Switch to full style
Cum se poate da muzica mai tare ?
Răspunde

Probleme Radio 5000RDS nu prinde posturile radio

23 Apr 2011, 19:13

Buna, am o problema cu radiocasetofonul. Model 5000RDS nu prinde decat Europa FM in oras insa si acesta cu intreruperi. Am desurubat antena pentru a verifica daca este oxidata si nu e cazul. Folosesc un modulator FM care functioneaza fara probleme. Singurul lucru pe care il suspectez este ca am deconectata mufa antenei radioului. Nu pot sa scot radio-casetofonul din bord (am fost la ford si a incercat mecanicul cu clemele originale si nu a reusit). In cazul in care aveti vreo sugestie va rog sa nu ezitati sa o scrieti. Mersi!

Re: Probleme Radio 5000RDS nu prinde posturile radio

23 Apr 2011, 20:36

Foloseste 2 electrozi ;).
Boala de radio Ford e chestia cu receptia proasta.

24 Apr 2011, 12:34

Am incercat cu doi electrozi cum ai sugetat insa fara rezultat.

Am gasit insa o alta solutie pentru a-l scoate din lacas. Prin torpedo, accesul la clemele din partea dreapta este foarte usor. Pentru a debloca si clemele din stanga trebuie demontata masca de sub volan si eventual scoase contactele prizei de bricheta. Pentru solutia asta insa e nevoie de doua persoane pentru a debloca si impinge simultan uniatea.

Antena era pusa, mufa nu era oxidata, am testat cu o alta antena si acelasi rezultat. Concluzia: o problema tehnica cu radioul. Am sa incep sa caut pe cineva care sa il repare, insa nu stiu in ce masura voi gasi aceasta persoana. Din nou, sunt deschis sugestiilor :).

Tin sa multumesc comunitatii ford si pentru aplicatia pentru aflarea codului de deblocare al radio-casetofoanelor serie M.

24 Apr 2011, 15:39

Nu merita reparatia...
Problema ar fi (dar nu sunt convins) o greseala de contact pe partea de tuner si rezolvarea ar fi cu un pistol de aer cald.
Eu am incercat si nu am obtibut nici un rezultat. Am pus alta unitate audio pe care am luat-o din batrana Dacie, mufe adaptoare, adaptor antena si masca adaptoare.
Bafta !

24 Apr 2011, 18:35

Incearca sa scoti unitatea cu 2 spite de bicicleta taiate, iar ca sa poti apuca mai bine indoite la un capat (2 capete deja le ai indoite). Cat despre receptie cred ca s-a dus tunnerul din cauza modulatorului FM.

24 Apr 2011, 18:51

cred ca problema e cam cum zice mondenicus, iar solutia e cea data de titocus. vorbesc din proprie experienta. la ce bani sunt acuma playerele cu mp3 chiar nu se merita bataia de cap.

24 Apr 2011, 19:05

Ma indoiesc ca modulatorul a stricat tuneru radioului, aveam probleme de mai mult timp cu posturile radio.
Modulatorul FM ce il folosesc este totusi unul performant (functie de bluetooth pentru conectarea telefonului si preluarea apelurilor pe FM) singurul lucru care nu il am este Radio-ul.
Am sa incerc sa ii repar tunerul radio. Informativ, in cazul in care nu reusesc, cu cat ai luat masca adaptoare pentru o unitate de dimensiuni standard? Si de unde?
Ultima oară modificat de Archaedos pe 24 Apr 2011, 19:13, modificat 1 dată în total.

24 Apr 2011, 19:12

http://www.metrafo.ro/ nu mai stiu pretul.

24 Apr 2011, 19:20

Nu e de la modulator, majoritatea se strica la partea de tuner...eu am schimbat la un 6000 RDS EON tunerul si dupa 1 an a picat iar.
Mufe adaptoare ~10-15 lei la Vitacom
Masca am primit-o de la colegul Adyamg.
Răspunde