitate cand m-am intors am analizat aceasta problema cu ajutorul google maps si mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca asa era http://maps.google.com/maps?hl=ro&q=Bru ... 1&ct=image
Deci... cred ca ati inteles cam ce doream sa spun... trebuie fiecare din noi sa contribuim in felul nostru la conservarea cat si sporirea spatiilor verzi pe cat posibil!

In bucuresti nu prea au oamenii unde sa isi faca verdeata. In mai toate cartierele (cat am vazut eu), sunt blocuri peste blocuri, asfalt cat vezi cu ochii. Spatiu verde chiar nu e deloc, si nici nu au unde sa faca. Cei care stau la case , in loc sa isi faca o gradina, prefera sa ia cateva sute euro/mp si in terenul respectiv sa apara o alta casa. Pana cetatenii nu "o sa dea cu capu' de sus" nu o sa se implice. La mine la etajul 6(pe balcon) se pun 3mm de praf in 1 saptamana. Oricum bucurestenii nu cred ca traiesc mai putin din cauza spatiilor verzi, ci din cauza stresului.
Pe ori unde merg, e vreo baba care sa se certe, e cineva sa se utie la mine si sa isi tina mana pe poseta de frica sa nu i-o fur. La bloc, daca nu ma duc sa platesc asociatia cand trebuie, vine responsabila la usa, sa ma intrebe de ce nu platesc??
Aici te enervezi pe oriunde ai merge.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 14:55

$1 scrie:$2In bucuresti nu prea au oamenii unde sa isi faca verdeata. In mai toate cartierele (cat am vazut eu), sunt blocuri peste blocuri, asfalt cat vezi cu ochii. Spatiu verde chiar nu e deloc, si nici nu au unde sa faca. Cei care stau la case , in loc sa isi faca o gradina, prefera sa ia cateva sute euro/mp si in terenul respectiv sa apara o alta casa. Pana cetatenii nu "o sa dea cu capu' de sus" nu o sa se implice. La mine la etajul 6(pe balcon) se pun 3mm de praf in 1 saptamana. Oricum bucurestenii nu cred ca traiesc mai putin din cauza spatiilor verzi, ci din cauza stresului.
Pe ori unde merg, e vreo baba care sa se certe, e cineva sa se utie la mine si sa isi tina mana pe poseta de frica sa nu i-o fur. La bloc, daca nu ma duc sa platesc asociatia cand trebuie, vine responsabila la usa, sa ma intrebe de ce nu platesc??
Aici te enervezi pe oriunde ai merge.

daca se vrea cu adevarat sa se faca exista posibilitatea!
se pot amenaja pe terasele blocurilor daca in jurul acestora nu este posibil si daca exista bunovointa sau vreo impunere ;)

Asa fioros esti de feresc femeile poseta de tine! :D
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 15:01

Nu-s fioros, dar in tramvai , metrou etc, daca te atingi de cineva, pe langa buzunare sau pe poseta, imediat se intoarce, se uita, analizeaza. Femeile isi iau gentile in fata si tin mana pe fermoar si barbatii mana pe portofele =)). Nu ma refer doar la mine aici :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde KomandantuR » 23 Apr 2008, 15:29

Bine ca nu tin ele mana pe portofele si ei pe fermoar... :))
Acu serios vorbind, eu as incepe prin a schimba... 90% din politistii comunitari si toti agentii aia de paza si securitate. Majoritatea dintre ei betivi, iar multi niste oameni trecuti bine de tot de prima tinerete ca uneori stau si ma minunez: ei de abia isi taraie... si au pretentia ca te pot apara de ceva. Daca ar patrula pe strazi si prin parcuri cate 4-5, dar de aia cu "simt de raspundere", si ar da cu capu de asfalt pe toti cei care o merita, s-ar mai schimba ceva. Cred ca si la lege ar trebui umblat, e prea blanda. Ti-e si frica sa ii zici unuia ceva cand ai dreptate, ca ti-o furi cu dreptatea in mana. Daca 3-4 tigani fura in autobuz, de cele mai multe ori victima e atentionata de abia dupa ce faptasii au coborat. In cele mai multe cazuri (si nu ma refer doar la furt din RATB) nici politia nu intervine. Eu unul nu ma simt nici protejat si nici in siguranta. Si ar mai fi muuuulte de spus. Voi mai reveni.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde papi » 23 Apr 2008, 15:41

Ce ar trebui facut in Bucuresti?
hmm o intrbare usoara cu multe raspunsuri
1. extinderea si modernizarea RATB si METROREX
2. Un proiect in care sa se prevada ca cei din provincie nu au voie in Bucuresti cu masina atunci cand in aceasta se afla o singura persoana, acelasi lucru si pt bucrestenii care vor sa intre cu masinile in centru
3. impadurirea Bucurestiului
4. scoaterea hipermarketurilor din Bucuresti
5. programul celor care reabiliteaza canalizarea sau drumuri sa fie 24/24 sau sa lucreze doar noaptea

mai multe discutam si la intalnirea de joi si o sa vezi ca sunt bun de primar
Sunt un DOMN nu calc babe si nu conduc beat.
papi
Gold Member

Mesajde wanna » 23 Apr 2008, 15:56

2. Un proiect in care sa se prevada ca cei din provincie nu au voie in Bucuresti cu masina atunci cand in aceasta se afla o singura persoana, acelasi lucru si pt bucrestenii care vor sa intre cu masinile in centru

poti sa mi-o explici pe asta te rog?
inteleg ce vrei sa spui, dar daca mama care e din provincie vrea sa vina la mine (si vine cu pachet de peste 20 kg) sa lase masina in voluntari si sa ia autobuzul?

Imi place MULT ideea lui Almanahe cu Dambovita, imi place ideea de a te deplasa de la unirea in regie sa zicem cu un feribot.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde papi » 23 Apr 2008, 15:59

$1 scrie:$2. Un proiect in care sa se prevada ca cei din provincie nu au voie in Bucuresti cu masina atunci cand in aceasta se afla o singura persoana, acelasi lucru si pt bucrestenii care vor sa intre cu masinile in centru
poti sa mi-o explici pe asta te rog?
inteleg ce vrei sa spui, dar daca mama care e din provincie vrea sa vina la mine (si vine cu pachet de peste 20 kg) sa lase masina in voluntari si sa ia autobuzul?

ma refeream la cei care lucreaza la 20km de oras si fac naveta cu masina proprie, oricum interzicerea nu se va face total ci doar se va introduce o taxa de 30lei de ex pe care o vor plati cei care vor sa intre in oras cu masina.
stiu ca vor fi destui care si permit sa plateasca 30lei pe zi doar pt a intra in Bucuresti cu masina proprie dar sunt si mai multi cei care nu vor plati
papi
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 15:59

$1 scrie:$2e ar trebui facut in Bucuresti?
hmm o intrbare usoara cu multe raspunsuri
1. extinderea si modernizarea RATB si METROREX
Cum Domne? Asta ar insemna ca eu sa nu mai vin cu masina in bucuresti. Eu merg mai mult singur. Sa presupunem ca s-ar vrea un astfel de lucru, ar trebuii aplicat pentru toti. Nu stiu cati sunt din provincie si se plimba singuri in masina. Iar daca ar fii sa vina in bucuresti, vin cat mai multi in masina, ca nu vin doar de dragul de baga benzina in 3-4 masini, si ca sa aglomereze circulatia.
3. impadurirea Bucurestiului
4. scoaterea hipermarketurilor din Bucuresti
Nu se poate face asa ceva, oricum nu stiu cat incurca asta. Nu toti au masina, si nu stiu cat de bine ar fii sa pui populatia pe drumuri 20-30 km pana la un hipermarket
5. programul celor care reabiliteaza canalizarea sau drumuri sa fie 24/24 sau sa lucreze doar noaptea
Zii mersi sa se lucreze. Vrei doar noaptea, dar ei nu lucreaz nici ziua:))

mai multe discutam si la intalnirea de joi si o sa vezi ca sunt bun de primar
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde papi » 23 Apr 2008, 16:02

eram sigur ca o sa mi iau cateva peste ceafa mai ales pt ceea ce am zis la pctul2.
ceea ce am zis cu interzicerea accesului in Bucuresti e o ideea mai veche pe care am vazut o pusa in practica si in alte orase mai "evoluate" decat Bucurestiul (imi pare rau ca nu stiu exact care este orasul)

cat despre scoaterea hipermarketurilor din Bucuresti e posibila, suntem SINGURUL oras din lumea asta care are magazine de o asa marime.
m am referit la HIPERMARKETURI nu la SUPERMARKETURILE gen La Fourmi, Penny... care sunt amplasate in spatii mult mai restranse decat Carrefour, Billa..........

cu lucratul noaptea am vazut ca se poate si s a lucrat super bine, fara sa incurce circulatia, fara scandaluri, fara calduri.......

LE pt pct2 sunt mai multe metode si mai multe categorii de persoane care pot fi scutite de taxa de ex studentii pot avea viza de flotant sau ceva de genu, oamenii care vin la tratament .....
Ultima oară modificat de papi pe 23 Apr 2008, 16:11, modificat 1 dată în total.
papi
Gold Member

Mesajde wanna » 23 Apr 2008, 16:10

In Londa se percepe taxa daca vrei sa intri cu masina in centru (poate la asta te refereai papi)
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde papi » 23 Apr 2008, 16:14

$1 scrie:$2n Londa se percepe taxa daca vrei sa intri cu masina in centru (poate la asta te refereai papi)

in centru exista in foarte multe orase dar e un oras si mi pare rau ca nu stiu care unde nu ai voie sa intri cu masina daca esti singur,daca sunt 2 3 4 pers nu ti zice nimeni nimic, mie mi se pare foarte tare, in loc de 3 4 masini e decat 1
papi
Gold Member

Mesajde BogdanF » 23 Apr 2008, 16:19

Eu as mai face cateva linii de metrou, ca sa nu mai circule oamenii cu masinile din comoditate nu sa fie obligati sa nu mai circule. In barcelona de exemplu (sau orice alt oras mare si civilizat) oamenii nu prea circulau cu masina pentru ca ajungeai oriunde vroiai in maxim 30 min cu metroul.
In a 2-lea rand as curata toate fatadele cladirilor si le-as trata cu un lac special ca nu se mai depuna mizeria. Degeaba le cureti anu asta daca peste cativa ani ajung la fel de murdare.
In al 3-lea rand as matura la modul serios praful nu de mantuiala sa fie curat langa borduri.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 16:35

Mai bine faceti o lista . Sa vedeti cate sunt de facut in bucuresti, si primarii astia nu vad nimic.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 16:36

@BogdanF

ai pus punctul pe o alta mare dezgustare a mea!
PRAFUL! Trebuiesc elaborate legi de asa natura incat pe langa faptul ca trebuiesc armonizate cu legislatia Europeana in domeniul mediului sa se si impuna si sa se amendeze anumite acte inresponsabile ale firmelor de constructii cat si ale muncitorilor acestora!

Trebuiesc elaborate/modificate legile (daca nu exista deja astfel de prevederi si nu sunt aplicate) cu privire la santiere si munca intr-o comunitate ca cea din Bucuresti!
Aici identific (in problema prafului):
- basculantele carora le trebuie impus sa aiba in dotare obligatoriu prelata care sa acopere, pe tot parcursul deplasarii acestora, remorca/remorcile pentru a diminua imprastierea de substante ce dauneaza mediului si comunitatii.
tot aici trebuie amintit si faptul ca basculantele mai moderne desi sunt dotate/prevazute cu bazine si instalatii de spalare, pentru a curata praful si noroiul inainte de a iesi in trafic din santier, nu sunt folosite decat ff rar de catre soferi!
- cu ocazia lucrarilor de reabilitare a carosabilului si nu numai in loc ca in momentul cand se pregateste suprafata de turnare a asfaltului sau mai stiu eu ce sa se aspire praful cu masinarii speciale nu sa se sufle cu un compresor si sa fie ridicat in aer de unde va imaginati unde va ajunge!

Ar mai fi multe de spus cu privire la aceste reglementari in constructii dar ma opresc aici! :-S
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 16:45

$1 scrie:$2u as mai face cateva linii de metrou, ca sa nu mai circule oamenii cu masinile din comoditate nu sa fie obligati sa nu mai circule.

cu privire la aceste linii de metrou sunt de acord!
dar pana acolo ar trebui identificate diverse puncte de acces care au legaturi cu gurile de metrou. Mai precis ar trebui identificate, si dupa nevoie create, gurile de metrou din apropierea punctelor de acces in capitala iar in jurul lor sa se creeze niste parcari imense supraetajate pentru a oferi celor ce vin din afara orasului posibilitatea sa-si lase masina in siguranta si sa foloseasca in continuare ca mijloc de transport metroul sau RATB-ul pentru deplasarea in interiorul Bucurestiului.
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 16:48

$1 scrie:$2Imi place MULT ideea lui Almanahe cu Dambovita, imi place ideea de a te deplasa de la unirea in regie sa zicem cu un feribot.

nu e ideea mea, dupa cum vezi deja s-au gandit si oficialitatile la asta... e mai mult o mare si veche dorinta a mea :D
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 23 Apr 2008, 17:02

Ce e in articolul ala e prea superficial. Ei spun acolo cat o sa coste o calatorie :)), dar nu spun un an, ce parere are primaria etc. Trebuie modificate toate caderile de apa, poduri etc. E foarte greu, dar ar fii ceva frumos.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 17:08

$1 scrie:$2e e in articolul ala e prea superficial. Ei spun acolo cat o sa coste o calatorie :)), dar nu spun un an, ce parere are primaria etc. Trebuie modificate toate caderile de apa, poduri etc. E foarte greu, dar ar fii ceva frumos.

caderi de apa... eu o stiu decat pe cea de la podul Natiunile Unite! mai e vreuna? cat despre poduri nu e nevoie de mari modificari caci exista ambarcatiuni de dimensiuni medii care nu sunt foarte inalte, pasagerii fiind obligati sa stea pe scaune pe toata durata calatoriei ;)
1nsane Member

Mesajde wanna » 23 Apr 2008, 18:22

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Imi place MULT ideea lui Almanahe cu Dambovita, imi place ideea de a te deplasa de la unirea in regie sa zicem cu un feribot.

nu e ideea mea, dupa cum vezi deja s-au gandit si oficialitatile la asta... e mai mult o mare si veche dorinta a mea :D

stiam ca asta va fi raspunsul, am vrut sa editez postul meu ... dar m-am luat cu treaba si am uitat :D
si ce daca e o cadere de apa? poate fi acolo capatul unei linii :)
cat despre poduri pot sa pun pariu ca se pot inalta fara costuri exagerate.

Ce mi-ar mai placea sa se faca un lac de agrement frumos in locul ala viran de pe Vitan Barzesti (cred ca asa se cheama, langa Rin Grand Hotel), unde acum pasc oile ... sunt niste baltoace facute de ploaie si deja sunt rate pe acolo ... si sunt tare simpatice.
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde BogdanF » 23 Apr 2008, 18:49

De maturat se matura, dar in felul urmator: vine tiganul analfabet, da cu matura ODATA peste stratul de praf de 2 cm si mai raman 1.5 cm. Gata maturatul, nu poate spune nimeni ca nu a maturat. Eu le-as taia mainile ca ala se cheama furt, cand faci treaba pe jumate si iei banii complet.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde Alma » 23 Apr 2008, 19:05

$1 scrie:$2Ce mi-ar mai placea sa se faca un lac de agrement frumos in locul ala viran de pe Vitan Barzesti (cred ca asa se cheama, langa Rin Grand Hotel), unde acum pasc oile ... sunt niste baltoace facute de ploaie si deja sunt rate pe acolo ... si sunt tare simpatice.

pai daca nu sti cam aia urma sa fie destinatia acelei zone doar ca a venit revolutia si vezi cat au evoluat lucrurile cu acea zona... :-"
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 23 Apr 2008, 21:24

1. Aș expulza toate ciorile din oraș.
2. Aș face curat în oraș.
3. Aș promova o nouă lege. Marina să stea cu pușcașii marini pe blocuri și cine încalcă legile de circulație să primească un glonț în cap.
3.1. Cine aruncă gunoi pe jos, glonț în cap
3.2. Emokizii glonț în cap
3.3. Femeile din trafic un glonț în .... neahh just kidding :D

Și apoi m-am trezit din vis și m-am dus la servici resemnat că fac 2 ore în trafic și niciodată niciodată nici măcar o dată n-o să se schimbe nimic:)
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde mirceamc » 24 Apr 2008, 07:13

Sunt f. multe probleme de rezolvat, dar daca nu se apuca nimeni de ele nu se va ajunge nicaieri.
1. Traficul
Solutii concurente ar fi:
- Aplicarea legii circulatiei (amenzi + puncte pt. cei ce blocheaza intersectiile, depasesc coloanele, parcheaza in asa fel incat blocheaza/incurca circulatia etc.). Nota: asta e cea mai simpla si mai rapid aplicabila masura.
- Crearea unui sistem de transport public decent. Ex: eu as putea merge cu metroul la servici chiar daca as face mai mult pe drum, dar nu merg deoarece ar insemna sa ajung deja transpirat acolo si mai este si disconfortul creat de aglomeratia pe care trebuie sa o suport.
Solutii: a. un numar mai mare de garnituri de metrou care sa reduca aglomeratia
b. marirea retelei de metrou (cu bataie lunga)
c. legaturi bune intre transportul de suprafata si metrou, evident asigurarea unui nr. suficient de mare de mijloace de transport de suprafata, aer conditionat pt aceste mijloace etc.
Evident toate aceste masuri presupun fonduri mari dar se pot face treptat. Prin asta s-ar obtine micsorarea nr. de masini din trafic si, evident, o reducere a noxelor din aer.
- Crearea unei adevarate sosele (autostrada) de centura a Bucurestiului
- Intersectii denivelate peste tot unde situatia o impune (si unde se poate) - prima data cu actuala centura care sa devina o centura interioara
- Crearea de parcari pe mai multe nivele - in momentul in care exista parcari poti impune si aplicarea unor restrictii de parcare
s.a.m.d.
P.S. Cu alte probleme voi reveni cand voi mai avea timp
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde mirceamc » 24 Apr 2008, 07:25

O adaugire la cele de mai sus:
- Crearea de parcari mari la intrarea/iesirea in/din Bucuresti si asigurarea transportului in comun pana acolo.
Ex: in Germania exista aceste parcari - cei ce fac naveta in/din afara orasului isi duc masinile pana acolo, apoi se comaseaza cativa intr-o masina ducandu-se cu una singura la servici.

Cat priveste circulatia pe Dambovita ar fi frumos, dar nu e prea simplu: sunt multe poduri joase, iar ecluze cu diferente de nivel stiu cateva (oricum minim 4, dar nu stiu exact cate).
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde KomandantuR » 24 Apr 2008, 09:07

$1 scrie:$22. Un proiect in care sa se prevada ca cei din provincie nu au voie in Bucuresti cu masina atunci cand in aceasta se afla o singura persoana, acelasi lucru si pt bucrestenii care vor sa intre cu masinile in centru

Papi, si cum vezi tu treaba asta? Adica ala care mai ia in masina 2-3 persoane, face pe taximetristul, ca trebuie sa ii lase pe respectivii unde au treaba, nu? Si cum ii selecteaza? "Dvs nu va suiti ca va curge zerul din sacosa, dvs nu ca mirositi a transpiratie, si nici dvs ca aveti noroi pe pantofi. Altii la rand la puricat!" :)) Unul din principiile fundamentale ale crearii UE este libera circulatie (marfuri, persoane). Adica ma duc unde vrea muschii mei in Europa si nu am voie sa intru in Bucuresti! :)) :)) :))
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum