Discutii libere/forum

accident in lant pe A1 provocat de un Ford Focus

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

accident in lant pe A1 provocat de un Ford Focus

Mesajde dovlecel » 18 Mai 2008, 21:55

FocuS.TDCI.115 CP.hatch.black.leather.2002.
Yamaha.FZ6.black.
http://www.copaculdehartie.ro
dovlecel
Ford Freak

Re: accident in lant pe A1 provocat de un Ford Focus

Mesajde DGAlexandru » 18 Mai 2008, 22:10

$1 scrie:$2espect!
poze te rog sa pui aici: viewtopic.php?f=17&...p;sk=t&sd=a Ai pm cu datele contului meu la clubford

?????
I-ai dat datele contului tau de pe acest forum ?
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde dovlecel » 18 Mai 2008, 22:14

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2espect!
poze te rog sa pui aici: viewtopic.php?f=17&...p;sk=t&sd=a Ai pm cu datele contului meu la clubford

?????
I-ai dat datele contului tau de pe acest forum ?

NU, i-am dat adresa de mail sa-mi trimita pozele
oricum contul meu nu are acces la informatii clasificate
Ultima oară modificat de dovlecel pe 18 Mai 2008, 22:22, modificat 1 dată în total.
Yamaha.FZ6.black.
dovlecel
Ford Freak

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 22:15

La o prima vedere (si din relatarea martorului ocular), fara sa incerc sa iau apararea cuiva, e clar un caz de nerespectare a distantei intre vehicule...
Cu motocicleta sa mergi la peste 130 km/h si sa nu-ti lasi suficienta distanta in fata... este previzibil ce se va intampla.
Intrebarea nu este daca, ci cand se va intampla.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde alexandrusavu » 18 Mai 2008, 22:16

Cretini pe toate drumurile.
Dovlecel - you're funny :d
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde dovlecel » 18 Mai 2008, 22:20

$1 scrie:$2a o prima vedere (si din relatarea martorului ocular), fara sa incerc sa iau apararea cuiva, e clar un caz de nerespectare a distantei intre vehicule...
Cu motocicleta sa mergi la peste 130 km/h si sa nu-ti lasi suficienta distanta in fata... este previzibil ce se va intampla.

din ce spune martorul nu motociclistul a fost primul care a lovit ci un logan "In spatele fordului si a renaultului era un logan rosu, in spatele loganului un motociclist, in spatele motociclistului un un peugeot 206 sau 307.
Motociclistul a intrat in Logan, din spate lovindul pejoul, deci l-a prins intre masini, aruncandul in sus l-am vazut eu, apoi a cazut pe capota Loganului apoi pe sosea."

uite poze aici: http://www.badorgood.com/reportaj_detail.php?id=545
Yamaha.FZ6.black.
dovlecel
Ford Freak

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 22:30

$1 scrie:$2a o prima vedere (si din relatarea martorului ocular), fara sa incerc sa iau apararea cuiva, e clar un caz de nerespectare a distantei intre vehicule...

din ce spune martorul nu motociclistul a fost primul care a lovit ci un logan "In spatele fordului si a renaultului era un logan rosu, in spatele loganului un motociclist, in spatele motociclistului un un peugeot 206 sau 307.
Motociclistul a intrat in Logan, din spate lovindul pejoul, deci l-a prins intre masini, aruncandul in sus l-am vazut eu, apoi a cazut pe capota Loganului apoi pe sosea."

Dovlecel: Nu conteaza cine pe cine a lovit primul, daca pastrau distanta suficienta intre vehicule nu se intampla nimic.
Iar conform martorului, el spune doar de motociclist ca a intrat in Logan...
Si daca nu gresesc... renaultul a revenit pe prima banda, evitand accidentul?

LE: Sincer, eu unul sunt satul de idiotii pe doua roti.
E adevarat, si pe patru roti sunt destui, dar macar nu se plang ca nu ii ia nimeni in seama in trafic...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 18 Mai 2008, 22:38

Toti au gresit, ala ca cu focusul ca franat nejustificat (cu toate ca nu am inteles povestirea : renaultul s-a bagat pe banda 1 sa lase focusul sa treaca, dupa care a revenit pe banda 2 si focus a franat?) si ceilalti ca nu au pastrat distanta. Cred ca de soferul peugeotului va fi cel mai nasol, din punct de vedere legal.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde dovlecel » 18 Mai 2008, 22:44

Dovlecel: Nu conteaza cine pe cine a lovit primul, daca pastrau distanta suficienta intre vehicule nu se intampla nimic.
Iar conform martorului, el spune doar de motociclist ca a intrat in Logan...
Si daca nu gresesc... renaultul a revenit pe prima banda, evitand accidentul?

E adevarat, si pe patru tori sunt destui, dar macar nu se plang ca nu ii ia nimeni in seama in trafic...

Nu are rost sa continuam discutia, nu stim ce a fost acolo si nu noi judecam. Am postat in speranta ca poate cel "care a provocat accidentul" este forumist si poate aflam si versiunea lui.
Am o nelamurire, bineinteles daca nu deranjez: Cum iti dai tu seama ca unu e idiot? doar pt are 2 roti mai putin ca tine?
Yamaha.FZ6.black.
dovlecel
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 18 Mai 2008, 22:48

A zis de IDIOTII pe 2 roti, nicidecum ca cei cu 2 roti sunt idioti :D
toxicristi

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 22:51

$1 scrie:$2oti au gresit, ala ca cu focusul ca franat nejustificat (cu toate ca nu am inteles povestirea : renaultul s-a bagat pe banda 1 sa lase focusul sa treaca, dupa care a revenit pe banda 2 si focus a franat?) si ceilalti ca nu au pastrat distanta. Cred ca de soferul peugeotului va fi cel mai nasol, din punct de vedere legal.

Si eu cred la fel, desi tare am un feeling ca motociclistul l-a depasit in scurt si nu a apucat cel cu 206 sa lase distanta...

@dovlecel: Daca faci niste calcule la manevrabilitatea unui vehicul pe doua roti + distanta de franare (luand in calcul "amprenta" unei motociclete)... ti-ai raspuns singur la intrebare.
Alt motiv: arunca un ochi prin oras, in trafic, si spune-mi si mie cati inconstienti pe doua roti ai vazut... Eu in Bucuresti am vazut zeci de motociclisti care trec in viteza extrem de mare (nu isi lasa timp de reactie pentru nimic imprevizibil).
Fa socoteala ca orice atingere usoara care la masini e un fleac la ei se poate transforma in accident mortal.

Toxicristi a sesizat nuanta. :)
E adevarat, nu toti sunt asa si nu-mi permit sa ii denigrez pe cei corecti.
Suplimentar: cati dintre ei merg fara casca de protectie si fara echipament adecvat? :( Ti se pare o dovada de om responsabil si matur?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde mircea george » 18 Mai 2008, 22:56

Da, intr-o tara ca Romania, cu drumurile si mentalitatea de trafic existente nu prea dai dovada de inteligenta cind optezi ptr 2 roti; daca tot vorbim de motociclisti care fac intilniri si se manifesta cum ca "si noi existam in trafic" cu brosuri, pliante, sensibilizarea opiniei publice bla,bla, vreau sa va aduc in atentie accidentul din pasajul Lujerului de simbata 17 mai, cind unu' pe motor si cu viteza nu a vazut la timp ca in pasaj era coada si s-a facut zob de ultimul din coloana.Ma intreb, asa si eu, cam ce viteza o fi avut saracu', care a si murit in acc.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde dovlecel » 18 Mai 2008, 23:11

$1 scrie:$2@dovlecel: Daca faci niste calcule la manevrabilitatea unui vehicul pe doua roti + distanta de franare (luand in calcul "amprenta" unei motociclete)... ti-ai raspuns singur la intrebare.
Alt motiv: arunca un ochi prin oras, in trafic, si spune-mi si mie cati inconstienti pe doua roti ai vazut... Eu in Bucuresti am vazut zeci de motociclisti care trec in viteza extrem de mare (nu isi lasa timp de reactie pentru nimic imprevizibil).
Fa socoteala ca orice atingere usoara care la masini e un fleac la ei se poate transforma in accident mortal.

Toxicristi a sesizat nuanta. :)
E adevarat, nu toti sunt asa si nu-mi permit sa ii denigrez pe cei corecti.
Suplimentar: cati dintre ei merg fara casca de protectie si fara echipament adecvat? :( Ti se pare o dovada de om responsabil si matur?

E adevarat, si pe patru roti sunt destui, dar macar nu se plang ca nu ii ia nimeni in seama in trafic...

De faptul ca sunt cel putin ignorati in trafic se plang toti motociclistii (spun asta din proprie experienta). Pana acum am acumulat cateva cazaturi prin Bucuresti toate din cauza "atentiei" cu care sunt tratat (a se citi neacordare de prioritate) de catre ceilalti participanti la trafic.
Nu are rost aici sa detaliem cat de inconstienti sunt "idiotii" asta e treaba lor si mai ales viata lor.
Repet am postat in speranta ca aflam si punctul de vedere al conducatorului de Focus nu sa provoc scandal intre automobilisti si motociclisti.
Yamaha.FZ6.black.
dovlecel
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 18 Mai 2008, 23:13

Si eu cred ca unii sunt inconstienti. Constienti fiind ca un accident care pe un sofer de autoturism il poate costa 15 milioane, pe ei ii poate costa viata si de multe ori refuza sa circule conform legii, ce sa mai zic de conduita preventiva, care mi se pare absolut vitala pentru cei pe doua roti. Pe motocicleta, eu as da dovada de cea mai putina incredere fata de ceilalti participanti la trafic (probabil ca drumul ar fi un sir continuu de astfel de intrebari : da' daca ala face stanga? , da' daca iese de pe straduta aia? , da' daca depaseste fara sa se asigure? , da' daca franeaza brusc?) - si as actiona ca si cum as stii sigur cel mai rau scenariu. La fel procedez si cu masina, dar parca nu la fel de intens ca si cum as face-o pe un motor, mai ales la intersectii si prioritatii.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 23:16

$1 scrie:$2..
De faptul ca sunt cel putin ignorati in trafic se plang toti motociclistii (spun asta din proprie experienta). Pana acum am acumulat cateva cazaturi prin Bucuresti toate din cauza "atentiei" cu care sunt tratat (a se citi neacordare de prioritate) de catre ceilalti participanti la trafic.
Nu are rost aici sa detaliem cat de inconstienti sunt "idiotii" asta e treaba lor si mai ales viata lor.
Repet am postat in speranta ca aflam si punctul de vedere al conducatorului de Focus nu sa provoc scandal intre automobilisti si motociclisti.

Nu poti pretinde unui sofer sa fie atent ca sunt inconstienti care efectiv "tricoteaza" in trafic, la 10-20 cm de masini.
In mine a intrat un dobitoc cu bicicleta care nu a realizat ca nu poate trece printre doua masina stationate (!!!) la semafor...
Din cate stiu eu, motociclistii ar trebui sa ocupe o banda in intregime, nu sa se strecoare printre ele... De aici provin mare parte din accidentele urbane.

LE: Daca tot zici de prioritate... Si mie mi s-a intamplat de multe ori asa ceva, dar nu am avut nici un accident.
De ce oare?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde VIPER » 18 Mai 2008, 23:41

Mama ce echipament avea motociclistul... Casca... Si "bascheti" in picioare... Etc... A avut zile, daca a scapat...

Citez ce mi-a zis un bun prieten care vinde motoare si scutere si lumea il intreaba ce casca sa ia: "casca, in cazul unui accident, ar trebui sa fie printre ultimele lucruri care sa va preocupe, ca daca va duceti pe jos, o sa aveti destule alte probleme!"...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde TheRogue » 18 Mai 2008, 23:47

pfuu...nu am mai vazut asa ceva ...dar de ala cu loganul din fata nu mai ziceti nimica? nici de ala cu peugeotul?el era al 3-lea autovehicul( clio care a evitat, logan si dupa aia motociclist). Nu stiu zau ...nu imi plac oamenii ca voi care sunt frustrati si in loc sa analizeze ce s-a intamplat acolo incep sa isi verse frustrarea pe un om care a ajuns in spital pt. simplul motiv ca "nu ne plac motociclistii"
Da' taranu' ala de bucuresti care s-a gandit el cu mintea lui bolnava sa ii dea o lectie cuiva care il claxonase franand brusc de la 130-140 cat o fi avut ... ala nu are nimica ..e normal sa isi testeze franele la viteza aia in plin trafic ;)
Ultima oară modificat de TheRogue pe 18 Mai 2008, 23:52, modificat 1 dată în total.
TheRogue
Incepator

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 23:49

$1 scrie:$2ama ce echipament avea motociclistul... Casca... Si "bascheti" in picioare... Etc... A avut zile, daca a scapat...

Citez ce mi-a zis un bun prieten care vinde motoare si scutere si lumea il intreaba ce casca sa ia: "casca, in cazul unui accident, ar trebui sa fie printre ultimele lucruri care sa va preocupe, ca daca va duceti pe jos, o sa aveti destule alte probleme!"...

Tare!
Adevarul este ca orice casca ai avea, tot degeaba.
Gatul ti-l poti rupe extrem de usor, ce mai conteaza ca ti-a ramas capul intact?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Remus » 18 Mai 2008, 23:51

$1 scrie:$2LE: Sincer, eu unul sunt satul de idiotii pe doua roti.

Idiotii aia pe doua roti de care esti tu satul in realitate iti fac tie viata mai usoara. Poate nu constientizezi dar in 90% din cazuri idiotii pe doua roti au si masini, dar prefera sa mearga pe doua roti in timpul sezonului si astfel scapi de cateva mii bune de masini ce nu mai circula prin Bucuresti. Toti ne plangem de traficul de kkt din oras dar in acelasi timp ii facem idioti pe aia care fac ceva ca sa se descongestioneze oarecum orasul.
Ford Focus 2001 1.8i 16v

B99XNT | Visteon 5000 + CD Changer | Hertz Energy ECX 570
Remus
Ford Freak

Mesajde Mihai L » 18 Mai 2008, 23:59

$1 scrie:$2Idiotii aia pe doua roti de care esti tu satul in realitate iti fac tie viata mai usoara. Poate nu constientizezi dar in 90% din cazuri idiotii pe doua roti au si masini, dar prefera sa mearga pe doua roti in timpul sezonului si astfel scapi de cateva mii bune de masini ce nu mai circula prin Bucuresti. Toti ne plangem de traficul de kkt din oras dar in acelasi timp ii facem idioti pe aia care fac ceva ca sa se descongestioneze oarecum orasul.

Domnu'... Alo!
Sa fim seriosi, nu idiotii ajuta traficul, ci motociclistii cu bun simt.
La fel e si cazul soferilor pe patru roti.
Atentie, din acea multime de conducatori pe doua roti am specificat o submultime cu un atribut, nu incerca sa-i salvezi (mai ales daca nu te numeri printre ei).
Cum ti se pare o "decongestionare" de trafic la 150 km/h pe o straduta de doua benzi in curba (fara vizibilitate pe sensul de mers al "decongestionatorului"!!!)? Si asta in oras, atentie!!! :D
Imi poti da o estimare a ce s-ar fi intamplat daca un batranel traversa strada in acel moment? E adevarat, printr-un loc nepermis (desi aflat la cca 30m dupa o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzator).

Si apropo: nu-mi spune ca mergi cu motocicleta din spirit civic pentru ca vrei sa salvezi Bucurestiul...
Iti este mai comod sa faci drumurile mai repede (nu am negat aceste avantaje ale vehiculelor pe doua roti - de multe ori si o bicicleta face minuni).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Remus » 19 Mai 2008, 00:09

Mie nu-mi pare ca ai specificat nici o submultime. Poate ca ai vrut sa specifici o submultime, dar nu asta reiese din ce ai scris.
Merg pe doua roti si nu ma dau jos de pe ele decat atunci cand conditiile meteo sunt neprielnice mersului pe doua roti.
Descongestionarea la 150Km/h pe diverse strazi sau stradute nu este neaparat ceva specific motocicletelor. Specimene de acest gen exista in ambele tabere.
Batranelul respectiv poate sa se duca la concert cu Jimmy Hendrix si daca o mobra merge cu 60Km/h si nu poate sa opreasca in timp util pentru ca mobrele franeaza cu totul altfel decat o masina. Atunci cand franeaza de urgenta, chiar si la o viteza legala, un mobrist are mari sanse sa se dea cu rotile-n sus si sa secere mosu ce traverseaza neregulamentar.
Ford Focus 2001 1.8i 16v

B99XNT | Visteon 5000 + CD Changer | Hertz Energy ECX 570
Remus
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 19 Mai 2008, 00:32

Casca probabil e ca si centura, in cazul unui accident grav. Zici ca-i viu :D
toxicristi

Mesajde Mihai L » 19 Mai 2008, 06:56

$1 scrie:$2ie nu-mi pare ca ai specificat nici o submultime. Poate ca ai vrut sa specifici o submultime, dar nu asta reiese din ce ai scris.
Sa inteleg ca nu ai sesizat vreo diferenta intre motociclisti si idioti??? In cazul asta nu mai este problema mea, ci a ta.
Referirea mea a fost destul de clara catre ultima categorie.

Merg pe doua roti si nu ma dau jos de pe ele decat atunci cand conditiile meteo sunt neprielnice mersului pe doua roti.
Descongestionarea la 150Km/h pe diverse strazi sau stradute nu este neaparat ceva specific motocicletelor. Specimene de acest gen exista in ambele tabere.
Sa stii ca pe aceasta straduta nu am vazut vreo masina sa mearga asa de repede... Si in general nu prea am vazut masini care sa mearga foarte tare pe stradute (acum ca au 80 in loc de 50 se intampla, dar nu mi se pare la fel de grav).
De ce am adus vorba: la cca 30m de acea trecere de pietoni ies eu din parcare (dupa cateva stradute), si e tare prost cu vizibilitatea. In acea zi din fericire eram acasa, dar m-am gandit ca daca ieseam in acel moment nu aveam nici o sansa sa-l evit. Si eram eu de vina ca nu m-am asigurat???

Batranelul respectiv poate sa se duca la concert cu Jimmy Hendrix si daca o mobra merge cu 60Km/h si nu poate sa opreasca in timp util pentru ca mobrele franeaza cu totul altfel decat o masina. Atunci cand franeaza de urgenta, chiar si la o viteza legala, un mobrist are mari sanse sa se dea cu rotile-n sus si sa secere mosu ce traverseaza neregulamentar.

Abordarea ta mi se pare simplista; probabil nu ai inteles ce inseamna un accident, dar iarasi, este problema ta.
In caz ca nu ai sesizat, problema majora este timpul de reactie.
La 150km/h cand clipesti parcurgi alta distanta fata de asta cu Mobra; din aceste motive chiar daca franeaza mai prost ar putea evita un accident in cazul prezentat de mine mai sus.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 19 Mai 2008, 07:30

Accidentele cu motoare au in general ca prima sub-cauza viteza.
Merg cu motocicleta, stiu de vitezele cu care se merge, stiu cat de greu se opreste o motocicleta!

Un vehicul de 200 km propulsat de un motor de 100 cai (o putere medie, la numarul de motociclete din Romania - exclus choppere) inseamna un raport 0.5 cai pe kg. Si cand te gandesti ca un ST are 225 cai la o masa de ...cat e? 1.5 tone? inseamna un raport cam 0.15. Diferenta de 3.3/1. Foarte mult ... Nu judecati lucurile din prisma faptului ca un vehicul mai usor, franeaza mai repede. Un motor de 100 cai merge cu 120 in treapta 2!! Am incercat zilele trecute, dupa ce am fost nevoit sa franez violent intr-un grup de motoare (franare in lant) avand cam 90 km/h in afara localitatii. Am franat cu ambele roti, aproape "blana". Franarea am facut-o cam in 15-18 m. Mentionez ca nu am oprit motocicleta, doar am ajuns pe la 15-20 km/h. Timpul de franare, nu a depasit cu mult 1 secunda. Avand in vedere ca la 90 km/h aveam cam 25 m pe secunda, incercati voi sa judecati ce s-ar fi intamplat cu un obstacol aparut in 20 m .. sa zicem. M-as fi oprit langa el (lipit) sau il loveam usor.
Hai sa "translatam" intamplarea mea la 130 mk/h, cu distante foarte mici intre masini si alte cateva cauze, printre care si manevra fordului, care, cu tot respectul, daca a franat fiind nevoit, lucrurile se schimba radical. sa ne gandim ca voi sunteti cei care franati ca ... sa zicem un pieton traverseaza aiurea strada si unul din spate va loveste...cine e vinovat???

Puneti-va in pielea tuturor. Poate ca din intamplarea asta, sofer de B fiind, ar trebui sa trag si eu niste invataminte (Smiley si MihaiL stiu de ce!!!!)

Bafta
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde TheRogue » 19 Mai 2008, 07:52

pai nu auzi ce au zis martorii ca a franat fara motiv "in ideea sa ii dea o lectie aluia cu clio din spate"..si a mai si calcat-o dupa aia sa se care ...si cel cu peogeut-ul din spatele motorului ....ala nici el nu a pastrat distanta "regulamentara" si a venit "calare" peste el ... se mergea in "grup" la o viteza constanta ...doar 2 au reusit sa evite coliziunea... Sa mor eu daca va inteleg ...daca in accident sunt implicate 10 masini si o motocicleta ..nenorocitul ala cu motocicleta o merita da-i dreaq de teribilisti cretini si de roakeri nespalati...pfuuu
TheRogue
Incepator

Mesajde DGAlexandru » 19 Mai 2008, 08:01

$1 scrie:$2ie nu-mi pare ca ai specificat nici o submultime. Poate ca ai vrut sa specifici o submultime, dar nu asta reiese din ce ai scris. ....
$1 scrie:$2incer, eu unul sunt satul de idiotii pe doua roti.
De cine sunt satul? - de idioti. Care idioti ? - cei pe 2 roti
Sincer, eu sunt satul de cei pe 2 roti, niste idioti.
De cine sunt satul? - de cei pe 2 roti. Cum sunt cei pe 2 roti ? - niste idioti.
Remus.. vezi acum diferenta ?
$1 scrie:$2..Un vehicul de 200 km propulsat de un motor de 100 cai ...
Adica kg :-"

De unde stiti ca cel cu Focusul nu a franat pt. ca a fost nevoit ? Poate vazuse o groapa / poate s-a speriat cand cel cu Clio l-a claxonat / poate si-a dat seama de viteza mare cu care circula si a vrut s-o reduca brusc.
De ce a plecat mai departe ? Poate nu a vazut ce s-a intamplat sau s-a speriat.
NU II IAU APARAREA. Expun doar alte puncte de vedere.
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde coldone » 19 Mai 2008, 08:03

$1 scrie:$2ai nu auzi ce au zis martorii ca a franat fara motiv "in ideea sa ii dea o lectie aluia cu clio din spate"..si a mai si calcat-o dupa aia sa se care ...si cel cu peogeut-ul din spatele motorului ....ala nici el nu a pastrat distanta "regulamentara" si a venit "calare" peste el ... se mergea in "grup" la o viteza constanta ...doar 2 au reusit sa evite coliziunea... Sa mor eu daca va inteleg ...daca in accident sunt implicate 10 masini si o motocicleta ..nenorocitul ala cu motocicleta o merita da-i dreaq de teribilisti cretini si de roakeri nespalati...pfuuu

Daca o sa dai click pe link ul din primul post, o sa ti dai seama se unde vin reactiile astea

De unde stiti ca cel cu Focusul nu a franat pt. ca a fost nevoit ? Poate vazuse o groapa / poate s-a speriat cand cel cu Clio l-a claxonat / poate si-a dat seama de viteza mare cu care circula si a vrut s-o reduca brusc.
De ce a plecat mai departe ? Poate nu a vazut ce s-a intamplat sau s-a speriat.
NU II IAU APARAREA. Expun doar alte puncte de vedere.

Si chiar daca ar fi franat intentionat, el este principalul vinovat in accident? Cei din spate nu realizau ce viteza au si in cat timp opreste masina in caz de o frana brusca? Vorba ta, vede o groapa, ii apare un caine in fata etc. Am vazut o gramada de inconstienti care habar nu au sa mearga pe autostrada, ba daca te afli in depasire se pun in spatele tau la un metru !!!:O, la viteze de peste 100kmh, crezand ca probabil o sa te intimideze sa te dai la o parte...

Legat de "idiotii pe 2 roti", era imposibil sa nu se atace vreunul pe aici. La fiecare accident toti victimizeaza si arunca vina pe "conservari", dar uita cum isi plimba gagicile fara casca si eventual in haine de vara, cum te depasesc din scurt pe autostrada la 200kmh, cum fac slalom la semafor dandu ti cu genunchiul in aripa sau cu cotul in oglinda, pt ca apoi sa ti ia fata tocmai cand pleci de pe loc, fiindca deh, ei au prioritate de aia..cum ii zice..de smecheri :)
Ultima oară modificat de coldone pe 19 Mai 2008, 08:18, modificat 1 dată în total.
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde bogda1313 » 19 Mai 2008, 08:06

Din cate am vazut eu in poze, motociclistul era in niste pantaloni de bumbac, sau ceva de genul. Sa mergi fara costum si protectii cu viteza aia... Nu zic ca el ar fi principalul vinovat, dar eu unul am intalnit o gramada de inconstienti pe doua roti.
Cea mai recenta intamplare ieri, pe Bdul Expozitiei. Am lasat pe cineva la caminul din Agronomie. Dau sa plec, ma asigur in oglinda stanga si vad un far de motocicleta in capatul bulevardului. Mare inspiratie am avut ca nu m-am bagat imediat... in urmatoarea secunda motociclistul trecea pe langa mine cu 200 la ora cred...
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Alma » 19 Mai 2008, 08:26

da... absolut toti implicati in accident sunt vinovati.
Iar mosulica e vinovat moral si etic.
Cel mai mare vinovat pentru ce i s-a intamplat motociclistului este insasi el deoarece ca motociclist ar trebui sa stie ceea ce a spus varga_cip, stiind toate acestea si pericolele la care se expune suindu-se pe o motocicleta, un motociclist, in conditiile in care s-au produs accidentul trebuia sa conduca intr-un anumit fel.
In cazul in care se circula cu viteze mari, in coloana, pe autostrada sau in conditii nefavorabile un motociclist trebuie sa aibe privirea indreptata catre, cel putin, a doua masina din fata lui si in functie de manevrele sau comportamentul acelei/acelor masini sa actioneze in concordanta cu conditiile de trafic.
Sigur motociclistul nu facea asa ceva avand in vedere echipamentul de protectie sumar de care dispunea. Din asta concluzionam ca nici nu avea mare exerienta in condusul motocicletelor.
Ultima oară modificat de Alma pe 19 Mai 2008, 08:31, modificat de 3 ori în total.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde dovlecel » 19 Mai 2008, 08:27

$1 scrie:$2Abordarea ta mi se pare simplista; probabil nu ai inteles ce inseamna un accident, dar iarasi, este problema ta.
In caz ca nu ai sesizat, problema majora este timpul de reactie.
La 150km/h cand clipesti parcurgi alta distanta fata de asta cu Mobra; din aceste motive chiar daca franeaza mai prost ar putea evita un accident in cazul prezentat de mine mai sus.

La 150km/h si un motor si o masina parcurg aceeasi distanta la fel cum un kg de cuie nu e mai greu decat un kg de lana (fizica e responsabila pentru asta).

$1 scrie:$2 LE: Daca tot zici de prioritate... Si mie mi s-a intamplat de multe ori asa ceva, dar nu am avut nici un accident.
De ce oare?

Cat despre prioritate se da sau NU se da (nu exista nuante de gri aici), nu se pune problema de ce am cazut eu si tu nu ai avut nici o problema (fiind pe 4 roti).

Sunt destui motociclisti ce se cred pe circuit desi au vazut unul maxim la televizor, destui ce nu poarta echipament adecvat, de respectat reguli nu mai vorbim - de ei se ocupa selectia naturala si jurnalele de stiri nu e cazul sa mai discutam si noi pe seama lor.
Atat va rog: Uitati-va bine in oglinzile retrovizoare, nu stiti de unde apare un idiot si nu-l mai puteti evita !
Yamaha.FZ6.black.
dovlecel
Ford Freak

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum