$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ntifurturile nu sunt inelasele alea din plastic cu care legi capacul de janta?
poate ma lamureste si pe mine cineva!!..........
pentru capace, sunt 2 modalitati de protectie:
1. bridele din plastic (aka "soricei"). se gasesc in hipermarketuri, in carefour sunt ~15 roni punga de 50 sau 100 de bucati. aveti grija la lungime, trebuie sa aiba minim 20cm, altfel va chinuiti mult la montare. referitor la montat, se trece brida din gaurile de la capac si de la janta, se prinde capatul, se trage pana sta fix si ce ramane se taie cu un cutter(altfel o sa intre in janta, se va atinge de ceva pe la roata si o sa cautati ca nebunii sursa pacanitului constant care o sa va calce pe nervi). sunt utile atat impotriva hotilot(ii va descuraja un pic, vor prefera sa ia capacele vecinului, ca alea nu au bride) cat si impotriva desprinderii accidentale a capacului, in mers, la vreo groapa mai mare.
2. antifurt pentru capace. se obicei,s e gaseste in magazinele de piese auto, in special cele pentru dacii, e relativ ieftin (10-20 roni). veti primi 4 benzi metalice, 4 suruburi cu cap special si 2 chei pentru capul ala special de la suruburi. o banda d'aia metalica e groasa de ~2-3 mm, arata cam ca in poza(sper sa reusesc sa o atasez). la 1 e privita de sus, la 2 e privita din lateral. pentru a monta banda aia, se da jos capacul, se desfac 2 piulite de la prezoane(2 in diagonala) si se pune banda(gaurile A si C vin peste prezoane).peste banda se pun la loc prezoanele. se ia capacul si se gaureste exact in centru(plasticul ala e moale, poate fi gaurit usor cu un briceag sau o surubelnita). atentie, gaura nu trebuie sa fie prea mare si aveti grija, cand montati la loc capacul, gaura trebuie sa se suprapuna peste gaura B a antifurtului. dupa ce gauriti, montati capacul, apoi infiletati surubul(folosind cheia din set) peste capac(prin gaura data anterior), in gaura B din antifurt. antifurtul nu trebuie strans foarte tare, intrucat capacul se poate crapa, dar nici lasat liber a.i. sa poata fi desfacut cu mana. moderat e cuvantul cheie

. efectul estetic e asa-si-asa(capul surubului vine exact peste sigla Ford de pe capac, dar e nichelat si nu arata chiar rau), efectuld e protectie e destul de mare(in plus, protejeaza si roata; nu poti fura o roata fara sa dai jos capacul

)
personal, am incercat ambele variante. la varianta 2 am descoperit ca antifurtul cumparat e prea mare. mai precis, gaura B ajungea prea distantata de roata si la montarea capacului, acesta se oprea in antifurt, inainte ca cercul ala de metal sa apuce sa intre in locul lui. asa ca am scapat repede de antifurtul respectiv, am ramas cu o gaura intr-un capac si m-am dus si mi-am luat bride de plastic, cu care n-am avut pana acum probleme. deci, de retinut: daca va decideti la varianta 2, verificati ca se poate pune capacul inainte de a da gaura in el.