10-13 iunie 2011 @ Valcea
Întâlnirea naţională a posesorilor de Ford din România
25 Dec 2010, 17:59
Uite ca tocmai alea sunt singurele probleme (sau au fost, sa vedem)
25 Dec 2010, 18:59
@darian: Pensiunile in Sibiu au cam maxim 7 camere din cate am observat. Vor fi mult prea multe grupulete d-astea care vor trebui sa migreze. Anul asta a fost FOARTE bine, zic eu. A fost cam neplacut pentru o parte dintre cei din a doua locatie dar, sincer, zic eu ca a fost un eveniment super reusit. In Sibiu la pensiuni NU merge.
Ar fi ok ca anul acesta cu cazarea + eventual un transfer asigurat de una dintre cele 2 locatii ca sa nu se mai intample cum a spus un coleg mai in urma: cate o nevasta pe capul careia au picat mai multi barbati ... veseli ...
25 Dec 2010, 20:32
Si daca acele doua hoteluri nu sunt suficiente mai este si Golden Tulip la 70 m de ele. Dar sa vorbeasca cineva din SB la management
25 Dec 2010, 20:50
Pai s-a vorbit si astea sunt tarifele,asteptam acuma sa vedem ce zic cei din Asociatie se face sau nu la Sibiu ...
26 Dec 2010, 11:51
La Silva cam da.Sa vedem la Hotel Parc daca reusim ca nu prea vroiau numa cu mic dejun inclus.Si daca mai este cineva care nu doreste la hotel se poate caza la Pensiunea Erlenpark*** 130 ron camera dubla pe site dar o scoatem la 110-120 daca o ocupam toata distanta find de 100 m fata de cele 2 hoteluri sau pesiunea Richard** pt cei cu posibiltati finaciare mai putine care costa numa 90 ron camera dubla(8 camere) si 130 camera tripla (2 camere )
27 Dec 2010, 23:02
O alta intrebare, cele doua hoteluri si restaurantul sunt libere in weekendul respectiv? Variante de meniu?
28 Dec 2010, 00:27
Daca se rezerva de acuma nu cred ca vor fi ocupate.Meniu costa in jur de 80-90 ron depinde ce vrem sa includa.Eu nu pot sa ma duc sa rezerv pana nu stiu ceva exact daca facem sau nu la Sibiu.
28 Dec 2010, 01:19
Nu trebuie sa rezervi, trebuie sa intrebi daca este liber cand ne trebuie. Riscul de a se lua pana cand ne decidem exista oriunde - frumos ar fi sa te sune mai intai, sa iti spuna ca mai e cineva interesat in acelasi weekend si sa ii dai un raspuns in 3 zile, de exemplu.
28 Dec 2010, 02:13
No acusi ai dat-o in bara Cristi...cum sa te sune restaurantul !?
Marketing 101 - Care vine cu banu primu, ala ia localu.
In priviinta cazarii...consider ca este un lucru bun ca se afla asa de aproape si sunt preturile asa de variate, pentru ca fiecare are alt buget si toti vor sa fie impreuna.
28 Dec 2010, 08:07
Daca habar nu ai, pls taci. Sunt si manageri care procedeaza asa. Da, in Romania. Si vorbesc din experienta anului trecut. Am zis "frumos ar fi", nu sa se bazeze pe asta. Observi diferenta?
29 Dec 2010, 11:45
Le reamintim organizatorilor locali ca pana in data de 7 ianuarie mai au timp sa isi puna la punct solutiile la criteriile impuse aici :
viewtopic.php?p=829548#p829548 .
ATENTIE : Solutiile sunt considerate valide doar cu confirmarea disponibilitatii cazarii si restaurantului pentru weekendul respectiv!
29 Dec 2010, 13:57
@BogadanF.Nu ma intelegeti gresit eu vreau sa facem la Sibiu ZCF 2011.Saptamana asta o sa aveti lipsurile si de acolo voi decideti,recunosc ca am fost umpic ironic sper ca pe vitor sa nu se mai intample.Numa bine
29 Dec 2010, 14:01
Suna sau mergi acolo la restaurant si spune asa : "Dorim sa organizam un eveniment in weekendul 12-13 iunie. La eveniment estimam ca participa 180-230 de persoane. Suntem interesati de localul dumneavoastra si am dori sa stim daca il aveti rezervat pentru sambata, 12 iunie 2011. De asemenea, va rog sa imi comunicati variantele cele mai uzuale de meniu, cu preturile aferente."
Cred ca poti adapta povestea si ptr cazare, aproximativ 80-100 de duble.
Momentan nu se rezerva nimic, foarte probabil ca asta va fi ultimul tau contact cu ei - speram sa intre agentia pe rol, dupa ce ne hotaram.
29 Dec 2010, 19:50
Pe cei care mai aveau chef sa arunce aici replici offtopic ii rog sa o faca pe privat. Am mutat tot ce era offtopic in arhiva, iar daca e cineva care considera ca era ceva util printre acele posturi astept pm.
Greseala mea a fost ca am dat doar avertisment si nu ban de la inceput.
Si ca sa lamurim situatia.
Nu are nimeni nici un interes in toata povestea asta cu organizare Zilelor ClubFord. Exista un singur interes dar acela e comun: sa iasa bine.
29 Dec 2010, 21:49
Am si eu o curiozitate... Am vazut si in posturile de pe site, am auzit aceeasi discutie si cand ne-am intalnit la Valcea: de ce trebuie, musai, sa se ocupe o agentie de rezervari??? Este un intermediar care la preturile hotelului isi va adauga si comisioanele, cota de profit, etc. Nu mai vorbesc de faptul ca, daca rezerva 100 de camere si masa pentru 200 de persoane, trebuie sa le platesti, indiferent ca le folosesti/ocupi sau nu! Va intreb pentru ca lucrez in afaceri, si in special in vanzari, dar de alt gen. Orice afacere/negociere o faci direct cu pertenerul, in cazul de fata, hotelierul; poti adauga clauze convenabile pentru ambele parti, lucruri de care o agentie nu se intereseaza. De exemplu, nu cred ca o agentie va include in oferta si locurile de parcare. In cazul ipoteticei organizari la Calimanesti (Valcea), agentiile care lucreaza cu respectiva societate comerciala, negociaza pachete de servicii pentru turismul balnear, care inseamna serii de 10,12 sau 18 zile. Nu cred ca au prevazute cazari de 2-3 zile, la care nici mesele nu sunt sigure, pentru ca sunt sigur ca unii nu vor dori sa ia masa pe toata perioada. Sper ca m-am facut bine inteles.
29 Dec 2010, 22:01
Poate pentru ca acel intermediar are oameni care se pot ocupa de asta? Nu cred ca avem 1-2 oameni dedicati care sa discute zilnic cu furnizorii locali de servicii despre rezervari, mese, etc. ...
29 Dec 2010, 22:17
Eu am inteles ca e vorba de o discutie, acum, de principiu, si ulterior, discutat definitiv, preferabil cu un contract, daca se stabileste locatia. Normal ca daca trebuie discutat in fiecare zi, atunci trebuie un intermediar... Eu asa vad chestia: cand am un interes (de afaceri, de vacanta...) prefer sa ma ocup personal, ca sa evit surprizele neplacute... Si aloc doar timpul necesar, pentru ca atat eu, cat si celalalt, mai avem si alte treburi de rezolvat in restul timpului...
29 Dec 2010, 22:46
Zici ca te ocupi de vanzari. Cum e cand vine la tine un partener cunoscut/vechi in domeniu si cum e cand iti vine un ... mate fripte .... de pe strada ca vrea si el ?! Poate negocia cine vrea cu hotelul dar din ce am observat nu prea obtii oferta mai buna. Nu exista agentie de turism specializata DOAR pe sejururi. Cred ca toate au foarte frumos si oferta de "weekend break" sau cum se numeste. Si eu mi-am luat acum un an tot asa ... o oferta de weekend super buna ca pret, intr-un oras european pentru care nici nu aveau preturi listate.
LE: Patronu' de hotel te vede pe tine o data pentru 2 nopti si o petrecere dupa care ... la revedere. Agentia de turism are alta relatie, il strange de oo promitandu-i colaborari viitoare. Tu ce-i promiti ?
29 Dec 2010, 23:45
Ideea este ca prin contract, agentia de turism isi asuma responsabilitatea, deci nu se poate prezenta cu scuze ieftine.
30 Dec 2010, 00:25
Nu trebe dezbatut prea mult pe aceasta tema, cu timpul prinzi experienta in asa ceva. Nicidecum nu poate fi vorba de un numar altfel decat pur orientativ in aceasta faza, numarul exact se va stii cu o saptamana inainte. Inscrierile la cazare probabil se vor deschide cu o luna si ceva inainte, iar plata cazarii intre 30 si 15 zile inainte de eveniment. Aici intervine si politica hotelului respectiv, iar avand "binecuvantarea" unei agentii ajuta sa mai flexibilizeze aceasta politica.
Cei de la agentie, in general, pot obtine preturi mai bune decat cei care fac lucrul asta foarte rar sau o singura data. De asemenea, ei pot negocia conditii mai flexibile decat putem noi si ne pot oferi si consultanta. Nu in ultimul rand, se vor ocupa de rezervari si orice probleme administrative. Au experienta si rabdarea cu astfel de grupuri si nu te trezesti ca "isi baga picioarele" cum se poate intampla cu un voluntar neplatit. Mi se par destule argumente si chiar daca pretul pe care ni-l ofera agentia este egal cu pretul obtinut de voi la reducerea ptr grup, nu vad niciun motiv pentru care nu am apela la agentie.
30 Dec 2010, 00:31
Ce sa mai zic... Dati-mi voie sa nu mai comentez si sa raman la statutul de "mate fripte", cum se exprima un fondator mai inainte... Totusi, ce rost are show-ul cu organizatorii, care sa mearga in prospectiune, bla-bla-bla...?! Ma duc sa deschid o negociere pentru nimic...?! In cazul in care, ulterior, poate se va intampla sa am o relatie de lucru cu omul ala, cam cum credeti ca se va uita la mine?! O sa ma intrebe daca am venit doar sa vorbim sau chiar vreau sa-i propun ceva... Sa se ocupe AGENTIA de prospectarea pietii si dupa ce obtine oferta cea mai buna, sa se popularizeze evenimentul...
30 Dec 2010, 00:42
Dupa cum spuneam, cu timpul prinzi experienta in asa ceva. Sa mergi la hotel si restaurant, sa vezi daca e ce-ti place, sa vezi daca e disponibil cand iti trebe, sa negociezi un tarif la cazare si meniu pe baza unui numar orientativ de persoane NU ITI CREEAZA NICIO OBLIGATIE! Agentia poate negocia preturile mai la sange si iti poate da sugestii de hoteluri, dar trebuie sa mergi acolo sa vezi sala, sa vezi camera, sa fie totul ok - asa se organizeaza ca lumea. Anul trecut am purtat aceasta discutie la 4-5 hoteluri si niciun manager nu se uita urat la mine.
E ca si cum ai vrea sa cumperi o masina, dar nu vrei sa intri la dealerul Ford sa vezi Focusul pentru ca nu esti sigur ca vei cumpara un Ford Focus. Asa ca stai linistit, ei (managerii) sunt platiti si ca sa vorbeasca cu tine, sa iti prezinte unitatea si sa negocieze preturi.
30 Dec 2010, 08:08
Mersi, zvony! E un raspuns motivat. Eu nu ma gandisem la faptul ca facturarea se va face pentru fiecare participant in parte; am crezut ca se face rezervarea in numele clubului, care are personalitate juridica si poate face un contract. Am exprimat o parere personala, bazata pe o experienta de peste 11 ani in relatii de afaceri cu oamenii. De invatat, mai am, ca omul cat traieste trebuie sa invete, altfel, daca sta pe loc, ramane in urma

. In ceea ce priveste atitudinea unor colegi de forum, indiferent de rang sau culoare, este in totalitate problema lor. Sunt obisnuit cu tot felul de comportamente si temperamente si indiferent cat de diferiti suntem, trebuie sa relationam in viata. Cand m-am alaturat forumului, primul motiv a fost pasiunea pentru marca, si in al doilea sa intalnesc alti pasionati de acelasi lucru. Asta e si motivul pentru care m-am atasat grupului de la Valcea, chiar daca pentru a fi prezent la intalniri fac 200 de km dus-intors... Cand am putut, am dat ajutor si asta o sa fac in continuare. O data cu inceputul noului an voi deveni si membru al asociatiei. Ma opresc aici, sa nu ies din topic, dar am vrut sa-mi motivez parerea exprimata mai inainte.
un An Nou mai bun!
05 Ian 2011, 10:46
Deci am rezolvato si cu restaurantul/party.Pe data 11 de iunie restaurantul este al nostru
BUFET BOLTA RECE SIBIU/150 PERSOANE
GUSTARE RECE
SALAM DE SIBIU
DOBOS (SUNCA, CASCAVAL, BRANZA TOPITA)
MUSCHI FILE
CABANOS TRANDAFIR
CASCAVAL AFUMAT
TELEMEA
CASTRAVETI
ROSII
ARDEI GRAS
MASLINE