Discutii libere/forum

rca, retragere dosar, legal sau nu ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

rca, retragere dosar, legal sau nu ?

Mesajde cristian.bisca » 19 Iun 2008, 13:24

Sunt in situatia urmatoare. Am fost initial la societatea de asigurare Carpatica, unde individul care m-a lovit avea asigurare si mi s-a facut un dosar,constatare, etc. Ziua urmatoare m-am hotarat sa mi-o repar totusi pe casco, caci m-am prins care-i treaba cu carpatica. Problema e, actele mele au ramas la ei. In speta, pentru decontarea casco am nevoie de procesul verbal de la politie in original si de copie dupa asigurare rca a domnului care nu se uita in oglinda. N-au vrut sa mi-o dea, cica sa fac cerere la directoare, am facut cerere si mi s-a refuzat. Motivul, ... ea nu intelege de ce nu vreau sa imi mai repar masina pe rca... Asa. Maine ma duc si vorbesc direct cu dansa dar vroiam sa stiu dinainte, poate are cineva ceva informatii. E legal ce fac astia sau nu ? Eu cred ca nu au nici un drept sa-mi retina actele daca eu nu mai vreau sa colaborez cu ei, insa nu am nici o baza legala pe care sa le-o bag in fata.

Daca aveti ceva informatii care ar putea ajuta, va rog ...

Mersi.

ps. recunosc ca am fost bou ... trebuia sa ma fi dus direct la casco :(
Ford Focus III Titanium 1.6 150Cp Ecoboost
cristian.bisca
Member

Maşina: ford focus III Titanium 1.6 150cp ecoboost lunar sky

Re: rca, retragere dosar, legal sau nu ?

Mesajde x_zoli » 22 Iun 2008, 01:27

Imi pare rau de patania ta, din pacate astea sunt societatile noastre de asigurari.
La fel am patit si eu cu un asigurat asirom, nu mi-a zis ca nu imi pot repara masina decat in serviceul lor decat dupa ce era gata dosarul, cand a inceput sa imi faca si hartiile de receptie in service. Atunci i-am zis ca nu imi convine si sa imi dea actele inapoi. La fel, a trebuit sa fac o cerere scrisa catre conducerea asirom si am primit hartiile inapoi. Nu le-a convenit situatia, dar mi-au dat hartiile.

Insista totusi, ei stiu ca situatia e in defavoarea lor, din moment ce regresiunea implica si achitarea cheltuielilor de judecata si banuiesc ca sunt foarte multi in aceeasi situatie. Ameninta-i cu judecata si CSA, la 3 reclamatii intemeiate la CSA li se retrage (din nou) dreptul de a incheia asigurari RCA.
Din cate am vazut din legea privind RCA, poate te ajuta art. 43
http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=3

Bafta mare!
FF2 Sedan 2007/1.6/100CP/Trend Coll/Moondust Silver
x_zoli
Incepator

Maşina: FF2/Oct 2007/1.6L/100CP/Trend Collection/Moondust Silver

Mesajde cristian.bisca » 22 Iun 2008, 09:51

mersi.

am rezolvat insa problema intr-un final, dupa vreo 2 ore petrecute la sediul carpatica. mi-au dat actele inapoi dar pe undeva pe o foaie au mentionat ca in caz de regres nu voi plati decat conform cu constatarea lor :)). in fine, nu mai e problema mea, dar oricum, sper sa plateasca cu varf si indesat. sa va feriti de carpatica si de orice tip de asigurare la ei ...
cristian.bisca
Member

Mesajde adispan » 22 Iun 2008, 12:21

$1 scrie:$2ersi.

dar pe undeva pe o foaie au mentionat ca in caz de regres nu voi plati decat conform cu constatarea lor :)). ...

pai nu stiu daca e de ras ...

daca pe CASCO ti se face o constatare in val de 3000 eur, iar in constatarea de la carpatica ai 2000 eur ... ce crezi ca se va intimpla?

prin hartia asta ei se asigura ca in caz de regres, ei vor plati 2000 eur la soc unde ai tu casco ... si ghici cine plateste restu de 1000

bafta
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Iun 2008, 15:26

$1 scrie:$2i ghici cine plateste restu de 1000

Firma de asigurari la care are el CASCO.

Am ghicit ?

:)
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde adispan » 22 Iun 2008, 16:50

hmmm, as vrea sa vad si io societatea asta de asigurari :)

exista o probabilitate ca raspunsu lu Dani sa fie corect, insa cred ca destul de mica

aia ii fac devizu' de reparatii pe casco si le rezulta 3000; fiind caz de accident din vina altuia asigurat pe rca, se duc pe regres la carpatica - situatia oricum se impute, pentru ca grilele de calcul a despagubirilor pe casco nu se pupa cu procedura si grilele de despagubire pe rca - in sensu ca pe rca "iese mai putin" de despagubit; aia de la carpatica o sa zica "Dom'le noi am vrut sa-i deschidem dosar, i-am facut constatarea, si a iesit 2000, insa omu vrea sa si-o faca pe casco, si ne-a mai si semnat cum ca e de acord ca noi sa dam pe regres cit ne-a iesit noua, adica 2000"; firma la care are casco poate zice "aha, deci asiguratu e de acord cu o despagubire de 2000, pe care noi o recuperam de la carpatica, deci e de acord sa plateasca el cei 1000 diferenta ca sa o ridice din service"

acuma totu depinde de ceea ce scrie in contractu' de casco referitor la obligatiile asiguratului in cazul unei daune

sper sa fiu io cel care se insala
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Smiley » 22 Iun 2008, 16:53

pai a semnat pe chestia aia sau nu?
din ce a spus cristian.bisca, eu am inteles doar ca aia de la Carpatica au facut o mentiune pe dosar, nu ca ar fi semnat el ca e de acord cu acea mentiune :)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde cristian.bisca » 23 Iun 2008, 09:08

eu ma indoiesc ca o adaugire cu pixul pe un contract are orice fel de validitate legala. e exact o mazgaleala de pix la care eu am scris ca am luat la cunostinta si am semnat. in cazul in care se dovedeste asta a fi legala si acceptata de casco, totusi ma indoiesc ca o sa platesc eu diferenta. in plus constatarea e exact aceeasi cu singura diferenta ca la casco mi-au trecut aripa fata ca inlocuita nu reparata cum au trecut-o la carpatica (care era o bataie de joc sincer).

eu sper sa nu fie probleme ...

ps. nu mai punem acele anexe care apar la constatarea din service cand desface masina ...
cristian.bisca
Member

Înapoi la Discutii libere/forum