ceva totusi nu e in regula intrucat din schema tehnica reiese ca LM317 poate scoate cativa A buni si ma refer la simularea asta
http://electrodb.ro/tutoriale/calculul- ... ment-10388Partea de 2 ca partea de sus e simularea pe tensiune.
Ideea e ca am un alterator de motor, care imi scoate fix 15V. Conform principiilor enuntate mai sus si la cum arata alternatorul, lucrurile ar trebui sa stea asa:
1. alternatorul are releul incorporat, are 2 fire de iesire, ambele + ;
2. tensiunea de iesire este 14.8V fara consumatori, 15V cu;
3. de 3 zile stau cu instalatia electrica in casa, am masurat aproape toate firele, am desfacut banda izolatoare si am puricat firele sa nu fie strapunse sau sa aiba belele;
4. firele masurate au in general 0.1 Ohmi, deci o rezistivitate BUNA, nu sunt probleme aici;
Singurul lucru la care ma gandesc ca ar putea sa influenteze incarcarea este excitatia. Cum cele de mai sus sunt asa cum au fost descrise, exista "ceva" care cere alternatorului sa urce tensiunea.
Masurand AMPERAJUL lucrurile stau un pic macabru

1. fara cheie in contact, 0A
2. cu cheie, fara far, 5.27A;
3. cu cheie, fara al doilea fir de masa, 2,20A;
4. cu cheie, cu far si al doilea fir de masa, 8A;
al doilea fir de masa este masa principala de pe consumatori: relee, far, stop, parbriz;
primul fir de masa este IMPARTIT in 2 fire, groase, schimbate anul trecut intrucat erau PRAF si: 1 se duce direct pe masa electromotorului si celalalt pe masa motocicletei, unde venea si firul initial de masa, adica cel schimbat;
Mie mi se pare un consum MARE.
Deseara sunt calare pe motor, montez inapoi instalatia electrica si incep testele

Daca ai idei, te rog frumos sa le impartasesti.
Multumesc.