Discutii libere/forum

Sicko

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Sicko

Mesajde adicristea » 04 Iul 2008, 18:24

Am cautat pe forum, nu am gasit o discutie asemanatoare. Este vorba de filmul lui Michael Moore - Sicko. Povestea peliculei este in mare despre diferenta dintre sistemul de asigurari de sanatate in USA si sistemele de asigurari in Europa, Canada sau Cuba. In State, personalul angajat ca front desk in societatile de asigurari de sanatate primesc bonus pentru a... RESPINGE solicitantii. Michael Moore vine in Europa (Franta, Anglia si Norvegia, ultima nu este prezentata in film, se gaseste pe youtube aici) si prezinta felul in care spitalele se poarta cu pacientii, felul in care acestia platesc (in general... deloc), felul in care guvernele din fiecare tara gandesc ca fiecare om are drepturi egale in a primi ajutor atunci cand o cere. Nu conteaza cat costa pentru ca multi oameni nu au nevoie de tratamente atat de costisitoare pe cat platesc asigurarile, astfel alti oameni pot beneficia de banii respectivi pt a se insanatosi. Ok, nu zic ca e chiar asa roz peste tot, dar e o diferenta imensa. Si poate ar trebui sa ne puna pe ganduri. Oare vom ajunge si noi in situatia americanilor?

Din pacate nu va pot indica un link catre film, va trebui sa il vedeti singuri (eu acum am apucat sa-l vizionez dupa 6 luni in care a stat pe harddiskul meu).

PS. A, ce am uitat si nu mi-e rusine sa recunosc - nu mi-au mai dat demult lacrimile din pricina unui film. A reusit sa faca asta "Sicko".
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Re: Sicko

Mesajde Officer » 05 Iul 2008, 15:45

Eu va recomand si http://zeitgeistmovie.com/. Pot sa dau linkul pt ca downloadul e moka pe pagina oficiala a filmului. Chiar daca filmul e o teoria conspiratiei ce pare argumentata la prima vedere sa nu credeti tot ce zic astia acolo :) Totusi e bine de retinut ideea globalizarii... care eu cred la la un moment dat se va intampla.

Cred ca topicul trebuie mutat la ala cu filme :)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Discutii libere/forum