Zilele ClubFord 2011

Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

10-13 iunie 2011 @ Valcea
Întâlnirea naţională a posesorilor de Ford din România
http://www.zileleclubford.ro

Re: Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

Mesajde cristipd » 03 Noi 2010, 21:34

propun Sibiu - perioada: Rusalii
Ca loc de intilnire am putea folosi parcarea de la OBI care este situata la iesirea din Sibiu catre Medias spatiu mare si fara aglomeratie
Pe centura Sibiului s-ar putea organiza diferite evenimente fiind proaspat asfaltata si nedata in functie, aflata in apropiere de OBI
Ca loc de cazare Hotel Silva si Hotel Parc din Parcul Subarini care au suficent spatiu pentru parcarea masinilor iar in apropiere se afla stadionul si Sala Transilvania
Defilarea s-ar putea face pe traseul Muzeul Satului -Ramada - B-dul Victoriei -str.Argesului - Calea Dumbravii - Sala Transilvania
daca se va vota Sibiul astept ajutor si implicare si din partea celorlanti membri din sibiu
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 03 Noi 2010, 23:17, modificat 1 dată în total.
Motiv: Cititi Topicul inainte de a veni cu o propunere. Sibiul s-a mai propus o data, cu argumente mult mai bine detaliate.
cristipd
Incepator
 
Mesaje: 4
Membru din: 16 Noi 2008, 08:42
Localitate: Sibiu
Maşina: Ford Focus,4 usi,2007,1,6l,100CP,Trend Style
VIN: WF04XXWPD47M76814

Re: Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

Mesajde Top Cat » 03 Noi 2010, 22:35

Topicul unde se gasesc informatiile despre orase, fara alte discutii este inchis. :(
Numai aici poate sa dea copy->paste si pentru ca dupa aceea sa fie mutat de un moderator.

Daca mai doreste cineva sa imi comenteze postul de sus, il invit sa imi dea PM.

PROPUNEREA ORASELOR SE DOCUMENTEAZA
fara documentatie nu are rost.
The leader of the gang.
Înscrie-te în grupul ClubFord Brasov
CUM SE DAU KILOMETRII INAPOI - Topic "Targ Auto" viewtopic.php?f=108&t=54842&p=814129#p814129
Avatar utilizator
Top Cat
Gold Member
 
Mesaje: 705
Membru din: 21 Ian 2008, 02:34
Localitate: Brasov-Germany
Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp

Re: Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

Mesajde bogdanv » 04 Noi 2010, 18:12

Propuneri sint mai multe documentate mai putine:

Documentate:
1. Rm Vilcea
2. Sibiu
3. Cluj

Nedocumentate:
1. Constanta
2. Craiova
3. Deva (nu am de unde sa stiu ca mai sint aceleasi conditii)
4. Pitesti
5. Medias
6. Sighisoara
7. Popesti Leordeni
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
Avatar utilizator
bogdanv
 
Mesaje: 2846
Membru din: 06 Sep 2006, 20:37
Localitate: Bucuresti, Cartierul Lorzilor...Dr.Taberei
Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Re: Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

Mesajde Florin21 » 06 Noi 2010, 17:07

Am revenit... :D
Am pus cap/coada informatiile adunate, cu ajutorul Dl. Nicu alias "patuiag" aici pe forum, am facut cateva mici deplasari, am filmat, dumnealui a facut montajul... si iata ce a iesit: (sper ca am fost destul de convingatori si tot ce am adus si spus aici sa se constituie in argumente solide care sa aduca acest eveniment la Rm. Valcea...)
Rog un moderator sa ia cu "copy" & "paste" textul de mai jos si sa il inlocuiasca pe cel de pe topicul cu prezentarea oraselor, cu rugamintea de a lasa fotografiile postate acolo...




Zilele Nationale ClubFORD 2011 – Rm. Valcea

* multiple posibilitati de cazare in zona :
http://www.valceaturistica.ro/index.html
http://www.cjvalcea.ro/prez/turism.htm
Pentru a face ceva organizat in privinta cazarii impreuna cu cativa colegi de forum ne-am deplasat la 18km de mun. Rm. Valcea in statiunea Calimanesti-Caciulata unde ne-am fixat ca punct de cazare, parcare, sala de festivitati&servitul mesei cu o capacitate medie de 250 de persoane, loc pentru desfasurarea show-ului, Hotel Cozia *** (120lei camera dubla cu mic dejun inclus + 3lei/24h parcare pazita si supravegheata video) - atasez mai jos cateva fotografii exemplificative... Posibilitatile de cazare sunt insa foarte variate si cei care doresc sa participe pot sa aleaga din oferta foarte larga de pensiuni si hoteluri din zona. Preturile pentru cazare pornesc de la 40lei/24h si nu depasesc 150lei/24h http://www.valceaturistica.ro/cazare.html
* dispunerea "strategica" in zona - Municipiul Ramnicu Valcea este resedinta judetului Valcea; important centru economic si cultural al tarii, este asezat in partea central-sudica a Romaniei, respectiv la confluenta dintre Olt si Olanesti. Distanta fata de principalele orase din jur este usor de parcurs, cu mijloace auto, reteaua rutiera din regiune fiind de curand refacuta si modernizata: Bucuresti (175km), Pitesti (60km), Craiova (123km), Sibiu (99km), Targu Jiu (115km), Slatina (100km) Bacau R.Valcea 390 Km, Brasov R.Valcea 218 Km, Cluj Napoca R.Valcea 257 Km, Deva R.Vilcea 193 Km, Ploiesti R.Valcea 209 Km, Timisoara R.Valcea 344 Km, Suceava R.Valcea 452 Km, Constanta R.Valcea 420 Km, Satu Mare R.Valcea 427 Km, Focsani R.Valcea 353 Km, Iasi R.Vilcea 500 Km, Tirgu Mures R.Valcea 204 Km. In cadrul retelei rutiere si feroviare Ramnicu Valcea este un loc important, el gasindu-se amplasat pe una din principalele cai rutiere internationale care leaga Europa Centrala de Peninsula Balcanica, respectiv pe DN 7 Bucuresti - Pitesti - Rm.Valcea - Sibiu, dar si pe drumurile nationale DN 67 Tg. Jiu - Horezu - Rm.Valcea si DN 64 Craiova - Dragasani - Rm.Valcea.
* comitetul local din minim 3 persoane care sa se ocupe de relatia cu autoritatile, promovare locala, sponsori, etc. :
- Florin21 ;
- O'neill ;
- patuiag ;
- taurus64 ;
- marceldrugan;
- wador29.

* loc organizare show + parcare minim 250 de masini :
- Hotel Cozia - cuprinde o parcare de minim 250 locuri la care se mai adauga un teren de handbal betonat care la nevoie, pentru astfel de evenimente este special conceput pentru a gazdui cca. 80 - 100 de masini ;
- Centrul Expozitional de la Seaca - va fi inaugurat in aceasta toamna cuprinde un pavilion expoziţional central cu o suprafaţă de 6.471 de metri pătraţi, o platformă expoziţională în aer liber de 2.250 de metri pătraţi, adiacentă pavilionului expoziţional, patru pavilioane expoziţionale modulare în suprafaţă de 5.520 de metri pătraţi, şase spaţii pentru expoziţii şi meşteşuguri populare, spaţii verzi, depozite şi servicii. Complexul va mai cuprinde o sală de conferinţe şi congrese cu o capacitate de 2.500 de locuri :
- Centrul Expozitional SOFIANU, special destinat evenimentelor, amplasat la iesirea din partea de Sud a mun. Rm. Valcea, la intersectia catre Tg Jiu si Dragasani, cu posibil acces dinspre Pitesti, Bucuresti sau Sibiu, prin centura orasului, traversand Oltul, Parcarea este de minim 350 locuri, pavilioanele de asemenea sunt mai mult decat incapatoare…
* dealer Ford: PRIMEXPROD Rm. Valcea.
* multiple obiective si destinatii turistice:
În judetul Vâlcea se pot delimita 4 zone mari de interes turistic deja consacrate, respectiv : "turismul montan’’ ; "statiunile balneoclimaterice", "turismul cultural si monahal" si în sfârsit "agroturismul". Acestora le putem adauga înca o destinatie turistica si anume "turismul sportiv si de agrement" (vânatoarea si pescuitul).
Tinuturile mirifice, de basm si de legenda, cu un pitoresc fara seaman cu care bunul Dumnezeu a înzestrat judetul Vâlcea, au favorizat dezvoltarea turismului, prin punerea în valoare a acestui tezaur de nepretuit.
- Lacul Vidra - Lacul Vidra este un lac de acumulare. Lac antropic fondat in 1972 are un volum 340 mil. m3, suprafata 940 ha, lungime 9 km. Lacul este inconjurat de paduri de molid. Pe malul acestui lac se afla Statiunea Vidra care are o suprafaţă de 24 ha., fiind amplasată pe munţii Puru la o altitudine de, 1450 m, cu aer puternic ozonat, bogat în ioni negativi şi esenţe volatile de brad, grad de poluare zero, având în imediata vecinătate lacul de acumulare Vidra, cel care colectează toate apele din munţii apropiaţi, punând în funcţiune cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare: Uzina Electrică Lotru Ciunget, cu o putere instalată de 510 MW.
Statiunea dispune de circa 1000 locuri de cazare, dar nefiind terminate lucrările de investiţii, o bună parte din spaţiile de cazare nu sunt funcţionale. Totuşi, în perioadele de sezon pot beneficia 400-500 turişti de spaţiile de cazare şi masă ale staţiunii.
- Manastirile Valcene - Pe teritoriul judetului Valcea se afla monumente de arta religioasa cum ar fi Manastirea Cozia, Manastirea Frasinei, Hurezi, Govora, Bistrita, Manastirea dintr-un Lemn, Surpatele, Arnota, Episcopia Ramnicului, fiecare cu istoria ei, pe cat de interesanta, pe atat de tulburatoare.
- Valea Lotrului - Valea Lotrului incepe in dreptul oraselului Brezoi, la confluenta dintre Lotru si Olt. Ca sa ajungi aici, trebuie sa parcurgi superba Vale a Oltului pe soseaua E 81, fie ca vii dinspre Sibiu sau dinspre Ramnicu-Valcea. Urmam apoi indicatorul spre Voineasa, pe soseaua 7A, lasand in spate releul de televiziune care se inalta semet pe Muntele Cozia.
- Baile Olanesti - Staţiune situată la poalele munţilor Carpaţi la 20 km nord - vest de Râmnicu Vâlcea, este singurul loc din ţară unde se efectuează tratament pentru desensibilizarea organismului la bolnavi cu diverse afecţiuni alergice, prin injecţii cu apă minerală izotonă; de asemenea apele minerale bogate în substanţe multiple fac adevărate minuni în tratarea unui spectru larg de afecţiuni în cura internă şi externă, ale tubului digestiv, rinichilor şi căilor urinare, boli de nutriţie, afecţiuni ale pielii, ale sistemului nervos periferic, ale bolilor profesionale.
Calitatea curativă a apelor cu o mineralizare de 3-18 grame/litru rivalizează cu cele ale unor staţiuni de peste hotare, ca: Hall Weissbaden, Aix-la Chapelle, Aix les Bains, Baden-Baden sau Karlovy - Vary.
Apele minerale de la Olăneşti au fost analizate din punct de vedere chimic încă din anul 1830. În anul 1873 au fost medaliate cu aur la Expoziţia Internaţională de la Viena.
- Statiunea Calimanesti Caciulata - situată pe DN7 la 18km de Râmnicu Vâlcea, la altitudinea de 260 m.
Frumoasa staţiune dispune de izvoare reci şi fierbinţi care ţâşnesc de la o adâncime de 1.200 m şi sunt captate cu ajutorul unor sonde de mare adâncime.
Apele minerale ale staţiunii Călimăneşti - Căciulata sunt atermale, ieşind din pământ la temperatura de 5-14 grade Celsius cu excepţia izvorului Bivolari, care este mezotermal - cu o temperatură de 19-23 grade Celsius.
Din punct de vedere al compoziţiei chimice, apele minerale sunt: sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice, bromurate şi iodurate.
Unele din izvoarele cu ape minerale atermale şi termale se folosesc pentru cură internă, iar altele sub formă de băi minerale, pulverizaţii inhalaţii, irigaţii în tratamentul intern al afecţiunilor gastro-intestinale, de rinichi, metabolice şi nutriţie sau în cură externă (băi calde sau reci) în bolile terapeutice, echivalând cu cele din Aix-les Bains, Eaux-Banes sau Baden - Baden.
Pentru a evidenţia calităţile terapeutice ale acestor ape, trebuie să amintim că doctorul francez Joseph Caillat care în 1854 a poposit o vreme pe meleaguri valahe, a procedat în anul 1859 la analiza apelor minerale de la Călimăneşti, iar în anul 1869 împăratul Franţei, Napoleon al III-lea, la recomandarea doctorului Carol Davilla, s-a tratat cu apă minerală dusă cu diligenţa, de la izvoarele din Călimăneşti.
- Horezu - Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Din punct de vedere al ocupatiilor traditionale, Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului. De asemenea trebuie remarcata pozitia privilegiata din nordul Olteniei unde exista cea mai mare concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului.
- Salina Ocnele Mari - Localitatea Ocnele Mari este situata in judetul Valcea, in partea central-sudica a Romaniei, in zona Subcarpatilor Valcii, de-alungul vaii Parului Sarat. Salina Ocnele Mari a fost de curand amenajata pentru vizitare, pentru turistii care doresc sa cunoasca un loc insolit. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. Intrarea la salina costa 14 lei pentru un adult, 7 lei pentru elevi si studenti, iar copiii cu varsta cuprinsa intre 0 - 7 ani au accesul gratuit.
- Baile Govora - Este un oraş predominant balneoclimateric şi turistic de interes naţional. Staţiunea este aşezată la o altitudine de peste 360 m, la adăpostul unor dealuri împădurite de fag şi stejar într-un climat puternic ionizat.
Băile Govora este singura staţiune din România unde raportul dintre aeroionii pozitivi şi cei negativi este egal cu 1.
Apele minerale clorosodice, iodate, bromurate, sulfuroase, slab concentrate, ca şi nămolul mineral sunt indicate în tratamentul aparatului locomotor, respirator, ORL, sistemului nervos periferic.
Înfiinţată în anul 1886, staţiunea Băile Govora este considerată una dintre cele mai bogate staţiuni în ape iodurate şi bromurate din lume, a doua din Europa.
Este unica staţiune din ţară în care se află ape minerale cu o compoziţie chimică diferenţiată ca : ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, izvoare crenoterapie cu ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.
Apele izvoarelor de cură internă slab mineralizate sunt caracterizate printr-o concentraţie mică de hidrogen sulfurat şi clor, dar bogate în bicarbonaţi.
Staţiunea dispune de instalaţii pentru băi calde cu ape sulfuroase şi iodate, instalaţii pentru împachetări cu nămol, băi cu acid carbonic, ultra-sono-aerosoli, săli de cultură fizică medicală, instalaţii pentru fizioterapie şi biuvete pentru cură internă.
- Voineasa - Amplasata pe valea raului Lotru la poalele muntilor cu acelasi nume inconjurata de paduri de brad, molid si fag, statiunea ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare. Situata la o altitudine de 650m, avand ierni blande lipsite de curenti si vanturi cu un aer puternic ozonat, este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului.
- Staţiunea Obarsia Lotrului - în suprafaţă de 3 ha., la circa 40 km. de Voineasa, având o altitudine de peste 1400 m, este popas de trecere între judeţele Vâlcea şi Hunedoara, aflându-se la doar 30 km. de oraşul Petroşani. Trebuie apreciat faptul că toate cele trei puncte turistice urmăresc acelaşi curs de apă, râul Lotru cât şi DN 7 A, care leagă localităţile Brezoi - Novaci şi Petroşani - Sebeş în extremitatea nord vestică a judeţului nostru în apropierea staţiunii Obârşia Lotrului. Acest obiectiv turistic poate oferi cu predilecţie în sezonul cald, iunie-septembrie, circa 100 locuri de cazare şi masă, pentru împătimiţii după aer curat, odihnă activă-drumeţii şi excursii în împrejurimi, având ca traseu izvoarele Lotrului (obârşia) - Lacul Gâlcescu, conturul lacului Vidra, noile puncte turistice de la Lotrioara şi Rânca. Pescarii îşi pot satisface hobby-ul, pescuind păstrăvi indigeni din apele lacurilor din împrejurimi, iar vânătorii întâlnesc animale şi păsări variate, potrivit biotopului specific zonei alpine.
Pentru atracţia şi particularităţile floristice şi peisagiste admirabile, s-au constituit şi câteva rezervaţii naturale în punctele Gâlcescu, Miru-Bora şi Cristeşti.
- Muzee - amenajate în 16 unităţi de profil în întregul judeţ. Cel mai valoros tezaur muzeistic este de găsit, fireşte, la Muzeul Judeţean de Istorie din municipiul Râmnicu Vâlcea, care dispune de un inestimabil patrimoniu.
Sunt adunate şi expuse aici aproape 50.000 de mărturii care vorbesc despre existenţa neamului românesc din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre.
Un real interes îl reprezintă şi celelalte unităţi muzeale:
Memorialul "Nicolae Bălcescu" din comuna care poartă numele ilustrului cărturar şi revoluţionar de la 1848
Muzeul de Artă Râmnicu Vâlcea, Complexul Muzeal "Gheorghe Magheru" de la Troianu, Casa Memorială "Anton Pann", Colecţia de arheologie Bujoreni, Colecţia "Inăteşti", toate în Râmnicu Vâlcea
Muzeul de arheologie şi artă bisericească "Gheorghe Petre" - Govora
Muzeul Viei şi Vinului şi Expoziţia "Gib I.Mihăescu" din Drăgăşani
Complexul Muzeistic Măldăreşti
Colecţia "Gh.D.Anghel" şi Peştera Liliecilor- Bistriţa, din comuna Costeşti
Expoziţia de arheologie de la Ocnele Mari
- Trasee Turistice - te pot ajuta sa descoperi locuri care sigur te vor determina sa revii. Oricare ar fi punctul de plecare: Caciulata, Olanesti, Brezoi, Voineasa, Obarsia Lotrului, te asteapta trasee usoare care te vor apropia mai mult de natura. http://www.valceaturistica.ro/articole- ... stice.html
- mai multe despre aceeasta minunata zona turistica va las pe voi sa descoperiti singuri... rasfoind urmatorul link: http://www.valceaturistica.ro/index.html
* simulari trasee - cu precizarea ca filmarile au fost facute in ziua de vineri 06.11.2010, in intervalul orar 10.00 - 12.00:
- traseul I: Hotel Cozia - DN7 - DN CC (soseaua de centura a orasului Calimanesti) - DN7 - Hotel Cozia;
- traseul II: Centrul Expozitional de la Seaca - DN7 - Calimanesti - DN CC - retur;
- traseul III: Centrul Expozitional SOFIANU - DN7 - str. Calea lui Traian (mun. Rm. Valcea) - km zero - retur.

In speranta ca v-am facut pe toti sa visati la o viitoare minivacanta, fie ea chiar si de weekend... va astept pe toti la viitoarea editie a Zilelor ClubFORD care va avea loc la Rm. Valcea... >:D<
Avatar utilizator
Florin21
1nsane Member
 
Mesaje: 7898
Membru din: 10 Iun 2007, 13:47
Localitate: Rm. Valcea
Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Re: Propuneri orase Zilele ClubFORD 2011

Mesajde axelus » 10 Noi 2010, 13:43

acest topic va fi deschis pina pe 10 noiembrie 2010!!!!

sper sa nu iau ban pentru asta dar nu mai am rabdare sa inceapa votul :)
Avatar utilizator
axelus
Gold Member
 
Mesaje: 512
Membru din: 08 Sep 2008, 08:47
Localitate: bucuresti
Maşina: focus 2002, 1,6

Anterior

Înapoi la Zilele ClubFord 2011

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Cine este conectat

În total există 1 utilizator conectat :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 1 vizitator (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 1197 pe 04 Aug 2014, 15:23

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Zile de naştere

Nicio zi de naştere astăzi

Site Login