10-13 iunie 2011 @ Valcea
Întâlnirea naţională a posesorilor de Ford din România
31 Ian 2011, 23:30
@ Alen: am vrut sa fiu de ajutor! Trec destul de des de la Slatina spre Sibiu.
numai bine!
01 Feb 2011, 00:02
Daca nu este un secret, as putea sa stiu , va rog, cine este de fapt Ford Romania? Adica , concret, cu cine s-a luat legatura de la Ford? Cineva de la uzina , de la Craiova, sau de unde?
Multumesc!
01 Feb 2011, 00:04
in unele privinte de aceeasi parere cu <radex> & altii.
Dar nu sunt absolut de acord cu "decizia" Calimanesti-Caliulata, atunci de ce sa mai supus la vot pt ZCF2011? ca si asa nici macar a2a localitate nu a iesit invingatoare. Zona aceea, e mai ieftina cazarea decat in Sb, e si normal sa fie mai ieftina, pt ca nu poti sa compari un orasel(statiune) cu Sb, nu zic ca ce ditamai metropola e Sb si etc.Asa putem sa luam orice orasel,comuna, zona turistica prea putin dezvoltata si sa o comparam cu Sb, Cj, Dv, Vl si sigur va iesi mai ieftin. Daca se dorea cazare ieftina se putea alege pensiunile din zona,5-10 km de Sb sau chiar cele din Sb.
Si nu stiu de ce sa tinut mortis sa se faca in parcare la Trident? Exista si Carrefoure, Real, Baumax-x, care au o parcare comuna de mii de locuri, iar cei de la Sibiu Shopping Center(admin acestei zone comerciale) au mai facut expozitii de masini chiar si cu cei de la Ford, daca nu ma insel, in acea parcare.
Parerea proprie si personala!
01 Feb 2011, 00:15
Selectarea oraselor si votul face pe baza unor presupuneri plecand de la un adevar - cum ar fi, de exemplu, ca daca parcarea exista, aceasta automat poate fi si inchiriata (ar fi o munca foarte mare a echipelor locale sa se asigure de indeplinirea tuturor conditiilor inainte sa inceapa votul, care ar fi in zadar pentru ca doar una va castiga). Pe langa criteriile pe care le impun userii cand voteaza (preponderent legate de zone turistice si distante geografice), in calitate de organizatori, trebuie sa impunem si noi niste conditii pentru a asigura conditii optime acelor 15% din votanti care vor participa (sa existe o parcare suficient de mare pe care o putem inchiria, localurile de cazare si party sa corespunda ca si capacitate, proximitate si pret, o defilare mai aparte, etc). Incercam pe cat posibil sa impunem aceste criterii inainte de vot, dar, daca apare situatia extraordinara ca orasul ales sa nu mai corespunda dupa ce votul este incheiat, nu putem sa sacrificam ce ne-am propus de dragul unui peisaj mai frumos. Suntem constienti de asemenea, ca acest lucru va cauza nemultumiri si ne cerem scuze pentru acestea.
DISCLAIMER : Parere personala ca organizator implicat puternic la ZCF2010 si implicat si la ZCF2009.
01 Feb 2011, 00:17
Votul a fost urmat pana in momentul in care orasul castigator a devenit incompatibil cu cerintele noastre. Daca ai urmarit topicul, ai inteles. Daca nu ai urmarit topicul, iti fac un mic rezumat:
1. Sibiu: a avut urmatoarele probleme:
1.1. Parcarea: nu a insistat nimeni pe cea de la Trident, dar a fost singura pe care ne-au propus-o organizatorii de acolo (adica de la Sibiu). Dupa ce le-am spus ca nu stim daca este disponibila, au mai aruncat cateva variante, dar nimic concret, nimic pe care sa putem fi siguri.
1.2. Cazarea: nu s-a gasit o locatie cuprinzatoare pentru marea masa a forumistilor, o locatie care trebuia sa fie ori aproape de parcarea de show, ori aproape de locul de party, ori convenabila ca pret.
1.3. Party: locatia pentru party era in dubiu. Ceea ce am vazut atunci cand am fost la Sibiu nu putea sa ne primeasca pe toti. Ulterior s-a vehiculat o alta varianta posibila, dar nici aceea sigura.
2. Cluj: a vut urmatoarele probleme:
2.1. Cazare: mai scumpa decat Valcea (dar peste asta s-a trecut cu vederea)
2.2. Pozitionarea geografica: este departe atat de Transfagarasan, cat si de Transalpina, adica cele doua variante de traseu pentru record propuse de Ford. Aceasta a fost principala cauza a "eliminarii" Clujului din lista.
3. Astfel, urmatorul oras pe lista era Ramnicu Valcea (Cozia) unde:
3.1. Cazarea este disponibila si accesibila ceea ce duce la adunarea cat mai multor forumisti la un loc: nu se mai imprastie in diverse locuri, fie pentru ca principala locatie de cazare este plina, fie cautand variante mai ieftine.
3.2. Party: se poate organiza in acelasi complex hotelier ca si cazarea.
3.3. Parcare: se poate folosi parcarea hotelurilor respective. Astfel, omul vine, se cazeaza si coboara direct la show.
3.4. Defilare: este apropiata de una dintre variantele de defilare: Transalpina.
01 Feb 2011, 00:25
Ultima oară modificat de
paulica pe 01 Feb 2011, 00:32, modificat 1 dată în total.
01 Feb 2011, 00:28
Avand in vedere ca nu am fost niciodata in Cluj mi-ar fi placut ca cea de a doua optiune sa fie Clujul,pentru ca in Valcea merg in fiecare an de Paste.
Dar din punctul de vedere al distantei fata de Craiova,pentru mine este convenabil la Valcea.Si cine stie,poate ca asa nu voi mai fi singura masina de Dolj
Sa inceapa petrecereaaa...muzica maestrre
01 Feb 2011, 00:29
Vad ca insiti pe ideea asta. In primul rand, pana la Novaci drumul este foarte bun. De acolo pana la Ranca este si mai bun. In al doilea rand, cum noi vom fi la Cozia, probabil ca vom merge la Brezoi, apoi Voineasa, apoi Obarsia Lotrului. Asta in functie si de sectorul de drum pe care il vom avea inchis.
01 Feb 2011, 00:35
Am modificat exact când postai tu, zvony. Da, insist pe Transfagarasan. Daca lu' Clarkson i-a placut (si lu' Hammond si lu' May) lu' FordRomania ce nu i-o place?
01 Feb 2011, 00:54
viewforum.php?f=176Acest forum nu are un singur topic sau o singura sectiune. Unele raspunsuri se gasesc in alta parte, trebuie numai sa te uiti.
01 Feb 2011, 01:47
@mmorut Craiova si Ford Romania nu prea are multa treaba cu asta.
Mai multa tangenta ar avea Compania Nationala de Vanzari Ford. Sigur vor fi careva de la ei, dar mai mult cred ca vor fi Ogilvy&Mather Romania si probabil MindShare Media. Cred ca nici McGuireWoods nu intra in discutie.
01 Feb 2011, 01:56
Chiar si pt 200 de masini, doar cele ale forumistilor nu cred ca este suficient loc in parcare/i, sau sa zicem ca este, dar daca mai adaugam cei care stau in hoteluri, turistii veniti in vizita la Manastire sau la bai, si mai adaugam ca este si week-end-ul Rusaliilor... Intr-un week-end "normal" este greu sa gasesti un loc de parcare, nu imposibil! Si din cate am citit se doreste stabilirea unui nou record, asta insemanand mai mult de 200 de masini, corectati-ma daca gresesc! Eventual parcate si pe marginea drumului cu riscurile care le implica.
Prefer ca si traseu Transfag. decat Transalp. sau oricare alt drum asfaltat, acesta din urma avand in 13 nov 2010 bucati de drum neasfaltate (gen drum forestier) si chiar daca mai este destul timp pana atunci, tot ce este posibil ca acel drum sa nu fie asfaltat in totalitate (2100 m,iarna mai lunga). Chiar imi doresc sa ma insel si sa nu fie cum zic ,dar traim in Romanica...
01 Feb 2011, 02:09
Si atunci de ce nu se spune clar despre cine este vorba? Cine se uita pe forum vede ca "uite domne s-a implicat Ford Romania, si de aia facem ZCF la Vilcea"! Nu am nimic impotriva sa se faca acolo, nu sint (independent de vointa mea) un membru foarte activ pe acest forum, dar parca ar trebui un pic mai multa transparenta. Spune-ti domnilor, clar, ca ati vorbit cu o firma de vinzari sau publicitate, sau mai stiu eu ce, dar nu cu Ford Romania! Am tot respectul pentru colegii de la Vilcea si, poate ma credeti sau nu, foarte putin a lipsit sa nu merg la ultima lor intilnire. Sper sa reusesc luna asta.
Stima! (am vazut ca se poarta ca si formula de salut...)
01 Feb 2011, 03:08
Din Sb sunt! Mai sus am descris mai multe specte de luat in considerare. Poate nu m-am exprimat bine.
Nu ziceam ca nu este loc, ci doar ca nu este loc suficient pt un eveniment ca acesta in acel moment, mai ales ca se vrea si doborarea unui record anterior si intr-un moment ca acela de Sarbatoare ff importanta pt romani. Am trecut de multe ori prin zona in drumul meu spre Vl. am si oprit, dar intr-un week-end obisnuit este f mare inghesuiala in zona,+ ca suntem in sezon si sa mai punem la socoteala si o sarbatoare ca Rusaliile... Gandeste-te ca de acolo se vrea sa se plece in coloana pe un anumit traseu, iar cu o gramada de lume in zona, masini parcate care pe unde, pietoni,trafic ingreunat pe Dn(eventula ambuteiaj) vrei sa mai muti si cateva sute de masini de preferat in cateva minute(30min max 1 h). Ar trebui luate in calcul si aceste aspecte. Stiu ca de sarbatorile religioase sunt pelerinaje si se fac ambuteiaje serioase pe cativa km in ambele parti. de ce nu la Seaca sau cum ii zice acolo unde au facut constructiile acelea rotunde, parcarea pare a fi destul de mare pt asa ceva, sau in resedinta de jud, parcarea Ineterex de la intrare... si nu am perturba traficul pe valea Oltului ca si asa e vai de capul lui
01 Feb 2011, 07:56
Da dl. Razvan, ("barlea razvan")..., dar de cate ori eu v-am luat apararea, v-am sustinut si am specificat pe forum, ca decat sa carcotim, mai bine sa ne unim cu totii si sa facem ceva constructiv ca sa aratam ca se poate organiza ceva cu adevarat frumos la Sibiu unde erai...?! Atunci cand colegii din cadrul Consiliulul Director s-au deplasat la Sibiu, au fost intampinati de un singur coleg de forum... ce sa faca si el saracu' de unul singur...
Acum, ca Ford Romania s-a oferit sa sposorizeze si sa acopere toate costurile ce decurg de aici, deci avem si noi in sfarsit un sponsor serios cu ajutorul caruia putem sa facem multe, (mediatizare, concursuri, premii, atragerea altor sponsori, etc.) incepem iar cu carcoteli si cu bete'n roate...?!
Eu cred ca singurii care puteau sa aiba cu adevarat ceva de obiectat sunt colegii de la Cluj si cei care au votat cu acest oras...
Mie unul imi pare sincer rau ca nu se mai tine la Sibiu, este un oras frumos si preferam atat eu cat si colegii mei sa mergem acolo, in loc sa avem toata nebunia asta pe cap... Dar asta este..., am fost desemnati sa indeplinim o sarcina, incercam sa o ducem cu bine pana la capat...
"mmorut" am inteles "figura ta de stil"..., unii s-ar putea simti jigniti..., nu avea sens sa copiezi o postare de a mea de pe un topic care are legatura cu regimurile politice de atunci si de acum, nu cu discutiile ce se poarta aici...
Cu respect...
01 Feb 2011, 08:00
Eu am fost cu prietena si viitoarea sotie la Cluj sa-si ia rochie si nu mi s-au parut chiar asa de mici tarifele de cazare.
01 Feb 2011, 08:05
Eu oricum nu va inteleg. Ideea acestui eveniment este sa ne vedem cu totii din toate colturile tarii, sa ne simtim bine, sa socializam, sa bem un pahar, etc.
Sunt convins ca pentru oricine este un efort fizic, psihic si financiar.
01 Feb 2011, 08:34
Eu unu chiar ma bucur ca sa face la Valcea,asta e se pare ca nu am fost buni organizatori ... Sper ca cei din Valcea sa ofere ceva frumos.Bafta !!!
01 Feb 2011, 08:37
@ionutz: Nu vreau decit sa precizati clar la cine va referiti cind spuneti Ford Romania. Ce nu intelegeti de aici?
01 Feb 2011, 08:42
care este scopul pentru care vrei sa afli cu cine am vorbit la Ford Romania? vrei sa dai o mana de ajutor?
01 Feb 2011, 08:46
@xetix Cred ca esti singurul indreptatit sa fii exprimat nemultumire pentru ca evenimentul nu se desfasoara la Sibiu. Se zice ca tot raul este spre bine: poate colegii sibieni care au aparut acum si care vor veni la intalnire, sa analizeze, eventual impreuna cu tine, posibilitatea organizarii ZCF 2012. Refuz sa cred ca la Sibiu nu se poate organiza acest eveniment! Doar ca lucrurile trebuie puse cap la cap!
01 Feb 2011, 08:51
@mmorut: Nu la aia m-am referit cand am scris sa fii mai explicit. Fii mai clar: care este legatura cu "Animal farm"?
01 Feb 2011, 09:29
Stimate Domn .. daca aveti ceva de spus, spuneti-o verde in fata. Daca venim cu nu mi-ai raspuns la intrebare si cu de-astea asa...doar de a naste cearta, nu veti rezolva nimic.