Switch to full style
Cum se poate da muzica mai tare ?
Răspunde

CLARION DUZ388RMP

05 Feb 2009, 11:28

Salutare.
Am cumparat acesta unitate audio dar nu am avut timp sa o montez.
http://www.clarion.com/ro/ro/products/2 ... 85724.html

Acum am pe masina 6006E CD RDS E.O.N. Imi poate spune cineva care e marimea acestei unitati 1.5 DIN, 1.8 DIN sau 2 DIN. Clarionul este 2 DIN. Nu mi-a trecut prin cap ca pot fi atatea marimi. Mi-am dat seama abia dupa ce l-am cumparat. Banuiesc ca o sa am nevoie si de mufa ISO. De unde as putea sa o achizitionez in Iasi?

Multumesc.

Re: CLARION DUZ388RMP

05 Feb 2009, 16:18

Nu are nimeni 6006E?

05 Feb 2009, 17:44

Eu am pe masina 6000CD RDS EON si am vrut sa-mi achizitionez si eu acelasi model de Clarion....dar pt ca la mondeo mk3 2001 dimensiunea este de 1.8 DIN,am abandonat proiectul(aveam ca solutie modificarea consolei centrale prin taierea plasticului,dar nu mi s-a parut deloc estetic).Din cate stiu 6000CD si 6006 CD au aceeasi dimensiune,asa ca nu stiu ce sa zic....sper sa o scoti tu la capat si apoi poate ne intalnim sa-mi arati si mie ce a a iesit.Pt mufa ISO incearca la magazinul Dioda de pe Bvd.Independentei,poate au acolo.Bafta la mesterit

05 Feb 2009, 18:28

Nu ma apuc eu sa tai masca. Am sa vorbesc la magazinul de unde l-am cumparat sa vad daca mi-l shimba pt alt model, daca nu o sa incerc sa-l vand. Alta data am sa ma documentez mai bine.

05 Feb 2009, 20:14

Am incercat sa scot unitatea actuala 6006E cu 2 electrozi decojiti, frumos indoiti, dar nici o sansa. Trebuie facut ceva in mod special? Se misca cand intr-o parte cand in alta dar fara nici un rezultat. Ce dracu fac?

05 Feb 2009, 22:22

Eu cand am scos-o pe a mea(la fel ca tine cu 2 electrozi)am facut parghie,adica am tinut electrozii inclinati spre laterale si am tras direct de ei...si a iesit super usor.Incearca asa

06 Feb 2009, 13:15

Am reusit in sfarsit sa-l scot. La introducerea electrozilor se face parghie catre interior iar pt. al scoate parghie catre exterior. Multumesc mult @christyan78 pt ajutor.

06 Feb 2009, 20:53

Cu placere.

07 Feb 2009, 15:00

Azi l-am pus, am decupat bordul si a ramas mai bine decat ma asteptam. Revin luni cu detalii si poze.

09 Feb 2009, 10:22

Pt. inlocuirea unei unitati 1.8 DIN cu una 2 DIN se vor parcurge pasii urmatori:
1. Se scoate borna negativa de la baterie.
2. Se scoate unitatea actuala si se deconecteaza cablurile.
3. Se scoate masca de plastic de la schimbatorul de viteze. (Se incepe prin ridicarea partii din spate si dupa ce au iesit cele 2 cleme de plastic se trage in partea opusa bordului)
4. Se desurubeaza bila schimbatorului si asa se poate inlatura tot ansamblul.
5. Se desfac cele 4 suruburi ca in imagine.
DSC00173.JPG

6. Se introduce mana prin partea de jos si se imping afara butoanele dupa care se deconecteaza.
7. Se deconeteaza clima si ceasul.
8. Dupa deconectarea butoanelor de avarii si dezaburile se desfac alte 2 suruburi care se afla dedesubt.
DSC00172.JPG

9. Se trage usor din ambele parti si se desprinde toata masca.
Este indicat de urmat acesti pasi pt. a putea decupa masca fara a o strica.
10. Cu un fierastrau pendular cu panza cu zimti mici se taie aprox. 1 cm dar doar din partea de sus. O sa fiti tentati sa taiasi si din partea de jos dar nu ajuta la nimic.
Dupa cum se observa taietura este aprox. dreapta si nu foarte vizibila.
DSC00170.JPG

DSC00171.JPG

11. Cumparati o mufa ISO pt. a o avea la indemana si faceti rost de o schema pt. a vedea unde vine fiecare pin.
12. Nu este nevoie sa taiati mufele actuale ci doar dezveliti un pic cablurile si legati mufa ISO, asa daca vreodata mai conectati un 1.8 DIN le aveti acolo.
13. O sa aveti nevoie si de un adaptor de antena pt. ca conexiunea e diferita.
14. Scoateti plasticul de ghidaj de pe unitatea Ford si insurubati-o pe cea noua.

Mai ramane sa-mi comand un adaptor pt. comenzile de pe coloana volanului si sa-l montez.
Cam asta e tot, salutari si spor la treaba.

09 Feb 2009, 11:03

Super .. la fel ma tot gandesc sa fac si eu, trebuie taiat doar un pic in acea margine, pt. ca unitatea audio e 2Din la masca, in fata are cam 1,6Din, iar cea de ford are cam 1,5 .
Se gasesc si adaptoare de la audio Ford la audio-ISO, asta ca sa va fie mai usor cu firele, cam 15lei; mufele ISO (alimentare si boxe) sunt cam 5 lei perechea.

18 Feb 2009, 12:24

Trebuie neaparat niste poze cu el instalat,sau poate ne putem intalni prin oras sa vad si eu ce a a iesit.Cine stie poate ma apuc si eu de decupat.....

22 Feb 2009, 16:04

$1 scrie:$2Mai ramane sa-mi comand un adaptor pt. comenzile de pe coloana volanului si sa-l montez.

de unde iti comanzi? difera adaptorul de la un model de head unit la altul?

23 Feb 2009, 09:43

@christyan78 - Deocamdata nu pot pune poze pt. ca nu i-am pus adaptorul pt. comenzi pe volan si sta un pic iesit inafara, adica urat, dar cum il pun o sa fac niste poze sau o sa ne intalnim.
@redlinero - http://www.metrafo.ro

Acum am o problema. A mai comandat cineva adaptor de la metrafo pt. Mondeo MK3? Nu stiu cum sa-l montez. M-i se pare ca-i lipseste o mufa, cea pe care vin comenzile de pe coloana volanului.
adaptor.JPG

23 Feb 2009, 17:47

Cutia aia neagra cu jack stereo 3,5 ce e ? E adaptorul pt. comenzile de volan ? Daca da, atunci cele 2 fire care se vad in plus si au niste pini in capat trebuie conectate in mufa aia mica - din centru (model audio ford cu 3 mufe) in pinii care vin de la comenzile de pe volan.

23 Feb 2009, 19:09

Mufa care vine de la volan nu e o mufa mica ci destul de mare sia are vreo 4 sau 5 fire. Eu am avut Visteon 6006E CD. Nu am stiut unde sa conectez cele 2 fire libere. Nu mi-au dat nici o documentatie si nici macar ei nu stiu exact cum functioneaza. Asa ca l-am trimis inapoi ca sa mi-l schimbe pt. un model superior care vine doar cu mufe.

http://metrafo.ro/produse.html?page=sho ... ord=703876

Ati auzit vreodata de C-Quence? Site-ul oficial?

07 Mar 2009, 00:42

Scuze ca ma bag in subiectul vostru, eu sunt un roman care sa in spania, am si eu un frod mondeo mk3 din 2003 si am un cd player 6006e in masina, as vrea sa stiu daca careva dintre voi are o schema de montaj p conectoarele care vin pe casetofon sa vad daca pot sa ii pun un hands free sau un auxiliar in sau out. Mersi mult.

07 Mar 2009, 00:55

Eu am schema asta dar imi plispeste cea cu comenzile de pe volan.
Scema cu conectorul ISO o gasiti pe urmatorul site pt toate modelele de ford: http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm

12 Mar 2009, 22:54

Nu stiu daca ajuta sau nu dar asta e schema sistemului audio la Focus:
sist_audio_focus_small.jpg
Manual service

PS: De ce nu pot atasa fisiere mai mari de 250K?

17 Mar 2009, 14:47

Catalin,ai mai rezolvat ceva cu cd playerul?

25 Mar 2009, 21:52

Sunt foarte interesat cum vine pe masina,te rog sa pui niste poze cu el montat,si eu vreau sa imi iau asa ceva,Mersi

adaptor pt Alpine CDE-9882Ri

23 Mai 2009, 19:57

salutare daca gasesti sa imi spui si mie unde gasesti sau cum ii spune la acel adaptor pt comenzile de pe coloana volanului

eu am un casetofon alipine CDE-9882Ri si in instructiuni spune ca se poate adapta la comenzile de pe volan.. pt ford mondeo 2l tddi din 2001 insa nu stiu cum sa caut pe net acel adaptor ca nu are o serie o denumire... daca stii ceva...

cateva caracteristiti tehnice ale aparatului...
Bluetooth ready - este necesar adaptorul optional Alpine KCE-300BT
pregatit pentru controlul prin comenzile de pe volan (necesita adaptor)
AUX-IN - Full Speed
putere: 4 x 50W
...... insa scrie doar necesita adaptor.. dar ce tip de adaptor???

Mai ramane sa-mi comand un adaptor pt. comenzile de pe coloana volanului si sa-l montez.

toate bune, Bogdan

30 Mai 2009, 13:28

daca vinzi fostu casetofon de pe masina visteon 6006e sunt foarte interesat.si un pret pls.ms

26 Iul 2009, 16:23

$1 scrie:$2atalin,ai mai rezolvat ceva cu cd playerul?

NU am mai rezolvat nimic, ma indesc sa ii pun un potentiometru pe o iesire de la boxe sau un transformator care sa ii ia din watzi, ca nu se poate sa intre curent asa mare in amplificator
Răspunde