ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Adevaratul Rain Man a murit

24 Dec 2009, 09:46

Poate nu o sa vi se para nimic spectaculos la titlul acestui post, dar pe mine m-a uimit filmuletul vazut despre adevaratul Rain Main.
daca va zic ca: putea sa citeasca 2 pagini dintr-o carte in cateva secunde, pagina stanga cu ochiul stang si cea dreapta cu ochiul drept, oare va fac sa urmariti filmuletele? :)

Kim Peek, barbatul cu puteri mnemonice iesite din comun si cu dizabilitati majore care a inspirat filmul Rain Man (cu Dustin Hoffman), a murit la varsta de 58 de ani, din cauza unui de atac de cord, informeaza irishtimes.com.

Peek era supranumit “mega-savant”, datorita capacitatii sale de a memora 12.000 de carti. Era capabil sa citeasca doua pagini in aproximativ 10 secunde: pagina din dreapta cu ochiul drept si, simultan, pagina din stanga cu ochiul stang.

Adevaratul Rain Man stia cartea de telefoane pe de rost, putea spune in ce zi a saptamanii a cazut o zi de acum cateva decenii, dar depindea de tatal sau pentru a se imbraca si pentru a se pieptana.

Peek s-a nascut pe 11 noiembrie 1951, cu leziuni la nivelul cerebelului. La varsta de doi ani era aproape de a fi internat pe viata in azil. A fost consultat de un neurolog (se spune ca l-a consultat vreme de cinci minute, in timp ce se indrepta spre terenul de golf), care a stabilit ca tanarul Kim nu va fi capabil niciodata sa vorbeasca si sa invete si ca ar trebui izolat de societate.

Re: Adevaratul Rain Man a murit

24 Dec 2009, 13:09

Ciudatenii ale naturii... Am vazut si eu documentarul despre "savanti" acum ceva vreme...
Oricum il prefer pe Dustin Hoffman intr-un rol genial din RAIN MAN, cine nu l-a vazut pina acum rushinica... sa puna mina sa-l descarce si sa-l savureze!

24 Dec 2009, 14:27

Pai Rainman din film ESTE BAIATUL asta de mai sus. Adica Dustin Hoffman pe Kim Peek l-a intruchipat, intelegi?

24 Dec 2009, 21:09

Am inteles si cunosteam toate astea de multa vreme, ce vreau sa spun e ca imi doresc sa ramin in minte cu mirajul filmului si nu cu realitatea dura in care un handicapat genial e studiat si analizat de semenii lui devenind un fel de "femeia cu barba" de la circ si la un moment dat "moare putin"...
Filmul si-a meritat Oscarurile primite iar Dustin ocupa acelasi loc in inima mea ca si Al in "Parfum de femeie"...
Răspunde